Hurra for oss!!!!

Tenk at i år husket  pappen her i huset denne dagen i dag,altså fredag den 13. Ikke det at det er en ulykkes dag. For det var det de trodde før,og kanskje noen tror det enda. Nei det er fordi at det er bryllupsdagen vår i dag.Og at det havnet midt på en ‘fredag den 13.’ betyr ikke at det er noe ulykkesdag…ha ha   Det er utrolige 22 år siden vi sa Ja og lovet hverandre å ‘elske og ære’ i gode og onde dager. Og husker jeg las en gang en tegneserie om vikingen Hårek, Han og konen Gyda hadde 40 års bryllupsdag og Hun gratulerte sin mann  på dagen,og måtte minne han samtidig med;husk Hårek,du lovte å elske meg i gode og  onde dager…’Joda mumlet han,men når kommer de gode dagene da????’  ha ha . stakkars Hårek,han følte vel han ikke hadde hatt så mange gode dager. 

Men livet består av både gode og onde dager,sånn er det bare,men det som betyr noe er hva gjør en i de onde dager,like mye som hva en gjør i de gode dager. Å skille seg er ikke den beste løsningen alltid,men å sammen stå og gå i gjennom ting som er vanskelig og utfordrende.Sammen blir man sterk.

Så Hurra for oss!!!!!

og selv om det ble bare med Gratulasjon fra denne karen, så går det helt fint,har lært nå etterhvert at det er ikke akkurat den mest romantiske mann dette…haha..

Jeg har og alltid hørt at alle bryllups dager har navn.Jeg husker mamma hadde en lapp hengende  på oppslagstavlen på kjøkkenet om navnene på alle de ulike bryllupsdagene dagene. Satt her en dag og skulle finne ut om det er noe grunn til at de her bryllupsdagene har fått ulike navn. De fleste av oss har jo hørt om sølvbryllupsdag og gullbryllupsdag  m.m men hvert år har og ulike navn. 

 

Så fant jeg ut at de ulike navnene har en grobunn fra gammelt av i fra hvilken økonomisk situasjon man var i.og det var fra 1 år,som er papir og ikke så mye økonomi,man er nygift og har ikke tjent eller spart opp så mye… opp til både sølv,gull,diamant m.m som menes at da var en på topp økonomisk,gjeldfri,og oppsparte penger gjennom et langt liv.Og det da gjenspeilet da den økonomiske situasjonen. Og skulle en gi en gave,blir det tinn når en har 10 år og sølv ved 25 år…osv.. Men her som i mange andre land er det sølv og gull bryllupsdagene som pleier å feires litt stort. og noen plasser fikk kvinner en krone av sølv ved 25 år og krone av gull ved 50 år.

Ellers er det mer interessant lesing feks tradisjon med forlovelse ring som bunner helt tilbake til 1477.  der en Maximillian  fra Østerrike fikk råd av en venn til å gi sin utkårede en ring med diamanter på som hun kunne ha på fingeren for å vise at hun tilhørte han…om hun sa ja da klart. Og slik ble den tradisjonen til. På 1500 ble det vanlig med gullring under vielse sermonien, og på 1700 tallet kom det til Norge. Det er og ulike tradisjoner angående kjoler,det var vanlig med sorte kjoler frem til 1930,men så kom den hvite seinere og frem til i dag.

ellers er det ulike gamle skikker og tradisjoner angående brudeslør,ringer,blomster m.m og mye bunner tilbake til egypterlandene. 

jaja,uansett tradisjon og skikker,så er det viktigste av alt at en sier ja,blir gift og holder sammen i gode og onde dager. ha ha 

Og vi som har 22 i år heter da Allianse ….hm…allianse betyr jo ‘avtale ‘ mellom to partnere…Og det passer bra det.Vi har i alle fall en avtale om å rett og slett bare MÅ leve med hverandre resten av livet.Vi har da samtid en avtale om at vi kommer aldri til å skille oss.Det er ikke et alternativ en gang….Joda allianse var nå et greit ord det…haha 

det var faktisk  og en skikk før,som nå, at det var vanlig å lage en kake på bryllupsdagen. Og vi pleier ikke feire noe bryllupsdag, men litt kake må det no bli da… 

kaken hette konfektkake med kremost og sjokolade strø,ja ja den ble no spist i allefall…

En annen var Formkake med blåbær….

Og blomster…jo de måtte jeg plukke sjølv…selv om det er tørt mange plasser og mange blomster visner, så klarte jeg skrape sammen en bukett…

Den er Veldig God sammen med is

Vel her pakker vi litt, vi tenker å ta oss en tur med campingvogna i mårra ,for vi skal gå å se på noe samtidig underveis. Ellers har vi og et bursdags barn i hus i morgen…

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

6 kommentarer
  1. Gratulerer så masse med bryllupsdag!! Dåke er eit flott par og ikkje minst har dåke fått ein herlig barneflokk igjennom desse åra. Sjølv har me vore gift i 14 år og synes livet saman berre blir betre og betre. Men det er klart at innimellom kan dei vonde dagane komme, men heldigvis er det ikkje dei som dominerer slik som hos Hårek 😉 Ver velsigna i alt dåke står i ❤️🙏

  2. Så koselig innlegg. Artig å lære litt om de ulike tradisjonene om bryllupsdagene.
   Fin pyntet bord og kaker.
   Gratulerer til dere begge❤

  3. Tusen tusen takk snille deg kristina johannesen: takk for gode ord.varmer virkelig. Ja det har blitt en barneflokk no på de årene og jammen begynner dere og å henge etter…haha håper det går fint med dere alle og minstemor?…Ja det er sant.viktig å ikke fokusere og huske de dager som er utfordrende og problematiske.godt at en og har en med gjennom de… tusen takk.vær velsignet dere og.??

  4. Tusen takk snille deg for gode ord Ligaya: ja veldig artig og interessant å grave litt i tradisjoner og skikker…
   Synes alt som har med bryllup og slikt er artig…

  5. Grattis på bröllopsdagen!!
   Hoppas ni får en superfin dag!
   Själva firar vi 24 år nästa vecka (o nästa år 25 år/Silverbröllop…hjälp vad tiden går…!)
   Ännu en gång Grattis o även Grattis till födelsedagsbarnet!

  6. Ååå tusen takk snille Från en syster i Herren: og stor grattis til dere….Jaaa 24 er veldig bra…og neste år sølv…juhu..
   I dagens samfunn er det virkelig ingen selvfølge å være gift så lenge.
   Tusen takk for Grattis til Emilie…hun hilser og sier Tusen tusen takk…ha en fin sommer uke videre…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg