Vi måtte vekk en tur.

 

Det er ikke noe nytt da at vi er  en dyrekjær familie og har alltid vært glad i dyr,vi har og alltid hatt ulike dyr. Derfor er og et stort ønske når vi en dag får vårt eget hus og hjem å skaffe ulike dyr. Katt har vi alltid hatt,opptil flere katter. Etterhvert for mange år siden fikk vi høner som vi fikk egg i fra. Kaniner har vi hatt,stort akvarie med mange ulike fisker i,og gullfisker. Vi hadde en periode en ilder,den var skikkelig morsom,hamster og marsvin har vi hatt. Ulike småfugler som nymfeparkitt og undulater. De var veldig tamme og  kunne snakke litt,det var og veldig morsomt. Og etterhvert har vi hatt flere ulike hunder,både store og små,noen på omplassering m.m . Men før vi flyttet østover bodde vi på landet og hadde både ender,gris,høner/haner,kaniner,katter og hund. Da vi flyttet tok vi med oss kattene og hunden. Den siste hunden som vi nå har hatt i 4 år var en hund som skulle være veldig familievennlig. Vi måtte ha en hund som kunne bli vant med så mange barn i hus og andre katter/dyr. Så vi valgte  og en hund som var allergivennlig og  ikke røyter,er ikke så veldig glad i hundehår overalt når man har mange småbarn. Så for over 4 år siden fant vi en liten valp på finn.no som vi kjørte og hentet 9 timer en vei  til østlandet dengang,og den hunden har vi hatt siden.

 

 

For 4 år siden hentet vi denne lille søte 4 mnd gamle valpen. Og det er liksom slik  pelsen på hunden pleier å se ut selv om hun nå er større en den gang

 

Jemima heter hunden og den har blitt vant fra dag en med familien vår,alle barna og ikke minst de to kattene vi har.Og her er alle veldig glad i den hunden,den er bare blitt helt naturlig en del av familien. Hun er en supersnill,tålmodig,morsom og  rolig hund.Men siden det er en  røytefri hund,så  må vi  klippe den med jevne mellomrom.Det har vi som oftes gjort hver 3.mnd. Og når vi ser at nå begynner hunden igjen å blitt ‘hippie’ ,da trenger den et klipp. Vi har pleid å bruke ulike hundeklippere etter vi kom hit til østlandet ,men denne gangen  når hunden skulle klippes,kunne ingen av de vi har pleid å bruke klippe hunden.Så vi har brukt litt tid på å finne en annen,derfor har hunden blitt ekstra langhåret denne gangen. Nå trengte hun sårt et klipp.Tilslutt her en dag så vi fant en annen hundeklipper,og han kunne klippe henne,men han gjorde noe annet som de andre som pleier å klippe ikke gjør.

 

Vi kan trygt si at hunden er blitt skikkelig ‘hippie’ nå…ha ha Hun ligner på Labbetus i barne-tv som gikk på 80 tallet. huff det kan ikke være  mye hun ser gjennom all den pelsen,det er absolutt på høy tid for en klipp.

 

Denne hundeklipperen,han kom altså hjem til kunden og klippet hunden i eget hjem. Og her med 10 unger i hus,så tror og vet vi at hunden vil nok  bli urolig når han klipperen er her og alle barna går å surrer att og frem. ikke minst så vil de forstyrre hundefrisøren og i arbeidet.Så da måtte vi bare vekk en tur,så fikk bare  noen av de store være her igjen  litt mer sånn tilbaketrukket og  kamuflert.

Men det å  gå ut en tur gjør jo ingen ting. Vi hadde og lovet barna her en tur oppi skogen, og oppi skiløypen en tur,og det passet jo fint no når vi måtte litt vekk likevell. Vi tok med oss litt mat og drikke i sekken, og noen skoleboller som vi hadde laget et par dager før som vi hadde frøse ned. Så la vi vi vei.

 

Så mens 3 store barn ble hjemme med pappen og ‘passet’ hunden,så dro mammen med de 7 andre på tur oppi skogen.det var litt glatt oppi her for det har vært mildvær her noen dager.Men opp kom vi omsider.

 

 

Noen som er klar for en liten tur..

 

 

Minstemor koste seg i akebrettet hun på tur,mens de andre labbet i vei innover.

 

 

Planen var å ikke gå så veldig langt,men inn til en hytte med noen benker utenfor,der var det fin ake og skibakke man kunne boltre seg i. joda knall og fall hører med når man er på ski.

 

 

Etter en stund med skigåing kom vi til hytten og satte oss der.

 

 

En pause ble det,og det smaker alltid godt med hjemmelaget skoleboller på tur.

 

 

mmmm….

 

 

Det ble ikke lange matpausen med denne gjengen,for her var det bare å ake,leke i snøen og boltre seg i bakken videre.

 

 

joda litt klatring på et lite hus ved hytten der ble det og på noen

 

 

Men etter vel to timer begynte vi å gå på tilbakeveien,for en runde i skisporet ville de og prøve før vi tok turen hjem igjen.

 

 

Aron koser seg på skitur i skogen,og han er veldig flink å stå på ski.

 

 

Vel tilbake i skiløypen/sporet ble det noen runder der før pappen kom og hentet oss.

 

 

phu…en kjæmpeflink Leah jente som hadde gått veeeldig langt og fort i skisporet. ‘mamma se bak meg da’……hele den veien hadde hun gått og enda lenger bakover skikkelig raskt… 🙂

 

 

Så bar det hjemover,og alle var jo klart spent på hvordan hunden såg ut nå etter tur hos ‘hundefrisøren’. Vi visste at han hundeklipperen måtte ta ganske mye av hunden denne gangen siden mye pels hadde blitt så langt og  begynt å floke seg.

 

 

ha,ha….vi måtte le,vi hadde jo fått en helt annen hund i hus,t.o.m katten hadde reagerte da den såg hunden….katten kjente ikke hunden igjen…ha ha

 

 

Leah synes det var veldig morsomt å se den store forandringen på hunden,alt var skrellet av,så nå må hunden kles på ellers fryser hun. Godt vi hadde denne hundegenseren som hun fikk til jul liggende nå.Men,men det tar noen uker,så er mye pels vokset ut igjen og hun ser sånn noelunde normal ut igjen….ha ha

 

Ja det var litt av et før og etter bilde,men nå ser hun i det minste  godt ha ha ,og det var sikkert godt å få av seg all den tykke pelsen som hun hadde.

Det var i allefall en fornøyd gjeng som hadde vært på tur,og hunden var nok helt sikkert fornøyd den og med en klipp. Da gjør vi oss klar for en siste uke for skolebarna her,for neste helg begynner vinterferien.  Og de to minste skal også avgårde i uken på ulike ting. Det kommer vi mer tilbake til.

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 barna’

 

6 kommentarer
  1. Haha,ja,dét var virkelig en annen hund dere møtte da dere kom hjem enn da dere dro 🙂 men søt var den fremdeles,da.
   Koselig å se hele denne gjengen på skitur. Dere har mye moro sammen,ingen tvil om det!
   Håper snart drømmen deres går i oppfyllelse slik at dere igjen kan huse noen dyr.
   Tvi-tvi videre 🙂

   1. ha ha ja hun var totalt annerledes,var ikke fin i det hele tatt,det var liksom ikke ‘vår’ hund det der…noen av barna her synes at hun lugnet på en nakenhund…ha ha noen en liten rosa grisunge…mange forslag..ha ha jaja det vokser ut igjen heldigvis.Joda vi har det artig her,mye latter og humor er viktig. og skitur blir det snart igjen,er kjekt når det er skispor å gå i,lettere da. Ja vi jakter stadig på et nytt sted,ser til enhver tid. så håper virkelig noe dukker opp snart.Tusen takk for alle gode ord.fortsatt fin uke til deg og dine.:)

   1. ha ha ja utrolig nok…er så enig med deg,bildet før klipping er liksom slik hunden er,men klart ikke med fullt så mye pels. så det ble en total endring. visste knapt at hunden så slik ut under all pels…ha ha men heldigvis det vokser ut. som de sier her,så ser hun ut som en ‘chiuaia’ hund…ha ha og de synes ikke vi er så veldig søte. det er noe med den pelsen man kan klappe på,kose med osv…og nå…….men men godt hunden har samme personlighet…ha ha

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg