Vi klarte det til slutt…

Da vi var en dag på den nye badeplassen vi så i Asker og Bærum,og vi traff størstejenta som jobber like ved der,så skrev jeg at hun skulle samtidig levere noe til oss. Og det skulle komme i et eget innlegg.Så her kommer altså det.

Men først av alt,så må vi takke så mye alle våre følgere og lesere for alle gode ord,all respekt og all støtte dere viser oss. Og spesielt på forrige innlegg der vi ønsker å sette lys på dette med å ta valget om å få mange barn. Det er noe vi setter stor pris på og det betyr veldig mye at dere henger med oss.!!! Vi liker slike folk,men for all del vi liker  like mye de som mener noe helt annet enn oss også. Hurra for all dere.!!! måtte bare få sagt det først…

Altså da størstejenta kom nylig igjen fra en tur med 3 yngre søsken fra Bulgaria,så bodde de på et hotell,der fikk de inkludert frokost hver dag.Denne frokosten bestod av alt mulig godt. Og noe som var veldig populært var belgiske vafler. Det er en type vafler som er mye tykkere og sprøere enn de vanlige. Det er blitt veldig populære her i Norge og de kan få kjøpes på mange ulike kafeer m.m Men noen butikker har hatt de og har de og i brødavdelingen blant skoleboller og te brød.

Belgiske vafler er veldig  godt og her i huset er de populære. Flere ganger har de spurt om jeg kan lage slike,og spesielt etter at de reisende barna kom igjen. 

Så jeg kikket her en dag inn på finn.no for å se om noen solgte et slikt belgiske vaffeljern. Og så fant jeg et ganske nytt som kun hadde blitt prøvd et par ganger til ett par hundrelapper. Og siden det var like ved der største jenta bor,så hentet hun det og leverte det til oss den dagen vi var på badestranden.

Så  nå fikk vi muligheten til å prøve å lage de her vaflene.

vi har leitet litt etter en ok oppskrift,men fant en som vi prøvde og var fornøyd med.

 

– Belgiske Vafler-

4 stk egg

1/2 ts salt 

100 g sukker

3 ts vaniljesukker

150 g smør

3 1/2 dl melk

2 dl vann 

25 g fersk gjær

500 g mel

 

da er det bare å finne frem alt en trenger til å lage de Belgiske vaflene. 

først skal eggeplommene skilles fra eggehvitene. 

eggeplommene og sukker vispes godt sammen i en bolle til en eggedosis.

Vaniljesukker og salt tilsettes og blandes i

på noen oppskrifter skal smør smeltes,men på andre skal den bare blandes i,om smør smeltes trenger man mer mel,men begge deler går.

uansett melk og smør tilsettes røren.

Den ferske gjæren blandes ut i vannet,løses opp og vispes i.

mel siktes inn og tilsettes

 

bland at godt sammen,og til slutt piskes eggehviten og vendes forsiktig inn. 

Det som er forskjellen på Belgiske vafler er at dette skal bli en røre som er så tykk som en deig,ikke en vanlig røre som hos vafler,pannekaker m.m Føles denne røren litt tynn,er det bare å tilsette litt mer mel,det skal bli en klissete deig som kan formes.

 

Men deigen hviler litt,finnes jernet frem. Det var altså dette jernet vi kjøpte på finn.no til en billig peng,og størstejenta hentet til oss. Men en kan og bruke vanlig vaffeljern om man ikke har en slikt spesielt belgisk vaffeljern. Blir ikke helt det samme,men funker

Når man steiker skal det altså legges på to deig klumper,og de skal smøres litt utover med en skei før lokke legges igjen og de steikes.

vi måtte altså prøve oss frem. Egentlig finnes det mange ulike oppskrifter og måter å lage de  belgiske vafler på. Men poenget til slutt skal være at det er en deig,og ikke flytende røre. For her ble den litt tynn til å begynne med,men ved å tilsette mer mel,ble den en deig. 

Uansett vi klarte det til slutt,og det ble mange fine vafler,kjæmpegode med bær og is til. Og her var det veldig populært i allefall, både vaflene og isen forsvant fort.

mmm…veldig gode med friske bær og is…og enda bedre med enten nugatti eller sjokolade saus på. 

synes de her vaflene ser veldig fine ut og….

så anbefaler å prøve de her,en annerledes vri enn på de vanlige vaflene…

så blir det ikke første gang vi lager dette,no har vi jernet så da er det bare å steike i vei. Fint å ha med som mellom måltid eller om en skal på en tur. 

 

 

Følg oss Gjerne på facebook: ‘ Huset med de 11 Barna ‘

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg