” No igjen Mamma ?? “

 

Ja det var altså det noen av barna her i huset sa ,da vi fortalte hva vi skulle gjøre nå i helgen som var. Ja hva skulle vi? Joda vi skulle hjelpe eldste jenta…

igjen.!! japp…

Hun skal flytte !! Og det var derfor noen av barna her sa , NO igjen?

De synes vi nylig hadde hjulpet henne med å flytte,og så skulle hun flytte igjen. Og da var det altså bare å sette seg ned og forklare og fortelle. Altså Caroline er endelig ferdig å studere,hun er ingen student lenger og derfor kan hun heller ikke bo i den studentboligen som hun har bodd i de siste 6-7 mnd. Da må hun bare ut !!! Og da er det klart en selvfølge at vi stiller opp,vi som har stor bil og mange hender, å hjelpe henne å flytte.  Og ja,det kan litt rart for noen av barna her at hun er på flyttefot igjen bare etter så kort tid,men når de blir forklart situasjonen skjønner de at hun må flytte.Og hun er klart super glad.

Ikke bare det å bli endelig ferdig med 3 ganske intense år,endelig få autorisasjonen på at hun er sykepleier,ferdig med fag,eksamener,praksis m.m men og å få noe eget. Ikke bare bli boende i et kollektiv,der en deler kjøkken og oppholdsrom m.m med 7-8 andre studenter (ikke det at det er noe dumt,helt supert under studietiden altså …) Men det er godt når en er ferdig student å har mulighet og kan bo for seg selv,skape noe eget,iallefall starte med det.

Men allerede i minst to mnd har hun jaktet,leitet og vært på utallige visninger på ulike leiligheter rundt om i Oslo for å finne et sted hun kan både flytte til,men ikke minst skal iallefall bo der minst 1 år,og noe som og er viktig,å trives på stedet mens hun bor der. Og selv hun  skal  leie leilighet ,så er det viktig å kunne trives..

Det er flere mnd siden hun fikk sommer jobb på Ullevål,der  hun allerede er godt i gang og skal bli uti August.Men fra september har hun og fått et  vikariat et annet sted. Faktisk har hun fått flere tilbud. Men hun har valgt det som virker både interessant og utfordrende. Og så har hun fått arbeidskontrakt med fast årslønn. Så da er det bare å finne noe eget og noe for seg selv. Hun ville og ha noe sentralt,og ikke så langt til jobben etterhvert.

Jeg vet ikke hvor mange leiligheter hun har spammet oss med på innboksen…ha ha ‘Er denne fin mamma?’ eller denne? eller denne da…denne leiligheten  var ikke så dum vel?   og slik har hun holdt på et pr mnd.  Og kresen som jeg er (ha ha ) har sagt,nei,nei,nei ikke fin nok,ikke bra nok,altfor dyr,alt for liten osv. Men så dukket det opp en ganske ok leilighet,helt ok pris (den billigste av alle) ok beliggenhet og og størrelse m.m rett og slett helt grei. Hun var på visning og synes selv at denne kunne være fin nok for henne en stund. Så hun bestemte seg og skrev kontrakt. Det var et par som bodde der og de skulle flytte til noe større,så å bo der en person passet helt fint det.

Manger av leilighetene som hun har sett på har vært umøblert,noen delvis og noen fult. Hun hadde ikke store formeninger om det en stund,men klart pris hadde jo litt å si i forhold til møblering eller ikke. Etterhvert hadde hun mest lyst å leie umøblert. Da kunne hun og ‘få sitt eget’  og det hun liker på de tingene og. Og denne leiligheten som hun valgte var altså helt umøblert. Men det gjorde ingenting,hun var tidlig ute å jaktet på finn.no etter det hun trengte. Og jammen har hun gjort gode kupp. Denne årstiden er den perfekte tid å faktisk flytte på. Det er veldig mange studenter som og flytter ut nå i juni mnd i Oslo by og mange selger tingene sine til spottpris,noen gis og bort for at de skal  bli kvitt ting og tang .

Så det har og vært en god del ‘spamming’ på ulike møbler fra finn.no  og. “Var den sofan fin mamma? det bordet? stolene osv… ? Og jeg har iallefall funnet ut at vi har total ulik smak på interiør…ha-ha Men godt er det,vi er alle ulike med ulik smak og slik skal det være.Men hun har ikke noe dårlig smak altså,det er mye fint hun har funnet og liker,bare artig å se . Men jammen har hun fått tak på mange ting til en nette sum.Men det har gått i rykk og napp,litt nå og litt då. Uansett så kan en ikke skaffe seg og få alt med en gang. Det er det viktigste som må prioriteres først,så får en ta ting etter ting etterhvert.

 

Så da ble det altså hjelp fra oss til flytting.På veien hentet vi både sofa og spisebord. Et lite studentrom skal tømmes,ryddes og nedvaskes. Og hun hadde klart planen klar hun,mamma som er sååå god på både rydde,pakke og vaske kunne jo det… ha ha   og pappen kjører og sammen med storegutta så bærer de møbler. Hun kan passe  lillesøster hun…ha-ha   Det er jo ikke ‘så’ ofte hun ser henne.  Og alle de andre søskena hjelper til innimellom med å bære de mindre tingene.

Vi måtte tømme et studentrom (utrolig hva hun har klart å få inn på det rommet altså…) ellers kjøleskapet  og frys for mat. Ting måtte bæres ut ,bort i heis,ned og inn i bil. For så å kjøre til den nye leiligheten. Utav bil ,inn i heis,oppi 4 etasje,og bort en lang gang . det ble oppi 3-4 turer. OG JA  – hurra for alle de bommene som er kommet i Oslo.Vi kjører minibuss og går for stor bil/lastebil i bommene og det koster.Men smil og være glad…hurra !! hva kan man gjøre? ikke noe egentlig,jovisst det er jo  bare å slutte å kjøre det… blæ.. jaja vi kan ikke slutte å kjøre heller.

jaja for å gjøre en 9 timers lang flytte dag kort,så kom vi i mål til slutt. jajaa mål og mål,går alltid litt tid å komme i orden etter flytting,men alt kom i hus iallefall.

Og for en gjeng altså,både liten og stor var med å hjalp,de bar og stod på til den store gullmedalje. Jammen santen skal hun være glad den storesøster’n vår at hun har så mange flinke søstre og brødre.Helt ærlig,jeg tror hun hadde slitt uten deres og våres hjelp. ha ha

Og vi var jo ‘så heldig’ da,at det var veeeeldig varmt akkuratt denne helgen…hurra hurra for det…ha-ha   men vi ser positivt på at noen kalorier er rent vekk…ha ha

 

 

Endelig ferdig sykepleier og slutt på studentlivet og student boliger. Blir sååå godt å flytte å ha sitt eget

 

 

 

 

 

 På veien hentet vi en sofa og et bord

 

 

 

 

Emilie og Aron dro inn dagen før for å hjelpe henne å pakke ,uansett var det ikke plass i bilen siden vi skulle hente møbler. De var på butikker for å hente bananesker å pakke i.

 

 

 

 

 

Da er den lille student boligen historie, desverre fikk hun ikke plass til senga videre,den var for brei,så den får hun bare selge. ja ja Lillemor likte den  da.

 

 

 

 

 

Mens vi vasket,ryddet og pakket de siste tingene var noen av de yngste med storesøster på taket i  student boligen.Der er det en takterasse og fin utsikt over Oslo by.

 

 

 

 

 

 

Så kunne man låse døra til student boligen for aller siste gang. Det ble noen turer med flyttelasset og ellers alt annet som ble hentet.Godt med sterke og flinke brødre som hjelper storesøsteren å bære både sofa og bord m.m

 

 

 

 

 

 

Og minstemor er bare smilende og blid hun….

 

 

 

 

så omsider kom sofaen på plass og noen flinke barn som har bæret opp mye fra bilen kunne ta en liten pust i sofaen. Storesøster hadde kjøpt kjærlighet på pinne til de og is.

 

 

 

 

så kom en annen seng på plass, (hun skal ha et forheng foran soveakolven.) Etterhvert kommer det både et lite sofabord,teppe på gulvet,en liten tv benk med tv ,gardiner m.m Speilet skal og plasseres en plass,eller henges opp….ja ja dette får hun selv finne ut av.

 

 

 

 

 Da vi hentet den andre sengen som hun fikk gratis,så kunne jeg ikke gå forbi de her vakre rosene uten å forevige de… 🙂

 

 

 

 

Den andre delen/siden  av leiligheten, fin kjøkkenkrok, spisebordet fikk hun på finn til en billig peng,og 4 stoler til. Emilie lager pølse med brød til en sulten gjeng.

 

 

 

 

En fin,enkel og helt ok spisekrok,hun fikk og 4 fine stoler som hun likte til en billig peng.

 

 

 

 

En liten balkong utenfor leiligheten,der var det spennende å se ut og ned på trikken og trafikken. Dette er altså i 4. etasje

 

 

 

 

 

Joda her vil nok størstejenta trives,selv om det ikke er så veldig stort,men helt passelig  for henne. Likevel kan hun ha plass til overnattingsbesøk.

 

 

 

 

 

Noen småsøsken som har visst funnet seg fint til rette allerede. Det smakte og med litt mat etter all flyttingen

 

 

 

 

Innimellom alle poser,esker og søppelsekker fant endelig lillemor posen med bamser. Klart storesøster liker bamser,selv om hun er stor …ha ha

 

 

 

 

Så var  omsider alt vi kunne gjøre kommet på plass ,9 timer tok det fra vi startet,så da var det godt for gjengen å ta en liten pause.Gutta prøver å installere både internett og appel tv. De er jo så tekniske av seg. Etterhvert skal caroline selv sammen med søster Rebekka rydde, ordne og få på plass ting, hente et bord,tv benk og ta en tur på ikea for gardinstenger m.m Men tror absolutt at når alt er kommet på plass vil det bli koselig der.

 

 

 

 

Så gratulere så mye med ny leilighet storesøster,masse lykke til,og det er alltid en glede å kunne hjelpe ,og du vet vi stiller alltid opp,men det gjør jo du og.

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne På Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg