Best når de kommer tilbake.

 

 

Ja Her er det altså full fart om dagene,med både avslutninger,forberedelser  og mye annet som skjer hele uken.Så noen ganger skulle dagene  gjerne hatt litt flere timer i døgnet. Men godt med liv er det iallefall,og det er jo det viktigste.

Det ble langhelg denne helgen som var,og det er klart noe gjengen her setter pris på.Og da ble det en ekstra lang tur,men det må vi bare kommer tilbake til. Må jobbe litt med den,for alle bilder jeg tok derfra  ble desverre slettet fra kamera,og da må leite litt for å finne de igjen.

Men kan iallefall først  spole tilbake til  helgen før det igjen for da var det og lang helg,og klart fridager liker de heri huset iallefall.  Da var det  både kristi himmelfarts dag og en inneklemt fredag,pluss helg,så ble det flere dager fri. Og flere her i huset  har vært på vift de der dagene og slik er det noen ganger.Og det er no rart med det,for når ikke alle er her,så merkes det alltid lett. Om ikke så er det alltid en eller annen av de andre barna som spør,hvor er den,hvor er den? m.m Så alle merker godt når ikke alle er her. Sånn er det vel å leve tett innpå hverandre. Og det er noe vi har gjort en stund nå,og det har jo klart både sine fordeler og ulemper.

Men en av de hadde iallefall en fin og opplevelse rik tur . Og det var Ruben. Årets ,eller kan vel si ungdomskolens høydepunkt er altså denne skoleturen. For hvert år reiser 10. klasse på en lengre tur sammen for å  markere at no er de ferdig med både ungdomskolen og 10 år skolegang. Så dette er noe alle i ungdomskolen ser frem til. På den forrige skolen barna her gikk på før vi flyttet pleide 10.klasse å reise en uke til Polen. Der de b.l.a besøkte Auschwitz. Men på denne skolen de går på nå pleier de å dra en uke til Kreta. Og det er altså noe  eleven gleder seg til. Og klart,Ruben er ikke noe unntak. Så han og klassen hans,de var vekke fra søndag til søndag og fikk en fin tur med mange flotte opplevelser .

 

 

 

 

 

 Det fredfulle og flotte stedet de skulle være i 1 uke. Dette bildet er tatt av læreren oppe fra rommet noen av lærerne hadde. Helt ned til høyre hadde  Ruben og noen ander gutter sitt rom. Rett frem utpå øyen skulle de ta en båttur en dag.

 

 

 

 

Veldig fint å være her på tur ja. de hadde døren inn til sitt rom til venstre i bildet. Ellers var klassen og tre lærere fordelt på de andre rommenen i dette bygget. Dette var et sted som var koblet til et hotell og de spiste frokost hver dag i hotell bygget litt nedenfor

 

 

 

Det ble nok bading her hver dag,de kunne bare gå rett utav døren og hoppe i bassenget….

 

 

En dag var de oppi fjellet og skulle på grotte vandring. Spennende og interessant.Det  var og djupe daler og kløfter i fjellet.

 

 

 

Absolutt en opplevelse å gå langt inni og dypt ned i grottene,det ble visst observert flaggermus og det var ellers mye historie å fortelle derfra. De hadde nesten hver dag guide som fulgte med de på ulike steder og fortalte en del historie.

 

 

 

 

En gutt som har kost seg på tur. De tre lærerne som var med var iallefall veldig glad for å være på tur med en så kjekk klasse. Det var visst en av de beste klasser som de hadde vært på tur med. Det er jo klart gode tilbakemeldinger å få.

 

 

 

En annen dag  var de ute med en båt på sightseeing,de passerte b.l.a  og kjørte rundt hele den øya.

 

 

Og de ble fortalt at den øyen var fredet,ingen mennesker fikk lov å gå der . Men på øya bodde det derimot mange fredet og ville geiter.En sjelden rase. Men en gang i året fikk visst folk gå dit arrangert,og det var visst en stor opplevelse. Men det fikk altså ikke klassen oppleve.

 

 

 

en annen dag fikk de gå å se på ulike minnegraver fra krigen,fikk en del historie rundt det,ellers spiste de på ulike kroer og restauranter rundt om alle steder de var.

 

 

 

 

Og ja det mye variert,usunn,sunn men god mat på de hver dag. Men er man på tur,så er man på tur. Det er jo viktig å kose seg og da.

 

 

Ellers var de så og si hver dag på standen,de badet,solte seg og  ‘leket’- joda klart 10. klassinger leker enda…ha ha  i allefall i vannet. Men de varierte med å gå på ulike strender .

 

 

De var og på sykkeltur en dag,syklet oppi fjellet  og rundt om på ulike steder.  De hadde og fått prøve seg i lokal folkedans,noe Ruben ikke følte seg komfortabel med. Han sier det var ikke lett med alle steg. Men det var en artig historie ang. det. For her i huset fikk vi en liten video snutt fra Rubens forsøk på å henge med på folkedansen. Og den som tok denne videosnutten var altså en familie som var tilfeldigvis på ferie der,da mor i familie oppdaget denne klassen på tur. De bodde på samme hotell og midt inni alle ungdommene dro hun kjensel på en gutt. Det var Ruben.  Det viser seg da at vedkommende følger oss her på bloggen,kommer fra Bergensområdet og visste hvem Vi / Ruben var.  Det var ikke verst…veldig artig.Verden er ikke så stor alltid.

 

Men høydepunktet for gutta var vel den dagen de var på ‘go kart’ banen. Der de fikk virkelig kjenne på gassen…Og dette var noe Ruben synes var veldig kjekt og.

 

 

 

 

Klampen i bånn….!!! her kommer farts fantomet.

 

 

Så alt i alt hadde de en fin,minnerik og uforglemmelig tur. Jeg tror han læreren hadde tatt over 2000 bilder av gjengen.

Og så hadde jo Ruben tenkt på søskene sine han og da.Og kom tilbake med en pose full av gotteri,kjeks,sjokolade m.m Og det var klart vel godt  tatt i mot her iallefall. Både gotteriet og at Ruben var kommet tilbake.

 

 

 I mens Ruben var vekke en hel uke ,var Joachim vekke i 5 dager,for han  hadde fått tilbud av han mannen vi fikk kontakt med fra Hallingdalen å komme opp å gjøre en jobb for han. Og det var å male b.l.a garasjen hans.

 

 

 

og der skulle det males både innvendig og utvendig. Og joda han hadde det kjekt han i de dagene han. Og han mannen var godt fornøyd med arbeidet.

 

 

 

 

Men så var det en annen kar her i huset som og var vekke,og det var pappen. Han hadde fått tidligere tilbud om å kjøre en damegjeng på utdrikningslag ,og vi som har stor bil hadde jo klart mulighet til det. Og de ble veldig glad for å få en bil.  Pappen her i huset har jo mange års erfaring med slik kjøring,både på blåturer,firmaturer,barnehager,skoler,utdrikningslag,ulike dager og arrangement m.m  Faktisk så har pappen lenge tenkt på å kunne og ‘drive¨noe slikt,altså eget transport firma for slik kjøring. Han har og kjørt noen ganger for skolen,og trives godt å yte slik service. Det er og alltid et behov og for slik kjøring. Så det er noe han har lyst å realisere.  Uansett  de her damene  hadde pynta så fint frampå bilen med brudeslør…ha ha

 

 

 

Dagen etter skulle han kjøre mennen på utdrikningslag. De skulle en helt annen plass og hadde planer å la den kommende brudgommen hoppe i strikk. Det var visst en kjekk opplevelse.

UPS……. litt langt ned kanskje …en person som har hoppet ned.Her kan en ikke ha høydeskrekk iallefall.

 

 

Så da ble pappen og  vekke i to dager. Og de små synes det var stas når han kom igjen,for i bilen hadde de her som pappen hadde kjørt på lagt igjen  noen ballonger…

 

 

 

 

Og her liker jo klart alle best, når alle er hjemme og når alle er sammen. Men noen ganger,innimellom er det kjekt at noen av de andre i familien  er borte og for da er det så mye kjekkere når de kommer tilbake.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook :  ‘Huset med de 11 barna’

2 kommentarer
  1. Spennende å lese om skoletur og diverse som opptar dere i hverdagen.
   Hørtes veldig lurt ut å begynne som transportfirma. Som du sier,det er alltid et behov for kjøring!
   Det jeg lurer på er hva du,Ester,gjør? Ja,jeg ser jo at du gjør en hel haug. Både med ungene og baking etc,men har du en plan som du vil realisere for din egen del? Kanskje ikke her og nå,for nå krever jo alt sitt,men på sikt. Hadde vært moro å høre 😊
   En fin gjeng er dere hvertfall!

   1. hei på deg. kjekt at du gidder å følge oss,det setter vi stor pris på. Ja tror nok han satser på transport etterhvert. han skal gå noen kurs der og for å få løyve til å kjøre. Så det kan klart bli spennende.
    Joda jeg har mange planer jeg. har vel sånn innimellom oppover de siste 2-3 årene nevnt innimellom hva jeg vil gjøre. Ikke sånn eksakt,siden jeg ikke vil si det enda. er en del fordommer og drømmeknusere,gledes drepere m.m der ute som ikke har troa på det. Men så lenge jeg har det selv holder det i masse. Så joda jeg har mange,mange planer og de kan absolutt realiseres alle. Det er og ting som flere andre gjør i dag med stor suksess. Men man må ha først et eget bosted. så jeg vil nok komme tilbake til det etterhvert.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg