Når storesøstrene spanderer

 

 

 

En dag såg en av barna her i huset at det skulle være ‘Sandvika dagene’ i  Sandvika,som ligger i Asker/Bærum området (litt utenfor Oslo)  Der  skulle det være mye kjekke aktiviteter for barn,mye å se på og gjøre osv. Ikke minst prikken over i’en var at det var et tivoli der og  som så veldig kjekt ut. Så det ble spurt da om de ikke kunne få gå der.

Joda vi er jo en familie som finner på mye vi da,så vi kan klart ta turen inn der å gå å se på hva som finnes av ulike aktiviteter for barn. Vi hørte jo med størstejenta om hun hadde mulighet,hun bor ikke så langt derfra.Joda hun kunne hun,så hun møtte oss etter at hun var ferdig på jobb,og der var veldig mye folk,mye aktiviteter,fint vær.og mye kjekt å se på og gjøre. Det var og mye stand som representerte,reklamerte,eller solgte produkter  for og fra  ulike bedrifter,butikker,forhandlere m.m Så det var mye ulikt på rekke og rad,mye å kjøpe, få gratis ,smake,prøve,teste osv.

Lenger borte var det satt opp en scene der det foregikk konserter,teaterforestillinger,danseoppvisning m.m

Det var og muligheter for å se ulike stunt,stup ved stupetårnet ved sjøen,lån av kano,robåt,dykkerutstyr. Man kunne se stunt på sykkel,få info fra politi,kjøre hest/kjerre,smaksprøver,mange ulike mattips, kultur,klær, og ellers alt mulig mellom himmel og jord som det reklamerte for.

Så det var mye kjekt å se og gjøre der,og her var det full fart for å utforske alt som var der.

 

 

 

 

 

 

Alle barn som ønsket, kunne få figurballonger av 3 ‘klovner’,like bortenfor var det ansiktsmaling,og en dam full i skum som en kunne ‘leke’ i. Og her takker de ja til alt dekan få.

 

 

 

 

Bortover flere av gatene var det tett i tett med ulike stand,på et av de kunne man prøve lykken med å vinne. Snurr ‘lykkehjulet’!! og alle som prøvde fikk premie. Og flere av de ‘vant’ en gratis barnemeny på Burgerking,noen som kom godt tilgode litt seinere på dag.

 

 

 

 

Nedover gatene hadde kiwi utdeling av gratis frukt,is,ballonger og spørrekonkurranse der en kunne vinne ulike ting. Enda videre var det lekekrok for små barna,og  de større barna kunne de få prøve å lage store såpe bobler. OG det er noe gjengen her synes er stor stas.

 

 

 

 

 

wooow…det var stas når en fikk det til,og såååå gøyt, alle de mange fine farger og figurer som det ble og…

 

 

 

 

ja her ble vi stående en stund. …prøve igjen og igjen

 

 

 

 

Utenfor Bærum rådhus,absolutt et koselig sentrum.

 

 

 

 

det var alltmulig stand innom helse,mat,kultur osv bortover gatene,oppover og nedover..flere hadde utdeling av smaksprøver,ballonger,nøkkelringer og mange andre småting.

 

 

 

 

litt lenger nedi en gate hadde politiet hatt stand med info m.m  og ikke alle var så heldig å få ballong med logoen til politiet på…ha ha

 

 

 

 

 litt lenger over broen og ned var det mye annet som skjedde,en scene med ulike konserter ,teater,danse oppvisning og kultur innslag slag i slag,om noen var interessert i å se på det..

 

 

 

 

og mye spennende å se på…

 

 

 

oppi gaten kunne en møte 4 ulike figurer som gikk å hilset på alle barna. Det var reklame  for sortering av søppel. Og de ville vise viktigheten av  å lær barna å sortere papp,plast,restavfall og matavfall. Den grønne figuren var matavfall..

 

 

 

 

det var ellers mye kjekt for barn å leke med på flere steder

 

 

 

 

Og heldige barn som fikk sukkerspinn….

 

 

 

 

 

og mye annet søtt som kunne friste,jaja godt det går fint an å gå videre forbi slikt…

 

 

 

 

 

Men som sagt,etter å ha sett på alt dette som foregikk oppe i gatene,så var det altså dette tivoliet nede ved sjøen som var det aller mest spennende da. Her er det slik at denne gjengen elsker fart og spenning,og de stusser ikke på å prøve alt mulig attraksjoner. (inkludert pappen…så det er nok arvet fra han…ha ha )

Men så er det jo slik da, at å gå på tivoli,nei, det er altså noe man ikke gjør visst en ikke vil bruke mye penger. For på tivoli der ‘renner’ pengene ut. Og det gjelder uansett,om du har få bare noen få barn.  Men for oss,som har mange barn,så er det ikke bare dobbelt så dyrt,men minst trippel så dyrt..haha  Så å gå nedom det tivoliet er ikke så lurt i det hele tatt,for der  blir det  bare en alt for stor fristelse for de. Så  vi pleier i utgangspunktet altså,å ikke  gå på slike steder.

Men så beveget vi oss nedover likevel da,siden en av storesøstrene ønsket at vi skulle ned å se på det. (tror nok det var en baktanke med det ja…) Og på veien de så og hørte de  karusellene som snurret rundt og rundt. Og det er ikke bare, bare alltid  å gå der å se på alt det kjekke med 11 unger uten at de spør om de ikke kan få prøve noe. Men det pleier vi altså ikke å gjøre. Men så,stepper altså de der storesøstre opp. De ville gjerne betale de om noen av  søskene hadde lyst å prøve noe. LYST ? Her trengte de ikke å bes to ganger iallefall. ha ha De ble super glad og var forduftet på et blunk.

Og dermed ble det klippekort,og  både en,to,tre og fire turer  på hver på de ulike attraksjoner. Så heldige søsken altså,så heldige som har så snille storesøstre som vil spandere. Og der ble vi altså helt til tivoliet stengte.

 

 

 

 

klart alle de her tivoli karusellene frister barn,men så er jo det meningen og da. Tivoli er jo en jobb det og…

 

 

 

 

En heldig gutt som fikk prøve ‘bilene’

 

 

 

 

 

å fint med mange søsken,er at 7 av de kjører radiobiler og krasjer med hverandre…

 

 

 

 

og fint med tivoli er at små søstre får kjøre karusell sammen med store søstre….

 

 

 

 

og fint med mange søsken er at mange andre i familien velger og å ta sånne opp/ned, ‘kastopp’ karuseller……ha ha

 

 

 

 

og faktisk var det en dame som spydde i karusellen når de var opp/ned der oppe i luften… ja sånn kan det gå…

De ble heldigvis ikke truffet…

 

 

 

 

 til og med ‘fiskelykken’ fikk de her yngste prøve seg på…

 

 

 

 

og ikke verst for storesøster å få en av brødrene til å ‘vinne’ en ‘smily’ for seg…og klart de klarte det….ha ha

 

 

 

 

her går det så det suuuser,rundt og rundt….fortere og fortere…og aller best å holde seg fast…

 

 

 

 

 

og ikke alle  følte  seg like ‘stabil ‘ etter de her karusellene som gikk rundt og rundt… ha ha

 

 

 

 

 

Men uansett en fin dag igjen med mange fine opplevelser,og noen som ikke var helt planlagt da, for denne gjengen. Ja jammen er de heldig som har så snille og gavmilde store søstre som vil spandere koselige og kjekke opplevelser for søskena sine. Og det er jo ikke bare et par av de heller da…ha ha . Men det er jo ikke noe nytt da,vi vet at de er gavmilde,for det er ikke første gang de vil spanderer på søskene sine da,men noen ganger overrasker de…så tusen takk snille ‘ jenter’.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 Barna’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg