Vi fikk en veldig hyggelig telefon

 

Planen var altså å legge ut et helt annet innlegg denne gangen,men så snek det seg noe annet innimellom,som vi ikke visste om eller hadde regnet med,så da må vi jo bare  ta det med først.

For vi fikk her en dag en veldig hyggelig telefon. Og som regel  når det ringer noen hit,er det jo fra enten eldstejenta i Oslo,eller noen av de andre ungene som skal spørre eller fortelle noe,(om de ikke er her),eller så er det selgere som skal selge noe, (som de aldri klarer å gjøre til oss likevel..ha ha ) eller det kan være andre ting noen ringer for.Men uansett så pleier altså de fleste telefoner å være hyggelige. Men akkurat denne telefonen var litt sånn ‘ekstra’ hyggelig  denne dagen. Og vi skal jo iallefall prøve da ,så godt vi kan å være hyggelig og vennlig tilbake.For det er jo slik vi skal være.

Først av alt,vedkommende som ringte hadde leitet en stund for å ‘finne’ oss. Hvorfor akkurat oss var det jo klart en grunn til,men ikke hvilken som helst grunn.

Først snakket vedkommende til Pappen her,for det var hans navn de hadde til slutt klart å finne,men siden han ikke klarte helt å svare på alle spørsmålene som vedkommende stilte,måtte jeg ta over den samtalen. Og det var jo klart så mye bedre for det var liksom jeg som hadde mest oversikt på dette ha-ha

 

 

 

 

Altså det var nemlig en veldig koselig dame/journalist  fra Tv2 som ringte. Og hun hadde leitet og leitet etter en storfamilie med mange barn som hun ønsket å spørre noen spørsmål til,og det var egentlig samme hvilken familie det var,bare de hadde mange barn. Jeg måtte jo først av alt si at jeg visste om mange andre familier her i Norge som hadde mange flere barn enn hva vi hadde,så vi hadde ikke så mange i forhold til en del andre.  Joda det hadde hun nok skjønt og,men hun klarte ikke å finne de,selv om hun hadde brukt en del tid på det. Uansett hun hadde til slutt kommet ‘over oss’,og var da iallefall veldig fornøyd med det. Og vi,jo vi synes det var veldig kjekt  da at det var akkurat ‘oss’ hun ville snakke med.

Saken var iallefall den at nå hadde de nylig fått nyhet om at den store familien i England som har så mange barn ventet enda et barn neste år. Og da synes de i Tv2 at de burde og finne noen her i Norge som gikk litt andre veier og fikk flere barn,eller hadde mange barn enn det som de fleste kjernefamilier i Norge får og har. Og selv om det ikke er noen her i Norge pr. i dag som har så mange barn som de i England har,så ville de iallefall prøve  å leite etter ‘noen’. Og hadde altså da endt opp med å ‘finne’ oss.

Og som sagt,det hjalp lite selv om jeg sa det er mange andre familier her i Norge som har flere barn enn det vi har. Hun mente jo absolutt at vi kom i den kategorien som hadde flere barn enn kjernefamilien.

Uansett hun ville spørre bare noen spørsmål,litt mer standard spørsmål  kanskje til en familie med mange barn.

“Hvordan det er å ha så mange barn,hvordan er hverdagen med så mange barn,noe tips til andre som synes det er stressende med 2-3 barn… er det utfordringer med å ha så mange.” ??? Alt om budsjett,mat,kle,søsken,ferier,bil,ikke minst om det var,og evnt hva som var utfordrende med så mange osv osv… og jeg prøvde jo så godt jeg kunne jeg da å svare på det meste,og hun var veldig,veldig fornøyd etter den samtale. Hun trengte et bilde av oss,og så ville hun legge det ut på nettsiden deres noen dager etter. Altså på Tv2.no

Og så viser det seg da at i dag er det blitt lagt ut,og selv om vi synes det er ‘litt flaut dette da’—-ha ha , for vi vet ikke helt hvordan det egentlig  ble,heller ikke hva som ble til slutt publisert ,så vi kan vel si at vi var  like spent på dette . Og vi selv fikk for først se det i dag og.  Vi visste jo heller ikke hva hun ville ‘legge’ vekt på,overskrifter er jo alltid like spennende.Noen journalister kan jo ‘snu,vrenge og vri’ på ting . Men det opplevet ikke slik med hun her.  Vi fortalte no ‘litt’ om alt vi,både bosituasjon vår og at pappen har vært syk,at jeg skrev litt innpå bloggen her innimellom om familien vår, alt fra hva vi gjør på,turer vi er på,litt om mat,litt om vår hverdag,opplevelser  m.m Min mening er heller ikke å ‘klage’ på noe,men vi sa hvordan ting var,og det var akkurat det hun ville høre,for det var det hun lurte på. Jeg tenker da spesielt angående dette med bosituasjonen. At vi ønsket å ‘komme’ oss videre,få flyttet videre å få noe stabilt. Og det skjønte hun veldig godt. Hvem ønsker ikke det liksom. Vi er uansett veldig positiv og tror at bare dette med bosituasjonen vi er i nå vil endre seg på sikt. Vi må jo klart bare tro at det vil løse seg.

Iallefall vår agenda er ikke å stikke oss frem på noen måter,eller ‘vise’ oss. Og klart noen vil jo  alltid ha meninger og synspunkter om både det ene og det andre.Ting som blir sagt og skrevet. Og sånn er det,det må vi bare respektere,men samtidig må og folk bare respektere våres valg.Og klart noen kan tenke ‘det’ og det’ ,men uten å være i vår,eller i en lignende situasjon som vi både har vært og er i ,burde ikke folk mene så mye egentlig i forhold til det iallefall.

Men vi kan uansett si at vi er veldig stolt av av familien vår,veldig stolt av barna våres og vi kunne aldri vært foruten noen av de.Vi angrer heller ikke på de valg vi har tatt,og vi ser positivt fremover.

Synes og at det er kjekt at tv2 er veldig positiv til slike familier som velger å gå litt andre veier,som velger å våge og satse litt annerledes enn hva samfunnet legger opp til. Som rett og slett føler hjertet sitt. Og ikke minst viser at .”ja det går, og det fungerer faktisk  helt fint å ha mange barn i 2019,tross mye press av samfunnet på ulike områder. Og det er det mange andre storfamilier i dette landet som kan skrive under på det samme. Det er og viktig at det å ha barn,å få barn,om det er få eller mange,det å oppdra barn osv,så er det ikke alltid ‘dans på roser’,det er ikke bare lykke og velstand med det. Men alle gleder som følger med, dekker over alt det andre tilsammen som kanskje ikke alltid er rosenrødt.   Det er og de som  ikke velger å få mange barn,noen vil ha 1-2,noen 3 ,noen 5-8 og noen vil ikke ha barn i hele tatt. Vi er alle ulike og det må bare respekteres. Uansett vi heier iallefall på de som velger å få mange barn,synes det er flott at andre og velger det samme som oss.Men for å ikke utelukke noen,heier vi uansett på alle som velger å få barn i det hele tatt,om det er 1 eller 2…. Det er absolutt verdens viktigste jobb !!!! Og de som ‘står’ i det kan være veldig stolt,både pappaen og mammaen.

Journalisten var iallefall veldig fornøyd,hun var superpositiv og synes dette var virkelig stas. Hun synes det var så flott at noen valgte å få mange barn,selv om jeg presiserte mange ganger at det er overhode ingen selvfølge å få barn i det hele tatt,at vi er utrolig takknemlig  for de vi hadde fått. Ja det skjønte hun virkelig,for hun hadde nemlig ingen selv.  Hun takket oss så mye for at vi ville stille opp, hun sa at alle i redaksjonen var imponert over hvordan vi møtte hverdagen, og ønsket oss masse,masse  lykke til videre. Hun håpet og det ordnet seg med stabilt bosted ganske snart. Og kanskje dette innlegget som å  ble publisert på tv2.no kan være en vei videre og. Hvem vet,det hadde iallefall vært utrolig fantastisk.

Men så ser jeg og  da at hun fokuserte  litt på dette med mat,middager og matbudsjett i vår familie med så mange. Og det er jo flott reklame. At andre kan og være med å spare både miljøet og lommeboken ved å endre noe av handlevanene sine  b.l.a

 

Så da er det bare for de som vil,har ønske eller  interesse å lese innlegget, å gå på tv2.no

 

 

 

Forsiden av innlegget som ligger nå på nettsiden til Tv 2

 

 

 

 Litt av innlegget

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg