Det ble litt nærmere

 

 

Allerede i ca 12 dager har nest største jenta her i huset bodd på en ny plass i Oslo. 1. juni flyttet hun fra det stedet hun har bodd i 6 mnd til et annet sted litt nærmere både sentrum,som igjen blir litt nærmere jobben. Hun slipper iallefall å ta en ekstra tur med enten buss eller trikken der hun nå bor,før hun må bytte for å dra videre mot jobb. Så det blir og rimeligere i lengden der hun nå flyttet til. i tillegg  har hun fått et større rom.Men fortsatt er det en typ kollektiv der flere andre ungdommer bor. Enten de studerer,jobber eller annet.

Hun har omtrent hele mai leitet,søkt og godt på mange visninger for å finne et annet sted å bo. Det er ikke vanskelig å finne noe å leie i Oslo nå på denne årstiden,men hun har likevel hatt noen krav,derfor har hun ikke helt ‘funnet’ det hun hadde tenkt. Men så omsider landet hun på dette da som hun nå altså  har flyttet til.

Hun har og  siste uker, gjort en super innsats med å fullført 4 eksamener i totalt 6 fag som hun tok dette året. Hun hadde 2 eksamener før jul og 4 nå til våren. I tillegg jobber hun på  skjermet avdeling for demente på sykehjem,men og har og hoppet denne våren  på ekstravakter på Ullevål sykehus på ulike avdelinger som det er behov av en pleieassistent. Innimellom jobbing og lesing har hun og passet hunden til største jenta når hun har vært på jobb..Så man kan si at hun har hatt fult opp.

Men når hun igjen skulle flytte fra et sted til et annet sted er det jo klart en selvfølge at vi skal stille opp å hjelpe. Det er jo derfor man har b.l.a pappaer og mammaer til…Og når vi i tillegg har stor bil,så er det ingen problem å få alt med seg. Det fine er og at hun har ikke noe store og tunge møbler som må flyttes på. Det har kun vært småting som et nattbord,et annet lite bord. både klesskap og kommode fikk hun kjøpe til en billig peng der hun flyttet til fra den forrige som bodde der. Seng får de låne inkludert. Så det meste er klær,sengesett,overmadrass,bøker og annet ting og tang. Ikke minst noen poser med mat,tørrvarer m.m

Så etter skolebarna var levert på skolen fortsatte vi turen videre inn til Oslo. Det passet ikke å komme på ettermiddagen for da skulle hun på jobb. I pinse helgen var vi jo på en liten  tur,så da ble det heller ikke. Men denne formiddagen passet det altså  fint.

Og minstejenta var veldig glad for å få være med innover,for hun gledet seg til å treffe begge storesøsteren.Og storesøstrene er alltid glad for å treffe lillesøster.

 

 

 Men allerede i pinse helga hadde søstrene i Oslo tjuvstartet litt på ‘flyttingen’- Følte seg litt ‘flaue’ da når de drassa med seg ‘ting og tang på trikken i Oslo. Fra et sted til et annet. Ha ha .

Men,men sånn er det. Derfor var det klart godt når vi kom og pappen sin store bil kunne ta resten på en gang. (og hva skulle man gjort uten de blå ikea posene… ha -ha )

 

 

 

Altså 4 eksamener er ferdig og fullført. Noe hun er super glad for. Det har blitt lest noen bøker siste tider.

 

 

 

 

Ellers innimellom jobber hun på dementavdeling – noe hun synes er givende.(der har hun jobbet ca et år snart)

 

 

 

i mars begynte hun altså å jobbe litt på Ullevål sykehus-og har allerede vært på 4 ulike avdelinger. En gang måtte de ha fult smitteutstyr på pga en smitte pasient.

 

 

 

 

 

Ellers passer hun Linus innimellom-når største jenta er på jobb. ( Hun jobber og på Ullevål sykehus som sykepleier.)  også tar hun mange fine bilder av han.

 

 

 

 

Gleden er ekstra  stor her i huset når storesøster også innimellom kommer hjemmom. Hun er en favoritt storesøster. Og noen ganger er hun flere dager,det synes både de yngste og de store gutta  er stor stas. Så man kan si at hun har nok å henge fingrene i.Men vi heier på henne og synes hun er flink.!!

 

 

 

 

 

 

 

Men så over til flyttinga,

Vel da er det bare å ta i et tak,få tingene i bilen og kjøre de fra det ene stedet til det andre.

 

 

 

 

 

 

et speil stående midt på gata i Oslo- det synest minstemor var morsomt…Vi er ankommet det nye stedet hun skal bo,Speilet skal opp 4 etasjer.

 

 

 

 

inn en stor port,før den døra gikk videre inn og opp var det en bakgård der som feks sykler kunne stå,der stod og utemøbler m.m

 

 

 

 

 

så inn døra og opp. Det hun faktisk hadde glemt litt,var at det er bare 4 etasjer å gå.

neida er ikke så ille det. Tenk på de i 20. etasje. Det er litt lenger.

Alltid godt med trim……ha-ha

 

 

 

 

 

men etter så og så mange runder, fikk vi alt opp de 4 etasjene.Godt det var foran rett dør.- ha-ha

bare Låse opp no,og alt inn på et rom… Ikea poser altså.

 

 

 

 

 

 

etter at  alt er bæret gjennom en gang og inn på det rommet hun skulle ha,måtte vi ta en runde og kikke litt på resten av den leiligheten.

Dette har nok i utgangspunktet vært en stor leilighet med to store stuer,flere rom og stort kjøkken. Men det er satt opp vegger her og der,så det er blitt en litt lang gang med 7 soverom og  kjøkkenet har  blitt både kjøkken med en liten stuekrok, Sofa,bord og tv. Som er felles.Alt dette leies da ut som et kollektiv.

 

 

 

 

 

 var absolutt et kult kjøkken da. Gammelt med dobbel gasskomfyr-høye skap helt i taket. Alle 7 som bor der har en hylle hver i kjøkkenskapet og en hylle i kjøleskapet.(to kjøleskap)

 

innenfor kjøkkenet var badet m/vaskemaskin

 

 

Og så rommet storesøster fikk. Et stort høyt vindu, en stor seng, (som minstemor trodde var trampoline med det samme… niks-ikke lov å hoppe i senga)en lang kommode ,et høyskap,klesstativ  og enda plass til et bord, eller nattbord,en stol  o.l mulighetene er der. Hun finner utav det.

 

 

Hunden Linus likte seg her iallefall. ha-ha

veldig greit og at hun får ha hunden der de ganger hun passer han.

 

 

 

 

Vel,da er alt på plass,og alt ferdig flytta for denne gang.  En liten pust i trappa,før vi går ned igjen.

 

 

 

Da får vi håpe at hun vil trives her da fremover. Så får vi se etterhvert hva hun velger å gjøre til høsten igjen.Og hvor hennes veier går videre,om det blir skole eller noe annet.

En del jobbing i sommer vil det nok bli først,men noen dager fri har hun og.Kanskje hun blir med oss på en tur. Det hadde vært kjekt iallefall.  Masse lykke til videre Rebekka,husk vi er her alltid for deg. !!!

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg