Vi er heldig som har snø !!!

 

 

Da er den søte juleferien forbi og hverdagen er her igjen,og det gjelder jo for de alle fleste det nå.  Litt morsomt i grunnen,for her ble det ikke sagt så veldig mye ,og det var temmelig stille den første morgenen skolen begynte igjen. Det var 7 skikkelig trøtte skolebarn,og flere av de satt omtrent å såg tomt uti luften. ‘Sauestirre ‘heter det i Bergen. ha- ha   Ja sånn er det. ikke alltid like stas å stå opp tidlig igjen etter noen late dager.  Men det gikk fort det altså, så var de seg selv og full fart dagen lang.

“Neida, de var klart  ikke trøtte “,ble det sagt  tappert og modig de andre morgenene etterpå, selv om de var ganske seige de morgene  og.

Men det kommer seg dag for dag. Og en uke er snart gått. Og de kommer fort inn i hverdagen igjen.  Men det hjelper absolutt på å komme seg ut, litt  både for sjel og kropp da.  Selv om det har blitt noen turer i julen,så har vi vært på mange turere allerede denne uken. Og det er vel ute  vi har ‘landet’ litt de her første hverdags dagene i januar og nyår.

Vi er Iallefall  så heldig her at vi har snø,mye fin snø som har ligget i månedvis,selv med litt regn innimellom ligger snøen fortsatt og klamrere seg og til bakken,selv om det flere steder har blitt omtrent isbane nå,for det er nok av is og glatt. Men lenger oppe ligger det mer snø.

Og det er bare noen minutter herfra med bil,så er det både skitrekk,salombakke,skisenter,skiløyper,ikke minst akebakke. Og det er veldig populært for mange. Det var der vi bodde tidligere,kun  midlertidig på hytte i ca 4 mnd.

Her er ikke gjengen vanskelig å be iallefall  når vi spør om vi skal ta en tur opp å gå på ski. Det som er så fint der,er at det er lys hele lkvelden både i skisporet og bakken. Men minuset er dårlig bildekvalitet da….

Så når middag er inntatt,lekser er gjort,så tar vi turen ut en stund før det er leggetid.

En annen dag gikk vi i akebakken. For det  er et skibånd der som er gratis å ta opp,å då kan en ake,eller stå på ski ned igjen.

Og en annen ettermiddag,ble det tur med skøyter på glattisen.

Ja jammen er vi heldig som har de mulighetene,og ikke minst snø,så en kan ha så mye kjekt. Det er langt i fra noe selvfølge. Mange andre steder i landet er det storm,regn,grønt,mildt ,og alt de ønsker er bare litt snø,bittelitt. Og her,her er masse snø,det er kaldt,fra null til noen minusgrader,og så mange muligheter i umiddelbar nærhet til ski,ake,skøyter,slalom m.m  Da må en bare si at vi er kjæmpe heldig.

Jaja det er jo de da som ikke er så veldig glad i den snøen,heller ikke gå på ski m.m og  vi er alle ulike,godt er det. Men vi er en familie  da som liker oss både på fjellet og i skogen om vinteren. Ellers alle ulike vinter aktiviteter. Og uansett er det så bra å komme seg ut,få frisk og god luft i lungene,være i aktivitet og  så flott å være og gjøre ting  sammen.

 

 

 

Noen i gjengen som er klar for en skitur oppi skogen. Noen av de andre gikk,noen med akebrett m.m

 

 

 

 

 

og noen delte å gå med hunden

 

 

 

 

 

Men før vi fant ski og skisko frem,så må vi klart ha med oss noe energi givende i tur sekken. Og når det er noen pakker gjær i kjøleskapet som går snart ut på dato,så ble det helt enkle vanlige sukkerboller. Å ha  nybakt med på tur er absolutt verdt bare turen det…ha ha

Men så er det ei jente her da,ja det er flere enn henne altså,men hun skal alltid bake,alltid hjelpe og alltid henge med resten av gjengen. Og sånn er det å være lillesøster og minst. Men så digger alle henne og da…Så ikke så rart…

 

 

 

 

 

 

men hun elsker å bake og koser seg skikkelig. Tar selvfølgelig AAAlt for mye mel på deigen,hauger med mel,og etterpå kjevler hun  i vei.

og vi må bare le av henne da,og hun ler for vi ler av hun… ha-ha

 

 

 

 

 

Men både boller og tur ble det tilslutt

 

 

 

 på fjellet var det litt surt og kaldt,så da var det bare å pakke minstemor inn…

 

 

 

 

 here we come…

 

 

 

 

en annen ettermiddag/kveld ble det tur i ski og akebakken. Da tok vi skibåndet opp.

 

 

 

 

 

 

og noen suste ned igjen på akebrett,og noen stod på ski…

 

 

 

 

og så var det oppigjen med båndet…

 

 

 

 

her var det gøy å være for liten og stor

 

 

 

 

og man kan selvfølgelig ake på rumpa og

 

 

en annen ettermiddag var det tur på skøytebanen

og selv om ikke minstemor står på skøyter enda,finner hun alltid på noe å gjøre der

 

 

 

knall å fall hører med både i ski bakken og på skøytebanen,men det tar de med et smil. Denne karen er blitt skikkelig god og en reser på både skøyter og på ski.

 

 

 

 

og denne jenta fant seg en sau som hun kunne sitte på…til vanlig er skøytebanen en lekeplass når snøen ikke er her.

 

 

 

 

 

Flere turer er bestilt allerede både på fjellet og skøytebanen av gjengen her fremover ,og det blir nok tur dit hele helgen,så vi får bare bake flere boller som vi kan ta med oss og. Er klart godt å se at de trives med vinteraktiviteter og det gir både lyst og mersmak for hvert år. Og den må jo klart bare nytes denne snøen og så lenge vi har den. Ikke minst så lenge de trives med det og har lyst.For vi er absolutt heldig som har denne muligheten.

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

4 kommentarer
  1. Dere er så flinke til å komme dere ut! Synes det er tiltak bare med to unger jeg🙈 men blir inspirert av dere!😍 Hadde ikke fått med meg at man kan ta båndet opp og ake ned i barnebakken.. er det aking og ski adskilt eller er det på samme sted?😊 Lenge siden jeg har vært der oppe nå, fire år siden, tror jeg – før barn🙈😅

   1. ååå takk for gode ord Silje. Vi er alle veldig glad i å komme oss ut og da. Men mye har samtidig og en grunn i bosituasjonen.Er så godt å være ute i frisk luft,og mange fine steder å oppdage i skog og mark,eller på fjellet. Det skibåndet er gratis,står litt på nettsiden deres og. kongsberg skisenter. Kjekt for både store og små. På ene siden av skibåndet,den høyre bakken er forbeholdt aking,den andre siden er ski,slalom,snowbord m.m Vi var opp en tur nå i helgen og. er en del skare der nå,altså is på toppen av snøen ,å det er isete,da kan en ake i den bakken de går på ski,siden der er det mer løssnø. Litt skummelt når det er isete. Må bare ta turen opp.Det er og mange fine turområder og en kan gå med barnevogn ,akebrett m.m Vi synes det er veldig fint der oppe og har nok snart utforsket en god del av området. 🙂 🙂 ha ha fin uke til deg

  2. Nå var det flere innlegg å oppdatere seg på for er en stund siden jeg har vært innom å lest.
   -Hvordan går det med din far som var så uheldig å bli så fryktelig syk? Synes det virket skummelt med oppkast med blod. Huff. Håper han er på bedringens vei nå.
   Det slår meg atter en gang hvilken hjertevarme dere har for hverandre. Omsorg,tid og kjærlighet øser dere ut. Godt å lese at det fremdeles er mennesker som gjør det i dagens samfunn. Det gir meg håp🥰
   God klem til dere alle!
   Håper 2020 fylles opp med gode minner og nytt bosted for dere alle sammen ❤

   1. hei på deg
    Så koselig at du stikker innom av og til. Er ikke alltid det er så mye aktivitet her inne,men noe kommer innimellom.:) Tusen tusen takk for alle dine gode ord. Det varmer virkelig. Vel vi føler oss ikke alltid slik du beskriver,siden det sies noe helt annet fra andre hold. Men vi prøver vel alle så godt vi kan. Vel morfaren må nok bare vente og vente… men han skal inn igjen 2 ganger. den ene gangen nå om et par uker,på undersøkelse i tarmer,mage m.m ta ulike skopi m.m Ellers skal han inn å ta noen prøver av buk m.m så etter det får de bare se hva resultatett er. Det har vært noe på galle/gallestein og m.m Nei oppkast av blod er ikke noe kjekt.Men sånn direkte hva det kom av vet de enda ikke. Men det var iallfall ikke magesår. Men nå skal de sjekke mer ut tarmer m.m og det kan og komme derfra. Ja vi må bare tro og håpe at dette året blir bra på alle måter. Tusen takk. Og alt det beste ønskes deg og dine og. Klemmer fra Oss 🙂 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg