En Smart ide.

Da vi var noen dager med campingvognen sørover,så ville gjerne de yngste barna her  ha med seg syklene sine.Og det er noe vi har pleid å hatt
med oss når vi reiser noen plass med vogna.Det er alltid kjekt å sykle og oppdage nye områder.  men i fjor når vi var en tur, hadde vi med en større sykkel i tillegg til de små,og det var fordi vi hadde en sykkelvogn som vi hektet bak på den store sykkelen. Og det var klart stas for de små,for da kunne de sitte bak. Men så var det en gammel sykkelvogn og det var en del galt med den,så den måtte kastes,det ble for mye å fikse på. Og allerede i vår når det ble sykkelsesong igjen,alt snøen hadde smeltet vekk,begynte de små å nevne denne sykkelvognen som det var stas å ha. Men det var ikke noe vi prioriterte da,og sa at de fikk vente til sommeren å se om vi kunne få tak på en ny da. 

Sykkelvognen ble litt glemt en stund,men så begynte gjengen her med noe helt annet. Noe de helt selv har funnet på,å det hele begynte med de turene vi har hatt til tusenfryd og ‘Bø sommer land’. Vi fikk jo gratis sesongkort til de to parkene,og har ikke fått gått der så mange ganger enda,men noen ganger har vi vært.  Og det hele begynte etter første turen i tusen fryd. Som vanlig skal gjengen her nyte maks av alle attraksjoner helt til stengetid,og helst etter at det er stengt og…ha ha Men det går alltid litt tid uansett å samle store og små og komme oss til utgangen. Og da så noen av barna at et par utenlands damer gikk å samlet en del tomflasker som stod rundt om som folk hadde satt fra seg. Da fikk de ideen til å gjøre det samme.Å samle tomflasker, å pante de,var jo en smart måte å tjene noen kroner på. Og helt av seg selv begynte gjengen her jakten på tomflasker. Og de har ikke bare samlet i de her parkene,men på andre steder vi har vært.Tur i byen,på ulike badestrender,på lekeplasser,campingtur,og turer her og der. Det har jo vært en varm og tørr sommer så langt,så det har vært mange tomflasker å finne rundt om. De har funnet ut at dette er jo en veldig smart form for forretning,og ikke minst at de kaller seg selv ‘miljøaktivistene’. ha ha ha  Selv om de minste skjønner lite hva akkurat det ordet betyr.

mange flere tomflasker er funnet.

De har funnet seg et glass som de har puttet alle pengene på, og når vi skulle på den lille campingturen,ønsket de å sjekke ut om de kunne kjøpe en sykkelvogn. Så Finn.no ble søkt på og der fant de en som de hadde nok til å kjøpe. 

Og sykkelvogn ble det,og de fikk brukt den mye på turen,og det var stor stas. T.o.m Lillemor har testet den og det synes hun var stor stas.

veldig grei å både sette og legge sammen.

Den ble brukt veldig mye når vi var på tur. det som og er greit er at en kan og ha litt bagasje med oppi sykkelvognen.

Allerede nå er mange flere tom flasker funnet,de er pantet,og flere penger har kommet på glasset,og vi aner ikke hva det neste de tenker å spare til,men det er visst noe alle barna kan ha glede av etterhvert.

Flere pantepenger kan telles opp og legges på glass…’det er over 300 no, mamma’…

 For selv om det kan virke som denne sykkelvognen kun gleder de som sitter oppi,så gleder den like mye de store barna her.For de som sykler den synes det er like stas t.o.m pappen synes det er artig å sykle med de små bak.

Det som og er artig å se er at dette er virkelig noe som engasjere de. For noen kan dette sees på som lavmål,men de ser på det som smart og ikke minst miljøvennlig.Og de får igjen for strevet,de tjener penger på det og kan spare til noe de kanskje ønsker seg,eller noe alle kan ha glede av sammen.Og det er jo ganske artig å tenke på at denne sykkelvognen har vi fått ‘gratis’- bare av at de har funnet tomflasker å samlet. Smart egentlig. Og jeg husker når vi var barn og,så pleide vi og å finne tomflasker og pante,så kunne vi kjøpe oss kuletyggis…ha ha 

Men det artigste ‘samle opplevelsen’ var nok da de utenlands damene ble skikkelig sure for at de fikk konkurranse av 10 unger som gikk alle veier og snappet opp den ene tomflasken etter den andre,rett foran nesen på de…ha ha  

så her er fine veier å sykle på og ikke minst å bruke den nye sykkelvognen.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 Barna ‘

 

15 kommentarer
  1. Flaskepanting kommer både miljøet og lommeboka tilgode! Syns dette er flott! Og kjekt når ungene ser at det «betaler seg», ei krone alene er ikke så mye, men når den får selskap av 299 til da er det jo blitt verdier som kan brukes til kjekke kjøp! Godt jobba!
   Håper dere lykkes på husfronten og snart
   Klem fra meg

  2. jaaa Janne: faktisk veldig smart. vi har jo alltid pantet våres tomflasker,men det ble jo enda mer utelling ved å samle de som andre kaster…og alltid stas å få bruke de til en opplevelse eller noe en har ønsket…:)

  3. ha ha takk takk Belle: joda forretningsans har nok flere av de,og mange har begynt i det små. og det å samle tompflasker er og en ‘jobb’. de må innse at penger kommer ikke alltid dalende ned i fanget heller.Men å jobbe for de.:)

  4. jaaa Från en syster i Herren: dette var virkelig team arbeid. og det kule er at de kom på det selv. Og alle engasjerer seg og..ha ha t.o.m eldste jenta på 20 som først kom på det…ha ha

  5. jaaa du har så rett Elisabeth: artige er at de kom på det helt selv,og ikke minst så var det eldste jenta på 20 som oppfordret de andre,og hun er den ivrigste…ha ha. og absolutt greit at de ser at penger daler bare ikke ned alltid.men at man kan ‘jobbe og streve’litt for å få fortjeneste. fin forretning det der.
   ja no må det virkelif åpne seg for hus. vi begynner å få dårlig tid no.og tiden renner vekk. så det må bare bli noe løsning der. Tusen takk for gode ord. fin uke videre til deg og klem herfra og:)

  6. hei Elisabeth: tusen takk for tips . det liker vi. Men denne siden er vi registrert for sikker over 1 år siden om ikke lenger,så vi får og e mail fra de, om det kommer nye boliger inn. Veldig mye bra boliger å se der.

  7. Å samle panteflasker er lurt, og det kan bli en del penger av det 🙂 Men jeg har forståelse for at de utenlandske damene ikke likte at ungene “gikk dem i næringa”. Kanskje var det damenes eneste måte å livnære seg på, sikre seg noen kroner så de f.eks har mat på bordet, eller strøm i huset sitt til vinteren. Vi må huske at mange av dem kommer fra stor fattigdom og arbeidsledighet, og at det er desperasjon som fører dem til landet vårt, i håp om å kunne brødfø familien. Det er ikke alle land som har trygdeordninger som vi har.
   Håper dere lykkes i husjakten snart.

  8. ja det er sant det som du sier Bjørg: har hørt dette var vanlig i flere land før i tiden,men absolutt i mange land den dag i dag, om kvinner som må selv jobbe for å få både mat og kle i hus til barn og familie. I afrika og asia mfl lager de alt mulig som de selger på markede,for å få inn noen kroner. ja det er mange som kommer hit og har mange triste historier med seg. Men de får det godt økonomisk her i landet. vi såg mye av det når vi holdt på med bruktbutikken. kvinnene gikk med mye penger på seg i lommeboken. 200-500-1000 lapper.er gode trygdeordninger her. noe som absolutt ikke er i andre land. Ja Norge er et bra land bo i sånn sett.
   men vi får dele på tomflaskene…ha ha

   ja no må det snart ordne seg med hus. vi jobber veldig på om dagene med det…!!!

  9. Jeg tenkte mer på at de kanskje er her noen dager, uker og måneder, for å tjene penger de tar med seg til hjemlandet sitt. Ikke de som bor her i landet.

  10. ja det er nok helt sikkert en del av de Bjørg: er jo mange som går rundt i byer å samler og.Bre her rundt om er det mange tiggere og,ser de kikker i søppelspann etter flasker m.m Men tror kanskje de som går inni parker,som tusenfryd m.m er slike som bor her i landet fast. er ikke alle som har eller kan gå inni slike parker med familiene sine siden det koster en del for dagsbilett. Jeg jobbet en del nattevakter tidligere og var ofte på vakt med sykepleiere fra latvia,romania,serbia m.m og de jobbet her i 14 dager,dro så hjem og var der å jobbet i 1 uke og så tilbake til Norge for å jobbe nye 14 dager. . De hadde resten av familien,mann og barn hjemme. Og de tjente klart veldig mye her i forhold til i deres eget land. Dette var noe mange gjorde. Og slik forsørget de familier og kunne leve ganske bra. og her i Norge trenger de mange innom helsevesenet og,så det er garantert jobb.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg