Det ble en lang,men og en innholdsrik dag

Her kan man trygt si at gjengen,både liten og stor var temmelig sliten og trøtt etter en lang,men ikke minst en innholdsrik 17.mai feiring.Det var så sikkert og visst en ‘full fart’ start fra morgen til kveld. 

Å ta på alle barn bunader,skjorter og dresser,få i de mat,fikse hår,ta med alt en skal ha,ikke minst huske på flagg,sko,kaker og bleier…og i dag skulle vi ha med i tillegg ting å tang som vi skulle ha seinere på dagen,både til leker på skolen ,men og en tur vi skulle videre på. så tar det tid,og i tillegg når det er x-antall barn som skal kles opp,så tar det Ekstra tid. Men for all del,dette er jo ikke noe nytt,slik er det her,og det er en normal situasjon med alle de samme rutiner. Men det tar klart ekstra tid når en skal ta på noe ‘mer’ enn bare en bukse og en genser. Og ikke minst oppi alt bare med et bad…ha ha  Men å være effektiv,samarbeide,hjelpe hverandre store og små,og ikke minst bergne tid,så da gikk jo det så bra denne gangen og.Det viktigste ble noe med,og vi rakk alt…det er jo bare fantastisk,vi kom faktisk litt tidlig til og med…ha ha .Garantert en bra start på dagen bare det.!!!!!!! Hipp hurra for 17.mai. 

Vi rakk altså barnetoget,og gjengen her skulle gå med skolen sin og bak skolens fane.Pappen og de store gutta skulle være på skolen og ordne til med leker og alle de ulike lekestasjoner til seinere. For det er foreldre til 9.klasse som har ansvar for 17.mai tilstelninger hvert år, og i år ble det b.l.a oss.

Siden det ble en lang og innholdsrik 17.mai så ble det desverre en del bilder.Beklager det altså, for det er noen som synes innleggene her blir vel lange noen ganger.Men no ble det bare slik denne gang…

Noen barn som er klar for å gå i 17.mai tog

Og når barnetoget startet skal jeg si deg at det fikk fart. Det var som om en småløpte noen gang for å holde følge. ha ha Men jammen var de flinke alle skolebarn som gikk altså. Det tok faktisk 1 time å gå,og det var både oppover og nedover bakker. Vi sang og ropte hipp hurra……og jammen var det et fint vær vi fikk og.

Her går vi bak aldershjemmet. Toget stoppet opp og mange eldre som hadde kommet ut for å se,fikk høre barn og korps spille og synge. Det er her b.la størstejenta har jobbet i snart 2 år og det var flere hun kjente igjen og hilset på når vi gikk forbi.

og lillemor hadde sovet hele tiden,men våknet underveis. hun Var nok temmelig forskrekket over alle mennesker som gikk å rope og sang,spilte på noen bokser(trommer) og masjerte fremover. Hun satt bare å kikket og kikket…ha ha og det er no fullt forståelig…men alle de røde vaiende flaggene var absolutt fasinerende…

Lillemors første 17.mai.

godt med en kos fra storesøser underveis….

men så omsider hadde vi gått hele ruten og kom tilbake omtrent til utgangspunket.Da gikk vi som tilhører skolen dit for 17.mai fest.

Aron er klar for leker på skolen…

to jenter som er klar for 17.mai fest på skolen.

og når vi ankommer skolen har pappen og gutta laget klart alle leker. De som stod på kjøkkenet solgte pølse,hamburgere,is og brus. 

Og årets høydepunkt var garantert 4 leker som ikke hadde vært der noe tidligere,i allefall ikke som vi ble fortalt.Og en av de var luftgevær. Og det var super populært,og veldig mange fikk prøve flere ganger. Og dette var absolutt stas for de større skole barna.

Her tester Ruben det ene geværet. Både han og Joachim traff inner tiern’, her kan og to og to skyte samtidig. 

En annen aktivitet som var veldig populær, var spiker og hammer’n. Det skal bare være to barn som skal spikre en spiker ned i planken. Og det var tydligvis veldig stas og.Aron synes det var kjekt og. Absolutt noe for både store og små.

Så var det den aktiviteten som garantert var mest populær av alle. Det var pil og bue. her var det kø og mange ville prøve igjen og igjen. Her tester Emilie seg. Det er faktisk ikke bare enkelt med pil og bue. Det er en viss teknikk med det.Men artig når en får det til…

og lillemor satt og beskuet alt hun…

det kan ta på å gjøre aktiviteter,godt med en pause…men så er det full guffe…igjen!!

Melkespann holding mellom to personer var den 4 aktiviteten som ikke hadde vært med før. veldig stas,den var og populær blandt mange,og ble prøvd igjen og igjen,både små og store. 

ellers var det sekkeløp,blikkboks kasting,løk løp(det var ingen som hadde potet…ha ha ) dribling med ball m.m 8 ulike aktiviteter var det. 

og når alle hadde gjort aktivitetene,så vanket det premie…

det var jo klart mest populært blandt de små da…ha ha 

men alle var veldig fornøyd med leke programmet,og det var jo kjekt. synes det er kjekt å gjøre noen annerledes ting og.Ikke minst for litt større barn.

så var det tid for å gå inn. Det var både sang av skolens barnekor. Flotte nasjonal sanger av mannskoret,og 17.mai tale

i år var det 8.klasse som skulle holde årets tale. For ca en uke siden var klassen til Joachim til Eidsvoll på skoletur og var på en guide tur angående Norge og historien om den gang Norge ble en egen nasjon.Et fritt land.  Dette kom og frem i talen. Så årets taler var Joachim og en annne gutt i klassen hans.

Joachim er nok den fødte taler han. Han fikk og mye skryt etterpå. I følge de hadde han humor,glimt i øyet,er høflig,dannet,rak i ryggen,har kontakt med forsamlingen og taler klart og tydelig. 

Han liker å tale denne karen. han er verken flau eller redd. Absolutt en flott årets 17. mai taler. 

Og såååå,endelig ble det tid for kaker og kaffe…Og her er det mye godt altså,bare kikk bort på det neste langbordet. Det var og fylt med kaker og frukt.

Og javisst,der på bordet står jo marsipan kaka med jordbær som jeg har bake. Den var god…forsvant fort i allefall…ha ha 

og det hele avsluttet med at vi var og med å ryddet,for noen i klassen til Emilie,altså i 6.klasse skulle være med på det.Sånn er det å ha barn i ulike klasser. Men kjekt å være med å lage til fest for skolebarna. 

Så hadde størstejenta Caroline som og var med oss denne 17.mai et forslag om hva vi kunne gjøre på ettermiddagen/kvelden. Hun sa vi kunne ta en tur til Oslo,siden det var så fint vær. Det er og et yrende folkeliv i Oslo på 17.mai.og mye fint å se. Og så kunne vi sette oss i en park å grille,og barna leke på lekeplassen m.m 

joda det kunne vi godt gjøre, det ville alle. Men vi hadde ikke lyst å kjøre bilen helt inn til oslo så vi passerte bom penger. 

Bare nylig var pappen to ganger til Oslo,for bilen har vært på både Eu kontroll og på verksted/service på bilen. Og bompenger som kom i posten her for noen dager siden var over 1900 kr. Minuset med minibuss er at vi må betale bom for lastebil. Veldig  synd at det skal være sånn for privatpersoner. Så vi har ikke reist innom Oslo siste tiden uten at det er helt krise…

Men no gjorde vi noe annet. vi kjørte så langt at vi ikke trengte å betale bom. Så tok vi T-banen derfra og inn til Oslo. Det som var stas denne dagen er at både helger og offenlige fridager,betaler man for en voksen,så går 4 barn gratis. Så da ble det en billig tur for oss likevell. 

 

Endelig kommer T-banen…

Det var absolutt stas å ta T-Banen. Dette er noe største jenta gjør hver dag både til skole,men og no til praksis på Bærum sykehus. 

Ja i oslo var det mye fint å se,mye folk,og flott vær. Vi tenkte først å ta turen oppom slottet for å ta årets 17.mai bilde..ha ha 

“Mamma,se de fine blomstrene…”    dette er på vei opp til slottet. Og bare tidliger på dagen hadde sikkert hundre barnetog gått forbi her

og nedenfor slottet var det mye folk ute i det fine været. turister,russ, festkledde folk med bunader m.m 

og vi fant oss en flekk der vi tok årets bilde av gjengen…og selvfølgelig med slottet i bakgrunnen. 

Hipp Hurra For Norge,og Gratulere med Dagen til alle !!!!

og etter et slottsbesøk gikk vi nedover igjen,tok T- banen to stopp oppover mot Frognerparken. Der er jo den artige lekeplassen…

en blid frøken…

å joda her er det stas å være for gjengen…og absolutt en fin dag å være i parken på…

no holdt vi oss bare ved lekeplassen,for no var det mange barn som var sultne,mange bein som var skikkelig slitne etter å gått både her og der,så tar vi heller turen oppover mot parken en annen gang. Så da ble det grillings og leking,noe alle synes var helt greit no.

før vi dro hjemover med både trikken og t-banen igjen ,så ble det et kult bilde med en unge på hvert tre…ha ha 

jaja Benjamin var sur da for at vi måtte gå hjem fra lekeplassen,men vi  lovet å komme igjen en annen gang.

vel hjemme ble det plass til noe kaker til i magen haha

og jammen santen ble det litt til dagen derpå og ….

 I allefall det ble en lang dag,men absolutt en innholdsrik dag tross mange tusen skritt. Og no er allerede bunadene vasket,tørket og pakket ned.Og blir nok ikke brukt før neste år igjen. 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 barna’

 

5 kommentarer
  1. Dere hadde virkelig en flott dag. Masse fine bilder av deres nydelige barn. Jeg kan tenke meg at det var en del inntrykk for den minste ja 🙂
   Vi var selv i Oslo, men vi spiste på Jensens Bøffhouse. Vi var bare 4 personer og det kom seg på 1100 kr…… Ellers gikk det 300 kr til tivoliet som var på Grønland. Jeg kjøpte 3 is og en brus det ble nesten 200 kr.
   Vi sparte på bomvei da vi parkerte på Mortensrud og tok T-banen. Vi tenkte mer på parkeringen inne i Oslo vi da. Jeg har gratis parkering i 12 timer på Mortensrud. Jeg jobber ikke lengre på legesentret da vi har flyttet , men de har ikke tatt fra oss den gratis parkeringen ennå 🙂

  2. Hei hei. Jeg er mållös av beundring,hva dere får til.önsker dere en flott pinsehelg,og en riktig god sommer.😀👍🇳🇴🙏

  3. Dette kaller jeg en innholdsrik 17 mai feiring. Gull av beundring åssen dere rekker og får til Alt, men dere samarbeider godt og har flinke barn. Så flott program på skolen da, så mye spennende leker og konkurranser, premien så fin ut også. Sjeldent. Fine bilder av festkledde barn og alt anna. Den kaka di så god ut, raus. Ønsker dere alle en velsigna fin óg god PINSE. God klem fra meg.😚❤

  4. jaaaa poesimylife: det var en fin dag og det ble en lang dag,men heldigvis godt at skolen var fri dagen etter. Joda den oslo turen ble tatt på sparket i grunn,ikke mye planlagt. Men vi er ganske spontane av og og hopper på bølgen…ha ha men var absolutt flott i oslo.mye folk og mye å se på. vi leitet faktisk etter det tivoliet,men visste ikke helt hvor det lå. men,men like greit,ellers hadde tiden ikke strukket til. det var like fint i frogneparken. lite folk der og faktisk,alle var sikkert slitne etter en lang dag. ha ha Men det høres ut som dere og hadde en fin dag. Ja det kan gå fort penger på en slik dag om man ikke tenker bevisst. Men så er det vel slik og at man kan kose seg på en slik dag. unne seg noe i allefall. og T-banen er ganske smart den,og her synes de det var stas å ta den. hun største jenta bor på smedstad og tat t-banentil bærum. smart med den parkeringen din. vi stod uten for et kjøpesenter,var gratis der og. joda man kan finne gode løsninger tenker man seg litt ekstra om,og ikke tar alltid det første og beste.fin pinse til deg og dine

  5. ååå så koselig med en hilsen fra deg Unni aaserud.: ha ha . nei du trenger ikke være målløs. egentlig er dette liksom ‘oss’…sånn typisk…men siden det for en gangs skyld var fri fra skole dagen etter,så kunne vi utnytte dagen max…ha ha men alle koste seg tross en lang dag. fin pinse til dere og. vær velsignet. klem herfra.:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg