Nei,dette var kun til hjemmebruk…!!!

Som tidligere nevnt,så skal vi snart flytte ut av det lille huset her og litt lenger oppi skogen til et annet hus,og vi har blitt og spurt om å hjelpe til med litt aktivitets gård her på dette gårdstunet som huset er en del av. Men det vil nok ikke skje en aktivitet før til sommeren, for det er ulike ting som er litt forsinket. Men allerede på 17. mai, skal det være litt aktivitet her. De pleier å ha 17.mai feiring her  på ettermiddagen, med  grilling m.m  Men ingen aktiviteter for barn og unge. Grunnen er at det er liksom ingen som har tatt et slikt ansvar og stelt i stand aktiviteter.

Jeg husker selv i hele min oppvekst at 17. mai er en av de dagene jeg gledet meg mest til, for da var det alltid sammenkomster og masse artige aktiviteter på ettermiddagen. Klart 17. mai er Barnas Dag, og da må man klart tilrettelegge for barn også. Så i år har vi bestemt at vi med alle våre barn, skal lage til aktiviteter på ettermiddagen. Vi har mange gode ideer og vi synes at og våres barn skal ha glede av 17.mai.og ikke minst andre barn som kommer,Men At og barna her,skal få vokse opp,som jeg gjorde med at 17.mai er en dag vi kan glede oss til.Klart vi feiret 17.mai på skolen til barna i fjor og fikk med mange ulike artige aktiviteter,og det samme skjer i år,men dette blir på ettermiddag.Og jeg synes at hele 17.mai kan barna glede seg til…både på dag og på ettermiddag.

Det er ikke så lenge til 17.mai og vi har allerede for en stund siden forberedt ulike aktiviteter som barn og unge liker.

Vi har lenge tenkt på å ha b.l.a  Sukkerspinn maskin, det er noe barn liker og det er kjempe populært. Men vi må prøve å se om det er noe vi får til. Vi har sjekket ut om det lønner seg å kjøpe, eller leie m.m  Men klart på sikt vil det lønne seg å eie.da har vi en maskin til mange ulike arrangement. Vi har sjekket ut ulike maskiner,og jeg har helst lyst å fått tak på en stor skikkelig maskin, slik som de har på tivoli og sirkus,men de koster flere tusen. Men jeg tenkte først  å prøve å se om en rimeligere og mindre sukkerspinn maskin er noe å satse på. Vi har funnet en på finn.no som var helt ny og aldri brukt.

 

 

og her i huset var det klart stor spenning når vi hentet denne maskinen og skulle teste den ut… kanskje denne maskinen kunne være noe en kunne begynne med, og så heller etter hvert skaffe en større maskin

og barna her elsker sukkerspinn. haha

noen i Ungeflokken her, samlet seg rundt bordet, for dette måtte de jo klart få med seg.

Først måtte maskinen startes og det tok noen minutter før den ble varm.

når maskinen er varm nok, hellet vi oppi rett mengde sukker og så begynte maskinen å snurre. Emilie hadde lyst å prøve om hun klarte å fange sukkerspinnet

hm…det var ikke så lett som en hadde trodd. Det er en teknikk på å fange sukkerspinnet inn på pinnen..

det ble dårlig med sukkerspinn på den pinnen ja…ha ha

 Då var det å prøve igjen….og igjen …og igjen…etter mye att og frem fann jeg ut at vi måtte holde over og snurre rundt og rundt…og rundt…og da kom det litt sukkerspinn i alle fall.

men noe store greier ble det ikke…

 

Men Aron og Leah var no fornøyd de ialle fall ….ha ha 

Og det ble mye testing og prøving, og måling med rett sukker mengde m.m  Og jeg prøvde igjen og igjen, men konklusjonen ble at …nei dette er kun til hjemmebruk…dette er ikke noe man kan verken bruke på 17.mai,i bursdagsbesøk eller på noe arrangement…De her sukkerspinn maskinene er alt for små til slik bruk. Så da får vi sjekke videre om vi kommer over noen store skikkelige ellers kan vi bare glemme helt å bruke sukkerspinn maskin på 17.mai
 

Ellers har det blitt 3 nye tilskudd her i familien…Ene katten vår ‘Kosepus’ fikk tre skjønne, helt oransje kattunger for et par dager siden…og jammen lurte hun oss, for vi fant ikke ut hvor hun hadde lagt seg, men til slutt fant vi de under en krakk oppe på et av rommene…

ååå de er så skjønne…

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 10 Barna’

 

 

4 kommentarer
  1. Ihhh så sjovt med en candyfloss maskine. Kan dog godt se den bliver for lille til 17 maj festen. Men måske I finder en større.
   Åhh så søde de små killinger er 😻
   Ønsker hele Vabo familien en dejlig dag
   Knus Lone

  2. Nydelige kattunger! Likevel trist at du ikke har sterilisert pusen, da det er ALT for mange kattunger som fødes. Det er rett og slett umulig å skaffe gode, varige hjem til ALLE. Derfor MÅ avl på katter begrenses. Har dere flere usteriliserte hunnkatter også?

  3. ja det var noe barna likte godt her Lone Hall: men den ble for liten. så vi får bare leite videre så finner vi nok en. ja de søte små kattungene er veldig populære her…. god klem til deg..ha en fin helg.og tusen takk for gode ord.

  4. Vi har bevisst ikke sterilisert den katten vi har no. Bjørg: for vi har ønsket en kattunge i fra det kullet på denne katten. for det er ikke så mange som har oransje kattunger. vi har alltid hatt katter som er sterilisert, eller kastrert og er opptatt av det om vi ikke bevisst har villet hatt noen kattunger. Vi har allerede fått gitt kattungene vekk til familier som ønsker kattunger. og som har lenge leitet etter oransje. så de er bestilt vekk. det fikk vi og tidligere for mange år siden på en katt vi hadde den gang. men det er absolutt mange som får kattunger ubevisst og det er trist. og heller ikke fått gitt de vekk. vi har og hatt tidligere flere katter fra dyrevernet m.m og de har ofte det problemet med alt for mange løs katter.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg