Da kom dagen…

 

Vi har jo ventet på denne dagen,og ventet på når det skulle skje,og ventet på et brev,og brevet kom. Det  er en realitet blitt nå. Og det er altså rett og slett at  minstegutten Benjamin her i huset skal begynne på skolen. Sukk,sukk Er alltid like kjedelige og samtidig og fint at de små barna begynner på skolen. De små er liksom ikke så små lenger når de begynner på skolen,men så er de likevell alt for små for å vandre ut i den store verden. For noen er det skikkelig skummelt,nye rom,nye barn i klassen,nye lærere,foreldre, barn på skolen,nye rutiner m.m Ja hele hverdagen snues på hode for noen barn. Men en dag må jo bli den første og det pleier jo å gå fint da…heldigvis,barn tilpasser seg veldig raskt.

Så nei det er ikke alltid bare, bare for verken de små eller for foreldrene.Men man jo bare gjøre det beste utav det. Og det går bra.Men en må jo bare innrømme at litt vemodig er det og.Men ‘ that’s life!!! ‘

Men  uansett,før det blir en fast skolehverdag for denne minstemann i huset,så er det først et førskole besøk. Og det var altså det som stod i dette brevet vi har ventet på.

Og Benjamin har vært forberedet en god stund ,så han har visst lenge hva han skulle. Og det som er fint her er at han ‘kjenner ‘ godt til skolen,siden han har vært med der siden han var 2 år med søsken.Men ‘inni klasserommene er han ikke så kjent,så der føles ting litt utrygt enda,men det vil nok gå seg til det og etterhvert.

Men det aller beste med hele skolen for Benjamin er jo at han har en stor fordel før alle de andre som begynner i 1.klasse .Og det er at han har mange søsken som går der.Og det er helt supert for hans del.Ikke minst så gleder de seg og til at han skal begynne.Så han trenger ikke å tenke på at han ikke kjenner noen eller har noen å være med,eller passes på,for han har rikelig å ta av  ha-ha

Så førskole dagen kom og alle mann skulle ut døren.Han gledet seg faktisk og det var stas å ha med seg drikkeflaske og matboks.Men litt beskjeden er han,men oftes bare til han er ‘husvarm, etter det da går alt så mye bedre.

 

Veldig kjekt å ha andre søsken på skolen.Det gjør skoledagen mindre utrygg og skummel.

 

 

 

Leah er spesielt glad og stolt storesøster for at Benjamin skal begynne på skolen.Hun er virkelig ‘bestisen hans. 🙂

 

 

I klassen fikk alle de som skal begynne i 1.kl utdelt et oppgavehefte.De fikk blomst med navnet sitt på og det skulle de bruke når de rakk opp hånda for å si noe.Da kunne læreren se hva de heter.

 

 

 

De fikk og en blyant og en  pk med fargeblyanter hver.

 

 

Læreren som han skal ha er en koselig og flink lærer.Hun hadde med seg  ‘noe’ oppi vesken sin .Og det var en liten søt bamse som skulle bli klassens bamse.Den hadde fine fargerike knapper på den fine strikkede jakken. Etterpå spilte de bokstavbingo og den som fikk 3 på rad fikk ha bamsen sittende hos seg.Og det fikk Benjamin noen ganger. Det var koselig.

 

 

Benjamin er litt beskjeden av seg i begynnelsen,men pleier å bli godt husvarm etterhvert 🙂 så han tror det kan bli kjekt å begynne på skolen.

 

 

Selv om det var flere kjekke ting på førskolen,b.l.a en morsom bevegelse sang,historien om geitekillingen,oppgaver,bokstavbingo m.m Så er jo klart friminuttet høydepunktet. Da er det ut å leke i skolegården

 

 

Og det beste av alt er jo at de andre søskena er der og.Og Aron traff vi på hoppende på en hoppestang.

‘Hei mamma, roper Aron når han ser oss,”jeg har klart å hoppe hundre hopp på et friminutt…’

“Wow du er flink altså…”

 

 

Det de og fikk kikke på som stod i klasserommet var noen morsomme rumpetroll som nåværende 1.klasse hadde fanget i vår.

 

 

Da ble førskolen omsider slutt,og selv om det var bare halv dag,så gikk de timene fort.Benjamin synes det var helt greit.Men bildet i klasserommet av tall der og fingrer vises  likte han ekstra godt.

 

 

Da er det bare å øve litt mer på både tall og bokstaver i sommer, og ser får bli innimellom det å nyte resten av ‘friheten’ før skolen starter. Ha-ha

 

 

 

Mens det var førskole hadde både 1. og 2. klasse fått gjort litt annerledes ting. 1.klasse var på tur,2.klasse hadde fått bake på skolekjøkkenet.Da hadde de laget små flettebrød/boller som de spiste i lunchen. Og Leah ville så gjerne at slike måtte jeg og lage hjemme.Og da ble det ikke annet å gjøre enn å lage slike seinere på ettermiddagen .

 

 

Og her ble de og veldig godt mottatt

 

 

Gjærbakst er alltid populært

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 barna’

2 kommentarer
  1. HEi.
   Koselige innlegg du skriver.
   La bare merke til tallbildene og at tellemåten hendene viser ikke er den norske måten å telle på. Kanskje du kan tipse læreren om det slik at de lærer den rette måten??
   Uansett,veldig kjekt å følge bloggen din. Ha en strålende sommer

   1. Hei på deg. Tusen takk for koselig melding. Så kjekt da at du henger deg med oss. Og ikke minst gidder å følge oss. ha ha Det setter vi virkelig stor pris på. Tusen takk. Ja du har så rett i den der tellemåten. Såg det der at det var rart når det gikk videre på .nr 6 for da teller vi videre på tommelen,og her på lillefingeren. Det er sikkert noe de har printet ut. mulig et engelsk tellesystem. ikke godt å si. kanskje det er ubevisst og. iallefall,det skal vi si i fra om. !!!!gøyt med observante øyner der ute. fin,fin sommer til deg og dine fine og. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg