Vi må bare fortsette videre….

Her som andre plasser i vårt land,nærmer det seg skolestart med stormskritt. Og noen plasser har allerede skolen startet,men her øst så starter den ikke før nå.

Og det har en vært en veldig usikker sommer her i huset hos oss angående både skole og bolig/flytting. Hus jakten som vi har holdt på med nå i lang,lang tid og intens i hele sommer der vi har vi sett på veldig mye,ringt på,og kontaktet mye osv. Mange eiendommer har vi vært på visning på,noen har vi lagt inn bud på. Vi har vært på bankmøter,skrivet og søkt og kontaktet utallige banker om boliglån. Kontaktet mange komuner og nav kontor angående startlån,eller om det er andre måter å få økonomisk støtte til kjøp av bolig m.m Ja det har virkelig vært noen intense måneder. Må nok si at det har vært et år,en vinter,en vår,en sommer med et enormt press,snørr og tårer.Og man har kommet til et punkt der en har lyst å rope ut,’Nok er nok. Ja no er det virkelig nok !!!’

At vi har tenkt,snakket om,vært innstilt på at, “No må det bare åpne seg noe snart”,no må det bli en løsning!!! ” Men dager kommer og går,hus kommer og går,eiendommer dukker opp og forsvinner. Det er mange vi liker,og det er mange vi kunne tenke oss,men får vi det….niks…

En plass vi var på visning…så hadde de en slik fin disse/ huske i hagen,og den måtte jo klart prøves…ha ha 

En eindom vi var b.l.a og så på.Men den var alt for liten til oss. 

her begynner gjengen å bli godt vant med å være med på ulike visninger både her og der. her hadde de en låve b.l.a og litt lenger oppe var det en flott skog en kunne boltre seg i,gå på tur,leke m.m 

En plass Leah likte godt.

Og det er mange som har spurt og spør,har dere funnet hus? håper dere finner snart et hus…osv. Å ja hus er det nok av,mange hus og mange eiendommer. Noen er egnet for oss,andre ikke. Men det aller største utfordringen vår nå er altså det å få kjøpt det. Så ja, hus har vi funnet,flere hus,mange hus….men vi får ikke kjøpt de.Og bankene både her og der som vi har snakket med,søkt i,de kan dessverre ikke hjelpe oss. Og det tross at vi begge var i 100 % stilling med full inntekt.selv da får vi ikke mer enn noen hundre tusen. Da er det barna som sprenger budsjettet. men det er ikke mange hus til en så lav sum.

Ja men da kan jo dere leie. Javisst,vi er åpen for alt vi.Leie har vi og sett på…like mye. Over lang tid har vi leitet etter hus og til leie og,ringt,sendt melding,vært å sett på m.m Men det har ikke vært noe til nå som har vært egnet for oss. Enten er det for lite,og ikke egnet for 12-13 personer.Det er 1 timers reise fra skolen eller mer. Det er ikke noe garasje eller uthus m.m så vi kan ha lagringsplass.For vi trenger en større lagringsplass. (det følger med en del ting og tang til en så stor familie.) Eller så er det veldig dyr husleie. og da kan klart noen mene og synes at vi kan virke sære og kresne på hus m.m Men det er vi ikke,men vi må tenke og det praktiske og oppi alt,det er ikke alltid alle tenker på det.

Så vi har prøvd det meste som kan tenkes,det er bare ikke noe mer vi kommer på. Vi har sjekket ut alt mulig,og hørt på alt mulig. Vi har og sett og leitet på boliger over alt,andre kommuner og fylker. Vi har måtte tatt det valget å måtte ofre en flytting så barna må bytte skole,selv om vi overhode ikke har ønsket eller vil det. For flytte må vi uansett,vekk må vi. Og da må en være åpen for alt. Men slik ble det heller ikke.Så da er vi faktisk tilbake til start.

Så var vi tidligere i sommer å så på et hus,en eiendom som vi likte,det var et oppussingsprosjekt,og det har vi og vært veldig åpen for. De ligger ofte mye rimeligere enn andre eiendommer og hus. Men denne eiendommen lå altså ganske avsides derfor var gjengen her lite innstilt på å bo akkurat der. Det var alt for langt til skole m.m . Men vi prøvde likevel og tross alt å søke på boliglån på den eiendommen i de nærliggende bankene. Men uten resultater. Så da ble det ikke noe av det heller. Og så ble det solgt etterpå.ja ja da fortsetter vi. I ettertid har vi og sett og vært på flere eiendommer. 

var stas å sitte her…frem og tilbake…frem og tilbake…

en annen eiendom vi har vært på visning tidligere…..6 soverom og stort…jepp,dette hadde vært perfekt…flott beliggenhet…men det var og mange interesserte.Sånn er det. Boligjakt er og en kamp.

et annet hus med mange soverom som vi har sett på…

Ja det er mange boliger der ute,og mange eiendommer som er egnet for oss,men desverre ikke like lett å få tak på …

Men vi kan ikke gi oss for det,selv om tiden renner  ut,og vi må bare handle videre.Og noe vil vi og komme til å gjøre.

Men uansett gjengen her var i allefall veldig glad for at de kan fortsette på samme skole,for ingen var noe gira på å bytte skole,de trives så godt. Og flere lærere på skolen er jo klart glad for det og…ha ha 

Så da er gjengen her klar for atter en skolestart,og vi fortsetter videre boligjakten. 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

16 kommentarer
  1. Uff altså! Jeg forstår godt at dere begynner å bli frustrerte. Dere leter jo som “gale” og ingenting hjelper. Jeg får helt vondt av dere.
   Noe må jo snart skje, da dere ikke kan bo på bar bakke. Dere bor jo nå på lånt tid også, og det begynner vel å haste. Vi skal selge et hus med 5 soverom. Men her vi bor så er prisene høye. og jeg kan vel ikke tilby dere vårt hus. Vi skal selge, men huset vårt ligger på 4 – 4 500 000.
   2 minutter til barneskolen som er til og med syvende klasse trinn. Busser til ungdomskolen.
   Vi har selv problemer med å finne noe. Men det er fordi at vi ikke har likt det vi har sett på. Litt kresen. Vi har også behov for å selge først, noe som også er litt sånn vanskelig. Hva om vi selger. Og ennå ikke har funnet noe selv?
   Skal vi selge for så leie? Det er heller ikke bare å leie med tanke på skole og alle våre husdyr. For om vi leier og så kjøper, så må jo barna bytte skole enda en gang. Nei det går ikke!
   Så vi må ta en samtale med banken om at vi ønsker å kjøpe før vi selger. Dilemma, altså.
   Jeg håper virkelig at det ordner seg for dere snart. Da et er forferdelig å lese om hvordan dere har hatt det en stund nå. Noe MÅ bare skje snart 🙂
   Masse lykke til <3

  2. Skjønner at dere virkelig er på leiting etter å løse husproblemet og håper virkelig det ordner seg snart for dere…kjenner igjen det ene stedet dere er på visning fra bildene dine…dette stedet ligger ute på finn for 8, 9 millioner…er ikke det å legge lista litt vel høyt….

  3. En tanke är att man kan köpa ett mindre hus o bygga ut så att det blir flera sovrum…men det har ni säkert redan tänkt på…
   Här i Sverige kan man få ett “lånelöfte” (=hur mycket banken lånar ut till en) innan man går på husvisningar. Då vet man vilken budget man har och hittar man ett hus så kan man direkt lägga bud. Funkar det så i Norge också??
   Oftast är det just renoveringsobjekt och hus som ligger lite “off” (långt ute på landet) som det är lättare att få, inte lika många intresserade….iallafall i Sverige…
   Fortsätter o ber!!

  4. Hvorfor ikke flytte til et sted der det er billig å bo, nok plass og boltre seg på og jeg vet kommunen trenger familier med barn. Det jeg tenker på er Engerdal i Hedmark. Jeg kjenner godt noen som bor der og de stortrives. Ser det ligger noen eiendommer der til salgs der nå.

  5. hei på deg Från en syster i Herren: joviss,vi har tenkt på alle muligheter.vi har og tenkt på å kjøpe noe lite og bygge på eller ut. eller kjøpe noe eldre og fikse opp. men vi får ingen lån uansett . og jovisst,det er et slikt låne løfte her og i Norge.
   og sant som du sier,oppussingsobjekt er og lettere å få her i norge og,men boliger her i norge er veldig dyrt enn i sverige,der er mange hus som koster lite. vi har vurdert noen ganger å flytte til sverige,for der koster hus så lite,men så har skole vært et problem. nei Gud kan hjelpe.takk for at dere ber. vi tror at ingenting er umulig for Gud. vi må tro han har kontroll. og i mens så jakter vi…:) 🙂

  6. hei på deg Anonym: joda vi har vurdert alle ulike fylker og komuner,som ligger i Hedemark,Oppland,Østfold,Sør osv..men så har ikke gjengen her hatt noe ønske om å bytte skole da,men så har vi likevel måtte kommet til et valg at vekk må vi uansett,og selv om det innebærer skolebytte. så det har alle vært innstilt på. Men når vi så finner noe,så har vi kontaktet banker angående lån,men får bare avslag. på avslag. De kan ikke hjelpe oss no. Og det er det som er så veldig dumt….

  7. hei på deg Anno: ja vi må absolutt bare tro at noe må ordne seg ganske snart no. vel vi har ikke vært på visning på alle hus og boliger,men noe har vi bare sett på finn.no og tenkt at det og det hadde vært egnet. Noen eiendommer har vi bare kjørt og sett på utenfor,uten en visning,bare for å ‘se’ på boligene,om det er ‘noe’ for oss. Men denne eiendommen her som ligger på finn til en del millioner var vi å kikket på. Grunnen var ikke at vi kan eller har noe mulighet på noe måte å kjøpe noe slikt,men for å høre litt med eieren og hva han tenker. Det har næmlig vært en del slike dyre boliger tidligere som har lagt for salg,men som har ikke blitt solgt,og da har eier leiet ut i stedet. Det skjedde i fjor på noe lignende,det lå ute over et år uten og bli solgt,og til slutt valgte eier å leie det ut inntil videre,ellers ble det så mye tap. Men da var vi desvevrre litt for seint ute,og da var det noen andre før oss som fikk leie det. Og denne eiendommen står pr i dag helt tomt,huset står tomt og har stått tomt lenge. Eier er en eldre enslig mann,som kan ikke sitte med en så stor eiendom,og har bare besluttet å selge alt. Men var og åpen for å leie det ut,om det ikke ble solgt. Men han ønsket klart først av alt å få selge det,han ville ha ansvar for det mer.
   Så det er det som er hensikten med å se på slike eiendommer. Pr i dag leiet han og ut dyrket mark og div. skog m.m til andre bønder. Så det var en viss inntekt på det og.
   så vi har en plan med det næmlig….men å kjøpe slikt…nei det er umulig i vår situasjon,men å leie derimot…det hadde vært perfekt.
   og uansett er jo visninger åpent for alle da,selv slike som oss…ha ha

  8. hei på deg poesimylife: tusen tusen takk for mange gode ord. vi har valgt å ta en dag om gangen,og tror og at ting må uansett løse seg etterhvert. og for noen kan det virke som vi har det helt forferdelig,men vi ser ikke alltid slik på det. Vi har hverandre,vi har uansett mange andre ting å takke for hver dag,det er alltid noen andre som har det verre enn oss. og uansett så er vi hver dag en dag nærmere… ellers ser vi på en slik situasjon som vi har vært i,og er i nå som noe lærerikt som vi kan ta med oss videre. at vi kan feks hjelpe andre som kommer i samme situasjone,m.m

   uansett så har jammen dere og litt å bryne dere på. Og i den situasjonene dere er i no har vi og vært i tidligere. og det var da vi satt med det første huset vi eigde og det er vel oppi 8-9 år siden nå. da vi skulle selge det,og kjøpe et nytt. Et større hus,og et som låg på landet. Og vi brukte faktisk 4 år før vi ant det huset,så vi var nok litt ‘kresne ‘ vi og den gang. ha ha og er nok sikkert litt slik nå og kan noen mene…men alle vet selv hva en liker,hva som egner seg for ‘den’ og ‘den’ familien. alle har ulik smak. noen liker grønne hus,gamle hus,nye,arkitekttegnet,minimalistisk osv…sånn er det bare. De skal tross alt ‘bo’ der og ‘leve’ der. det er jo klart viktig at man trives.
   da vi solgte første huset ,hadde vi funnet ‘noe’ annet først,å solgte vi. Men noen ganger kan det være smart,andre ganger ikke. Banker forslår nok at man selger først,og sier heller til ‘nye eierne’ at de kan ikke flytte inn før nytt hus er funnet og kjøpt. og det kan gjerne være 3 mnd eller lenger. så skjønner virkelig godt deres situasjon og. og det med først å leie,så eie ,og mye frem og tilbake er heller ikke bra for noen,verken barna eller foreldrene. men vet og at banker har noe mellomfinansiering og ang slikt med salg og kjøp før og etter m.m
   håper virkelig det ordner seg for dere og. At det dukker opp det som dere ønsker. og ikke tenk at dere er kresen. et bosted skal være noe veldig viktig i livet. lykke til med jakten dere og ,salg m.m 🙂 🙂 må gi et ord etterhvert åssen det går…

  9. Det er virkelig hjerteskjærende å lese at dere fortsatt ikke har funnet dere en plass å bo. Virkelig. Dere har sikkert forsøkt alle muligheter, men hva med menigheten/skolen dere tilhører, hva med å sette dem på saken? Masse lykke til
   Klem fra meg

  10. hei Elisabeth: vi misser ikke troen vætt du,så vi gir klart ikke opp så lett,og det må klart løse seg før eller seinere. Og som jeg sa til en annen her at det er jo så mange,mange andre som har det mye verre enn oss. vi har uansett hverandre oppi alt,og det er en god styrke.og alltid mye å takke for.Joda vi har nok forsøkt alle muligheter,kun en igjen og det er den vi kommer til å gjøre noe med etterhvert no,men det vil vi ikke enda si noe om. men skolen har fra dag en vært veldig engasjert,og rektor har sendt utalllige boligforslag til oss. Men det har bare vært opptatt,ingen lagerplass.for lite,for dyrt m.m for oss. men de har hele tiden villet hjelpe. og gitt flere gode tips og forslag.Men problemet har jo vært at vi er for mange,så det har vært en nøtt å knekke. Menighet er det ingen hjelp å få. Vi er jo og slike folk som ikke verken tigger eller krever hjelp. folk vet om situasjonen og de som vil og føler for å hjelpe til på ulike måter,er vi klart åpen for at de gjør det.
   men til no har det ikke vært noe som løser vår situsjon.men no må det bare løse seg på en eller annen måte,det må vi klart stole på at det gjør.uansett takk for alle gode ord. mamge klemmer herfra.

  11. Det er helt tydelig at dette er frustrerende for dere,da spesielt for deg og din mann. Det ligger jo på deres skuldre og tærer. Håper bare at dere klarer å nyte hverdagen sammen,være takknemlig for alt det dere faktisk har sammen . Det er faktisk ikke så lett i en så hektisk hverdag som dere har akkurat for øyeblikket.
   Men heldigvis, ingenting varer evig,ikke denne situasjonen heller.
   Skulle så gjerne ha hjulpet! Om det skulle komme penger dalende så vet hvertfall jeg hva jeg ville gjort for at dere skulle komme nærmere boligdrømmen.
   Varm klem

  12. ååå snille deg Kanutten: tusen takk for gode ord. vel vi har vært i denne pressede situasjonen ganske lenge no,og har kjent det på dette presset ganske lenge.Men vi har klart hele tiden fokusert på alt det bra. At vi har hverandre,at vi er friske. Alltid mye å takke for. Men daglig er det er press og fra eierskapet som og jobber på for å få oss vekk.det merkes og psykisk godt.
   og det er og som vi hele tiden sier og har sagt,at dette er bare en midlertidig situasjon,dette er ikke varig,det har heller ikke vært noe vi har vært i før.og vi må jo bare på sikt komme oss videre,saker blir løst og vi er over denne kneiken. Men det er og andre ting pr. i dag som og presser på her,og det er og et stort fjell som vi føler kommer mot oss. og det gir og veldig mye press. men vi kan ikke gi opp ,en løsning vil det garantert bli,det må det.!!!
   tusen takk for ditt gode hjerte kjære deg. vi er utrolig takknemlig for dine gode ord…hjerteklemmer herfra.

  13. Har dere fått en absolutt siste frist for når dere må ut?
   Litt skummelt å leie et hus som egentlig er til salgs også. For plutselig kan det komme en pengesterk kjøper, og dere må flytte på få måneders varsel. Håper på det beste for dere 🙂

  14. Det er en psykisk påkjenning, som bare de som har stått i samme situasjon,kan sette seg inn i. Det er helt klart ikke det beste for livskvaliteten. Håper at løsningen snart ligger foran dere. En løsning som dere alle kan leve med. Lykke til videre. Det er mange som vil dere vel 😊

  15. tusen tusen takk for gode ord snille deg.Kanutten: ja det er helt sant som du sier. men man må bare se på at nedturer og prøvelser/problemer og vanskelige/onde tider/ dager hører med i livet. Det er spørsmålet hva en gjør når man kommer i de situasjonene. og klart en stor fordel at man er psykisk sterk. At man er positiv,har pågangsmot og livsgnist. Ikke minst holde hodet kaldt,tenke klart og se på situasjonen som er midlertidig -at man har en løsning i vente og et håp om å komme videre. Så det er klart det som holder en oppe. Ikke minst at vi har en tro,det gir og stor styrke. men det er sant at de som ikke har vært i samme situasjon vet heller ikke helt hvordan det er. Men å heie på og støtte. Betyr absolutt mye og. det hjelper ikke å kritisere og være negativ. det blir ikke bedre av det liksom…ha ha Så tusen takk,vi må bare ta en dag om gangen,og tenke at en dag som går,så er vi en dag nærmere.takker igjen for mange som står med oss,det betyr mye…:)

  16. hei på deg Bjørg: ja vi skulle vært ute 1.mai. da fikk vi uken før et skriftlig brev der med umiddelbar oppsigelse og at vi måtte flytte innen meget kort tid og en uke. så da ble det 1.mai.
   så de er litt irritert for at vi ikke ‘reagerer’ da. og det er klart full forståelse for. Men det er og andre ting som har dukket opp i sommer som og gjør at vi må flytte videre (kommer tilbake til det seinere…) joda er sant det du sier ang leie et hus som er til salgs. Men man må evnt lage kontrakt,og ikke minst begynne å leie og at vi selv kjøper det etterhvert m.m det er visst i følge andre ulike måter å gjøre det på. saken er vel og at alt er vi åpen for,for å komme oss videre herfra. om det er noe midlertidig eller endelig. vekk må vi,så alle løsninger blir vurdert. men det beste er klart å finne noe endelig.men vi må bare ta en dag om gangen og ha øyner åpen. Så må vi tro at ting løser seg ganske snart. fin helg til deg og dine.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg