Smarte løsninger på gaver…

 

Det er ikke noe nytt at jeg liker både gjenbruk,resirkulering og brukt. Ikke bare sparer man miljøet,men og lommeboken. Men ikke minst ved å gå på bruktbutikker eller loppemarkeder m.m kan man finne mye fint og gjøre mange gode kjøp og kupp. Jeg liker jo og veldig godt gamle/eldre ting,både hus,ting/tang og møbler,for det har både gode minner og ikke minst sjel. Det er mange skatter jeg har funnet,kommet over m.m som ligger nedpakket i mange banankasser eller som står på lageret. Både service og møbler m.m

Men gjerne nye ting kan være fint brukt,og er ikke nødvendg å kaste,men heller la andre bruke det videre. Og det gjelder omtrent alt mulig. Her i huset har vi og alltid tatt i mot mye fine klær folk kommer til oss med.Synes det er flott at de gjør det.

Og bare som i forrige innlegg,der vi fikk tak på mange fine ting til stua her helt gratis. Stort sett finner man mye på finn.no,men det finnes og andre nettsider å leite på, facebook feks. der de har gis bort/bytte grupper,Kjøp/salg m.m

I år ble altså veldig mange av  julegavene her i huset kjøpt brukt faktisk. Og det var ganske bevisst her fra begynnelsen av julegaveinnkjøp. Men det var og en nødvendighet,for Aron på 8 år sa her tidligere at han ønsket seg en klokke til jul. Ur og smykke butikker bugner av stativ med klokker,både til barn,ungdommer,damer og herrer,men han hadde et spesielt ønske. Aron er veldig opptatt av tall,siffer,klokken,tid og matte generelt,så hans ønske var en klokke som hadde både analog(vanlig med tall)men og digital. Han ønsket en klokke med alarm,men og stoppeklokke på.I tillegg måtte den være vanntett og ha dato. Jeg vet at slike klokker med både analog og digital på finnes ikke lenger,og ved å spørre på en ur butikk fikk jeg det og  bekreftet. De klokkene lages ikke lenger,så de kan man ikke få tak på nå. Men da er det godt vi har finn.no. Kanskje noen selger en slik type klokke, hvem vet hvor mye rart folk har i skuffer og skap.

Det ble ikke mange dager med leiting før vi kom over en akkuratt slik klokke. Den hadde alt dette som Aron ønsket,og tillegg var den ubrukt. Det beste av alt var prisen. 75 kr skulle den eldre mannen ha for klokka. Og han var bare glad den kom i gode hender,på noen som virkelig ønsket seg den. Og bare så det er sagt…det var den beste gaven Aron noen sinne har fått…mener han selv da…ha ha oghan var suuuuper fornøyd…han hadde aldri trodd at vi skulle klare å få en klokke med alle de tingene på.  Og samme med broren william på 10 år. Han ønsket og en likedan klokke…fant vi en….ja det gjorde vi,også helt ny,men til 200 kr. Men uansett,virkelig gode kjøp.

Så i år ble det altså kjøpt noen ‘brukte’ gaver til barna,men mye av tingene var faktisk ikke brukt,men nye,bare kjøpt av privatpersoner. Så det har blitt litt kjøring hit og dit for å hente,men det har vært ‘laget’ en rute på forhånd,med hente av flere ting på samme strekning. Og uten at vi visste om hverandre gjorde største jenta akkuratt det samme i oslo. ha ha Flere av Gavene hun har kjøpt til søskene sine,er kjøpt via finn.no  og gjett om vi har fått tak på mye fint,både til liten og stor. Og har de sagt noe?nei langt i fra, de er bare glad for at de får det de ønsker seg,gjenbruk er gøy,det sparer altså både miljøet og ikke minst lommeboken.

Noen av smågutta her har lenge maset om et bilteppe til småbilene sine. Joda alle lekebutikker har bilteppe,men på finn.no fikk vi tak på et bilteppe som var aldri brukt av en annen gutt,for han hadde to,og solgte da det ene. Jo det fikk vi da til en billig peng. Og gjett om gutta her ble glad for det bilteppe på julaften. Og så var det en gang Benjamin såg en bilgarasje på ikea. Den ønsket han seg til jul,med biler. Men alle garasjer var utsolgt. Hva gjør vi da ,jo sjekker finn.no . Og der fant vi en samme garasje,der man fikk med både biler og folk til bare 100 lappen…helt ubrukt var det og…gjett om Benjamin ble glad… Og så var det de her jentene da. Minstemor er veldig gira på trillevogn for tiden,og hvorfor kjøpe ny når man kan se på finn.no. Der var den søteste hvite trillevogn,knapt brukt til bare noen kroner. Hun er strålende fornøyd hun også. Leah da. Hun har maset lenge om et dukkehus. Men de koster altså,uansett. Men vi gjorde et forsøk,kikket på finn.no og kom over det flotteste dukkehus….og vi har sett hva dette koster i lekebutikken altså. Og dette var til 70 % ved å kjøpe det på finn.no.  i tillegg var det en lærer på skolen til barna som solgte det,og når han hørte det var oss(det visste jo ikke vi…) så slo han av enda mer,for kjendsfolk …det ble omtrent til gi bort pris. utrolig. Og leah…ja hun synes det var toppen, og det samme med minstemor.

Men hva med de store barna da… joda intet unntak der. Ruben har ønsket seg et skikkelig trådløst headset,for han er ofte innom flysimulator(han skal jo bli pilot…) og der kan flere kommunisere med hverandre via headset. men de koster en del om man skal kjøpe bra og nye headset  på el-kjøp b.la Så vi leitet på finn.no og der kom vi over et veldig bra til noen hundrelapper,som opprinnelig kostet 1350 kr,og det var knapt brukt. Og det er veldig bra kvalitet på og god lyd m.m Og Emilie,hun har lenge maset om en ny jakke,dun jakke,for den hun har synes hun er for kald og hun fryser med den.Vi kikket en del på Bergans dun jakker til salgs,og kom over en veldig fin,veldig lite brukt,og den ser helt ny svart Bergans jakke.Og bare  til noen få hundrelapper. Og den passet perfekt og hun veldig fornøyd. Og samme med storebroren,han fikk og en jakke.T.o.m største jenta har snakket en stund om at hun ønsket seg en stavmikser. Og på finn.no fant vi en helt ubrukt,den hadde bare lagt ubrukt i en skuff.

Og slik kan man fortsette og fortsette. Dette er altså ikke noe reklame for finn.no ,men ved å tenke litt smart kan man gjøre mange supre kjøp.

Aron fikk virkelig drømme klokka si…Den har alt han ønsket….og bare til 75 kr…..plasten på klokka var t.o.m på
Det store flotte dukkehuset jentene fikk,med alt av møbler m.m og bare til noen hundrelapper var veldig populært.Her leker de lenge…
Bilteppe på gulvet var et ønske fra gutta. Og det fikk vi helt nytt til en billig peng …
Dette var noe av garasjen fra ikea som Benjamin ønsket seg…og det fulgte med flere  biler og folk.Han ble veldig fornøyd,tross til en billig peng.
Et headset som knapt er brukt, ble gave til en av de store gutta…
Så og si ubrukt fin dukkevogn med både dukke,klær,dyne/pute m.m ble fin julegave til Leah  til en billig peng.
Denne dukkevogn var og populær for minstemor…
Tre jenter her i huset ble veldig glad for hver og en av de her bamsene med store øyner som de fikk.Det var storesøster som hadde kjøpt de for en billig peng,knapt brukt.
Men denne vogna ,den ble skikkelig poppis for minstejenta altså…..ser helt ny ut,og til en billig peng .Og apen godt fornøyd etter en tur i vogna …. 🙂
Ja denne var hun strålende fornøyd med….
Og ei stor jente som fikk seg en varm dun jakke som hun ikke fryser i…også til noen hundrelapper- helt strøken!!

Ja det er virkelig mye fint man kan kjøpe på finn.Men klart det er mye rart som og selges. Men vi har leita nøye.kjøpt det etter vi har sett på ‘tingen’ at det er bra,at det er ikke noe galt,juks m.m For svindlere finnes det der ute og kan lure folk.

Og det er klart ikke bare til jul man kan kjøpe fine gaver,men til bursdag eller andre anledninger. Det er langt i fra noe flaut,lavmål eller fattigslig å kjøpe ‘brukt’~det er en smart måte å finne mye fint på.Uansett kan barn og lære dette med gjenbruk.At alt må ikke være nytt og dyrt.Men at gjenbruk er noe smart og lønnsomt.For det er det!!!!

Vi har nå vært romjul og nyttårshelgen i Bergen.Og der kommer det et innlegg i fra neste gang.

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

6 kommentarer
  1. Fantastisk 🙂
   Flotte gaver, barna dine er heldig som har en så fornuftig mamma og pappa.
   Jeg har STOOOR respekt for hvordan dere oppdrar barna.
   Ønsker dere alle ett strålende nyttår og ellers alt godt 🙂

   1. ååå tusen takk for alt for store og gode ord. det varmer virkelig hjertet.Vel her i huset har det vært helt naturlig å både arve og kjøpe,få,finne osv brukt. og bare eldste jenta er super fornøyd hver gang hun skal ha noe,evnt en tlf. for hun sparer tusener på å kjøpe på finn.no. m.m Som student har hun og funnet mye fint bruktkjøp til hybelen/leiligheten.så det er kjekt å se at de tar videre ‘oppdragelsen’…ha ha Nei synes mange barn i dag vasser i ting,og så skal alt være så nytt,ellers er det ikke bra. det skal koste så og så mye m.m tror ikke det er helt bra. barn kan bli kravstore og nesefine på alt. har møtt mange slike. mange ser på våres innkjøp av ulike ting,som møbler,ellers brukt,arv m.m som lavmål og søppel. men sånn vil det jo alltid være. tror oppvekst og miljø preger våres holdninger og meninger. Man burde uansett la barna se hvor godt vi faktisk har det i forhold til barn i andre land som vet ikke hva noe som helst er. så for noen sees vi kanskje på som fornuftige,for andre ikke…ha ha men slik vil det vel alltid være. uansett takk igjen for gode ord. klem til deg

  2. Ja,dette var flotte gaver. Bra dere tenker på miljøet, det liker jeg!
   Fra nå av skal jeg bare ønske meg brukte gaver 😊(pleier alltid ønske meg bøker til jul,og de er jo like gode uansett hvem som har fått opplevelsen først)

   1. ha ha du er jammen smart du også kanutten….brukte bøker var ikke dumt nei. ja det er så utrolig mye fint folk kaster,både av ting og tang og ikke minst mat. så noen må våge å stå opp å si heia,heia til gjenbruk og ikke minst til ombruk. myyye fint kan man og få. ja her var de i allefall fornøud,selv om noe av det var ombruk. like fint!!!

  3. Bruktkjøp er fantastisk! Jeg er så glad for Finn.no og alle kjøpe-selge-gruppene på fb som gjør det mulig for folk med slunken lommebok å anskaffe seg det de vil ha.

   1. jaaa er så enig med deg. Og det er så mye fint man kan få tak på om man bruker litt tid på å se. Folk i dag skifter ut ofte nye fine ting,og det kommr andre til gode…hurra for gjenbruk… 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg