No må de vekk !!!!

Det er jo ikke noe nytt da at vi er en veldig dyrekjær Familie. Vi har alltid vært glad i dyr,både jeg og pappen,og vi har begge vokset opp med b.l.a katt. Jeg husker og at når jeg var liten hadde vi og en hund en liten periode,men den bjeffet sånn på alt og alle at den kunne vi ikke ha. Ellers hadde jeg noen kaniner i noen år når jeg ble litt større,men jeg tror de stakk av etterhvert. Pappen her i huset derimot har alltid hatt hund og katt,alt fra schæfer hund til blandingshund.  Og etter vi giftet oss,bodde vi på landet de 4 første årene. Der leiet vi et gammelt hus,og der ble de 3 største og første jentene født.

Også vi har gått i gjennom noen gamle album,der vi fant noen av de bildene fra da vi bodde på landet.Og her i huset synes de det er veldig kjekt å gå igjennom gamle bilder å se fra da de var små. Og de som er små no,ser på bilder fra den gang de store var små. Og ikke minst at de ligner på hverandre m.m 

Det var fint å bo på landet,selv om huset var gammelt og kaldt.Det er alltid noe vi har trives med.

De tre største jentene i dag, som den gang var de tre minste…. 

Men Nedenfor det gamle huset hadde en nabo sauene sine gående, og litt seinere gikk det en hest der. Dette var klart veldig stas for de her 3 jentene å få se på hver dag.Vi var alltid ute å hilset på hesten,gav brød, og klappet han.

største jenta Caroline synes det var alltid stas å gi hesten brød…

Og samme med sauene.

om våren og sommeren kom det lam,og de var jo super skjønne.

En gang hadde noen sauer kommet seg ut gjennom gjerdet og da gikk de rett ut på trappen. De var skikkelig sosiale de her sauene.

Utenfor døren gikk veien forbi,og en dag hørte vi trampe slag. Der kom det løpende en hest uten rytter forbi. Den hadde visst og løpt i fra et innheng lenger inne i dalen. Sånn var det å bo på landet. Men det som var det beste av alt var  en flokk med påfugler som kom gående mot huset. Naboen oppe på haugen hadde mange ulike dyr og fugler,ender,påfugl,høns m.m Og denne gangen hadde påfuglene kommet seg ut.De er jo bare fine da,i alle fall når de slår vingene sine ut…

Etterhvert fant vi ut at vi skulle spørre huseier,om vi kunne skaffe oss noen høner  som vi kunne ha i den lille løen som stod like ved der. Joda det var greit det,den lille løen stod tom likevel.Så vi fikk tak på 10 brune høner. Og hver dag kunne vi gå å samle egg. Og det var veldig stas for de her jentene å få være med på.

 

hønene var tamme og super sosiale….og leket fint med barna.

å gi vafler til hønene var jo veldig artig visst…

Og seinere når vi flyttet,hadde vi med oss to katter som vi hadde den gang. Hønene gav vi vekk til naboen på toppen. Ellers skaffet vi oss noen kaniner i det nye huset,men de klarte en nabohund å drepe en gang de gikk i utegården.

To søte små kaninunger som vi hadde da vi flyttet og kjøpte oss hus. men levde ikke så lenge desverre.

Etter at vi bodde der i ca 10 år, og vi flyttet til de siste huset,som var og på landet igjen,så fikk vi flere dyr. Egentlig hadde vi planer om enda fler dyr,men vi hadde moskus ender,kaniner,høner,haner og en gris. Men katter har vi liksom hatt med oss hele veien.

Dette er Pernille,grisen vi hadde…hun var en artig gris. 

Vi har og har hatt flere ulike hunder oppover årene,men den vi har no,er den vi har hatt de siste 2 1/2 årene.

Og så har vi jo veldig lyst å kjøpe et småbruk da,så vi kan få litt dyr m.m igjen. 

Så vi er en dyreglad familie,og barna har vokset opp med dyr,og alle er like glad i dyr. 

 

 

Men så er det de her kattene som vi har no da. 

Den store svarte katten Bamse er bortimor 15 år no,og vi har hatt han i over 10 år.Så han har liksom fulgt familien og er blitt som et medlem…ha ha 

men så har vi to andre søsken par,som ble født i august i fjor,like før lillemor ble født. Planen var å bare ha en av de,men så likte vi de så godt at vi beholdt likegodt begge to. 

Men så har jeg nevnt tidligere at vi har fått beskjed flere ganger her vi no bor at vi må gjøre noe i forhold til kattene.  Grunnen er at det ligger en barnehage like ved her,og de har så mye problemer med katter som går der og gjør i fra seg i sandkasser m.m Så det har kommet mye klager derfra.

og det er jo ingen båndtvang på katter,så derfor er nok våres katter sikkert noen av de som går inn der på nattestid i allefall. Men det er ikke bare våres katter, for rundt om her er det og flere gårdsbruk,og de fleste av de har katter. Vi har observert opptil flere ganger minst 3-4 andre ulike katter som går rundt om her. 

Men sånn er det no bare å bo på landet.

Men så fikk vi en ny beskjed her en dag,at no var det nok,no måtte bare kattene vekk !!!

 Barnehagen var lei av de kattene som gikk der. No var det nok!!!

Så då har vi måtte lagt ut annonse på finn.no om katter som gies vekk,og allerede mange er interessert. Så de går nok i løpet av helgen. 

Men så var det den svaret Bamse pusen vår da. Han har liksom vært i familien i mange år,kjendis er han og siden han var på ‘Norge rundt’ på NRK en gang. ha ha 

Så han har vi prøvd å få noen til å ‘passe’ han til vi flytter. For han har vi ikke så lyst å gi fra oss. Men det er ikke alltid like enkelt. Men så vi får bare håpe at noen barmhjertig der ute vil passe på han.

 

Men så synes jo klart barna her at det var veldig dumt at vi måtte vekk med kattene,de har alltid vært vant med katter,og koser mye med de. Men vi får håpe at  det er ikke så lenge til vi flytter,så vi kan få noen katter igjen.

en veldig sosial og kosete jente pus.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

15 kommentarer
  1. Elske sin neste står det …tror de glemte det i farta amen… 🤔🤔 så kan de feie for sin egen dør angående katter de e sååååå nydelig mjuk pels 👍💃🐱fins faktisk sandkasser med lokk de kan legge over så ikke det bi fristelser te bruke te katte do 😉….hvor vanskelig går det å bli firkanta virkelig …Fins løsninger faktisk…

  2. Kjære dere sammen😊 Jeg ble bare så engasjert i det du skrev og lurer på… er dere blitt kontaktet via bhg om kattene? For jeg mener at bhg ikke kan kreve at dere kvitter dere med kattene, bhg får heller legge nett over sandkassene da de ikke er i bruk. Vet om mange bhg som gjør det og det da får ikke kattene gjort fra seg.. og spørsmål nr 2: gjelder det bare deres katter? For det er ikke riktig at dette skal ene og alene gå utover dere😢 prøv å ta kontakt med kommunen om dere ikke allerede har gjort det… Masse lykke til, håper dere får beholde kattene.

  3. Så mange fine bilder fra langt tilbake, gøy å se. Så synd dette var, at de må vekk, håper det ordner seg med kjendispus. Skoleåret går snart mot slutten og det er jo bedre å vente med flytting til da. Håper dere finner noe passende hus snart . 😍

  4. Hvor er det blitt av kattemammaen da? Hun som fikk unger i fjor? Nydelige, de ungkattene dere har 🙂

  5. Ja de er skjønn de her to.Bjørg: kattemoren gav vi vekk før jul , i november en gang og da hadde vi og gitt vekk alle kattungene. Da var de 3 mbd og avvendt fra moren.Og vi skulle jo egentlig bare ha en katt unge igjen da…utenom bamse , men så ville barna her ha begge to.så da ble de to igjen…

  6. ja de bildene altså Bjørg Rønshaugen: her kan noen sitte i times vis å glo i de albuma. har minst 5-6 store album med mye bilder fra de var små. husker jeg fikk emg et canon speilrefleks kamera når Rebekka ble født.er jo 19 år siden det no. Så brukte det flittig. mange tusen…men mangler mange tusen og,som har lagt på data,og ingen finner igjen…uhu.. ja no er de sur på oss folk her…ha ha men vi må bare satse på at no når det våres så selger folk husa sine og…ha ha

  7. ååå så god du er snille deg Margrethe: ja de dyra ,de dyra…og ikke minst pusene. man blir jo klart glad i de,og man blir så vant med å ha de rundt …
   joda er litt sånn kjinki situasjon dette egentlig. barnehagen kontaktet oss første gang via et brev,det var i august. der de klaget ,og ba oss finne en løsning på problemet,om nødvendig,bare kvitte oss med kattene. brevet hadde og blitt sendt til huseier. men vi visste jo ikke helt da hva vi skulle gjøre. vi ville jo ikke kvitte oss med de kattene. og mange klager har kommet,og huseier har og gitt beskjed flere ganger utover seinhøst-jul. så i år troppet selveste barnehage sjefen/styrer opp på døra her med kattene våres i armene. no måtte vi gjøre noe. dette gikk ikke lenger. vel er jo ikke båndtvang heller på katter.
   saken er det at barnehagen leier og et stort bygg av huseier. de har vært her siden 2005 og er veldig gode venner av huseier. barnehagen ligger bare 10 meter fra huset vårt og klart de kattene vi har er super sosiale og elsker barn. Og ofte står barn nede ved gjerde og puser på de…ja da kommer de.
   da vi flyttet hit,hadde vi 3 katter med oss,vi skulle bare bo her midlertidig. Men så ble pappen syk og det ble utsatt. men i fjor fikk vi en muntlig oppsigelse,og enda har vi ikke fått flyttet. så bor liksom på ‘nåde’. og styrer i barnehage og huseier har møter om oss,hva de skal gjøre ang de kattene. barnehage klager igjen. og ja før vi flytta hit hadde de presenning over sandkassene,men etter vi kom ,med 3 katter på så nært hold økte problemet. for det er ikke,i følge de,bare katteskit i sandkassene,men og ellers rundt i barnehage området. Foreldrene til barna klager og, flere barn er allergisk,de finner kattehår/dotter på gjerde. Og foreldre har observert skit på dresser og sko. de har truet med å ikke levere barna sine i barnehagen før noe ble gjort med problemet. og no kom altså eier igjen og sa de orket ikke mer klage,og no skulle de kattene våres fjernes. og vi bor jo på landet,på et gårdstun,og rundt om her er flere gårdstun og kornåkre. Og ja det er minst 3-4 andre katter som går her. men siden vi bor nærmest,så ‘tar’ de oss først liksom. vi sa at da bør og eiere på gårdene bli kontaktet,for det er ikke bare våres som går her.
   nei det var ikke vårt problem,vi måtte først av alt feie for vår dør. De er så mektig lei av den klaginga. så egentlig har vi ikke så mye vi skulle ha sagt,for vi leier bare,og vi skulle egentlig ha flytte for lengst. vi skulle liksom ikke bodd her lenger no. og mange ting irriterer da.
   så vi får håpe at det dukker opp et hus snart,så vi kan få beveget oss videre. Håper ingen vil ha kattene…ha ha
   tusen takk iallefall for din omsorg…fin helg til deg og dine.

  8. ha ha dyrevenn ?? &#: du får det sagt du ja. Vel du har rett,men desverre ikke alle ser det slik,og ikke vil de se det slik heller.De har observert katteskit ellers rundt i barnehage området og ikke bare i sandkassa.og foreldre ønsker snart ikke lever barna der.før det gjøres noe. så det er flere ting.et beste var å få flytta no snart,så slapp kattene å gies vekk. håper ingen vil ha de. ja pelsdottene er gode de..ha ha fin helg

  9. Hei de har kattefobi …heee 🐴🐴👍👍😂😂enkelt greit… så kan kutte ut og gneldre på dere mer de må jo jaggu være i overgangs oldiser hiii hooo 😁😁😁😁når de ikke har anna slikt gjøre…de hadde egna sæ i klagesangene 👍🐴🐴🐴🐴

  10. ha ha ha dyrevenn ?? &#: ja du er utrolig morsom…ha ha og jammen får du sagt det…!!!!!!!vel det er nok ikke kattefobi,er vel heller vabø fobi…ha ha det er sånn vætt du at når man bor på overtid.så må de begynne en plass …ja det er mye man skal høre før øra dett av veit du. nei vi må bare tro at no må de dukke opp et hus,så vi kan smugle med oss kattene videre…ha ha

  11. Bare så det er sagt : gård uten katter på er som og si velkommen mus / rotter innvasjon …Pga vi mennesker omgir oss med matavfall , korn og dvs ting … Så 1 eller 2 eller 4 🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱hiii…katter er smart ha..Men noen må jo alltid ha negativitet te dyr , gneldre…💜mvh dyrevenn 🐕👍har bodd på gård selv prater av erfaring ….

  12. Dere kan beholde den ene katten – virkelig!
   Det finnes en Høyesterettsdom på dette ang. avveiningen mellom hensyn til den enkeltes psykiske behov for å beholde et kjæledyr versus naboers behov for å bli kvitt de. Dyreeieren vant i Høyesterett. Så det så! Her i borettslaget gar vi lokk på sankassene, og en barnehage må kunne dekke til sandkassene sine, som ikke er et urimelig byrdefullt tiltak, fremfor å kreve at alle katter i området skal avlives eller gis bort!
   Hilsen juristen!

  13. hei Anonym: tusen takk…. vel de i barnehagen begrunner med at det er ikke bare i sandkassen de finner katte avføring,men eller rundt i barnehagen. de har og barn som er allergisk mot kattehår,og da klager foreldrene på det. Ellers klager og foreldrene på at klær og sko til barna har katteskit på seg. så det er visst i følge barnehagen foreldrene som ‘snakker’ mest og det er de som ser på dette som et problem. Og siden vi bor nærmest,så er det vi som får tilsnakket. og det er og andre nabokatter som går der,men de mener at når våres 3 katter er vekke,så er liksom et problem vekke. vi sa til styrer på gårdstunet som vi leier her at det er og andre katter som går der ,ikke bare våres,og da fikk vi til svar at det var ikke noe vi skulle tenke på,det var noe de skulle ordne oppi,vi måtte bare feie for vår egen dør. Men no skal vi vekk uansett her i fra,og satser på å komme langt på landet,der vi kan ha 20 katter om vi vil…ha ha

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg