konfirmasjons forberedelser på fjellet !!!

 

 

Da kan vi legge bak oss noen travle,hektiske ,men samtidig fine dager på fjellet.

I helgen feiret vi konfirmasjonen til Joachim her i huset. Litt på etterskudd,men samtidig for å gjøre noe litt spesielt utav det. Det var noe vi har tenkt på allerede en stund og det hadde og en grunn siden vi bor her på Østlandet. For at ikke familie som kommer fra Bergen skulle ha så lang reisevei ned hit,så tenkte vi å heller møtes på halvveien. Og da tenkte vi etter vi hadde vært en liten tur  i Hallingdal i Påsken,at i området der kunne vi faktisk hatt konfirmasjonen lit seinere.

I påsken fikk vi altså låne et fint sted i Hallingdal som tidligere var et gårdstun som var ombygget og omgjort til et leirsted. Vi hadde noen fine dager der og det var t.o.m et badstue bygg som kunne brukes som var veldig populært blant gjengen her.  Dette var og et fint sted å feire  ulike dager og jubileum. Derfor tenkte vi da vi var der i påsken at dette stedet var jo perfekt å være  når vi skulle feire konfirmasjonen til Joachim. Da kunne og familie overnatte og bli der hele helgen. Men dessverre stedet var opptatt akkurat den helgen vi ville,men vi kunne få et alternativ på høyfjellshotellet som de og samtidig driver og eier. Der var det og populært å ha selskaper og samtidig overnatting.

Men seinere fikk vi beskjed at vi kunne være der likevel for de som skulle være der meldte avbud. Og det var vi veldig glad for. Så da gikk invitasjonen ut at vi skulle være der denne helgen.Det ble grilling på fredag,frokost på lørdag,festen for Joachim på ettermiddag og kveld, Muligheter hele helgen for å bruke badestuen,ikke minst ute badestampen,så folk måtte ta med badetøy.Ellers felles frokost søndag inkludert skalkefest. Så kunne folk dra hjem på ettermiddag og vi ryddet. Det så utfor iallefall at det ville bli en koselig helg. Her i huset gledet i allefall gjengen seg til enda et opphold på dette fine stedet. Uansett var alt mye kjekkere nå,for det var mildere i været enn i påsken,snøen er borte og det spirer og gror. Man kunne være mer ute.

Vi dro opp torsdags kveld for å sette sammen bord og stoler,rydde,forberede ulike ting,ta noen siste små innkjøp m.m Så det kommer altså først i dette innlegget. i neste innlegg blir det om selve konfirmasjonen. Jeg er jo, som ikke er noe nytt ‘detalje freak’….ha ha Er opptatt at det skal være fint,være en helhet og ting skal passe sammen. ikke minst gamle ting og gjerne gjenbruk skal være med. Så da var det litt her og der som måtte forberedes for å rekke å bli ferdig med alt.Men det gikk,vi kom i mål og jeg og alle andre var fornøyd,og det er jo viktig.

 

 

 

Jammen var vi heldig som fikk muligheten til å låne dette fine stedet til å feire konfirmasjonen til Joachim .

 

 

 

Fredag ettermiddag  kom en del gjester,noen flere kom litt seinere. Det  ble iallefall  grilling  tross sur vind,men det var et fint vær.

 

 

 

 

Tidligere på dagen lånte vi morfar sin bil og  tok en tur på butikken for noen få siste innkjøp,ellers hadde vi med oss det meste av mat og matvarer oppover. Selvfølgelig alt nøye innkjøpt fra både ukes tilbud,innvandrerbutikken, matvarer fra da vi var i Sverige forrige helg og  t.o.m noe på datovarer m.m Totalt alt av mat og matvarer til et lavt budsjett. Ellers alt av pynt og bordekking til en lav peng.

 

 

 

 

 

Det er nok med mat her i allefall i helgen…Ingen skal sulte her nei. Men så blir det oppi 5-6 måltid og da totalt,så litt mat går det.

 

 

 

 

 

Veldig greit at det var et stort kjølerom på kjøkkenet der oppe.

 

 

 

 

Så  tidligere på dag før folk kom,  ble det dekking av border. Noen gutter som er flinke hjelpere,alle her i huset var delaktig og hjalp til med alt mulig.Det er absolutt i slike tilfeller der en skal lage i stelle i stand ting sjølv at det er en fordel å være mange.

 

 

 

 

Jeg tenkte å fylle litt ‘krukker og kar’ med blomster ute i naturen. Nå er det jo så mange villblomster ute nå som er så fine å pynte med. Gratis er det og. Så på veien tilbake fra butikken stoppet vi for å plukke med oss ulike markblomster.

 

 

 

 

Denne fine fant vi og borti skogen,den skal pynte en iskake.

 

 

 

skogen i solnedgangen på fredag. så fint og grønt det var blitt nå,stille,rolig og fredelig. Absolutt en super fin plass dette

 

 

 

 

Jeg hadde tatt med litt ulike ting, b.l.a  melkespannet som jeg har hatt noen år, og fylte det med de plukkede mark blomstene

 

 

 

 

Det stod en gammel’tønne’ fra før som jeg fylte og med blomster

 

 

 

 

 Uti gangen stod et bord ,og oppå bordet ble  en gammel koffert plassert og fylt med blomster,som og ble en  fin pynt.

 

 

 

 

Markblomster

 

 

 

 

Bordet der mat og kaker skal stå på ble noen trekasser plassert. Det bakerste bordet skal  kopper,fat, brus  m.m stå

 

 

 

 koselig å få litt pynt oppi høyden

 

 

 

Det er ikke noe nytt at Joachim her skal bli trailer sjåfør /yrkessjåfør når han blir stor. Og drømmen er nok å  både eie,men iallefall  kjøre en Scania  ‘bil’- Scania er desidert favoritten hans blant alle trailer merker. Og ved å pynte litt med noen ‘Scania modell trailere’ som vi hadde kjøpt tidligere på finn.no, så ble det litt mer personlig preg for Joachim. Noe han synes var stas. Dette er en gammel retro Scania.

 

 

 

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å pynte på bordene med b.l.a sølv  lysestaker,men siden alt er nedpakket og noe er på lager m.m Så fikk jeg en annen ide for litt siden. Og det var det de her gamle drivved tre pinnen som jeg  fant når vi var på tur til badeskvulpene. Ved å spikre spiker igjennom de,så kan man tre lysene ned på spikeren ble det fine og naturpreget lysestaker. gratis og veldig dekorativt.

 

 

 

 

Bord dekking. Under bestikket ble det lagt sider fra gamle bøker. Pynt på serviettene var blader fra skogen. Planen var først å ha navnelapper,men så  tenkte jeg at folk kan få sitte hvor de vil. Den hvite duken er gamle dynerekk som er klippet opp fra 60-70 tallet.  Gjenbruk er fint det. Den beige duken er sengeteppe til 40 kr og kommer  fra Rusta.

 

 

 

 

 

Så var det blomstrene da. Det gikk i hvitt og grønt,men en blomst av blå hortensia innimellom  fikk ble det et ‘gutte preg’ over buketten. Ellers ble det blandet noe kjøpt og noe markblomster. vasene er gamle norgesglass i ulike størrelser. De er så fine å bruke som blomstervase.

 

 

 

 

det ble absolutt fint å blande blomster,noe kjøpt og noe fra marken ute

 

 

 

 

blå hortensia er veldig fint å dekorere med

 

 

 

 

Så da ble omsider pådekkingen ferdig,blader og smågreiner utifra marken  ble fin pynt bortover på midten,passer fint med treverket på lysestakene

 

 

Vi hadde klippet ut vimpler som vi hang i taket av striesekker,det pyntet fint opp over alle bordene.

 

 

I mens jeg var inne å pyntet,laget mat,baket både rundstykker og kaker m.m kunne de som var gjester være ute etter frokosten til festen begynte  å prøve luftgevær,skyte med pil og bue. Leke med ball,volleyball,fotball eller ta en tur i badstuen m.m  Noen kunne og være på familierommene å slappe av,eller sitte oppi peisestuen å prate .Og de koste seg alle.Det var det som var meningen.

Så da ble omsider alt klar til festen,og den kunne begynne,alle hadde kledd seg i finstasen og snart var det klar for et innhogg av mye god mat. Men det kommer i neste innlegg.

 Følg oss på Facebook: ‘Huset med de 11 barna ‘

4 kommentarer
  1. Så flink du er, jeg blir helt rørt av alt du får til med små midler! Og så blir det så FINT! Åhhr, jeg liker disse innlegga dine SÅ godt!

   Og nå må vel en eller annen kommune hoste opp et startlån snart slik at de får noen skikkelige ståpåmennesker som innbyggere!

   Heier på deg/dere

   Klem fra meg

   1. ååå snille deg. Tusen tusen takk for gode ord. Takk for at du vil følge oss,det betyr mye. Veldig kjekt å lage til,ikke minst bruke gjenbruk. Ja nå vil vi flytte å ha vårt eget !!!!!

  2. Det er rett og slett helt utrolig å se kreativiteten din få utfolde seg sammen med naturen! Helt målløs av beundring.
   For en pynt og for en fest dere må ha hatt for denne heldige gutten!

   1. ååå tusen tusen takk for gode ord snille deg. Ja er veldig kjekt å benytte seg av naturen til pynt. Veldig artig å ha konfirmasjon på denne tiden,de frister absolutt til gjentagelse. Er så mye mer å hente og bruke fra naturen,og ikke minst grønt og fint å være ute m.m .Joda det var en fin helg,fikk iallefall tilbakemelding fra de som kom at de hadde kost seg og hatt et fint opphold. Og det er klart det viktigste. 🙂 🙂 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg