Vise godhet mot hverandre når man ser muligheten.

 

Da er en ny helg blitt historie, og man kan si at ukene går jammen fort,vinteren er vel offisielt forbi,og våren er i anmarsj.Hurra det er April !!! Og her i huset er det full fart hver dag,så her er aldri et kjedelig sekund.Men gleden er nok størst nå at solen skinner og snøen smelter mer for hver dag som går. Og det er rett og slett fordi da kan endelig noen av gjengen her være ut og sykle.  De har testet syklene allerede i ca 14 dager,men nå har endelig pappen fått skrudd og strammet på de her kjettingene,så de ikke faller av under sykling. Og da synes de at syklene er virkelig ‘oppe å går’ og stor stas å sykle utenfor her. Og slik er det nok med oss alle etter vinterdvalen,at noe her og der henger og slenger,og det er litt slapt. men når sol og varme kommer og ikke minst klokken er stilt tilbake til sommertid…nei da føles det som at man blir strammet opp rett og slett noen hakk. Og de store barna,joda de har vært på vift igjen denne helgen de. Forrige helg var jo de to gutta til Hallingdal for å hjelpe den snille mannen med maling/oppussing/flytting  m.m,og denne helgen har de tatt turen i Bergen.Det er en tur som de har planlagt en liten stund,men og sammen  med de to storesøstrene. De skal på en ungdomskonferanse,men samtidig hjelpe morfaren med litt vasking/rydding m.m i leiligheten hans. Litt mat ble og handlet inn som fylte opp litt i kjøleskapet hans m.m~det er viktig å ta godt vare på morfaren.Ikke minst vise godhet med hverandre når man ser muligheter. Jeg har og ‘sendt’ de på graven til mamma/mormor for å plante noen påske/vårblomster etter en lang vinter,og så skal de besøke en eldre tante og gi hun en blomst.Så tror nok de har hatt en fin tur,samtidig vært til glede og hjelp for andre.

 

Selvfølgelig kommer de fra et solfylt østlandet til en regnfull by Bergen,men Litt regn er alltid frisk og godt det.

 

 

 

 

 

Gutta som er klar for en flytur til Bergen

 

 

 

 

Veldig greit å sende barna på tur  med  storesøsken-og ikke minst kjekt de kan hjelpe morfaren litt samtidig

 

 

De fikk tid til å vaske og rydde litt,handle inn noe mat/middager så han har en stund fremover og besøke en tante av meg. Slike tanter har jo som regel alt de trenger,så de tok med en fin blomst,men størstejenta fant ut hun kunne og  likegodt bake en kake med jordbær på som de kunne ta med å ha til kaffien.Og det ble hun veldig glad for.

 

 

 

Jeg synes det er kjekt og ikke minst viktig at ungdommen bruker tid på å besøke de eldre,det er noe de stetter stor pris på. Jeg husker jeg var alltid med min mamma på besøk til hennes tanter når jeg var liten.Det var alltid stas. Selv om det ikke var like interessant å høre på alt de snakket om.ha-ha Her er de sammen med morfar.Mormor var og ofte på besøk til denne eldre søsteren sin når hun levde.

 

 

Det som og var veldig kjekt  var at denne tanten hadde funnet noe en dag hun hadde ryddet m.m Og det var  noe veldig interessant. Min mamma,altså mormor, de var 6 søsken som vokset opp,men de hadde og hatt en storebror,han var nr 7.Men han døde før mormor var født.Men denne tanten de var hos her var ca 4 år dengang.  Jeg husker mormor har snakket om denne storebroren og hva som hadde skjedd med han. Det som var så artig var at nå fant hun tante et avisutklipp fra hva som skjedde den gangen. Og det er fra bergens Tidene tilbake til 1936,83 år siden.

 

 

 

Det som hadde skjedd var at storebroren,som den gang var 9-10 år og en kamerat hadde gått ned til sjøen ,gått ut i en båt og mest sannsynlig falt utav og begge druknet. Storebroren kunne ikke svømme.Det hun tanten husket,selv om hun var 4 år var bare at bestemor hadde besvimte i sjokk når hun fikk høre at eldstesønnen var druknet. Jeg kan og huske mamma har fortalt og at bestemor synes klart dette er noe hun  tok tungt i mange år det å miste eldstesønnen Johannes.

 

 

 

 

Ellers fikk gjengen og tid til en liten tur ut på graven til mormor for å plante noen blomster…jaja ser at de ikke har helt arvet mine blomster interesser…ha -ha,men,men det får no duge det der inntil videre.

 

 

 

Hadet Bergen,jammen kom det litt sol der og…

 

 

Og så var det vi andre igjen her da,vi har vært på skolen vi for der har de hatt en flott skolegudstjeneste der skolebarna har vist skuespill,sunget,lest sammen med resten av klassen m.m Etterpå var det enkel servering,og jammen var alle så heldig å få kake. Skolen hadde nemlig hatt bursdag og feiret 40 år. Då må de klart ha kake til elver og foreldre. Hipp hurra.

 

To små som er klar for en tur på skolen for å se på storesøsken som viser ulike ting som de har øvet på.Minstemor har ikke tid å stå i ro,hun skal bare skynde seg videre hun…

 

 

 

 

De andre skolebarna som var  flink til å både synge,vise skuespill m.m

 

 

 

 

 

Tema de skulle ha på skolegudstjenesten som de har jobbet med dette skoleåret. Hver uke har de ulike tema

 

 

 

 

Jeg Synes det var flotte tema som de hadde, skolebarna i de ulike klassene  viste og ulike skuespill utifra de ulike temaene. å være høflig med hverandre,hjelpsom,ærlig,vise respekt m.m Noen skuespill hadde skolebarna/klassen selv laget. Tror absolutt at ved å gjøre en handling,altså vise et skuespill utifra et tema så lærer elevene/barn generelt mye letter hva de ulike tema betyr. Å være høflig med hverandre,å hjelpe,være hjelpsom,ikke minst- ikke lyge,si sannheten,være ærlig. Igjen- Alt i alt vise godhet mot hverandre. Veldig mye bra fikk de vise og bra barna får dette inn på en slik måte på skolen.

 

 

 

 

Og etterpå kunne man få suppe og rundstykker,og kake. Det var en skikkelig god kake.

 

 

 

To som ikke helt klarer å bestemme seg om de ville ha marsipan kake eller sjokoladekake. De havnet vel opp med å få smake begge deler til slutt…ha-ha Men tror den sjokoladekaka var mest fristene

 

nammm…. en gutt som koser seg med kake.

 

 

og ei lita jente som og synes kake var veldig godt…

 

Ellers har det vært en del sykling utenfor her denne helgen,selv om det enda er en del snø her,så er veiene snøfrie.

 

 

Søndag ble det bestemt at de ville lage minipizza til middag.Det er alltid populært,da lager de sin egen pizza med det som de liker å ha på.

 

 

 

 

Og noen brune bananer ble banankake med sjokolade i til ettermiddagen

 

 

Så alt i alt har både de som kom fra Bergens turen og vi som har vært her hatt en fin helg,der de alle har fått lære noe bra for andre,og noen har fått gjøre noe bra for andre. Begge deler er viktig. Og vi kommer nok lengst alle med å vise godhet mot hverandre i ulike uttrykksformer  uten at man skal være misunnelig på hverandre eller å ‘se på meg’ – ‘se hva jeg gjør/kan  osv..men gjøre noe for hverandre om man ser muligheten. Det gleder alle parter.

Her akuratt nå er bilen i fokus med Eu kontroll,deler,tur på verksted for å spytte ut en del tusenlapper, venting,biltilsynet,godkjenning av bilen m.m Men slikt hører med å ha bil og viktig er det og å ha alt i orden på det området og. Men solen skinner i dag og,så en tur ut blir det nok.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’

 

 

 

 

8 kommentarer
  1. Jeg blir alltid så glad når jeg ser at de unge hjelper de eldre. Flott gjort! I dag er det dessverre ikke en selvfølge ettersom samfunnet blir mer og mer preget av egoisme. Så all honnør til de unge og til foreldrene som oppdrar barna med de verdiene.
   Ser at din mor døde relativt ung. Føler med deg,selv om det allerede har gått noen år siden nå. En mamma er en mamma livet ut,selv om hun har gått ut av tiden.
   Og spennende(Men også tragisk) å lese om guttene som druknet for lenge siden. Det var andre tider da,det er helt sikkert. Men reaksjonen med å besvime ved en slik beskjed tror jeg er helt vanlig den dag i dag også.

   Jeg håper all denne godheten dere gir andre snart skal komme i retur til dere. Håper hele tiden at det plutselig kommer et drømmehjem i hendene på dere.

   Ha en god dag,hele gjengen 🙂

   1. jaaaa det er så sant som du sier. Nei jeg synes det skulle bare mangle og det skulle bare vært en selvfølge å kunne hjelpe,og lære barna og ungdom det samme.Helt på sin plass. Ja det er over 6 år siden hun døde,men var passert 70 år,så helt ung var hun ikke sånn da,men hun såg ung ut og var ung til sinns. Men når hjertet stoppet plutselig hjemme i sengen,så var det ikke mye å gjøre,selv om pappa prøvde lenge førstehjelp og ambulansen fortsette når de kom. Jeg vet at hadde hun valgt mellom å dø før sykehus og videre lidelser,var nok døden den beste løsning for henne.Hun sa alltid at hun ville til himmelen. Men det jeg synes var mest trist oppi alt vat at vi fikk ikke sagt farvel,ikke fikk sagt takk for alt hun har gjort,gitt og vært for oss,ikke minst hvor glad vi var i henne. Det var det verste av alt. så sier til alle som får sitte med sine foreldre/mødre på dødsleiet,at de er priviligert at de kan det. Det var noe jeg aldri fikk,men skulle så gjerne ha kunnet det. Og ja en mamma er en mamma,savner henne ofte enda,det var bare hun jeg hadde liksom.
    Ja det var faktisk artig med det avisutklippet,samtidig trist og tragisk. Bestemor var og så sjelden god,og er så glad for at vi fikk besøke henne ofte.Hun var vi alle så glad i. Vi kalte opp eldste jenta her etter bestemor,og mamma var helt lik bestemor,så snill og god. Og samme er med denne tanten(mammas søster) snill og god.Så tror nok absolutt at bestemor besvimte,hun var og gravid med onkelen min den gang,og etter han kom mamma. Og han her som døse var jo eldste sønnen og det er klart noe spesielt med eldstemann,for det gikk mange år før hun tanten min kom. Bestemor hadde flere spontanaborter mellom. Ellers var han visst en utrolig snill,skjønn og god gutt. såg og bilde av han. Bestemor var så glad i alle barna sine,barnebarna sine og oldebarna sine. Men det er godt å ha minner etter de alle. og ikke minst tro at vi kan sees i himmelen en dag. det er et fint håp. Hører og Leah her har sagt mange ganger at hun gleder seg til å møte mormor i himmelen,då skal hun få en god klem. Leah var bare 6 mnd da mormor døde,men vi har fortalt mye og viset bilder om mormor.
    vel vi er nok egentlig ikke mer god en andre. tror nok de fleste er slik stort sett,og ønsker ikke å skryte at vi gjør det og det,det er ikke poenget eller meningen,men samtidig kan det være en oppfordring til andre om å gjøre noe for andre. det kommer vi alle lengst med. Ja no får vi snart håpe hus og hjem kommer i vår vei….tusen takk snille deg for alle varmende ord. fortsatt fin uke til deg og dine,selv om det ikke er så mye igjen av uka…ha ha 🙂 🙂

  2. Sterkt å lese om hvordan hun brått forlot dere. Skjønner at det må ha vært utrolig tøft og vanskelig å ikke få tatt farvel slik man ønsket. Men du vet nok at det er handling og ikke ord som er avgjørende for om hun følte seg verdsatt og elsket. Og som mor så visste hun det i hjertet at dere var uendelig glad i henne.

   Vil bare legge til at jeg aldri har følt at dere prøver å skryte eller fremme dere selv ved å fortelle om gode gjerninger. Jeg er bare så glad for hvert et innlegg som blir lagt ut ,der vi kan se,lese og forstå hvilken stor forskjell dere gjør for andre . Dere er mange og sammen gjør dere hverandre og andre gode.

   1. joda vi hadde best kontakt med mamma av alle,snakket med hun to dager før,og de var på besøk søndagen før på middag.Skulle og snakkes dagen etter siden hun skulle til tannlegen. Men så døde hun innimellom dette. Det var vi som bodde nærmest (har en bror på sunnmøre,og en søster i sverige) og både vi og barna var glad i mormor,vi hjalp henne,vasket for hun,hun fikk alltid blomster og fine kort,tegninger og hun var så glad når vi kom på besøk. så hun visste vi var så glad for alt hun var,og vi visste hun var så glad i oss,men det er jo alltid godt å få sagt det siste gang liksom.Men det er ikke alltid det blir slik. Så derfor er jeg og opptatt av å vise hverandre godhet så lenge man kan. 🙂

    nei kjære deg,du har ikke uttrykket noe at vi skryter,men det er dessverre de som gjør det,og vi får høre det og.Men det er jo en jantelov der ute,og det er sikkert noen som er misunnelig oppi alt av en eller annen grunn og. Men,men vi kan ikke alltid ta hensyn til det. Vi gjør det vi kjenner for å gjøre,hjelpe der vi kan,og gjøre det vi kan. men vil gjerne dele litt av det og innimellom. Men har fått høre mye negativt om ting jeg skriver,og at mye er alt for personlig og privat,at det er overtramp på privatlivet,og spesielt på barna. Men jeg vil bare vise hverdagslivet vårt,ting jeg brenner for,er opptatt av m.m er nøye med hva jeg deler,men står for hvert ord,alt jeg har lagt ut m.m står jeg for,angrer ikke på noe. Men det er jo alltid noen som har meninger,og det må de ha. Men jeg synes selv ikke det er noe som er overtramp.Men,men slik vil det vel alltid være. noen er alltid uenig og har ulike synspunkter. fin helg til deg og dine.

  3. Er veldig ergerlig å høre at dere får såpass mye negative tilbakemeldinger på innlegg som utelukkende er positive for oss lesere. Mennesker blir trigget av de utroligste ting.
   Håper likevel at dere skriver om ting dere liker og ting dere gjør i tiden framover også. Er som du sier,janteloven sitter i mange mennesker fremdeles. Heldigvis har dere rygg til å akseptere at andre mener annerledes,men glem ikke alle som synes det er utrolig gøy å følge en storfamilie i stort og smått. Hvis ingenting skulle deles hadde det vel neppe blitt noen lesere.
   Jeg har hvertfall tenkt å følge med videre og faktisk hadde det vært veldig moro å få bli med storfamilie på handletur. Jeg lurer veldig på hvordan ei handleliste til 13(12 når hun som er voksen ikke er hjemme hele tiden)personer i uka ser ut og hvordan menyen legges opp . Men det må du jo bare se om du kan lage et innlegg av en gang i tiden 🙂

   1. negative tilbakemeldinger må vi nok alltid regne med at vi vil få. De verste til nå er nok bv. alle der leser om oss,og bruker ting mot oss. at jeg er alt for åpen om bv,at jeg skriver at barna er syke,det er å henge ut barna. Vel jeg sier at det er ikke noe privatting. alle er jo litt syke innimellom,er helt normalt det… at jeg skriver åpent om det ‘sprengte’ systemet og maktovergrepene bv holder på med står jeg ved,hvert ord. det er på tide noen våger å snakke åpent om hva de driver med,at det er ikke noe tabubelagt tema.den byller er det på tide vi stikker hull på. og mer vil det komme. er ikke ferdig med å utlevere de. de har utlevert oss på løgnaktig måte flere ganger,de snakker usannheter og syner og mener uten noe grunnlag. de bør skamme seg.Hun som hadde saken vår er nabo her borte,følger med på det vi gjør,går mye på tur. og leser alt på bloggen. De mener de yngste barna ‘henger’ jeg ut,det er brudd på personvern,de kan ikke verne seg selv,de vet ikke at de ligger på nett osv osv… nei det er skrevet og sagt mye. Men jeg vet at jeg ikke har tråkket over noe som helst,heller ikke familien her. vi har ikke utlevert oss på noe måe som er urovekkende. vi er oss selv.og forteller om våres hverdagsliv. slik meningen var med denne bloggen. Nei vi bryr oss ikke.og langt i fra bv. de bør gå i seg selv og se hva de driver med. da har de nok arbeid.
    så tusen takk for at du vil henge med iallefall,setter virkelig stor pris på det og alle andre som gidder…ha ha
    ang mat,budsjett,menyer,handleliste,middagsforslag m.m er noe jeg tok opp for 3 1/2 år siden. men det begynner å bli gammelt,så jeg har nevnt litt innimellom om ulike tips,men har tenkt en stund å skrive et eget innlegg bare om dette. Har og planer etterhvert når vi får flyttet å lage et eget innlegg om sunne rimelige,varierte middagstips. vi spiser jo middag for alle 12 til rundt 70 kr dagen,noen ganger 80,noen ganger 60 og noen ganger 90-alt etter som.og hvordan jeg handler m.m så det vil komme …her har vi nok ikke en handleliste som alle andre har…ha ha men min egen måte å gjøre det på. brenner litt for dette og,så joda det kommer. 🙂 fin søndag til deg og dine

  4. Vel,vel,nå blir jo bilder av barna brukt i trygge og hyggelige rammer. Det er ingen bilder av dem i sårbare eller krenkende situasjoner.
   Her må nok bv gjøre hjemmeleksa si litt bedre…

   1. tror nok bare bv leiter og graver for å finne noe. Noe som ikke er der,men de lager det til noe. Desverre holder Bv på slik. og det er uhyre sjelden at de faktisk gkør leksen sin. de gjør og sier så mye annet usannheter og tull. tragisk egentlig at de holder på slik. Mange familier blir ødelagt på den måten. 🙁

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg