En spontan Jule-tur….

Etter å fått sendt alle julekort og  julegaver i posten herfra no før jul,så var det å begynne å tenke på hva vi skulle kjøpe inn til jul.Men så måtte vi gå noen runder for å tenke ut hvordan vi skulle feire jul her i år.Alt er nedpakket liksom. Men egentlig fikk vi ikke tenkt ferdig for det har vært mye søking og leiting på hus samtidig,og vi hadde faktisk flere på hånd.Vi hadde virkelig håpet å få flyttet før jul,så vi kunne feiret jul der. Men etterhvert som dagene gikk såg det dårlig ut med noe flytting før jul. Og mens vi prøver å tenke ut hvor evnt. juletreet skulle stått,for det er liksom ikke noe jul uten juletre da,og vi finner ikke noe passelig sted,så tar vi bare en ganske spontan og akutt avgjørelse.Skal vi bare reise vekk i jula? største jenta var her akkurat noen dager,for hun var ferdig på skolen,og jeg la frem forslaget for hun. Jeg visste hun skulle jobbe litt både jul og nyttår,men i år hadde hun og fri noen dager b.l.a julaften.

Skal vi bare dra til morfar i Bergen? no blir det 3.året han sitter alene i julen,det er jo ikke så veldig staselig akuratt. Så vi bare tok en avgjørelse,ja vi drar!!! Vi sendte melding til Morfar at her kommer det stor innrykk..vi bare inviterer oss sjølv vi ..ha ha men det gikk fint det,vi var hjertelig velkommen. Størstejenta tok noen telefoner til arb.plassen og fikk ordnet noen vakter,og så var det bare å pakke. Så samme dag barna sluttet på skolen fikk vi i bilen både julegavene,noen ekstra dyner,klær og litt mat og så var det å dra i vei.

 

Barna her var veldig glad for en spontan vestlandstur. Noen har ikke vært der siden vi flyttet hit for 2 år siden…og flere av de små gledet seg til å treffe morfar.Og så er det jo noe som heter forandring fryder.

Noen av gjengen er klar for en lang tur foran seg.de andre pakker i bilen og hadde ikke tid for noe knipsing…

turen gikk fint den,selv om det snødde og blåste på fjellet.Og vi dro fra minusgrader,mye snø til regn og plussgrader…ha ha Men slik er det med Bergen. vi kom seint frem,og det var bare å legge seg. 

Men neste dag hadde vi en del planer. Vi ville rydde litt hos Morfar,og vi måtte ut på noen butikker,kjøpe inn litt mat m.m og då hjalp de store gutta med å vaske hos morfar. 

‘ Mamma ta bilde av meg da’…Leah poserer inne på et kjøpesenter.

og vi måtte jo ha et juletre og da,ingen jul uten…og juleduk,og litt julepynt fant vi og frem….

Og Leah liker veldig godt å pynte juletre,så det hjalp hun med…

Og Morfar fant frem litt julepynt og noen jule kuler fra da jeg var liten,og jeg husker vi hjalp til å pynte den gang og med de samme kulene.Og jeg kunne fortelle Leah at de her var gamle…koselige Barndommsminner det der…

og så begynte det å bli litt jul hos Morfar.Og mens vi ‘jenter’ styrer på med litt rydding,og ordning så trimmer gutta på trimsykkelen til morfar.

Når vi snakker om trim , så var ellers flere av de store barna her med storesøster på sats..altså et treningssenter.For der fikk de  gratis tilbud .og det vat noe gutta her synes var topp.De liker godt gym og all slags trening.

Detta likte gutta godt ja…

Når vi var ute neste dag,ble det en tur ut på graven til Mormor.Vi måtte plante noen juleblomster der.selv om det blåste og regnet kraftig.William er en flink vanner…

første gang Lillemor fikk en tur på graven,selv om hun ikke husker så mye utav det…Og så er det jo slik og at spesielt i høytider som jul,så tenker vi på de som ikke er blant oss lenger. 

og så er det veldig greit å minne barna på mormor,at hun ikke blir glemt,selv om de minste ikke har sett henne,eller husker henne.Og  Leah sa en gang at når hun kom til himmelen en dag skulle hun gi først av alt en klem til Mormor,og så skulle jesus få en klem etterpå. Og Leah husker ikke Mormor,hun var bare 5 mnd når mormor døde.Men Vi har hele tiden snakket om mormor,så Leah ‘kjenner’ litt henne på den måten.

og så endelig ble det julaften og juleroen senket seg …ja ja ro og ro…ha ha  med en hel gjeng inni leiligheten til Morfar er det i alle fall ikke helt stille. Men jul ble det,med både pinnekjøtt,ribbe og div. riskrem,is m.m 

To jenter som er spendt på hva som skjuler seg i julegavene i år…

ååå,så hun gleder seg å se hva som er inni…

og her  i ‘huset’ er det alltid en tradisjon å se noen julefilmer på tv,som askepott og disney filmer m.m 

og så endelig etter både middag og lesing av juleevangeliet,for det er det viktigste i julen,så var det tid for å åpne gaver…

en fornøyd gutt som fikk traktor med henger…

og flere andre som var spent…

og Lillemor sin første jul,4 mnd gammel,skjønner ikke så mye av det,men båndene på gavene likte hun i allefall…ha ha 

vel da ble dette årets julebilde da av gjengen her…

Men å bli sittende i en leilighet med denne gjengen går ikke alt for lenge,så ut på en liten tur måtte vi en dag…Da falt valget på ‘Gamle Bergen’. Der er det så mange fine, koselige,gamle hus og her er det alltid så stille og rolig.

vi hadde med oss litt brød til fuglene som var der.

Her er det alltid like koselig å gå….og det liker denne gjengen og….mye historie og mye å fortelle om hvordan de hadde det fra gamle dager.

sååå koselige dører på husene….

‘HALLO MAMMA’….ser du ikke oss????? er den gamle døra viktigere???? ha ha 

‘hei Mamma…her er det så jule koselig….’…

jepp…det er det…

…enda en fin dør….

ehhhh…jaja jente og da…ha ha 

og klart her er og litt aktiviteter for barn…

…det synes de er artig…

Og Lille mor er strålende fornøyd hun….

…og Tulle Leah….

da drar vi herfra for denne gang,koselig med et gjensyn…

og ellers rakk vi innimellom romjulen noen andre småbesøk, til familie både her og der. Og selv om det ble ikke lange stunden,er det viktigst å bare stikke innom og hilse på.

så var det å dra østover igjen,størstejenta har allerede tatt flyet pga jobb. Det ble en spontan jule tur,og både  jul og juletre ble det på oss tross alt.Gjengen her var godt fornøyd iallefall med det,og sikkert Morfar og….at vi dro da vel å merke …ha ha 

Godt med ei tulle som sover godt i bilen…

Da får vi samtidig ønske alle et godt nytt år,tusen takk til alle som gidder å følge oss…det setter vi stor pris på…

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

10 kommentarer
  1. Ja, dette var nok en gang utrolig artig å lese, så mange flotte bilder av fine, glade barn topper alt. Et riktig Godt og givende Nytt År til hele gjengen. Klem.

  2. Godt nyttår til heile familien. Håper husproblemet løyser seg snart for dere. Det er veldig koselig å lese om dere og sjå alle fine bildene du legg ut.

  3. Sprekt og gøy å ta en slik spontan Bergenstur da😍 Synes jeg ser morfaren omringet av kjærlighet….. Ønsker for dere et godt år i 2018 med rik erfaring på Guds trofasthet 😇💚👍

  4. ååå tusen takk snille deg for gode ord….Anonym: ja vi må bare satse påat dette blir et bra år,fylt med overraskelser….og ikke minst på hussituasjonen. Den må absolutt bare løse seg. Tusen takk for at du vil følge oss,det setter vi stor pris på. ønsker deg og dine et fint og godt nyttår. 🙂

  5. tusen tusen takk igjen snille deg Bjørg Rønshauge: for gode og varme ord. Ja det ble en fin tur. alltids greit å komme seg vekk litt. bare at Trond ikke ville tilbake…ha ha Han fikk litt ‘hjem lengsel’ med andre ord…ha ha Han har liksom bodd der hele livet,så blir vel annerledes da. Så får vi satse på et spennende og overraskende år heller,med tanke på hus og slikt…herfra ønsker vi deg og et fint og velsignet nytt år, vi snakkes plutselig… klem fra alle oss

  6. jaaa Rikke Kopperstad: det var absolutt kjekt med en liten tur. forandring fryder heter det. Og joda gjengen her gledet seg for å se Morfar,noen har ikke sett han på lenge.Og han blir absolutt omringet av gjengen her med klemmer…ha ha Men det var sikker nok når vi dro..ha ha slik er det no bare. kan fort bli nok av det gode og. ha ha Tusen takk igjen for gode ord. Jas vi må bare stole på Gud at han har full kontroll. vær velsignet du og dine. gode klemmer herfra.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg