Vi trenger ikke være så ‘firkantet’.

 

De siste dager,og spesielt gårsdagen fikk vi virkelig føle på å være ekte Bergensere. Men egentlig er vi ikke skikkelig Bergensere da,for vi kommer fra distriktet utenfor Bergen,altså ‘strila landet’,men her øst må vi bare si at vi er Bergensere, for de har ikke helt den innsikten om hva som befinner seg nord for Bergen,eller sør,øst for den saks skyld. Ha – ha   Så for å gjøre alt mye enklere her nede,så sier vi at vi er fra Bergen. Og det samme sier eldste jenta som studerer i Oslo til folk. Hei ‘eg hetar Caroline og kommer fra Bergen’- enkelt og greit.. Så vi er vel mer litt sånn utvatnet Bergensere, en blanding mellom Bergen og Nordhordland/Strilalandet. Ja.ja samma er det,det vakre vestlandet er det uansett . Iallefall vi hadde en vann-vittig god følelse her i går, og når jeg nevner ‘vann’ i vannvittig,så er det bokstavlig talt en grunn til det. Det menes at det har noe med vann å gjøre. For vi som har bodd på det kjære vestland der paraplyer ligger på tyveri toppen,og regnklær og støvler er stort forbruksvare i familier, må nok si at etter vi flyttet til Østlandet så har vi sett lite av de dyrebare dråpene. Og regntøy og støvler er omtrent et fremmed ord her nede. Men gleden er altså veldig stor når det en sjelden gang kommer en aldri så liten dam på veien.En stund var vi nesten litt usikker på om minstemor her i huset ville idet hele tatt  få oppleve å ‘hoppe’ i sølepytt før hun begynte på skolen.Men heldigvis det har hun altså fått,vi slapp å vente så lenge. ha-ha

Først, her i huset er det slik at vi trenger aldri å være usikker og uvitende om hvilket vær det skal være dagen etter eller fremover en ukes tid…hver dag. Det er flere barn her i huset som har full kontroll på dette. De følger med på både temperaturer,vanndråper som skal falle eller solstråler som skal skinne,så det er bare å spørre de,så får en både yr.no og storm.no sin værmelding servert. Veldig greit faktisk,for da vet jo jeg da hva skolebarna skal ha på seg,om det blir småsko eller tjukk jakke,lue eller tynn genser. Og med det utrolig varierende været vi har hatt her nede de siste to måneder kan en aldri være helt sikker. Det kan gå fort fra sommer til vinter. Men det ser ut som været stabiliserer seg no fremover.

Allerede i helgen ble det nevnt fra en av barna her at i løpet av de første dagene i uken skulle det komme regn,mye regn.Eller nedbør som det rett heter. Det var visst og meldt i tillegg lyn og torden på den ene kvelden og. Dette ble jo klart en samtale emne mellom gjengen her. Regn?, vel det brydde de seg ikke så mye om,det er vi jo så vandt med det. Men lyn og torden…ja det er både spennende og litt skummelt samtidig det…lyset,smellet…det er facinerende det.

Men så begynte jo dette regnet først da,litt lite på formiddagen,litt sånn dusk regn…ja ja for oss er det det, så kom det et par lette regnbyer utover dagen,men likevel med en del timers opphold,men så når skolebarna var kommet hjem,middagen var inntatt og lekser gjort,da ble himmelen mørkere og vi skjønte at nå kommer det snart mer regn. Joda en regnbye til kom,men enda ikke noe vi synes kunne kalles skikkelig regn…ha ha

 

 

” se regndråpene faller fra skyene ned,fra skyene ned…lala,lalla tralla la la la lla lla…la ” …Joda regn er godt det…

 

 

 

 

 

Nå vet vi hva regn er da som opplevet regn i over 70 dager i ett strekk,hver dag, for noen år siden, da vi bodde utenfor Bergen. Den gang trengte man ikke se på været eller vær meldingen på nesten 3 mnd,for det var no bare en regnsky over Bergen,og den flyttet seg aldri,den var visst utømmelig. Ikke minst så var det ikke vanskelig å kle barna den gang,det var støvler og fult regnutstyr det i dag igjen,jaja samme som i går og samme i dag,og jammen santen blir det slik i mårra og.’ Vel jeg husker det var noen regnbukser som ble utslitt på de dagene der ja. Så vi føler da at vi ‘vet’ liksom hva regn er, iallefall hva det går ut på. Ikke rart at det er paraplyer som er på tyveri toppen i Bergen…ha ha …nei vet ikke om det er det,men det stjeles iallefall en god del paraplyer i året i Bergen. Ikke minst det glemmes igjen sikkert ‘ett tonn’ paraplyer i året på busser,lege/tannlegekontor og den berømte bybanen i Bergen m.m

Men nå ‘ror’ vi visst helt til Bergen by,poenget var altså  her og nå…på Østlandet !

For å bare gjøre hele historien kort,så ville gjengen her ut. Vel, ute er de hver dag,og mye om dagene,de vil knapt inn når det er leggetid,for det er så kjekt å være ute.De sykler,leker med ball,er ofte på en lekeplass like ved her, og barna her har begynt å leke med noe barn fra Syria som bor i en av leilighetene her. De skjønner ikke norsk,men barn klarer fint å leke sammen for det de…men at de her ville ekstra mye ut denne dagen var nok at det hadde begynte å danne søledammer ute på plassen fordi det hadde regnet tidligere på dagen.Og her benytter de alle anledninger når det dukker opp noe slikt til å gå ut,og barn og vann…å ja de med barn vet at de to deler trekkes sammen som magnet..Men her er det og rett og slett bare fordi det er så sjeldent  det skjer.

 

Joda minstemor har allerede fått hoppe i dammene noen ganger hun,og like stort hver gang.

 

 

 

 

Men altså,la de no bare få holde på .Vi trenger ikke være så firkantede. Glade barn blir jo og glade foreldre !!  Og her ‘vaser’ de ut og inn av dørene,inn for å si noe,spørre om noe,hente noe … Så det kan fort bli litt trafikk når iallefall 7 barn går ut og inn døren.Men så spør de så fint da når de kommer inn for ‘ente’ gang. ….

“mamma,no har det kommet litt mer regn ute,”

joda det har vi fått med oss,og mer ville komme på kvelden,så de lurte jo rett og slett på om de kunne få ha litt vannkrig ute siden de snart skulle inn å dusje å legge seg likevel.

” N E I”,  hørtes det tydelig og klart ute fra kjøkkenet,(før jeg fikk svare de en gang,) der Pappen står å vasker opp. Han fikk med seg spørsmålet de hadde til mammen. Så fortsetter han….

“Nei dere kan ikke ha vannkrig nå,da blir dere så våte,og nå skal dere snart inn å legge dere uansett”

Men så ser de på meg da…

“p l i i i sssss da mamma…. bare litt…pliiiiis…..bittelitt….’.. pittelitt….

Altså noen var jo allerede blitt litt våte av å være ute,så det gjorde no ingenting vel at de ble littegrann mer våt,de skulle jo uansett inn å kle av seg å legge seg snart likevel. Vi kikket bort på Pappen så han ikke skulle høre oss….

‘Joda-litt kan jo dere,men bare litt ‘….sa jeg med lav stemme

ÅÅÅ jippi !!!! jubelkoret var i ekstase og satte kursen mot gangen og døra,på veien nappet de med seg en bøtte…

Og igjen hørte vi fra oppvaskekummen,

‘N e i, men … de blir jo bare våte’….(asj,han skjønte det..)

“Jammen det er jo det som er hele poenget da, forsvarer jeg, “at de skal  bli våt,vannkrig betyr å bli våt det…..La de no bare få føle at de stammer fra vestlandet og Bergen,ja la de få føle at dette er noe som de har i blodet…vann,vann,regn og atter regn…la de aldri glemme” . Vi trenger da ikke være så firkantet,vannkrig er jo gøy det. Jeg mente jeg hadde virkelig begrunnet mitt ‘ja til de’ veldig godt og på en ganske riktig måte….ha- ha !!!!!!   Så pappen måtte se seg slått,han vant ikke denne kampen….. Men så er det jo viktig å poengtere da at det er jeg som hjelper de med den dusjingen,og kle på  etterpå,så egentlig er det ikke så mye som går utover han. (men ikke tro nå da at vi ikke hører på pappen eller er enig…men noen ganger må vi ‘vri litt på ting’- ha ha )

Jeg hører ute at de er allerede i full gang, dette måtte jo jeg klart ut for å få med meg….

 

 

ÅÅÅ joda…her er det vel noe som ligner på en regndans eller noe…

 

 

Her sprutes det,tømmes og kastes vann på hverandre…

 

 

For en gjeng,jo mer vann,jo mer våt,jo bedre er det……

 

 

men du verden så kjekt de har det da, ha-ha  Tenk så fantastisk å bare kunne sette seg rett ned i ‘nyregnet’ søledam og bare sitte der med alle klærne og sokkene på….for en følelse…!!!! Bare fantastisk !!!

 

 

Og det morsomste av alt er jo at i de her over 20 andre leilighetene som er rundt om her,som er fylt med flyktninger,stod flere i vinduene og såg på denne sprøe gjengen…Det var både barn og foreldre som  såg….Men det var no ikke rart heller da,for dette gikk ikke helt stille for seg kan man si …ha-ha  Lurer egentlig  hva de tenkte når de såg dette…men det fikk vi altså se etterpå……

Ja dette var virkelig stas altså…Litt ekstra kjekt må en ha det innimellom ….

 

 

Etterpå når de var ferdig med sin ‘såkalte’ vannkrig,alle var søkkvåt,men med store smil og glis rundt munnen,så bar det i vei inn i dusjen og på med tørre nattklær. Ja dette var visst veldig kjekt. Og mens de spiste kveldsmat,så hører vi noe ute. Vi kikker ut vinduet,og der…..  …. mange av foreldrene var ute med barna sine og de lekte i samme vanndam som gjengen  her hadde gjort,men de hadde altså både sko/støvler og jakke på seg…små barn og noen større,de lo og hadde det alldeles trivelig…De koste seg skikkelig…. så morsomt da. De hadde nok sett gjennom vinduet  på gjengen her og synes at det der så så kjekt ut at det ville de og gjøre…

Ja sånn kan det gå. Godt at sånn enkel og gratis glede kan smitte videre.

 

 

Seinere på kvelden når gjengen hadde lagt seg,og kun de store var fortsatt våkne,kom det noen voldsomme regnbyer,det kan vi kalle regn,skikkelig regn,der vannet renner nedover veien,der det fosser fra takrennen og ut på bakken.Der en hører regnet  lager musikk,trommer lyder… joda no snakker vi regn…og deretter kom det både lyn og torden og enda mer regn. Snakk om naturen kjentes frisk og rein etter et slikt regnskyll.

 

 

 

Elven nedi byen er ekstra stor nå om dagene pga regnet

 

 

 

Men jammen santen har naturen godt av det, alt av blomster og trær trenger vann. Og i dag kom det enda litt mer regn,og dammen har blitt enda større,og flere andre dammer har kommet. men det er utrolig friskt og godt i luften.

 

 

 

Så vi har virkelig følt oss litt ‘hjemme’ vi no noen dager både store og små….Men det som er så fint med Østlandet er at her går det ikke så mange dager før fineværet er tilbake.Men vi kan vel ikke se helt borti fra at det kan bli flere ‘vannkriger’ på gjengen her, om det kommer  en ny periode en gang med så regnfulle dager. For dette var visst veldig stas.   Og hjelp for noen foreldre vi er som tillater dette da…ha-ha …..ja,ja pappen sa nei da,men måtte jo ‘se’ etterpå at det var jo veldig kjekt for de dette…Vi trenger ikke være så firkantet,men noen ganger må vi gjøre noe utenom ‘normalen’ – å være litt sprø innimellom er bare bra og sunt det. 🙂

 

 Følg oss på Facebook :’ Huset med de 11 Barna ‘

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg