‘ Verdens beste lillesøster’ på 2 års kontroll.

 

Da er det snart 6 uker siden minstemor her i huset ble 2 år. Det er enda rart at hun har blitt så stor,tiden går så alt for fort når man har småbarn i hus.Men nå er hun ingen baby lenger,men en liten morsom og søt jente.

Vi har jo flyttet til en annen kommune siden denne jenta var på helsestasjonen sist,som var på 18 mnd kontrollen.Og det er allerede over 6 mnd siden. Det ble sagt dengang   at det var den siste gangen hun besøkte den helsestasjonen.Og nå etter hun fylte 2 år, ble det altså kontroll på en denne helsestasjonen. Så da var vi jo klart litt spent på hvordan denne helsestasjonen var,hvordan helsesøster var m.m

Og så ble altså minstemor 2 år og  innkallelsen kom,men da var vi i Spania og timen måtte utsettes.

Men en ny time og en ny dag ble det.

Lille søster hadde ingen aning om hva hun skulle på,men to andre søsken derimot var så veldig heldig,for det passet med timen slik  at  de kunne være med akkurat denne dagen. Og de visste hva som pleier å skje på helsestasjonen.

Det er alltid stas å kunne være med på helsestasjonen. Der er det alltid litt andre leker å leke med,spennende ting å se på, en kan få veie seg,måle seg m.m

Men tror og at det var kjekt for lillesøster å ha med seg flere som hun kjente,for det hjalp på etterhvert når hun skulle både veie og måle seg.

 

 

De tre yngste som er klar for helsestasjonen. Så heldig at de fikk være med lillesøster på 2 års kontroll.

 

 

 

og på helsestasjonen var det absolutt kjekt å være,så mye spennende å se på og leke med. Så her var storesøsken virkelig heldig som fikk være med.

 

 

 

 

Lillesøster har laget ‘kaffe’,og måtte jo klart smake på den før hun serverte oss andre

 

 

 

 

Det var mange kjekke bøker å se i og på helsestasjonen.Og denne jenta er veldig glad i bøker.Spesielt om de inneholder dyr.Og hun skal fortelle og og si hva alle dyrelydene er…

 

 

 

 

Men så etterhvert ble vi altså ropt inn. Vi skulle først inn til barnelegen. For når det er 2 års kontroll,da er det og et lite besøk til barnelege før turen går videre til helsesøster. Men nå heter det faktisk ikke helsesøster lenger. Nå heter det helsesykepleier,for det er mer kjønnsnøytralt.

Men barnelegen var en koselig dame,og denne 2 åringen her er ikke verken redd eller skeptisk av seg,så både lytting,sjekking av øyner,ører,mage,hofter m.m gikk så veldig fint. Og i tillegg når det var to nysgjerrige og spørrende søsken som ‘hang over’ for å spørre om hva ‘det og det’ var,så ble hele ‘settingen’ veldig betryggende for hun lille. … Er sikker på at det er ikke alt for ofte hun barnelegen  fikk slike barn på legekontoret. De spør om alt mulig rart rett og slett.Men,men  sånn er det bare,hvordan kan man ellers få vite…ha ha

Iallefall barnelegen måtte lytte på hjertet både en, to og tre ganger ekstra,lenge og vel,for hun hørte en bilyd. Bilyd over hjerte er helt vanlig å finne på barn,faktisk mellom 50-90 % av barn kan ha det,men de fleste av de vokser det bare av seg,eller det bare forsvinner på sikt.

Det fungerer slik at når legen lytter på hjertet  så høres det  for hvert hjerteslag 2 toner. Og mellom første og andre tone skal det være stille,men hos noen høres altså denne bilyden mellom de to tonene.

Men i dag er legen som hører denne bilyden på et barn pliktet til å sende de videre på en ekstra sjekk hos en barnelege spesialist. Bare for å helt utelukke at det ikke er noe annet.

Og siden det ble hørt en bilyd på denne jenta,så må hun sendes på en ekstra sjekk hos en spesialist. Selv om det er 99% sikkert at det ikke er noe. Men nå er det slik at dette er ikke noe fremmed for oss. Vi har hatt 2-3 andre av barna her som har hatt en slik billyd da de var små,men det har bare forsvunnet kort tid etterpå. Men de har likevel vært på en ekstra sjekk.Og det er klart flott at de følger opp slikt nøye.

Men nå var vi så heldig at det fantes en slik spesialist her i nærheten  vi bor,så vi slapp å dra noe langt. Og hun skulle få time  bare dagen etter for å bli ferdig med det.

 

 

 

Da vi skulle inn til helsesøster etter legebesøket skulle minstemor både veie og måle seg hvor ting og høy hun har blitt. Og det hadde hun plutselig ikke så veldig lyst til å gjøre ,men når både storebror og storesøster gjorde det først,ja da gikk det veldig fint det og.

 

Etterpå var det å hilse på denne damen,og hun måtte jo spørre oss litt hvem vi var,og selvfølgelig måtte det kommenteres både hos barnelege og helsesøster antall barn og søsken.Det var klart ikke ofte de fikk treffe en familie med 11 søsken. Men de var veldig positive,og synes det var noen flotte barn og at de var veldig heldig som hadde så mange søsken å både leke med…(‘og ikke minst  krangle med’ måtte jeg tilføye da..ha ha )   de fikk leke litt hos helsesøster,og Benjamin fikk og tegne på et ark. Og han tegnet en høne med mange egg. Og de fortalte helsrsøster at vi leitet etter hus,så vi kunne få kaniner og høner som la egg.

 

 

 

Så var timen vår omsider over.Og typisk,så snakket vi om mange andre ting og lite om lillesøster…ha ha Men det var liksom ingenting å snakke om, og slik er det ofte når man har mange barn,man vet det meste fra før.Men iallefall alt er bra med henne,det er en frisk og sunn liten jente som vokser og trives på alle måter. Så da var det å si hadet bra,og ikke vet vi enda om vi kommer hit igjen,eller om vi flytter videre herfra denne komunen,men flytte,det skal vi uansett på sikt.

 

 

Benjamin synes at tegningen han laget på helsestasjonen skulle få en plass på veggen,og det måtte jo den  klart få.

 

 

 

 

 

 Såble det og en liten tur for å kikke på noen ender,mens vi ventet på at de større skolebarna skal bli ferdig på skolen. Noen ganger slutter 1.-3. og 4.  klasse før resten,og da er det koselig med en liten tur et sted.

 

 

 

 

 

 

Noen brødskorper fra skolematen til 1.klassingen ble gitt til endene.. Rart det der æ at skorpene ligger igjen,men heldigvis her er det og noe de vokser det av seg. ha ha

 

 

 

da var endene fornøyd og de svømte videre.

 

 

men å kaste litt småstein,det er no stas nok det

 

 

 

 

Men så ble det tid for en ekstra sjekk  på et legekontor like ved her. Der var det en barnelegespesialist som skulle ta en ekstra sjekk på minstemor sitt hjerte.

Litt lek ble det  mens vi ventet

 

 

 

 

Også her var minstemor veldig flink og etter nøye sjekk ,så var det nesten ingen bilyd å høre igjen,og hun konstanterte at alt var helt fint. Hun barnelegen måtte og kommentere at dette var en liten jente som var så heldig å ha så mange søsken.

 

En smilende og blid lillesøster,sunn og frisk på alle måter. Godt med en brødskive på veien tilbake.

 

 

 

Og etter brødskiva og en liten tur innom butikken for noen småting,ble det en sjokoladebit i premie for hun har vært sååå flink både på helsestasjonen og på legekontoret. Og sjokolade liker hun.

 

 

 

 

Ellers kan vi alle her i huset bare si en ting, vi har absolutt verdens beste lillesøster.  Men noen her har kommentert at noen ganger synes de ikke det faktisk,for hun er til tider en liten ramp,hun kan både knipe,skrike og trampe i gulvet,ikke minst ødelegge det gutta har bygget,eller jentene har laget. Men sånn er det med lillesøstre. ha ha

 

vi er uansett alle veldig glad for denne blide og gode jenta vår. og ingenting er bedre enn at hun er frisk og ikke minst meget oppegående frøken. Det er absolutt mye å takke for og være glad for.Langt i fra en selvfølge

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 barna ‘

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg