Ny epoke for flere

 

Ja da er hverdagen her igjen,og den måtte jo klart komme til oss alle,absolutt vemodig,men samtidig en nødvendighet. Hverdagen er viktig den og,selv om den kan være både utfordrende og slitsom for både barn,voksne,sjefer og lærere ikke minst.Joda foreldre kan henge seg like mye med og. Men samtidig oppi alt må en gripe hverdagsøyeblikkene,og så får jo folk og fe heller se frem mot helgen,da det som regel blir et avbrekk.

Og her i huset ble det en ganske brå skolestart. Vi kommer fra flyplassen og nesten rett inn på skoleplassen og føler oss litt svimete,for det bli man av  bare et par timer på øyelokket. jaja,men det går så fint så,slikt tar man igjen.

Så ja , vi kjente godt temperatur forskjell fra varme Spania til mer den kalde luften Norge har. Men det går mot høst og det kan enda være mange fine dager å ta av  heldigvis.

Uansett  her i huset har denne høsten blitt en ny epoke for flere.  Bare forrige skoleår var det mange nye avgangselever i gjengen her. I år,eller nå i høst har vi har to ‘førsteklassinger b.l.a og det synes jo de yngste skolebarna er veldig morsomt da. At både storebror Ruben begynner i 1. klasse på vidergående skolen ,og lillebror Benjamin begynner i 1.klasse på grunnskolen.

Så for de to er det nå absolutt en ny epoke. Ellers er det nye steg for ene skole jenta som begynner på ungdomsskolen,og den andre storebroren  som begynner i 10.klasse og siste året på grunnskolen. De 3 andre yngre synes det og var stas å hoppe opp et klasse trinn.

Eldstejenta jobber trofast på Ullevåll sykehus og er så glad for at hun er ferdig både på grunnskole,vidergående og høyskole.

Nest eldste fortsetter videre på  nettstudie og jobber ellers utenom. Hun jakter og på hybel i Oslo, ( kanskje ikke helt rette tida i forhold til studenter som inntar hovedstaden nå…) så  er det noen som vet om et krypinn som skal leies ut i Oslo til en rimelig peng’ er hun veldig interessert. Hun sjekker og søker stadig på bosted. Hun kunne klart bodd sammen med storesøsteren som har leilighet der,men begge ønsker å bo for seg selv. Så da blir det heller mer stas å treffes.

 

Så første skoledag er unnagjort for i år her. Og den gikk forholdsvis helt fint den. Og vi var jo litt spent på hvordan det ville gå med føsteklassingen vi har her i år,for han  liker ikke å være ‘åleine’ uten noen i familien er sammen med han. Men det vil nok bli en tilvenning det og. Han har iallefall en veldig flink og snill lærer og det er viktig å respektere alle barn og hvordan de er,og det er noe læreren gjør og.  For alle barn er ulike,og det er noe vi og har sett på våres.  Og egentlig var de fleste skolebarna her i huset fornøyd med å begynne skolen igjen,selv om noen kunne fint hatt ferie en stund til ha -ha  Førsteklassingen har og delte meninger om å begynne på skolen. En dag skjønner han ikke helt  vitsen med å gå på skole,og hvorfor han må gå der,og en annen gang synes han det er kjekt på skolen,men bare friminutt da, for da kan han leke med de andre søskena. Men tror nok med litt tid vil det gå seg til,det er alltid en overgang. For det er mye kjekt og spennende de gjør på skolen og ikke minst mye interessant å lære.

 

På skolen barna går har de det slik at de møtes på ettermiddag/kveld første skoledag,for det det er mye lettere for foreldre å komme da. Først er det en  felles samling  der b.l.a  rektor får si noen ord, ellers blir 1.klasse representert,og alle lærere og kontakt lærere. Så går foreldre sammen til de ulike  klasse rom for info og valg av klassekontakt m.m

og  vi som er to foreldre,så er det ikke alltid like lett å møte i klasserommet for info m.m for alle de 6 skolebarna. Men det pleier å ordne seg, de er alltid godt med info.

Men en tur hos 1.klassingen vår ble det selvfølgelig først da

 

Men før det,så må vi spole litt tilbake.

Da vi var i Spania hadde vi noen planer. Skolesekken til førsteklassingen  hadde vi ordnet på forhånd,men penalhus det hadde vi planer om å kjøpe i Spania. Så en  av dagene la vi i vei på en stor lekebutikk med alt mulig spennende i.Da var førsteklassingen veldig gira på å finne et fint penalhus til skolestart.

Vi gjorde og noe annet etterpå,som vi skal komme tilbake til.

 

 

 

Årets,eller høstens nye skole startskudd er gått her i huset,

 

 

 

 

Men før skolen starter må jo utstyret være i orden. Og det var et penalhus den kommende førsteklassingen manglet.Og etter litt frem og tilbake klarte han å bestemme seg for et penalhus som han likte på lekebutikken vi var på i Spania.

 

 

 

 

 

Det var ikke mye skolesekker å finne i Spania. der bruker nemlig ikke skolebarna skolesekker. men trillesekker,eller trille vesker. Det er pga at det er ikke bra for ryggen til barna at de bærer tunge bøker,det er slitsom og tungt for små barn. Derfor har de trillevesker som de triller med seg på skolen. ikke så dumt faktisk.

Ellers på spanske skoler har de ‘siesta’ midt på dagen,de trenger en times hvil pga varmen.

 

 

 

 

De andre av barna her måtte jo klart se på andre leker,her er det radiostyrte biler som er interessant.

 

 

 

 

Også over til det andre som vi gjorde i Spania,legger man merke til de to øverste bildene,så er det en forskjell på førsteklassingen.  Joda,for i Spania er det veldig billig å klippe seg,ca 90-100 kr for menn og  rundt 240 kr for damer med vask og klipp. Barn er litt mindre enn for menn. Så eldste gutten som skal begynne  1. året på vidergående fikk klippe seg. Ellers  så skulle og minstemann som er blitt stor no, og skolegutt, også få seg et lite klipp.  Så da ble det en liten tur til frisøren.

 

 

 

 

Ja nå skal vi få litt orden på håret på denne ‘rufsete’ 1.klassingen. Mammen synes virkelig det trengst med en klipp,men gutten selv er ikke enig i det da. Men det er  siden han aldri har vært til frisør før og synes det kan virke litt skummelt. Men det gikk veldig fint,for her i huset bruker vi noen gang en belønning,eller en premie om de våger å gjøre noe de ikke har gjort før,som er nødvendig å gjøre,eller om de har vært flinke,oppført seg,vært snill,utført noe,hjulpet m.m Og det samme er jo hos tannlegen, der får de alltid velge en premie fra premieskuffen etter de har vært i tannlege stolen. Og det ser vi er veldig stor stas. Så vi laget en avtale på at når hårklippet var over skulle vi kjøpe en premie. Bare for å nevne premie ,må det ikke alltid være noe man kjøper,her har vi hatt i mange år at vi kan sammen se en familiefilm og spise popcorn,vi kan ta en tur på lekeplass,badeplass,bake,spille spill,eller annet de liker og setter pris på osv

 

 

Før bilde…

 

 

 

den ene lokken etter den andre faller ned…

 

 

 

 

Etter bilde…

og ‘viola’- der ble han en plutselig litt større gutt. Og tror nok han synes at han ble skikkelig kul på håret no altså….

 

 

 

 

og premien,det var is. Og ikke hvilken som helst is,for vi fant kinderis der på en butikk,og den var skikkelig god.Sånn skulle de hatt her i Norge.

 

 

 

 

Og det var denne jenta helt enig i,

“den er kjæmpe god”.

 

 

 

Altså når det først nevnes is, så var det veldig mange gode,varierte og artige iser i Spania.En annen favoritt var jo selvfølgelig peppa gris isen. Den var og veldig,veldig god,og ble nok favoritten til minstemor der nede..ha ha

 

 

 

 

Men så må vi tilbake til skolestarten. !!!

Hurra for skolegutten vår Benjamin !!! Lite vet han nå hvor mange år fremover han må gå på skole,men mye vil han lære og mye vil ha oppleve. Men her tar vi som vi pleier,en dag om gangen…uansett masse lykke til minstemannene vår. Du er en super god skolegutt !!!

 

 

 

 

 

 

Absolutt en stolt skolegutt,og han var skikkelig kry over skolesekken sin,og penalhuset som han kjøpte i Spania sov han med under puten i flere dager etterpå.

 

 

 

Og på skolen var navnet hans puttet inn i ‘skolebygge bildet ‘ som han på veggen i klasserommet

 

 

 

 

 

Og på pulten  var det mye fint,både bokstavbok,mattebok og et hefte med ulike oppgaver. I bokstavboken har det allerede kommet to bokstaver de har lært.

 

 

 

 

Og der satt jammen santen førsteklasse sin bamse ‘ Lullo’.  Den får de nok hilse på mer etterhvert.

 

 

 

 

‘Første Dag på skolen rammen’…. der alle førsteklassingene skulle bli tatt bilde av inni.

 

 

 

 

ja da er altså en nye epoke begynte for denne gutten,ganske utrolig egentlig,vi føler han har vært så liten lenge,og er jo klart det enda.Men når man begynner på skolen så er det som de hopper opp et trappetrinn videre i livet. Både godt,men og vemodig.Men sånn er det.

 

 

 

 

Joda et smil  har denne gutten alltid på lur.

 

 

 

Altså det er jo klart friminuttet som er hovedpunktet på skolen da,og det er alltid noe kjekt å gjøre ute i skolegården. Men det er klart alle best når de andre skolebarna kommer ut og de kan leke sammen.

 

Denne gutten er altså god på å treffe oppi kurven,skjer nesten hver gang…kanskje han blir en god basketball spiller en gang…?

 

 

 

 

Og så er det resten av årets skolegjeng her i huset, her har vi både 1.klassing,3. klassing,4.klassing,6. klassing,8. klassing,10. klassing og 1. året på vidergående elever. Altså en ny epoke for den store gutten og.  Målet for han er altså å bli pilot,og for han er det ikke annet alternativ,så han er veldig bevisst ,klar og målrettet på hva han vil Og han er og en potensiell kandidat til å klare det og. Han er veldig sterk i mange fag,og liker godt skole. Det artige er og at på vidergående har han valgt russisk språk som valgfag. Han er opptatt av det landet og kan allerede litt av språket. jaja iallefall alfabetet… ha ha Så kan hende vi lærer noe her vi andre og etterhvert.

“Uansett vi ønsker  alle våre flinke og fine skolebarn mye lykke til i neste skoleår. Og så skal vi som foreldre gjøre alt vi kan,som vi og har gjort de andre årene, å hjelpe,støtte,være til stede og heie på dere “.

 

 

 

 

 

Så da har altså vår 10. førsteklassing begynt,og det er ganske utrolig å tenke på. En stund så hadde vi så mange små,nå vokser de til, den ene etter den andre. Men veldig godt at vi enda har noe som er små,for noen av de er jo tross alt små selv om de har begynt på skole…ha ha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna ‘

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg