En liten Luring…

Så plutselig rett etter at storesøster Leah ble 6 år og hadde bursdag,så hadde plutselig lillebror Benjamin her bursdag,og ble 4 år,eller Benny,som noen her kaller denne gutt’n for.:)

Og det ble ikke noe stor feiring for denne karen nei,for det kom først av alt på en ukedag,alle var på skolen,og etter skolen skulle vi noe annet spesielt…og ganske viktig,men det skal vi kommer tilbake til litt seinere. Og da ble det liksom en ettermiddag og kveld sittende i en bil,ikke fullt så kjekt på en bursdag,men en gave ble det no,og vi skal ta både kakespising og opplevelsen igjen etterhvert. 

Men et bilde måtte vi jo ta av denne 4 åringen vår.Og det synes han er kjekt,og liker godt å være foran ‘linsen’- ha ha 

Vi gikk ut for å finne en fin plass å ta bilde,han skulle ha bilen og bamsen med,og jeg en trekasse…

 

hm.hm…lurer på hvor vi skal ‘sette’ oss….

så fant vi en plass omsider….

“NÆÆÆÆI Mamma…Her kan jeg ikke sitte….det er ALT for mye sol….”

Men så..

Joda her kan jeg sitte….

“skal jeg smile sånn,eller sånn….???”

…eller kanskje sånn….” sånn litt søt liksom….haha

Du kan jo smile litt da…..

“JAAA sånn ble det….!!!!”Hipp hurra for sjarmøren vår som fyller 4 år…Gratulere så mye med Dagen…vi er kjæmpeglad i Deg.

Men det som og var noe denne lille karen skulle i dag var nemlig en tur på 4 års kontroll på helsestasjonen. Og dette gav jeg han beskjed om allerede kvelden før. Og han vet jo hva helsestasjonen er,for der har mammen vært mange ganger med lillesøster,og før lillesøster ble født m.m 

Men når endelig dagen kom,og vi skulle ta på klær og sko,og jeg sa at no skulle vi på helsestasjonen,så sa han at han ville sitte på fanget mitt når vi skulle ta toget….hm,hm vi skal ikke ta noe tog,vi skal på helsestasjonen,der skal du veie deg,kaste ball og tegne m.m  ikke ta noe tog….

vel så dro vi,og kom ned

 En gutt som ikke er liksom helt klar for å gå på helsestasjonen….han ville helst hjem igjen han….

og merkelig nok,denne utrolige pratsomme,oppmerksomhets syke, veslevoksne,blide,glade,tøysete,tullete,fantete gutten ble veldig,ja så veldig stille når han kom dit….

Altså greit at han er blitt litt flau noen ganger,noe han har blitt mer det siste halvåret,men det er oftes bare i begynnelsen…

Men her inne ble han bare helt taus ….

Men vi måtte jo veie og måle høyden for det….

noe han ikke var særlig ‘hypp’ på akkurat….

og taus forble han videre  inne hos helsesøster,ville ikke svare på noe som helst og var laaangt i fra samarbeidsvillig…men vi klarte no å lirke og lure til det meste…Men prate….nei han sa ikke et eneste ord….hm…det var no merkelig…men,men sånn er det bare….det er slikt man kan regne med….

Så resultatet er at denne gutten må komme igjen en annen gang,for de er veldig opptatt av å høre språk på 4 åringene.Og jeg skal love deg at denne gutten har språk ja…Men lite hjelper det når han ikke snakker når han skulle….ja ja var i alle fall ikke noe vits i å tvinge han.

Men det som er litt kjedelig med noen helsesøstre er at de er ofte veldig opptatt av at barn MÅ gå i barnehage for å både omgås andre barn,sosialisere seg og ikke minst for språkets skyld. Og det er klart noen barn har kanskje behov for det,men å fortelle oss at det skulle Benjamin ha gjort er rett og slett for dumt. Bate fordi han nektet å snakke.Og ikke nok med det,så burde vi vurdere foreldre gruppe o.l

Nei denne gutten er, han er mer en nok sosialisert med en skokk andre søsken,så han klarer fint å omgås andre barn.Men og andre fremmede barn. Det har han gjort siden han ble født,språk har han og lært for lenge siden,og han lærer ‘myyye’ av de eldre søskene. og jeg skal love deg at  han sier så mye rart og voksent at vi ler mange ganger. 

Det som er klart er at de kan ikke bedømme gutten  utifra kun  dette ene besøket på en halvtime der han ikke ville snakke med helsesøster. 

Nei dette å ‘bare’ å være hjemme med mamma og andre søsken er liksom ikke særlig store ‘greier’ det for tiden…

Vel no har vi 9 andre barn i skolen,og de kan både språk og sosialisering,og ikke minst omgås andre folk og barn,og ingen har gått i noe barnehage for å lære det…

Men åpen barnehage har vi vært i,og det er stas,for då er mammen eller pappen med. Men ikke etter vi flyttet hit.

 

I alle fall etter vi gikk ut fra helsesøster,så ble det en annen gutt igjen,då skulle han leke med alt som var der…han pratet og smilte og lo…men da var selvfølgelig helsesøster gått til lunch.

denne var artig å leke med,å han klarte å telle kulene og…

Men klart høydepunktet her var klart traktoren og lastebilen  med henger….

men litt ‘mat’ ble det og tid til å lage før vi skulle gå…..

pappen og lillesøster var og med,lillemor skulle veie og måle seg når vi først var der.

Da var det tid for å gå.

Lillemor sovnet hun…

Og no kom det fra Benjamin her,

Mamma,jeg såg ikke noe tog her,vi skulle jo dra med toget mamma….

Ha ha…altså denne gutten trodde at når vi sa at vi skulle på helsestasjonen,så trodde han at det var togstasjonen vi skulle på…ha ha 

En ting er i alle fall sikkert,dette er en liten luring….og når vi spør om hvorfor han ikke snakket med helsesøster,så bare svarer han,,,

‘ville ikke snakke med hun vel…’ …..ha ha 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook :’Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer
  1. Ha, Ha, morsomt, men sikkert også ” litt irriterende ” for deg at du må dit enda en gang. Han snakker jo både mye og svært tydelig og reint, så en liten bestemt luring denne gang😊🔇🤕

  2. Helledussan for en goklump. Den gutten der er aldeles normal. Jeg blir så trist inni meg når helsesøstre som liksom skal oppmuntre i foreldrerollen begynner å så tvil i foreldrene. Du virker heldigvis sterk nok til å ikke bry deg om du skulle få høre at barnet ditt bør gå i barnehage. Men det er ikke alle som er det. Jeg har selv vært hjemme med alle mine og de blomstrer, de har venner på skolen, de kan krangle hjemme, men er meget veloppdragne ute blandt folk. Jeg ser fullt av unger som er direkte frekk og spydige mot lærere og andre, og det er unger som har gått i barnehage. Hold motet oppe i den fantastiske jobben du gjør, og gi deg selv ros for den inspirasjonen du er for oss som leser bloggen din. Angående språk har jeg liten tro på at det kommer an på om du går i barnehage eller ikke, om hvordan språket er. Unger er forskjellige. Mine har snakket rent fra de va små, men om de skulle ha snakket urent tenker jeg ikke at det nødvendigvis hadde vært annerledes om de gikk i barnehage.

  3. Sånn kan det gå også😂Han er nok ein liten luring ig klok kar❤️Sosial nok med 10 syskin ❤️🎼

  4. Du har så fine strikkeklær på de flotte barna dine! Er det du som strikker ? Jeg vil ønske dere alle, flotte barn og flotte foreldre en riktig God Jul og et Godt flytte- år i 2018
   Det ordner seg nok, skal du se at det dukker opp noe dere er heldige å få !
   Hilsen Gerd

  5. Ååå tusen tusen takk for gode ord Gerd Pedersen: ja vi må bare tro og håpe at det dukker opp noe snart.
   Nei det er nok ikke jeg som har strikket.men drt er en gsmmel dame,olina som har strikket.hun har strikket mange fine klær til barn som hun har gitt tul bruktbutikken , slik at vi kan selge de og få penger å sende til nødhjelp.og noen av de har jeg kjøpt.Men de andre genserne er slike jeg har hatt fra før.kjøpt brukt, fått, arvet m.m samler på slike gamle gensere, kofter m.m er så fint…ønsker deg å dine en gledelig og velsigna julehøytid .juleklem herfra???

  6. Ja absloutt Anonym: han er mer enn nok stimulert og sosialisert med så mange søsken.og han er ganske oppegående på språket.han tegnet en gutt og skrev bokstaven sin og, så det var ikke så ille sånn sett.Men han er noen gang litt flau til å begynne med…men det går alltid over…..så han er en liten luring…men no ‘tullet han seg mest tenker jeg…haha

  7. Haha…ja du Bjørg Rønshaugen: han er en liten luring….men var nok mest tullete til slutt.Men hjelper lite å tvinge og….så får bare satse på at han snakker nrste gang…men det går greit.men klart hadde sluppet en tur til…
   Var lite samarbeidsvillig kan man si.joda han pleier å prate som en foss..men er klart litt flau noen gang da, men mest i begynnelsen.

  8. Kjære deg Anonym: er så veldig enig i alt du skriver.Nei jeg bryr no meg heldigvis ikke hva helsesøstre sier..haha Men det er desverre mange helsesøstre som blander seg i mye.De fleste foreldre vet best om sine egne barn og kjenner de ‘ut og inn’.
   Og barnehage er nok mest en status, og press fra samfunnet.De fleste barn har det best og tryggest hos mamma eller pappa de første leveåra.De får tidsnok tid til å gå på skole og være store og voksne.Barneåra går så alt for fort.Og denne karen vi har snakker som en foss og er ganske veslevoksen til tider…haha men noen ganger er han flau, men det går over og no var det nok mest litt tull…haha Får satse på at det kommer seg til neste gang.
   Og det du sier om dårlig språk er sant.Har selv jobbet i flere barnehager og jammen var mange frekke og bannet . Pappen her har kjørt skolebuss i mange år og han har sett og hørt ganske mye fra både 1.og 2.klassinger.og stort sett alle har gått i barneh.
   Digger mødre som velger å være hjemme når barna er små…heier på deg….god klem og god jul videre til dere!!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg