På jakt i skogen…

 

 

Det som er så fint med høsten og ikke minst  bo så veldig langt fra skog og mark,er rett og slett  bare kunne  ta en spontan og impulsiv tur ut i skogen en ettermiddag. Det skal ikke alltid så mye til. Og det er bare så godt å komme seg ut og kjenne på den friske luften og nyte stillheten og roen. Og å ha med barn i skogen gir og mulighet for å se,oppdage,lære,finne og utforske. Og her er vi impulse noen ganger og bare ‘går’ ut. Så en ettermiddag tok vi bare en spontan tur,nesten hele gjengen,og vi fant ut at vi kunne jo se i skogen om vi fant noe fint vi kunne ta med oss. Her har jo flere i gjengen vært sopp entusiaster og brukt flere dager om høsten å finne sopp. Og mange av barna her er veldig glad i sopp og.

På denne tiden er jo det en del av dette som noen kaller ‘gull’ i skog og mark og,så det passer jo veldig fint. Så vi tok med oss en korg i allefall,for de minste er veldig glad i sopp. Det er mye mat en kan lage med sopp i.Men ellers kunne vi  ‘jakte’ på noe annet og,kanskje finne litt lyng,mose m.m som vi kan lage noe fint av,eller pynte litt høstlig med. Uansett bare det å gå på tur sammen i skogen er veldig kjekt.Og det er noe vi er veldig glad for her i huset,at gjengen her er vant med å gå og være med på turere hit og dit. Så de er ikke vanskelig å be om en skal ut på en tur .De spør og vil ofte selv også,  ta en tur.

 

 

 

 

 

 

En skog,tur og sopp entusiast som er klar for en liten ‘jakt’ i skogen. Men absolutt og en fin turvenn !!

 

 

 

Vi gikk ikke så veldig langt innover i skogen før vi oppdaget sopp både her og der,det er som om de plopper opp over alt. Men så må vi se hvilke sopper som kan spises og .Noen er veldig giftige og det er viktig å vite hvilke.

 

 

 

 

 

underveis skal alltid denne gjengen klatre,sjekke,oppdage,leite etter pinner,steiner m.m så en tur med barn kan ta tid,men i skogen har vi alltid tid. Men så plutselig innimellom all hopp og sprett,så oppdages det ‘gull’. Denne jenta har lært over 2 sesonger av storesøster hva sopp som kan plukkes og som er spiselig ….

‘mamma,se, jeg fant,jeg fant…kantarell !!!’

Og der var den ene kantarellen etter den andre.

 

 

 

 

Det er mye å oppdage i skogen,visst en bruker tid å ‘se etter’

 

 

 

 

Og pinner…gutta her er pinne entusiaster,lengst mulig,tjukkest og mest mulig pinner…pinner er tingen altså…

 

 

 

 

 

‘mamma,sjekk min pinne då…’

 

 

 

 

 

Etter et godt stykke inni skogen  tok vi en liten pause,selv om vi bare skal på en liten tur,har vi alltid ett eller annet med oss . Kommer litt an på hva en har i skapet. Men litt drikke,noe kjeks,frukt,boller,knekkebrød,brødskive,tursjokolade m.m er alltid populært å ha med i en liten sekk.

 

 

 

 

 

Og der midt på stien står den søteste fluesoppen.

“Det må være en mamma og babyen hennes,” blir det foreslått.

Ja den må bare stå den. Den blir det kun tatt bilde av.

 

 

 

 

 

 

 

 

En bit tur  sjokolade før vi rusler videre.

 

 

 

 

“Mamma ta bilde av soppen jeg fant da…”

 

og vi går oppover,nedover,bortover og ned igjen før vi går opp igjen…og sånn går det,men ikke alltid er det like godt å komme seg opp for en liten jente.Så Veldig godt med storebrødre som hjelper de små da innimellom

På veien fant vi b.l a ‘lav’- det er nesten som mose,men er faktisk i sopp familien. Veldig fine å tørke og pynte med i dekorasjoner,kranser,oppsatser m.m Både om høsten og julen.

 

 

 Så litt slik tok vi med oss og. Her i skogen var det mye av det.

 

 

 

så var det  ‘å vandre saman eg å du heimatt ‘…..

 

underveis fant vi flere bilder av en søt hund som hang på bilder rundt om i skogen. Den var savnet,

‘ååå mamma, stakkars hund,helt alene i skogen’.

Den var og bare 4 mnd gammel. Og de hadde og hengt kamera rundt om for å se om det var noe aktivitet fra en hund.

 

 

Kun en blomst fant vi og,kanskje en siste i skogen.

 

 

og så er det denne storesøsteren da……..heldige lillesøster som blir bært nå en er litt trøtt etter en tur…

 

 

 

 

 

da var den lille ‘jaktturen’ over . Og ‘noe ‘ hadde vi funnet i den lille korgen som  vi hadde med oss. Det var ikke helt det store,men vi har en plan vi med dette vi. Og noe fint blir det og,garantert. Men soppen ligger ikke så alt for lenge før den bør brukes,ellers fryses ned. Men vi hadde ikke funnet så mye,men nok likevel til noe vi hadde i tankene å lage.

 

 

 

Så da ble det en kjæmpegod og suuper enkel pizza  til kveldsmat. Fyllet er bacon og sopp. I bunn brukes litt cottage cheese blandet med stekefettet fra baconet, på toppen ost. Men kan og bare ha sopp uten kjøtt om en vil ha en vegetar løsning. Siden det ikke var så mye kantarell vi hadde,ble det supplert litt med kjøpt sjampinjong. Men den var knall god. Anbefales virkelig å ha sopp på pizza.

 

 

 

 

 

Og det andre vi fant ble det og laget noe fint av,men det ble det faktisk et helt eget innlegg av,så derfor blir det en del 2 på dette innlegget,for  ellers hadde det blitt alt for langt… Så da er det bare å henge med ..

Uansett om det  er litt tid og rom   innimellom hverdagen,så er det bare  å komme seg ut,det gjør så godt !!!

Følg oss gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’

2 kommentarer
  1. Härligt att läsa och vad bra med receptet på ostgifflar (horn) i tidigare inlägg…måste testas…
   Såg att du hade plockat ljung…gissar på att det kanske är en dörrkrans du/ni lagat?? 😀

   1. tusen tusen takk snilleste for alle gode ord… 🙂 🙂
    jaaa du har så rett….dety ble en høstkrans….til dør eller vegg…m.m du er dyktug…ha ha
    og så bra du har prøvd ostehornene,absolutt veldig gode.. fin uke til deg og dine. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg