Enda en epoke er slutt.

 

 

 

Da kom endelig dagen til alle skolebarna her i huset.  Det er  sommerferie. Og man må sitte noen ganger å undre seg .hvor ble dette skole året egentlig av.? Hvorfor gikk det så fort ? Og mest vemodig av alt er vel at både barna og skolebarna ikke minst har vokset enda et år. Noen har fullført både småskolen og ungdomsskolen.Den yngste av skolebarna  har fullført 1,klasse.Det er jo klart også stort. for 12 åringen som bare har et år igjen av barneskolen før han begynner på ungdomskolen. Ja det er epoker for de alle hver år. Men nå skal vi først av alt konsentrere oss om 10.klassingen vår som har fullført hele grunnskolen. Det er klart all grunn for å si Hurra. Det er absolutt den aller største epoken. Nye veier og ny skole fra høsten av gir nok mange sommerfugler i magen. Men vi hadde en ungdom som også i fjor hadde fullført grunnskolen og har allerede lagt bak seg 1 år på vider gående skole. Så broren som kommer etter i år har fått med seg hva ting innebærer. Er klart goder med større søsken. Men det må jo feires litt iallefall da at grunnskolen er gjennom og fullført. Men det ble en litt annerledes feiring i år pga korona situasjonen. Men noe feiring ble det,og tror nok at de fleste var godt fornøyd med det.

Men at endelig skoledagen for sommerferie kom var jo klart skolebarna glad for. Var faktisk en som kom hjem siste skoledag,da de var ferdig litt før og sier at han vil faktisk gå litt mer på skolen. Han var en av de som hadde lengst hjemmeskole tid og synes den siste tiden ble vel kort. Men han måtte jo klart innse at sommerferie er klart fint likevel da.

Den siste tiden med mye fint vær her øst og mange andre steder i landet har skolebarna hatt fine skoledager siste uken. Med både fjellturer,sykkelturer ,badeturer og museumsbesøk m.m. Men det er også klart pga korona situasjonen

Men så over til feiringen av 10.klassingen.

Vanligvis pleier hele skolen inkludert foreldre og lærere å samles på /ettermiddag/kvelden og ha skole avslutning.Slik er det hvert år. I tillegg pleier det utdeles vitnemål m.m til 10.klassingene.Og etterpå har 10.klasse en  avslutningsfest m/mat sammen  med foreldre /lærere de har hatt m.m.

Men i år ble ting litt annerledes pga korona situasjonen. Så det ble ikke den vanlige årlige avslutningen hele skolen sammen. Men bare 10.klasse m/foreldre, familie og lærere.Det ble og en kortere feiring etterpå enn vanlig.Men noe feiring ble det,og det er klart aller viktigst.Vitnemålutdeling,gode ord og taler ble det også.

Og vi måtte spørre 10. klassingen om han var glad no då for å være ferdig med barne og ungdomsskolen.Og det kunne han svare et stort ‘JA’ på.

 

 

 

Enda en epoke er over for skolebarna her i huset,men den er nok aller mest over for 10,klassingen helt til høyre.

 

 

 

 

 

etter vitnemålutdeling,taler og sang skulle det være en liten feiring etterpå og da ble det kaker.Og da måtte klart foreldre stille med noe bakverk. Herfra ble b.l.a den populære smash/snickers kaken baket.

 

 

 

 

 

 

I tillegg ble det popcornkake,noe som mange ikke hadde verken sett eller hørt om før og en enkel pavalova kake med bær på

 

 

 

 

 

 

Det pleier alltid å være ganske så fult hvert år når det er avslutning.I år var det ganske stusselig i benkeradene,men de som skulle være der var der iallefall. Etter at rektor ønsket alle velkommen fikk vi se en del bilder og videoopptak fra skoleturen 10.klasse hadde hatt i år. De skulle egentlig ,tradisjonen tro dra hele klassen med noen lærere til Kreta. Men pga reise forbud ble det Norges tur. Da ble valget Kristiansand med dyrepark besøk,båtutleie med fisking ,gokart m.m De hadde hatt en fin tur og båttur med fisking var nok høydepunktet for 10.klassingen her. Han er veldig glad i å fiske. Stor stas når de i tillegg fikk fisk.

 

 

 

Her sammen med en klassekamerat.De har fått fisk !!

 

 

 

 

 

Dette er fra skoleturen.Stas å få fisk,selv om de ikke var sånn superstor. Lyren ligger pr i dag i frysen her og han planlegger hva han skal lage av den. Et forslag var fiskesuppe.

 

 

 

 

 

etter mange fine bilder og minner fra turen de hadde var det tale av kontaktlærer,deretter ble det vitnemål utdeling av rektor og mange fine gode ord og en gave fra de begge to kontaktlærerne de har hatt.

Siden ingen fikk klemme,hadde rektor tatt med en stor Bamse som hun klemte for hver elev hun gav vitnemålet til. Hun savnet å få klemme avgangselevene,men en stor Bamse var en fin  erstatning det. Etterpå fikk de tradisjonen tro,en fin sang sunget til alle 10.klasse elevene…

‘ Du vet vel om at du er verdifull…’

 

 

 

 

 

 

Etter vitnemål utdelingen skulle 10. klasse holde tale til kontaktlærer og andre lærere de har hatt i ungdomsskolen. Rektor ble også nevnt i talen. Og her hadde altså vår 10. klassing fått det i oppgave – å holde den talen. Og det bestod han med glans. Men så er han en veltalende person også. (slekter på faren …ha-ha) Men to andre gutter fikk og si noen ord til valgfag lærerne. Etter den flotte talen ble det gave utdeling til lærerne. Blomsteroppsats og gavekort. Alt avsluttes med varme hjerter og smil om munnen.Det ble en munter avslutning.

 

 

 

 

 

Så var det kake i spisesalen etterpå. Mange gode kaker og frukt/is ble servert.

 

 

 

 

 

 

Ei jente som koser seg med vannmelon…det er en favoritt for tiden.

 

 

joda her koser de seg alle med kake.Etterpå ble det i tillegg en adjektiv lek som ‘taleren’ vår hadde  om både skolen,lærere og elever.Den ble ganske så morsom.

 

 

det er godt å sitte ute i skyggen no når det er så varmt.

Ja all grunn til å flagge!!

 

 

Etterpå måtte gjengen leke litt i skolegården før festen var over og alle dro hjem igjen.Klart de store ungdomsskolebarna kan leke i skolegården enda. Og 10.klassingen må jo også få fart som de små… Ha -ha Man er aldri for gammel for å leke.Ikke her i gjengen  iallefall.

 

 

 

Alltid noe å gjøre på her,både for liten å stor,alene men og sammen med andre

 

 

 

 

store og lillesøster

 

 

 

Så er det den flinke 10.klassingen vår da. En epoke er forbi.

Gratulere så hjertelig Kjære Joachim Leonard med bestått og fullført grunnskolen med stor,stor glans. Vi kan bare ikke skjønne hvor tiden ble av. Det er ikke lenge siden du begynte stolt i 1.klasse.  Men vi ønsker deg lykke til videre på din vei. Du er en flott ungdom  med mange gode kvalifikasjoner og sterke sider. Du er en tøff Gutt med et stort hjerte og mye mot. Vi er alle veldig stolt av og glad i Deg ‘Joss’. Massevis av gode klemmer fra hele Gjengen her.

 

 

 

 

 

 

Ja hvor ble tiden av ?

 10 år siden -2010 og en stolt,sjarmerende  og blid 1.klassing. Godt vi har bilder å se tilbake på. I dag er han like stolt og blid- for å være ferdig…ha-ha

 

 

 

 

 

 

 

Noen andre yngre skolebarn som også  er glad for sommerferie nå..

Og en lillesøster som er glad for å ha de andre søskena å leke med hele dagen.(og slåss litt med og tenker jeg… ha-ha )

 

 

 

 

En annen storesøster med lillesøster

 

Far og sønn (en stolt far…)

 

 

 

 

 

Da må vi bare igjen ønske ungdommen vår masse lykke til med videre skolegang til høsten-veien videre mot den store drømmen sin .Og absolutt noe han vil oppnå.Han er ganske så bevisst og klar denne karen. Og her i huset tripper de etter å finne et sted de kan bade. For hva er vel ikke bedre enn å starte sommerferien med sol og bading. 🙂

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg