“De som velger å få mange barn!!!”

For litt siden tikket det inn en koselig melding til oss. Det var en dame som jobbet i debatt redaksjonen i Bergens Tidende,det er byavisen fra der vi bodde før.Hun hadde fulgt oss en stund  og synes det er interessant å se noen som våger å både satse og være en storfamilie i dagens samfunn. Å satse på å få flere barn enn gjennomsnittet. Hun synes og at det er interessant å se hvilke reaksjoner de som velger å ‘skille’ seg ut får, da tenkte hun nok mest på de ‘ negative”.At folk kan mene at en er både tankeløs og ansvarsløs m.m som velger det. Hun selv kommer fra en familie der de er flere søsken enn gjennomsnittet og vet at foreldrene hennes og fikk reaksjoner for det. I dag er det og mange andre familier som både har og har valgt å få  flere barn enn en A 4 familie og de får og mange reaksjoner på det.

 

Vi er en av mange familier som har valgt å få mange barn,å satse på storfamilien.Det er et valg vi aldri har angret på,og er veldig takknemlig og stolt for hver og en av de vi har fått.

 Hun lurte altså på om vi var interessert å skrive et lite debatt innlegg om dette temaet. En debatt som skulle inneholde hvordan det er å få negative reaksjoner på det valget vi har tatt. Og evnt hvilke reaksjoner?,ikke minst  hvordan samfunnet møter oss som storfamilie m.m 

Jeg synes det er veldig positivt at noen vil sette litt ‘lys’ på nettopp dette. Den delen av familier som velger å satse på flere barn. I utgangspunktet er det noe som faktisk er helt naturlig og normalt,å få barn. Likevel så blir en ‘sett ned på,kritisert og fordømt’ for en velger et antall barn som ikek alle andre gjør. Og klart at ikke samfunnet legger mer til rettes for de som velger å satse på det. Og i dag skal folk ‘mene og synse’,og klart alle må få friheten å mene noe,alle må ha friheten til å være enig/uenig. Men det viktigste oppi alt er å respektere hverandres syn. Men dessverre mange har ikke respekt for andre valg heller,og det gjelder absolutt mange andres syn, feks de som velger å ikke få barn i det hele tatt . Heldigvis er alle mennesker ulike,og slik skal det være,det skaper mangfold. Men like mye skal det alle ulikheter sammen skape et samfunn,der en kan føle seg respektert for hvordan en ser ulikt på ting.

 

Uansett,jeg takket klart ja til å skrive et slikt innlegg. Det er ikke fordi at nå skal jeg liksom stikke hode frem for oppmerksomhetens skyld. Men det er fordi jeg vil slå ned på urettferdigheten som pågår i samfunnet i dag mot de som velger å få flere barn enn ‘naboen i gata’,den vanlige kjernefamilie,de som velger et A4 familie liv,eller de som ser på seg som mer  populære’,perfekt’,de velstående,’ for det finnes flere av de som tror de er det,og klart ellers resten av gjennomsnittet. At de som velger å få mange barn blir sett på som ‘tankeløse,ansvarsløse eller unormale’ er bare tull. Nei de er like oppegående som alle andre,ressurssterke og ikke minst tøffe som tør å stå og gå mot strømmen. Faktisk en motbør som aldri skulle vært der i utgangspunktet. Den motstand som samfunnet har skapt og som mange har hengt seg på. så ja,da føler en seg urettferdig behandlet for sitt menneskesyn.Og slik skal det ikke være,og  heldigvis slik er ikke alle. Veldig mange er positive,og de synes det er flott at noen velger å satse på flere barn. Jeg synes virkelig de familier som velger å skille seg ut ved å få mange barn skulle vært heiet på,støttet og belønnet. De gjør faktisk samfunnet en tjeneste på sikt. Og i tillegg når statsministeren går ut offentlig å oppfordrer nordmenn til å få flere barn. Og når de som gjør det,velger det,satser,så blir en bare ‘uglesett’. ‘Stakkars foreldre og stakkars barn’ sier mange. Og så må en til stadig forsvare seg,forklare og argumentere for og i mot,hvorfor ditt og hvorfor datt. Det kan bli fort  slitsomt i lengden. Kan man bare ikke bli respektert? 

 

Altså jeg har aldri skrevet noe debatt innlegg,men jeg tar gjerne utfordringen til dette tema. Og poenget er ikke å forsvare ‘oss’. At vi synes vi blir så veldig urettferdig behandlet,sett ned på,nedprioritert osv. Men først av alt,en stemme på vegne av alle andre som velger å få flere barn,og de som har flere barn og føler og opplever samme motstand i samfunnet, og slik skal det overhode ikke være,at det blir noe forandring…? neppe.Men uansett,det er viktig at en kommer på banen,at folk kan se at vi er ‘normale ‘ vi og. Hallo, vi er ikke kaniner,vi har ikke fritidsproblemer,vi er ikke naive,gammeldagse,et ‘bygdesladder tema’, originale,og langt i fra ansvarsløse.Vi tar ansvar for våres barn,våres familie.Ja man kan ha mange stempler på seg. Nei vi er iallefall så rakrygget at vi ser glede, verdi og rikdom i å få, og ha mange  barn, og trosser alle stempler en får. At man er stolt over de valg man har tatt, og de andre verdier man har lagt vekt på, det overgår alle folks meninger og synspunkter.Ikke minst samfunnet som ikke har det tilrettelagt for storfamilier.

 

Så da skrev jeg,og når det er noe jeg brenner for og engasjerer meg for,så blir det fort langt…ha ha  sånn helt typisk. Og jeg fikk beskjed om at det skulle inneholde max 4500 tegn. da ble det plutselig litt verre når jeg trykket på tegnleseren og den var kommet over 5500 tegn. Hæææ? men etter at innlegget ble gjennomgått x-antall ganger så var det bare ikke mer å kutte,så det ble sendt inn. og så var det bare å vente i spenning på om det ble godkjent og trykket. 

Og når mailen kom at det ville bli trykket,ja da kjente man seg lettet. Håper virkelig folk ikke ‘ser’ helt ‘feil’ på det,at ikke vi er så ‘negative’, eller at ‘alle’ er så negative mot oss,men poenget var at man skulle se dety  litt med negative øyner. Men at man kan formidle en forståelse for de som velger akkurat dette livet,å satse på storfamilien og få mange barn. Og ikke minst få en respekt for det valg man har tatt, tross mange uenigheter. Ikke minst at kanskje dette er noe samfunnet bør ta mer tak i. Støtte,hjelpe,belønne,heie på,verdsette,legge til rette osv i stede for. Det kan få flere familier til å faktisk satse på storfamilien.

Men for all del her er ikke snakk om at vi som velger å få mange barn skal få en unaturlig oppmerksomheten. At ‘se på oss’, se på hva vi har valgt’, ‘hva vi har gjort’, prestert,fått til osv og så stikke oss frem på den måten. Og nå skal de i tillegg liksom få flere ‘goder’ enn andre med barn. Nei langt i fra,vi ønsker å være mennesker som ‘alle andre’, helt normale og naturlig i andre menneskers øyne. Vi er ikke slike som trenger allslags hjelp,pengestøtte,’råd og veiledning’,’tips og gode løsninger’ til stadig- som om vi var en gjeng hjerne tomme,rådville,kunnskapsløse og lite orientert mennesker. Og det i fra andre ‘gjennomsnitts mennesker’ i samfunnet som rir på den bølgen som  flertallet gjør og ser på seg selv som mer oppegående,kloke,orienterte,kunnskapsrike,smarte. Og dette skal det ytres om til en gruppe mennesker som er i utgangspunktet helt som alle andre,bare med et litt annerledes syn.  Men heldigvis,den gruppe mennesker som velger mange barn forstår og verdsetter hverandre og det styrker å vite at andre ‘ tenker ‘ slik som en selv. 

 

Men som sagt,for all del ikke alle er slik,langt i fra. Flesteparten er positive,de heier,gratulerer,støtter og beundrer mot og handling  Og ikke minst de respekterer at noen kan ha et slikt syn,og å ta slike valg. Dessverre får de som er slik,tittelen, ‘ryggslikkere’ av de som er uenig. Men for all del, er du uenig,ja det kan du være med din fulle rett .For alle meninger,om de er positive eller negative,så må de bare respekteres.Det er veldig bra at vi alle er ulike.

 

Selv om vi har valgt å satse på å få mange barn,har vi full forståelse for at mange ikke tenker,velger eller gjør som oss.Vi må respektere hverandres ulike valg i samfunnet.

 

 

Her er innlegget,og det kan leses her.

https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/7lGgyB/Ingen-gratulerer-oss-lenger-nar-vi-blir-gravide

 

Ellers kan de som bor i Bergens området lese innlegget i Papir avisen 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna ‘

 

 

19 kommentarer
  1. Flott kronikk! Du er flink til å skrive, saklig og fint! Jeg er så imponert over dere og håper det snart ordner seg med lån og hus. Lykke til

  2. Leser alltid innleggene dine på Facebook.
   Synes dete et herlige.
   Har selv fem(voksne)barn og de voks opp på -70 og -80 tallet. De to siste var tvillinger og det var jo travelt innimellom,men veldig flott.
   Har fått mange komentarer på det. ‘
   “Har du FEM barn?”
   Jezz!!

  3. Ååå tusen takk mammatilhjertesyktbarn: og må bare si ligeså…stor respekt til de foreldre som har syke barn …??og ikke minst hjertesyke barn.
   All ære til dere

  4. Ååå tusen takk for gode ord Elisabeth: vel er langt i fra noe skribent…ha ha. Men noen ganger når en brenner og lever for noe, så kommer det noen gullkorn…Ja nå håper og tror vi det snart må ordne seg med bolig.tusen takk igjen??fin helg til dere

  5. Jeg er av de som har vært (og er) skeptisk, men jeg har ALDRI sett ned på dere. Jeg ser først og fremst det upraktiske i å ha så mange, som nå, når ungene (om jeg har forstått det riktig) knapt har egen seng. Og at ingen vil leie ut til en familie med så mange barn, eller at dere ikke får lån. Det er UPRAKTISK. Og bekymringen for at mor f.eks får et risikosvangerskap, og blir liggende i månedsvis, spesielt når far ikke er frisk nok til å ta hovedansvar for hele ungeflokken. Også er det det med tid til hvert enkelt barn. Men som jeg har nevnt mange ganger før: Jeg ønsker dere ALT godt, og bare godt. Dere har en flott barneflokk, men den er like fin om den ikke blir større. Jeg tror forresten ikke at statsminister Erna mente at DERE skulle befolke landet alene (ha, ha). Er du gravid igjen?

  6. tusen tusen takk snille deg for gode ord.Bjørg Hovd Kulsås: setter stor pris på det. ååå så flott at du og har flere barn en den vanlige A4 familien. synes det er så bra at flere satser på familie. ja det er stor rikdom. tvillinger er sååå stas.Det har ikke vi,men har tullet med at det skulle vi ha prøvd…ha ha det er ikke noe bestillingsvare akkuratt nei.og langt i fra noe selvfølge å få mange barn heller. så vi er takknemlig for alle.
   Nei tviler ikke på at du fikk kommentarer,men sånn er det.Folk skal mene og synse alt mulig. Men det må en bare heve seg over.det har vi og gjort for lenge siden. og heller være stolt som du sier…
   . Tusen takk og for at du vil følge oss. Det setter vi virkelig stor pris på.
   masse lykke til videre med dine flotte 5 barn. og fin fin sommer helg. klem herfra

  7. Jeg forstår ikke hvordan dere greier av dette, men dere har vel ordentlige rutiner. Det er gøy å bli kjent med en familie med 11 barn, da det er sjelden i dag. Dere virker som en meget flott familie og jeg ser et flott samhold
   Med tanke på klær, mat og aktiviteter så koster det en del med så mange barn. Så økonomisk må man helt sikkert være med en slik stor gjeng som dere har. Jeg har bare to barn som vi forsørger nå + to hunder og to katter. Men av og til så går det en del penger med kun to barn i huset. Bare en tru til Tusenfryd, selv med sesongkort koster med to barn. Vi er ikke så flinke med medbrakt mat, så det blir lett for å kjøpe.
   Dere har helt sikkert lært dere noen triks under veis. Og jeg regner med at de store hjelper også en del til med de små og det som må gjøres i huset, eller?
   Dere er liksom på en måte unike for meg, da jeg ikke kjenner til noen andre med så mange. Det er en blogger til med 10 barn, men jeg mener at de barna ikke bor fast hos moren sin. Der er søskenflokken delt. Men uansett så har hun 10 barn 🙂
   Hvordan dere får det til med bursdager og turer er meg et under å lese. Men det virker slett ikke som at deres barn lider noen nød på noe vis. Dere er superflinke og jeg tar virkelig av meg hatten for dere. Dere er UTROLIGE <3

  8. Ja barn är en STOR välsignelse ovsett hur många man har. Jag är själv så glad över mitt enda barn (som är ett mirakel) men hade självklart önskat mig flera. Så du är rikligen välsignad som har många!!
   Vi fortsätter att be för ett hus åt er! Det är oftast när det är som mörkast som det vänder o bönesvaret kommer…o nästan alltid på ett sätt som man inte hade förväntat sig 🙂
   Ge inte upp, “förlossningen” är snart nära…
   Guds rika välsignelse till er alla!

  9. kjære,kjære deg Från en syster i Herren: tusen tusen takk igjen for alle dine gode ord. Ja barn er en stor velsignelse,en gave og virkelig et mirakel. Og ja vi har veldig mye å være takknemlig for. og overhode ikke noe selvfølge å få barn heller. så vondt at du ikke kan få flere barn,men som du sier,det barnet du har er absolutt en velsignelse.
   Tusen takk for at dere ber for oss,det betyr mye.ja vi har tro på at Gud har kontroll. ja Guds veier er ikke som våres,heller ikke hans tanker. så vi setter vår lit til han. og vi tror at nå kommer det et bønnesvar!!! tusen takk for oppmuntrende ord. vært rikelig velsignet du og dine…klem herfra.

  10. kjære,kjære deg Bjørg: Tusen takk for alle dine gode ord. joda her vet vi at du er den skeptiske,og det må vi bare respektere deg fult ut at du er. Og det har du og din fulle rett å være. Vi er alle ulike,vi ser alle ulikt på ting og sånn må det være og.Det er jo dette som gir mangfoldet i samfunnet. og tror og det er sunt at det er slik. Men som jeg sa til en annen dame en gang som og mente at å ha mange barn var upraktisk,og at vi hadde umulig nok tid til alle,følge de opp m.m Men denne damen hadde selv ikke så mange barn som vi hadde. Derfor blir det som å tenke at ,har man ikke så mange barn,en så stor familie og ‘lever’ i en slik situasjon vi gjør i,altså å ha mange barn,så kan man heller ikke sette seg inn i situasjonen,eller ikke uttale seg om det. For vi er alle ulike,vi har ulike holdninger. Nå har vi ønsket oss mange barn og å få en stor familie med mange barn,så blir holdninger og innstillinger deretter. Man gir,ofrer,,invistere,prioriterer på en helt annen måte. på en helt annen måte ingen som har mange barn skjønner. bare de med mange barn forstår det. ikke minst tiden. Et mamma hjerte har plass til alle barna hun får. hun har mer enn nok kjærlighet til alle,å gi alle. og det er samme med tiden. hun tenker annerledes,prioriterer barna først. og jo ALLE barna får nok tid med begge foreldrene,de følges opp hver enkelt. Og bare på sist skole møte vi hadde i juni med rektor,måtte bare hun beundre og spørre seg gang på gang hvordan i all verden klarte vi alle barna. Men det de har sett på to år der 7 barn no har gått,at vi prioriterer de,følger de opp og stiller opp,og engasjerer oss på en utrolig og unik måte. langt over mange andre med bare et eller to barn. vi møter på alle samlinger,foreldremøter,dugnader. bare eksempelet på Ruben i 9 klasse,så hadde de ikke sett før noen foreldre som hadde engasjert seg så veldig på å få en drømme arbeidsuke for barnet sitt. at vi fikk ordnet arbeidsuke på Flesland flyplass,noe som var hans drøm.
   de ser barna er hyggelige,velstelt,trygge,omsorgfulle,respekterer andre elever og lærere. ikke stygg i munnen,snille,inkluderende og flinke.Alle barna har alltid gjort leksene sine og innleveringer m.m de er imponert over hvordan vi klarer å takle så mange skolebarn,følge de opp m.m Bare no hadde Ruben 5-6 seksere i karakterer,og Joachim hadde mange og. Men dette er ikke noe for å skryte. langt i fra. Men vi har fått våres barn for å ta oss av de,følge de opp og gi de alt de trenger av omsorg og kjærlighet,at de føler seg sett,hørt og elsket. At vi bor slik vi bor no,er bare en midlertidig situasjon. no har vi hatt barn i 20 år og bare der vi bodde før hadde vi 10 barn vi hadde stort og romslig hus. 5 mål tomt,landlig og et perfekt sted for barn å bo og vokse opp. så alle våres barn har hatt alt de trenger hele veien også no. men det er bare denne bosituasjonen vi er i no som er midlertidig. Og vi har heller aldri fått mange barn for å leie andres hus. Vi vil eie,og ha vårt eget. Og det er planen,men siden pappen har gått på sykepenger de to siste årene er det og noe banker ser på akkuratt no,og tar hensyn til. Men det er derimot ikke noe varig dette,og det kan ikke brukes mot å ha mange barn. Alle mennesker opplever en eller annen gang berg og dalbaner i livet på ulike plan. samme er det med sykdom. en kan ikke la være å få mange barn ,(om det er det man ønsker) om en tenker at noen kan bli syk. det er noe alle kan bli,eller ikke bli. Samme med risiko svangerskap. noen er ikke innenfor den kategorien heller.Noen skjer det med,andre ikke. En kan ikke la være å få barn om en skal tenke slik. Og pappen her er ikke syk heller. han er frisk og full oppegående og klarer å ta seg av alle barna om mor ikke er til stede. Å ha mange barn gjør så en tenker annerledes. man har andre rutiner og orden enn hos mange andre med barn.Og alle barna er ikke 4 år. mesteparten her er selvstendige og oppgående barn som klarer seg utmerket og tar og ansvar. men igjen vi er alle ulike,og vi tenker ulikt.
   Men jeg er ikke gravid igjen altså. Men det er flere som tror det visst. Nei jeg har aldri blitt så raskt gravid igjen .selv ikke når jeg var i 20 årene…
   ha ha ønsker deg en fin søndag…og takk for at du vil følge oss. !!!klem herfra

  11. og angående Erna så vet vi ikke hva hun mente egentlig. det sa hun ikke noe om faktisk ….men å få 11 barn er heller ikke å befolke landet. det som er trist er at størstejenta ringte fra jobben sin her en dag og var stille fortvilet. hun hadde medisin ansvar på avdelingen og sammen med henne på jobb var det 5 mørkhudet og dårlig språk talende helsepersonell. hun var den eneste norske på avdelingen på jobb denne dagen.noen var pleie assistenter. alle snakket dårlig norsk som de demente overhode ikke skjønte alt av.. hun delte ut medisiner til frokost og ba en av de mørkhudede lage brødskiver til de eldre. det stod klart på matkortet hva de skulle ha på brødskiva. likevel ble det brunost med fårepølse på og tyttebærsyltetøy på toppen.Resultatet var at eldstejenta måtte og lage frokosten. det er trist når de mørkhudede pusser gebisset til de eldre med sinksalven som skal smøres i rumpen,For de tro det er tannkremtuben. Nei det er ikke lett å være i et annet land. tenk bare når vi skal ned til det landet. vi hadde feilet vi og. men trenger vi nordmenn. Ja det gjør vi,Norge hadde kolapset uten

  12. Eg følger bloggen din med stor interesse og ser kor aktiv du er ilag med familien. Skjønner slett ikkje kvar du får energi ifrå.
   Men eg synest ikkje det er rett av deg å stigmatisere oss som ikkje har fått mange barn. Vi har ikkje tankar om å vere bedre enn de med stor barneflokk. Vi gjer våre valg utifrå interesse, helse, økonomi osv. akkurat som du gjer. Lykke til med alle dine og gå ikkje rundt å føl deg underlegen, det er berre slitsomt.

  13. poesimylife: kjære,kjære deg. tusen tusen hjertelig takk for alle gode ord. Det varmer virkelig. vel jeg har nok lært mange gode triks fra min mamma. Hun var en del dårlig,eller ufør etter hun fikk oss barna(hun jobbet i alle år,tok utdannelse m.m før hun fikk barn) hun har oss 3 barn,men har mistet 3,to dødfødte og dette tok og på. så hun jobbet ikke utad etter vi barna ble føst,uansett ville hun være hjemmeværende mamma. og det var vi barna så glad for. alltid noen der bnår vi kom hjem. Så pappa jobbet i alle år,gjør det innimellom enda,tross vel 75 år…ha ha derfor hadde vi 1 inntekt. Men mamma var alltid nøysom og økonomisk. jeg var minstejenta og var veldig mye med mamma,vi lærte tidlig å arbeide,både hjemme og utad. men jeg elsket det. da begynte og drømmen og mange barn,stor familie,hjemmemamma tilværelsen,husmor osv…Siden hun hadde dårlig rygg m.m så trengte hun at vi hjalp til. Så jeg lærte all husarbeid tidlig. er nok en ‘gammel dags’ husmor som elsker å stå på kjøkkenet,bake,stelle hjem og unger osv HA HA HA neida liker og å jobbe utad. men liker godt hus og hjem kan man si. lærte i allefall matlaging,baking,handle rimelig osv. men uansett seinere når jeg hadde oppi 3 jobber samtidig,og hadde god økonomi,så var jeg fortsatt nøysom med penger. Men joda,jeg har mange gode ‘triks’- gode løsninger. men ang klær arver de,mange gir oss bruktklær pga vi er så mange. Elsker bruktbutikker,kjøper salg osv. ikke minst kjøpe på finn.no Nei vi har ingen utgifter på tusen fryd.kjøper aldri noe. vi har med alltid mat. baker pizzaboller,innbakt pølse, tortillalefse med kylling og salat. frukt,kjeks m.m og fyller 3 store flasker med litt vann og legger i frysen dagen før,fyller på enten vann eller fun light saft og da har vi iskald drikke med oss. og sånn er det når vi drar på alle utflukter,badestrender m.m hjemme lager jeg mye mat fra bunn,handler ofte mat på datovare,ser hva som er i frysen og lager middags meny utifra det. men så har vi 5-6 ulike butikker rundt om. mye å spare på ukestilbud. man lærer fort priser.men og man sparer miljøet ved å kjøpe datovarer. ikke så mye mat blir kastet. kjøpte en gang 8 middager for 300 kr. fisk,kjøtt,kylling osv
   så man lærer seg mange smarte triks. det blir en livsstil. og joda alle barna her får og har det de trenger. de har det bra og er nok overøst med kvalitets tid sammen med foreldrene. vi tar de med på allslags turer, i skog og mark til vanns og til fjells.og de elsker det. og siden man er mange,og jeg lærte og tidlig å hjelpe til hjemme,så gjør barna det her og. de hjelper til med alle slags oppgaver. det blir bare naturlig. alle bidrar liksom . og de store passer og de små,men det er og noe de liker og gjør det uten at en sier det en gang…ha ha ser bare nå på Lillemor,hun blir matet,byttet på,badet osv av storesøstrene ,og de gjør det helt av seg selv. de synes det er stas og ser stor glede ved det.
   vi er med i en facebook gruppe som heter store familier i norge. og der er flere hundre med. men det er familier fra 5 barn og oppover. men der inne er det mange som skjønner hverandre. like ved her er en familie med 8 barn. en time herfra og med 8 barn. en annen fam med 7. og en annen med 8. og rundt om er det noen med 10,11,12 og en med 13.telemark. oppi nord er det flere med 12,men mange av de er altså voksne og har barn igjen. så ikke så mange med 10-11 og nedover som er under 20. vet hvem hun med 10 er. og det er kun 4 som bor der fast. hun er og med i store familier ,gruppen. Men ang bursdager,så har vi ikke noe familie på noens sider som gir barna noe verken til jul eller bursdag. de er desverre glemt av mange. det synes vi er trist. de har heller ikke hatt bursdager med klassen siden vi bor slik vi bor,men de vet at vi skal ta det igjen når vi flytter. derfor har vi gitt de litt ekstra opplevelse en ting. det setter de veldig stor pris på. og vi kan ‘legge’av og spare litt no og då,så går det veldig bra.Ellers få sponset,finne noe gratis eller andre løsninger og alternativer.. planlegging er en nøkkel. og ikke minst være litt kreativ og ha øyner åpne,leite og søke m.m Uansett før der vi bodde gikk det fint å lage bursdag til kun 2-300 kr. ved å planlegge tidlig. alt av mat,kaker m.m
   tusen takk igjen for gode ord. vi trives veldig godt som storfamilie og for er det jo dette som er vår hverdag,vårt normale liv,så for oss er alt dette helt naturlig…ha ha fin uke til deg og fin sommer. kos deg med dine to skatter. du er rik du og.

  14. hei på deg Anonym: først av alt tusen hjertelig takk for at du vil følge oss.Det setter vi virkelig pris på. vel energi har jeg alltid hatt. er bare slik,oghar alltid vært slik. husker min første virkelig betalte jobb var da jeg var 11 år og jobbet på gårdstun(jobbet der i 8 år) jeg begynte med å plukke jordbær hele sommeren. og sparte for første gang til min egen rosa og hvit dbs sykkel med 3 gear. det var stort. de sa at jeg var en reaser på å plukket. plukket dobbelt så fort som de andre. ha ha seinere plukket jeg poteter,var med i skogen og drog tømmer, var med i slåtten osv,osv. så jeg begynte tidlig å jobbe.elsker å jobbe,elsker å ha noe å gjøre. Og hadde en stund 3 jobber når jeg var 19 år, Så jeg har bare alltid vært slik. ha ha noen ganger lurer gubben her om jeg driver arbeidsleir,. ha ha en er bare slik. vi er ulike…men bestemte meg og tidlig at jeg ville ha mange barn.og klart det er ikke alle som tenker eller ønsker det slik. Det må klart bare både aksepteres og respekteres.

   Men kjære deg. jeg har ikke hatt for hensikt å stigmatisere de som ikke har ønske om mange barn.Da må du ha misforstått. De jeg sikter til i innlegget om de som ‘tror’ de er bedre enn de med mange barn,er de som oppover alle år har vært negative til oss,kommet med ufine kommentarer. og det ble og skrevet i den sammenhengen.kan være både familie,kolleger,bekjente m.m. I familien vår har de to og tre barn,og de tror faktisk at de kan og vet alt bedre,vi blir både snakka til og behandlet som unger, helt seriøst. og de kommer med allslags gode råd og meninger. no må du huske på det og det. unger koster penger,det vet vi,for vi har 3 unger.ta ansvar for de,det er ikke bare å få unger hvert år. vi vet og de har så peiling. klart vi vet barn koster,vi har flere enn de. klart de skal følges opp. og tas vare på. bare en ting ,besteforeldre eller familie har aldri måtte stille opp for å passe våres barn. så ja vi vet at de må tas vare på. Det ar vi gjort osv osv… nei familie og andre nære i hverdagen oppover årene har langt i fra respektert våres valg. ..
   Det er kun etter vi begynte å skrive en del her på bloggen om vårt liv at folk er veldig positive.ikke minst gir mange gode ord og tilbakemeldinger. så det er langt i fra slike som du og andre her. nei det er de som oppover hele tiden tror de er bedrevitere. skal love deg hvor mange gode råd to og tre barns kolleger har kommet med over 10 år….kunne skreve bok …ha ha ha
   men slike som du…nei dere er grunnen til at vi gidder å fortsette å skrive. de som ønsker lykke til,støtter våres valg og oss. tusen takk for det. å nei du her er ingen underlegen,ikke sliten heller. ha ha men innlegget i avsien virker litt negativ og vi sees på som litt oppgitt…men sånn er det ikke,bare journalisten som ville at det skulle være slik. litt negativt liksom…neida vi står på med godt mot og vi gjør det vi kjenner er rett for oss.for da trives alle,store og små. fortsatt fin sommer til deg og dine…

  15. Jeg forstår godt at dere har fått mange barn, for meg er ikke det noe jeg kunne hatt men likevel. Nå har ikke jeg lest så mye i bloggen din, oppdaget denne for ikke så lenge siden jeg, men jeg syntes du skriver veldig bra, og jeg syntes det er greit å få et innblikk i livet deres, og ditt. Stå på.
   Har dere lyst på en til?

  16. hei på deg chanettssinblogg: tusen takk for gode ord.det varmer virkelig. og ikke minst så koselig at du har funnet veien hit til oss.det setter vi pris på.
   synes det er kjæmpeflott at vi alle er ulike,og har ulike syn. Det hadde vært veldig kjedelig ellers.noen ønsker mange barn og andre ikke,slik er det bare og slik vil det alltid være. men vi trives veldig godt å være mange,og ikke minst det går veldig fint å være mange selv i 2018 og ikke bare i 1918..ha ha
   ja det er mange som har spurt om vi tenker å få flere,og noen tror vi skal ha en til osv. men vi har sagt at å få barn klart ikke bare en selvfølge. og det er ikke alltid bare å trykke på en knapp,så kommer de,selv ikke her…ha ha det er og klart noe md biologiske klokken og å gjøre. Men vi har jo sagt når noen spør,feks journaliste,så sier vi at vi har ikke tvillinger da,og det hadde vært så gøy å kunne oppleve det.Men absolutt de er ikke noe man bestiller heller…ha ha men vi vet enda ikke. men gjengen her har ønske i allefall om flere søsken,og vi har sagt hadde vi vært så heldig å enda oppleve et lite mirakel,så er det mirakelet like velkommen som alle andre. ha en strålende helg

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg