Noen store begivenheter !!

 

Da nærmer det seg konfirmasjons feiring for den flotte ungdommen vår Joachim. Og Vi som skulle være så smart å feire den etter alle andre som pleier å feire den. Og vente til alt var roet seg i april og mai og ta det nå i juni,og ikke minst etter skolen er slutt og allting.Der tenkte vi nok litt raskt ja….ha-ha  For det vi ikke helt tenkte på da var jo at begge de her to ukene før og spesielt den siste uka  har det vært tettpakket med avslutninger både her og der. Ikke nok med det, det ble nemlig ikke bare vanlig avslutninger i år. Men faktisk noen store  begivenheter. Vi har altså  noen av skolebarn som vi feirer ekstra den her siste uken,eller i år generelt. Og det har ikke skjedd før for så mange, og ikke hadde vi helt tenkt på det heller,men så det ble det slik likevel.

Og det er jo klart stas da,men det ble litt sånn ekstra oppå alle forberedelser til den konfirmasjonen. For når man skal planlegge og gjøre alt i konfirmasjonen går det litt tid å forberede. Både handling av mat,ingredienser til kaker m.m Bordpynt,blomster,klær,stryking av bunader m.m Og det må gjøres noen  dager på forhånd. Og selv om jeg har begynt med en del ting  for en stund siden ,så er det alltid noe som ikke kan gjøres før sånn de siste dager. Så det har vært full fart og ganske travelt de her dagene. Men det har gått fint altså,vi har snart kommet i mål.

Vi kan jo  begynne med eldste jenta Caroline da. Hun  er endelig ferdig på sykepleien,hurra !! Alle prøver,eksamener,innleveringer,praksiser m.m er gjennomført og bestått. Hurra. Og bare her for et par dager siden kom resultatet på den siste eksamenen. Hipp hipp hurra !! Og så skulle de ha vitnemål utdeling på sykepleierhøyskolen med elver,lærere og foresatte til stede.Og det er jo en stor begivenhet. Etterpå skulle de ha noe mat m.m  Og allerede i mai skulle det være en påmelding. Jeg sa til eldste jenta at hun måtte gi beskjed når avslutningen skulle være og at hun måtte melde oss på.  Men så fikk hun beskjed av Ullevål sykehus i de dager ,for der skal hun jobbe i hele sommer, at første opplæringsvakt på den avdelingen, (som var veldig viktig å møte på) kom akkurat på den avslutningsdagen  sykepleierskolen skulle ha. Men det gjorde henne ikke noe,hun synes ikke det var så viktig,det var mye mer viktig å møte på Ullevål til opplæringvakten. Hun bad derfor en lærer heller om å sende vitnemålet hennes i posten. Nei hun trengte ikke noe semoni med vitnemålutdeling hun. Nei det var mye kjekkere å få begynne å jobbe på sykehuset. ha-ha Så veldig ivrig i sitt fag.   Hun  begrunnet og at hadde uansett ikke noe forhold til de 60 andre sykepleier studentene eller lærerne   på skolen,så hun gikk ikke glipp av noe.

“Ja,men vi må jo feire deg, feire at du endelig har blitt sykepleier”,sier vi,for det er jo så bra det. (hun fikk faktisk beskjed at 5 andre ikke fikk bestått på siste eksamen,og det er så kjedelig å måtte vente et år for ¨ta på nytt”. Så det er  ikke noe selvfølge å klart det. Så da har vi kommet frem til at feiring skal det klart bli,men med alle oss i familien,og det tar vi en dag i sommer når alle har fri. Og det er noe alle gleder seg til.Og hva den feiringen går ut på,ja det må vi bare vente med å se. Jeg insisterer i allefall å feire henne !!!

Men så har vi og ei anna flink jente på 18 år som endelig er ferdig med vidergående skole. Det er og klart en stor begivenhet ,og må feires. hipp hurra !!  Og der var vi på avslutning med klassen  hennes m/foresatte og lærere ,vi fikk kaker,det var fin sang/dans,sett på bildefilm,blomsterutdeling  og ellers mange gode ord,og noen hadde felt noen tårer.

Men de hadde og sermoni med alle  avgangseleven der vitnemålet  ble delt ut.Det er jo og stort.

Så har vi en flott gutt på 16 som og må klart feires. 10 år skolegang er gjennomført og bestått. Han har vært enestående med  siste tiders både  skriftlig og muntlig eksamen,der han besto med glans.  Ungdomsskolen er historie. Klart all grunn til å rope hurra for han og !!! Og der ble det og avslutning med elever, foresatte og lærere. God mat,kaker ,gode ord og der  ble det og felt noen tårer. De har hatt en enestående koselig og hyggelig  lærer,så skjønner godt at hun vil savne de,ikke minst de vil nok savne henne og.

Og så har vi enda en begivenhet,og det er Emilie som er endelig ferdig med barneskolen og skal over til ungdomsskolen. Klart hun og må nevnes. Det er jo stort det for de her 7.klassingene. Å begynne på ungdomsskolen er jo stas med karakterer og tentamen…ha-ha neida,det er ikke alltid så stas.

Men så kan vi i samme slengen nevne igjen minstemann ,Benjamin da, som skal begynne på skolen. Det er og klart en begivenhet og et stort nytt steg ut i den store verden.En stor Ruben forsvinner ut skoledøren,og en liten gutt trer inn i skolens dører.

Så ellers innimellom dette,så har vi jo 4 andre flinke skolebarn,og på 3 av de har vi og vært på vanlig skoleavslutning for.  Så det har vært ganske full fart kan man si.Ganske utrolig hva vi har klart på vel en uke..ha-ha ja ganske mye

Men uansett,alle er verdt å feire på enten den ene eller den andre måten,så derfor vil vi ta den feiringen av både størstejenta,men og en ekstra alle de andre barnas  begivenheter samtidig . Og det blir nok kjekt.

 

 

Skolegjengen.!! Benjamin ville og være med på bilde,for han skulle jo  begynne på skolen til høsten.Han følte seg nok som en av ‘De’ allerede…🙂

 

 

Endelig ferdig og fullført 10.klasse og ungdomsskolen.Med et veldig bra vitnemål går ferden videre uti den store skole verden for denne gutten.Hurra for Ruben !!!

 

 

 

 

Og så Emilie da, 7 år på barneskolen over og nå trer hun inn i ungdomsskolen.Og det er klart stas.Hun får nok sannsynlig den koselige læreren Ruben har hatt i 3 år. Hipp Hurra for Emilie!!

 

 

 

Utdeling av vitnemål for 10.klasse

 

 

Aron og minstemor var med på avslutning for Miriam på videregående skole.Absolutt en stor begivenhet å bli ferdig med  vidergående.Hipp hurra for Miriam.

 

 

 

Og  en rose til  avgangs elevene hørte klart med.

 

 

 

og så var det største jenta. Siden det ikke ble noe markering på denne jenta no,så skal vi ta det igjen,for feires må hun ..klart.  For hun var nemlig på opplæring på Ullevåll hun,stolt for å endelig ha blitt Sykepleier !!! hipp hurra !!!

 

 

 

Da blir det sommerjobb på gastro i sommer ,faktisk samme avdeling som pappen her lå på når han opererte vekk magesekken.

 

 

 

Til og med en liten dagstur til Sverige klarte vi å få til. Med bare 6 unger  tok vi en tur til grensen for å handle inn div. til konfirmasjonen. Og det er en del å spare på  å gjøre det.

 

 

 

 

” er jeg like søt som gotteri bak  meg mon ro ?? “

 

 

 

 

og så ‘måtte’ vi gjennomføre en lovnad vi har lovet en stund. Det er to jenter her som har hatt så lenge lyst å ta hull i ørene,og endelig nå ble det gjort. Lerah er førstemann ut,litt skummelt,men det gikk så fint…

 

 

 

og hun ble skikkelig fornøyd hun

 

 

 

 

Den andre var Miriam. Hun har tatt hull da hun gikk i 2-3 klasse,men siden hun brukte så lite øredobber grodde hullene igjen. Og hun har lenge hatt så lyst å ta nye hull.

SÅÅÅÅ fine jenter…Og de var strålende fornøyd.

 

 

 

 

I løpet av uken kom og noen av barna her med en liten skadet fugl.De hadde vært å leke på lekeplassen da de så en liten fugl som hoppet bortover i gresset. Da de tok den i nærmere øyesyn så de at den var skadet.De synes så synd på den og lurte jo på hva de skulle gjøre med den.

 

 

Stakkar liten,den blødde fra øye. Rørende å se hvor omsorg og medynk de har .Det beste for fugler var å sette den tilbake i gresset der den hoppet

 

 

 

 

For noen uker siden fikk vi noen  søte små kattunger

Nå har de vokset en del og er litt ute innimellom .De er vel uvitende at de er superpopulære,så skjønne,morsomme og finner på så mye tull og tøys. …

 

 

 

 

“Åssen kommer vi oss ut her’a ?”

 

 

 

Det er bare snakk om et familie katte bilde…men nopp…det er omtrent helt umulig at de sitter i ro…

 

 

        “S M I I I I I L  folkens… selv om det  ikke er alltid like greit å være liten (heller ikke  å være stor noen ganger,sies det…) så hjelper det mulig med et smil,det går jo  prøve da i allefall. “

 

 

 

Da er bilen pakket til konfirmasjon fest og vi setter  nesen til fjells.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barn’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg