Filmbesøk og noen juleforberedelser !!!

 

 

Da er vi godt i gang med juleforberedelser her på fjellet. Og i år måtte alt være klart til 1. desember for da skulle vi lage noen små juleklipp som skulle filmes. Og de ville kalle det ‘ jul på Hallingskarvet og det skulle være med fam Vabø.’

Og det var klart litt med blandede følelser å si ja til det, men vi er no crazy nok vi til å hoppe i det vi…ha-ha   Det var blitt sagt at vi var så kreative at det ville bli noen  fine innslag fra oss. Vel, vel det kan jo klart alltids diskuteres, men det er jo klart et privilegium å bli spurt. Men det var jo tenkt bare noe enkelt, som baking, pynting av juletre, aktiviteter, lage noe  m.m  Og det er jo klart artig å få være med å gjøre noe slikt. Vi hadde jo planer om å bake uansett, så det var ikke noe ekstra med det. For baking har det blitt av flere sorter julekaker. Hente juletre og pynte det var og noe vi hadde planer å gjøre. Så det ble også gjort. Men de ville og ha med en enkel borddekking i julen/romjulen evnt nyår. Og jeg liker jo godt slike ting, så det var ikke vanskelig å be om det heller … ha-ha Og borddekking ble det. og det passer fint her på fjellet å dra skogen inn i huset.

Er jo klart rart å bare ha 7 barn her på fjellet, men det fungerte fint det. Noen var med  hele tiden, på ulike ting, og noen ganger alle, både ute og inne.

Veldig kjekt å pynte til jul og, vi er jo en veldig juleglad familie som liker godt julen, så det var bare koselig å pynte stedet her oppe på fjellet. Når vi ikke har noe eget hjem eller hus å pynte ble det til at vi la litt mer ned i juleforberedelsene  m.m her oppe.

Og når det gjelder juletre, så er et ekte juletre liksom noe vi synes hører til i julen. Og her oppe er det så stort at det kan gjerne være andre små juletre rundt om. Og de må nødvendigvis ikke være ekte. Men i stua kan det godt være et ekte.

Så vi dro en god time til en stor gård som er leverandør for juletrær. Der kunne vi selv gå i skogen å finne eget juletre. Og tilbake dro vi med 3 ekte edelgraner. En i peisestua oppe, og en i tv stua nede,og et i spisesalen. Stjerner og adventsstake fant vi i kjelleren og en kasse julekuler m.m Men vi liker å pynte ute også  Det er i jo fint i denne juletida om det kommer gjester, at det er julefint ute og at de møter et innbydende inngangsparti.

Og så har jo mye snø kommet, over et par uker nå har det kommet mer og mer og litt etter litt mer snø for hver dag. Så det er blitt et skikkelig winter  wonderland ute her og. Og gjengen  i huset  måtte jo finne frem skiene for de ville ut å gå på ski. Så det har blitt en del skigåing de siste tiden.

Det har vært skikkelig travelt hver eneste uke siste tiden, for hver helg har det vært aktiviteter her. En helg var det ‘konsert’ og mye flott sang og musikk. Mange folk kom  alle hadde en fin langhelg. No siste helg hadde en gjeng ungdommer juleavslutning på fjellet .Da ble det både julebord med mye god julemat, aktiviteter, skidag i skitrekket, for her har det åpnet for sesongen. Mange fine stunder og aktiviteter på kveldene m.m  Ingen ville dra hjem etterpå for alle koste seg. ha.ha Det var så kjekt å være her, og klart slikt er veldig kjekt å få tilbakemelding på. Men både de to store gutta og nest storesøster kom og opp en tur da. Det er også alltid kjekt når de tar turen til fjells.

Men når det kommer mye snø, måtte pappen her i huset ned i garasjen å hente frem traktoren som er her oppe. Det er ikke den største, beste å sterkeste traktoren akkuratt, men snø må måkes vekk, så det er bare å kjøre på for å få det vekk litt etter litt. Så det skulle absolutt kommet en bedre og større ,ikke minst sterkere traktor på fjellet, for her pleier det å komme mye snø i vintersesongen. Men må bare bruke det som er. Og innimellom er noen av barn her så heldig å få sitte på med pappaen i traktoren når han måker her ute på plassen. Det er alltid stor stas.

Og så har vi passet storesøster sin hund Linus, og han elsker snø og det har de enda ikke fått i Oslo, så her på fjellet har han det topp i snøen.

 

Så da kommer det en liten ‘bilde raid’ fra noen ‘jule forberedelser’ her på på fjellet, og julestemning har vi og fått, all snøen har nok mye skyld i det. ha ha

 

 

 

 

Vi var altså i skogen til en stor juletre selger vel en time herfra og fant tre flotte juletrær,men rett nedi skogen her fant vi noen småtrær som vi pynter litt andre plasser med.

 

 

 

 

dette er et par uker siden og snøen har enda ikke kommet skikkelig for fult,men kaldt og klart vært er det.

 

 

 

 

noen trær skal vi pynte med utenfor inngangen,noen inni gangen og litt her og der.

 

 

 

 

 

Et tre fikk stå i melkespannet ved inngangen.En nabo sa at han hadde aldri sett at det var pyntet utenfor her før. Jaja da var det på tide at det skjedde da…ha ha. Er jo så koselig å få et bra førsteinntrykk.

 

 

 

 

 

og så var det filmteamet som skulle filme noen klipp,vi må få tenne i bålpanna først

 

 

 

 

 

 

 og fyr ble det….eller….

 

 

 

 

 

 

joda her ble det fyr.

Vi skulle ha tema ‘aktivitet for familien’ – i julen eller romjulen er det en fin mulighet å gjøre noen sammen,komme seg ut og få frisk luft,bevege seg og finne på noe,gjerne med en nabo eller annen familie.  Og vi kom med forslaget om en lek. En lek som vi har gjort mange ganger,og alle aldre deltar. Vi går sammen to og to om mulig og skal finne noe i naturen på en valgt bokstav. feks ‘K’ – og den som finner en ting først får en ny bokstav,og slik holder man på til alle bokstaver er funnet og laget har vunnet. Alltid like kjekt synes alle her. Og dette filmet de klipp av. Her venter vi på klarsignal fra kameramannen  til å gå ned i skogen.

 

 

 

 

 

ellers ble det noen film klipp da vi pyntet juletreet i stua. Det var alle barna som deltok og da blir det både skeivt,skakkete og for mye pynt på ei grein.Men hva gjør vel det. Det er vel det som er sjarmen med at barna får være med å pynte…. (Er litt mørkt i den stua,så ikke så gode bilder…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellers ble det film klipp fra baking. Først ble det lefsebaking.

Synes det er artig å få frem ‘litt’ annerledes julebakst,noe som var veldig vanlig før i tiden. En enkel oppskrift og veldig gode.

 

 

 

 

 

 

og når det er barna som er med å lager,blir lefsene både skeive og noe små.

Men de kan være og store. vi har sukker,kanel og sukker på og bretter sammen. sååå gode til kaffien

 

 

 

 

 

 

gøy å bake

 

 

 

 

 

ikke minst stas å få være med å steke lefsene på takke.

 

 

 

 

men så ble det og pepperkake baking etterpå,men da var de ferdig å filme.

 

 

 

 

 

 

 

koser seg med baking den gjengen her,og ikke alle er så heldig å ha så fin utsikt bak til bakingen… ha ha

 

 

 

 

 

 

allerede 6 sorter har vi baket,men det tynnes i kakeboksene,for det gikk en del når ungdommene var her på juleavsluttning.

Men vi har allerede baket en ny ladning av flere sorter,og et par til får vi håpe vi rekker før jul.

 

 

 

 

 

ellers var vi i skogen og laget oss en egen produsert adventstake i år.  4 små stubber har blitt adventstake. Og allerede det 4. lyset skal vi tenne nå i helgen. ja dagene går fort. Alle bordene i spisesalen har og blitt pynta med slike lysestaker. Gratis og veldig koselig.

 

 

 

 

 

Men så måtte det og bli et film klipp fra et enkelt pyntet romjul,eller nyårs bord

 

 

 

 

også her er skogen og naturen trukket inn,mye gratis fint pynt.

 

 

 

 

noen gamle flasker fikk vøre vase for noen hvite blomster

 

 

 

 

det ble skikkelig koselig ,og god julestemning med peisen i bakgrunnen

 

 

 

 

 

og hvite tulipaner og granbar  fra skogen er og en fin kombinasjon…

 

 

 

 

 

helt enkel,men koselig pynt på fatene

 

 

 

 

 

 

kransen på peisen laget vi og i et klipp,og noen av de store barna var med og laget,  De hang vi på ytterdøra.

Dette er og en fin aktivitet sammen med  både litt større barn og ungdommer -kvalitets tid heter det… ha ha

men den passet fint over peisen da…

 

 

 

 

 

 

gjengen på fjellet pr dags dato.Dette var etter den aktiviteten vi hadde i skogen,og laget som vann bokstavleken fikk sjokolade i premie. Men så var det et lag som var kreative,da måtte de og få sjokolade,og så var det et lag som tapte…jaja da fikk like godt alle sjokolade… ha ha

på dette bildet hadde altså ikke snøen helt kommet  for fult, men på neste bilde derimot….

 

 

 

 

 

 

på samme plassen som vi stod,

joda mer snø her nå,og pr i dag er det enda mer snø…og mer har det snødd i dag….

 

 

 

 

 

 

 

pappen må ut innimellom å prøve å få unna snøen som kommer,nå er det kommet enda mer snø og da klarer ikke denne traktoren de store snømengdene,så da kommer en nabo bortom med stor grønn traktor med skuff og hjelper med å skuffe vekk…

Men det er stas om noen av gjengen her får sitte på med pappen i traktoren.

 

 

 

 

 

 

og så var det helgen da mange ungdommer skulle komme. Da ble det pyntet fint på bordene i spisesalen

 

 

 

 

 

 

pinnekjøtt og ribbe til mat,og noen gode kaker og ulike desserter  til kaffien…Joda de koste seg de…VI hadde og en kamerat gjeng fra Bergen på 7 stk  som gjester samme helg også,de stusset ikke på valget om å dra til fjells,for her oppe var det så koselig å være og komme……ha ha

 

 

 

 

 

 

 

og så har vi passet Linus-oslo gutten i en uke,han elsker å grave nesen i snøen og løpe etter snøklumper,ikke  minst stikke av i skogen….ha-ha

 

 

 

 

 

men han liker og godt å posere da… ha-ha

Men så er det og  mye vakker natur her oppe. – han passer godt inni den…

 

 

 

 

 

 

vi kan snart ikke se båten igjen som ligger her ute,for det har kommet så mye snø.

I neste innlegg kommer noen fine vinterbilder her oppe fra fjellet..

.For det er så fint her mange steder ,imens for vi fortsette med noen juleforberdelser.ikke minst skal vi en snartur til storesøster i Oslo for å hente noen julegaver,Gutta må klippe seg til jul,og vi skal ta årets julebilde av gjengen-for da er alle samlet. Tradisjon det å ta årets julebilde… ha ha

 

 

 

 

 

Fortsatt fin førjuls tid til dere alle. 🙂

 

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook ‘ Huset med de 11 Barna’

4 kommentarer
  1. Det er så kjekt å følge dere, og se alle de flotte bildene. Interiør og dekorasjon kan du. Det er så man blir fristet til å sette seg bilen og kjøre over. Vestlandet er grått og vått, hadde gjort seg med litt snø 🤗 De beste ønsker om en vakker julehøytid 🎄 selv om dette året er spesielt. 🎅🏻🎁

   1. kjære deg Solgunn. Tusen hjertelig takk for alle gode ord,det rører og varmer virkelig. Bare så du skal alltid vite det. her kan du komme når som helst,du er hjertelig velkommen.Hadde vært så flott om du en gang tok turen og satte deg i bilen fra vestlandet og over her. Det er ikke så langt. Her er flotte skiforhold, sol,mye snø,kaldt,men myyye god og frisk fjelluft.Ønsker deg og dine et fredfylt og godt år tross alt. Klem fra alle oss 🙂 🙂

  2. Så skjønne mennesker dere er! Aina & jeg heier på dere. Dere er som plommen i egget på fjellhotellet. Flotte bilder og omgivelser!
   Må Herren rikt velsigne dere i jule- og nyttårshøytiden!
   Kjærlig hilsen,
   Aina & Jan-Aage

   1. Kjøre dere Jan Aage og Aina. Tusen takk for gode ord,det varmer. Tusen takk for fin hilsen. ønsker dere også en fredfylt og velsigna nyttår.Her er dere alltid velkommen. Godt med en tur til fjells en gang. 🙂 god klem fra alle oss.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg