Noen flere middagstips

 

Det er noen uker siden jeg la ut noen middags tips som vi bruker noen ganger å lage og ha her i huset.Men det kommer jo klart an på hva en har kjøpt,eller har til å lage det utav. Derfor kan det variere fra uke til uke hva vi har til middag.Som jeg sa i det innlegget så skriver ikke vi en liste først,for så å gå å handle. Selv om  de fleste økonomiske rådgivere anbefaler en slik måte til en nedskjæring og sparing på matbudsjettet til familier,så er det ikke noe vi praktiserer.For det kan gjøres rimeligere enn et slikt forslag. Her bruker vi matappen hver uke og ser hva butikker har på ukes tilbud,ellers kjøpes det en stor del på datovare,og utifra det lages det middag. Vi tar en butikk runde innom de ulike butikker når vi først er ute på en handletur. Ellers sjekkes det og hva en har i frys,kjøleskap eller skap og ser hva som er der,og lager middager utifra det.. Det er og viktig å få brukt det som ligger der ellers bare fylles det på med nytt og nytt og det gamle blir ikke brukt opp. Ellers handler vi all frukt og grønsaker på en innvandrerbutikk.

 

Vi handler frukt og grønt hos en innvandrerbutikk der det meste er halv pris av butikk pris. Her er det matvarer til mange middager til en rimelig peng.

 

 

 

Vi lager jo  middag hver dag til 12 personer. Klart noen ganger er det noen av barna her som er med noen andre barn i klassen/på skolen hjem,så noen ganger kan det bli litt mindre personer til middag,men stort sett er det 12 personer,og et par porsjoner til og fra merkes ikke mye av.  Vi ligger ca på 70-75-80 kr dagen på middag.Og noen ganger mindre.Dette kan klart øke etterhvert som barna her i huset vokser og inntar større porsjoner eller spiser flere porsjoner,men de siste årene og nå har det vært ganske stabilt,selv om vi allerede har noen storspisende ungdommer her pr. d.d . Men dette kan jo klart lages av hvem som helst om man er 1 eller 5 personer i familien.

Så n[ har det ‘hopet’ seg opp igjen med noen gode  middagstips til en rimelig peng som vi kan ha og har noen ganger til middag her i huset.Det varierer fra uke til uke alt etter hva man får kjøpt på i butikken,eller har i kjøleskap/frys. Vanligvis har vi fast fisk to ganger i uken,men i dette innlegget ble det ikke så mye av det,men en del retter med kylling.

Og selvfølgelig om det er noe interesse for det da,så deler jeg gjerne jeg noen flere middags retter i dette innlegget. Men er det ikke så interessant så trenger en ikke å lese resten…ha-ha

 

Jeg liker selv noen ganger å kikke i kokebøker/blader eller via butikkers nettsider om noe mattips og for å få noen gode ideer/ varianter innimellom,så jeg liker godt å få gode tips til middagsretter.

Og det er utrolig mye godt og variert en kan lage,som er sunt og enkelt.

 

Nå er det slik at alle de her matrettene som jeg deler her som vi i familien har til middagen i ukene,så er det mat laget av varer på uketilbud eller datovarer. Men som jeg og sa i det forrige mat innlegget,så kan mat som går ut på dato være like god og bra. Det sparer både miljøet og lommeboken Og det har vi erfart gang på gang.

 

 

 

Jeg fikk tak på torskefilet til 50% en gang og laget da en ‘torskepanne’ med hvit saus,brokkoli,litt bacon på toppen (bacon rester  funnet i frys) og poteter til . Veldig enkelt og godt.

 

 

 

 

En annen gang fikk jeg tak på kyllingfile til 50%, da ble det en ‘Wok’ panne med sopp,løk,minimais,squash og kyllingfile .Poteter ble baket i steikeovn og krydret. Hadde litt bernaisesaus til…Ble veldig godt,ikke minst enkelt.

 

 

 

 

Nanbrød er noe jeg har laget i ny og ne i mange,mange år. Så enkelt og godt,og supert som tilbehør til mat. En annen gang jeg hadde kylling file til en rimelig peng,sammen med fløtegratinerte poteter m/ fennikel og vårløk,løk i form. Og selvfølgelig hjemmebaket nanbrød til.

 

 

 

 

Det er ikke alltid nødvendig å lage noe avansert til middag. Dette kan og fint være til en kveldsmat,eller om en har det travelt. Skinkeomelett med litt pasta og salat. Og gjerne grovt brød til.

 

 

 

 

En annen gang fikk jeg torskepinner til 50 % Da blir det enkelt og greit torskepinner med poteter,raspet gulrot,brokkoli og litt hollandaise saus til,

 

 

 

 

 

Focaccia brød er veldig enkelt å lage og veldig godt som tilbehør til maten. En annen dag kom jeg over en grillet kylling til 50 % da ble det wok igjen med steikt sopp,gulrot,paprika,minimais og vårløk sammen med kyllingbiter og tilsetter soyasaus. Ris og nysteikt focaccia brød som tilbehør. Veldig godt og enkelt.

 

 

 

 

Her i forrige matinnlegget fikk jeg en del røykepølser til 50 % og utav det fikk jeg 3 middagsretter utav. En gang var det røykt kjøttpølse med kålrabistappe og potet/brokkoli grateng til middag.

 

 

 

 

En uke var det ukestilbud på kylling klubber .Det er noe som er populært her. Ofte har vi ris og salat til,men tok en ny vri med pasta sommerfugler til (som de kaller det her) En god salat og litt bernaisesaus til ble det en enkel middag en lørdag.

 

En gang for en stund siden når jeg og Leah  var på butikken,så hadde de rå frossen kylling til 19.90 . Da ville hun så veldig at vi skulle kjøpe den. Det gjorde vi og den ble liggende sikkert 1-2 mnd i fryseren før vi tok den opp til middag en dag. Den ble tint og krydret med hvitløk/salt/pepper. Vi laget en form utav alt. Det er så enkelt og greit. Oppi hadde vi brokkoli,gulrot,poteter,sellerirot og fennikel

 

 

 

Det ble veldig godt.Og mye mat utav .Serverte med  litt ris (selv om det var poteter ) og en kyllingsaus.

 

 

 

 

Når det er fredag eller lørdag går det fint å lage noe så enkelt som hamburgere.Eller som her kylling burgere.  Det hender innimellom at jeg lager brødene,men denne gangen ble de kjøpt på ukestilbud  pga 17.mai. Men burgerne,de laget jeg av kylling kjøttdeig. Veldig gode og saftige,mye rimeligere og man får mye mer utav å lage selv..

 

 

 

 

Den tredje middags retten utav de røykte middagspølsene, ble stekte pølser og løk,dampet grønsaker,hvit ostesaus og bakt potet.

 

 

 

Ellers har det og vært noen runder med hjemmelaget brød her.

 

 

Det er jo så godt med nysteikte brødskiver til kveldsmat  sammen med  en eggeomelett.

 

 

Noen kan jo tenke at dette er jo vanskelige og avanserte middagsretter.Men det er det ikke. De er alle veldig enkle,raske å lage,rimelige (ca 70-75 kr pr middag-det er for 12 pers) og gode matretter å lage. Her går iallefall store og små ‘god’ for alle de her rettene. 🙂

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’

3 kommentarer
  1. WoW för dina bilder!
   Skulle du kunna skriva ut receptet för Nan bröd?? Skulle väldigt gärna vilja baka dom!
   Gärna även Foccasia brödet också…

   Blessings!

  2. Hei
   Ja takk til mange flere middag oppskrifter😊😊Trenger inspirasjon og ikke minst få ett lavere matbudsjett pr mnd
   I fjor var noen av dere i Bulgaria på Flamingo hotell. Kan du fortelle litt om hvordan det var hotell mat aktiviteter osv.? Var det rent og fint der? Vurderer en uke dit i sommer.
   Håper det går fint med dere alle nå etter galskapen dere har vert gjennom over lang tid. Skulle ikke vert mulig i ett land som Norge👹
   Ønsker dere alt godt

   1. kjære deg. beklager å mye for sein tilbakemelding. det har vært full fart siste tiden,men du er ikke glemt. Først av alt tusen tusen takk for gode ord. Veldig kjekt da at du blir inspirert med middagstips. det gleder virkelig…takk å takk. joda kommer gjerne med tips. synes det er kjekt og interessant.
    Ja eldste jenta var i Bulgaria på Flamingo. Ventet litt på et mer utfyllende svar fra henne,men det kom ikke så veldig utfyllende,men noe kom da. ha ha Hun var iallefall veldig fornøyd. anbefalte virkelig å dra dit. husker og at hun sa det samme når de var der og hun tenkte på oss andre hjemme at dette hadde passet oss perfekt.. Hun synes det var fint,rent,god service,fine rom,hotell og god standard på alt. Veldig fine basseng,mye kjekt å gjøre for barn.maten var god m.m Hun kunne trygt anbefale å dra dit,ville få en opplevelse rik uke. Så det var ikke noe å stusse på.
    Så ja det kan absolutt bli veldig kjekt det… alltid godt å komme seg vekk litt. håper dere satser der og får bestilt en tur.
    Tusen takk for at du heier på oss,følger oss og vil oss alt godt. Det setter vi stor pris på. Ja vi må bare tro at de lar oss være i fred. Utrolig ja at de kan holde på slik i 2019. Virker som en forfølgelse på familier. Tragisk at BV kan ødelegge så mange familier rundt om. Men vi knekkes ikke så lett nei. vi vet hva vi står for,tror på og følger hjertet. Men desverre tragisk som du sier i 2020 om den galskapen de gjør. det snakkes om de i Europa. Får håpe noen får øynene opp.
    ønsker deg god tur,om det blir tur da. og fin uke. klem herfra

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg