Endelig kom Førskole dagen…

Så endelig kom dagen for førskole jenten Leah her i huset, å besøke skolen på ordentlig for aller første gang….Hun skulle få egen skrivepult, få sitte i et klasserom og skrive bokstaver og tegne. Hun hadde telt på dager og gledet seg spesielt etter ‘rektor besøket’.Å begynne på skole var i alle fall ikke noe skummelt, det var heller gøyt.

Leah var tidlig våken, solen skinte ute, og Aron som og hadde gledet seg måtte fortelle om alt de skulle gjøre…Leah fikk klær på, niste i sekken og var veldig klar for førskolen.

Sekk har hun skaffet seg for lenge siden, så den måtte selvfølgelig være med. 

Leah er absolutt klar for Førskoledagen…!!!


Fremme på skolen, gikk vi sammen inn i klasserommet som Leah skal være i til høsten. På en skrivepult lå det en liten lapp med bilde av en kattepus på og navnet til Leah stod der.

Det lå en skrivebok, en blyant og et viskelær.. og jammen santen fikk de en pakke med fargeblyanter og.

etter at de to lærerne hilset på de nye førskole elevene og foreldrene, kunne barna både få skrive navnet sitt på tavlet, de kunne tegne og skrive i boken, navnet sitt, men og familien sin…vel Leah slet litt der…ikke lett for en 5 åring å tegne sånn 12 personer på direkten…ha ha

 

 

Så fikk de litt omvisning på skolen, og de fikk ta en tur opp og hilse på rektor igjen, og kontor damen, og andre lærer m.m

og så endelig var det friminutt, og de skulle få gå ut å leke…

‘Mamma se på meg dåååå….. Leah synes klatrestativet er veldig gøyt…


Og ute i friminuttet  traff jammen Leah på Aron, han kom og bort i klatrestativet,

og sannelig der kom William og….

‘Hei Mamma og Leah…se på meg då…’Leah så både Emilie, Joachim og Ruben og…Leah fikk t.o.m være litt med Emilie og noen jenter fra klassen….då var hun skikkelig stolt altså…

når det ringte inn etter friminuttet, skulle førsteklassingene få komme inn i klasserommet sammen med førskole elevene…Det synes Leah var stas. For då kom Aron, og han fikk t.o.m sitte ved siden av henne. Det var og andre søsken par i klassen.

De fikk alle utdelt egne permer med oppgaver inni, som de skulle jobbe med ,og så kunne de få hjelp av førsteklassingene om de behøvde det.

En av oppgave var og å tegne hånda, og skrive navn…Det var ikke lett, men når de var to og to sammen så hjalp de hverandre.

 

Aron hjelper med glede Leah…og hun han…

Dette var Leah’s resultat.

Og så ble det endelig tid for matpause…og det er utrolig hvor godt mat smaker på skolen… det ble både

‘vask-av -hender- kø’  og

……”o du som metter liten fugl “…sang… før de fikk spise nisten sin…

Og mens alle barna spiste nisten sin leste læreren en bok om kenguru…….at kenguru bærer ungene sine i en lomme på magen….det var morsomt….

Og etter mat og lesing, ble det jammen santen friminutt igjen, og etter den halvtimen med store friminutt var førskolen ferdig.

Leah tester ut hvor lenge hun klaret å henge i ringene…det var skikkelig tungt, så hun klarte bare å telle til 10…her må mer øvelse til ja…


ellers måtte selvfølgelig Leah prøve alle lekeapparatene igjen, før det ringte inn igjen ,men da skulle vi gå…

Det var en førskole dag som gikk så alt for fort. men Leah koste seg i alle fall veldig de timene hun var der, og det virket som alle de andre i klassen gjorde det samme. Og Både lærere og førskole elever Takket for i dag og gledet seg til å møtes igjen til høsten.

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook ‘ Huset med de 10 Barna’
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg