En oslo tur

 

 

 

For en tid tilbake registrerte Pappen her i huset seg på Ulike ‘statist roller’. En ‘statist’ er en som ‘holder’ seg i bakgrunnen ,ved siden av eller som ‘fyll’ i en film,reklamefilm,opptak,serie m.m De skal stort sett ikke si så mye,heller ikke være hovedpersoner,men lage litt liv og stemning i bakgrunnen i en film. Skuespillerne derimot er hovedpersonene,og opptakene som gjøres har ‘de’ som fokus,ikke statistene. Men statister derimot er viktige personer og. Film kan bli kjedelig om det ikke er noe som ‘skjer’ i omstendighetene rundt en hendelse.

Altså han registret seg som en statist sånn i utgangspunktet. Men samtidig har han registrert seg at han kan være med på andre roller i ulike opptak, reklamefilm,serie,eller andre snutter som det gjøres opptak på. Han har en del erfaring fra scene livet. Han har vært med i både revy,teater,skuespill,sketsjer m.m Han har og en veldig bra Donald stemme.Dette er bare noe han vil gjøre litt på fritid/hobby m.m Men det er fordi han liker veldig slikt.Vi var jo en gang med på nrk/norge rundt,Tv 2 livsstil,innspilling til ‘reklame’ for en undersøkelse m.m Så uvant foran kamera er han ikke da.  Det er ofte mange som søker på slike ulike statis og reklame roller,så det er ikke alltid like lett å få napp.Men det er bare å være frempå,tålmodig og søke på det som dukker opp og som kan passe.

Så her tidligere søkte et casting filmteam  som skulle gjøre et opptak for b.l.a Nrk etter noen som skulle ha en rolle i en reklame film,og den personen måtte snakke en anna dialekt enn østlands,og  Bergensk.Og det var jo noe som passet bra. Så han søkte og fikk melding om at de ønsket å bruke han i et scene opptak. Det var reklame for VM fotball for kvinner som snart skal være nå i Frankrike. Han skal være en som representerer Norge og skal si på Bergensk ‘Vi er sterke’- ‘ Vi er Norge’- Selv om opptakene tok over 1 time er det bare sekunder på reklamen. Så er det noen som har sett den reklamen som går på Nrk nå (går og på tv2 og tvn),så er det han som er den som sier dette.  🙂 Han synes det var veldig kjekt å være med på,selv om det alltid er litt venting og repitisjoner,og selvfølgelig ikke alltid så mye som spilles inn. Men Det er ikke poenget,poenget er å bare være med synes han.

 

 

 

 

Seinere en annen dag fikk han og et tilbud om mulig å være med i en annen reklame innspilling.Der skulle de og ha en som hadde Bergens dialekt. Det var et annet casting selskap.(andre som filmer og lager opptak) Men han måtte først komme på stemmeprøve,videosnutt, profil bilde,legges i arkivet  m.m  Og etter det vil han få tilbake melding om han blir valgt ut.(det er mange som ‘henger’ seg på dette.) Så de er heldig de som blir valgt.Så da ble det igjen en Oslo tur. Den dagen han dro av gårde til Oslo,var en dag gjengen her hadde fri skolen,så vi tenkte å ta to fluer i en smekk. Siden han skulle til Oslo likevel kunne vi bare ta en tur alle ,for her etter 17.mai ville så gjerne en av gutta at vi skulle gå en tur gjennom hele Vigelandsparken/ Frogner parken. Det var så lenge siden vi var der sist. Og vi har bare vært der en gang før. I Vigelandsparken er jo det mange statuer og skulpturer.Den store lekeplassen vi var på 17.mai ligger der og.

Så da ble det slik og vi dro alle av sted. Etter pappen var oppom  for stemmeprøve,film,bilde snutt m.m (som ikke tok lang tid) så fikk vi møte eldstejenta i Oslo.

En ting ,når vi var i byen likevel,så har alle her hatt såååå lyst å prøve de ‘berømte’ og populære El-sparkesyklene som står rundt om i Oslos gater.

 

 

 

Oslo city

 

 

El-sparkesyklene er sykler som står rundt om i gatene og kan brukes av hvem som helst,jaja ikke barn da,siden de går bra fort,og en skal styre og ikke kresje med gående.Man betaler med en App som lastes ned på mobilen,og så kan man kjøre.Man betaler så og så mye,for å kjøre ‘så og så mye. Veldig smart om en vil komme seg litt raskt ‘her til der’,har litt dårlig tid,skal nå noe,eller bare slippe å gå.  Dette er noe eldste jenta bruker noen ganger,og her har alle hatt så lyst å prøve de her El-syklene.Så da benyttet vi sjangsen  De små får stå fremme med noen store,store ungdommer m.m

 

Det var veldig stas å få kjøre med storesøster

 

 

 

‘hu hei hvor det går.’…Det er knapper frempå styret som en gasser og bremser med når en kjører

 

 

Gutta boys

 

 

Minstemor kunne ikke prøve de her el-syklene så vi gikk å så på en fontene og noen statuebarn som stod på kanten. Hun kikket på de og ville ta de med på en tur…ha-ha

 

 

Etterhvert kom de andre og.Fine gutter.

 

 

Men nå skulle vi  dra videre opp til Vigelands parken,og der husker de fra den første gang vi var, at det var en statue av en sint gutt. Sinnataggen hette jo han.Og klart de måtte jo hilse på han denne gangen og.

 

 

Den store fontenen var fin å se på

 

 

Og selvfølgelig masssse fine blomster over alt.De små ser på vannet og mammen på blomstrende. Ha-ha

 

 

 

Vel,det var noen da som interesserte seg for de fine tulipanene

 

 

Og enda flere fine tulipaner.Og de her var store

 

 

Men så kom vi omsider på toppen av parken.Og der var det mange statuer å klatre på.

‘ mamma ,se på meg då…’

 

‘ mamma, se en statue har fanget meg’

 

 

Joda her er mer enn  nok å klatre på her.

 

 

 

‘ mamma se på oss da’…joda jeg ser jeg,både her og der….

 

 

‘Mamma vi lover,se på oss for siste gang da…’

Vel,lurer på om statuen betyr at mamma skal være stille med å mase noen ganger….siden håret er i munnen…ha-ha Ja det trengst helt sikkert…både på den ene og den andre 🙂

 

 

Etter en liten drikke,chips og kjeks pause så vi gikk ned igjen…

 

 

På vei ned igjen såg vi noen ender nede med et lite vann i parken. De måtte klart minstemor ned å se på…’gakk,gakk…

 

‘Mamma,se det kjæmpe store treet da’

Ja det er sikkert mange hundre år gammelt,veldig fint tre da…

 

 

Ei som synes det er Fasinerende å se på fugler som ‘bader og plasker i vannet’

 

 

 

Når vi kom opp igjen lekte alle de andre ,de kaste ball til hverandre

 

 

Men parken er nå sett og utforsket,gjengen er godt fornøyd de,så da er det bare å ta turen hjemover.

 

 

Så da fikk vi noe utav denne dagen og.Så håper vi at det blir noe flere napp for pappen på statist/skuespill roller.Alltid kjekt å gjøre,prøve,teste ut  noe ‘annet’ selv om det ikke er ‘helt nytt da.

 

 

Følg Oss Gjerne på Facebook :’ Huset med de 11 barna’

 

 

 

2 kommentarer
   1. Jo når det gjelder slike ting som fotball VM kvinner/menn,eller VM i ski m.m så har de en promo eller en reklame film for det. Men de har og et samarbeid med de andre som tv2 og tv Norge. Her er litt av meldingen han fikk fra de.

    “Opptaket er for en promo/reklamefilm til Fotball VM Kvinner, og skal vise en rekke scener som representerer folket i Norge. Scenen vi ønsker å filme med deg skal være én av disse scenene, som viser et Bergens-par som sier «Vi er sterke!» og «Vi er Norge!» Det blir og mange andre scener med andre ulike mennesker og dialekter som og skal representere Norge. Mvh Nrk Marked”

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg