Med Tro og håp inn i det nye året !!

 

Da har alle klokker og alle kalendere hoppet over til et nytt år. Og ikke bare et hva som helst år. Et nytt Tiår er det t.o.m . Husker godt for 20 år siden da vi hoppet over til år 2000… det var virkelig stort den gang. Og det har gått så fort og nå er vi hoppet videre til et nytt tiår.

Men alle nye år kjennes bra. Det at man nesten kan starte på nytt hver januar, glemme det som ligger igjen i året  bak,iallefall alt som ikke er bra,alt som ikke føles godt,gjør godt eller er godt. Fortiden trenger vi ikke ta med videre.Heldigvis. Bare gode minner og opplevelser, og det som ellers er bra å ta med,det tar vi med, alt annet kan vi bare velge vekk. Det er ikke alltid like lett,men det går jo å prøve. Og en ny start er også alltid bra,alltid positivt. Man kan velge å se fremover,ha håpet og troen med seg videre inn i det nye året. Det har iallefall vi her valgt å gjøre. Og både tro og håp er noe veldig bra og positivt og da velger vi det. At veien videre for all alle kan både være humpete,krunglete og vond noen ganger, kan man bare ikke unngå. Men gjennom må man og ved å ikke gi opp,så kommer en  tilslutt forbi. Livets vei er stort sett en berg og dalbane med nedturer og oppturer. Det gjelder bare å holde seg  godt fast.

For vår del vet vi at året og tiden fremover kan bli bra,det MÅ vi bare tro og håpe,selv om det til tider ser mørkt ut og man noen ganger  ser nesten ingen løsninger. Vi har og valgt å ta dag for dag,så langt det går iallefall. Likevel vet vi og at vi må og videre og fremover. Så vi må samtidig tenke litt fremover. Men å planlegge noe,det er ikke alltid like enkelt,når ting er uvisshet.

Men å gi opp er iallefall ingen løsning. Så vi må bare heve hodene og brystkassen,være  mer tålmodig,klartenkt og målbevisst. Vi kommer heller aldri å gi opp drømmer som vi har,de er våres og ingen kan ta de i fra oss.   De gir oss mer drivkraft og ny ‘puch’ til å stå på videre.

 

Her i huset synes gjengen at det var veldig kjekt med et nytt år. Det er så bra å se at de skjønner mye mer av det no etterhvert som de  blir eldre. At man kan ønske hverandre godt nytt år,og da menes et godt nytt år. ikke bare noe man sier og ikke skjønner så mye av. Men et år der en kan få sette egne mål,ønsker og drømmer for en selv eller sammen. Er overhode ikke for nyttårsforsett. Det er ofte slikt som holder bare en stund og så sviktet en. Men å ha langsiktige,realistiske  mål,drømmer,ønsker m.m er noe annet synes jeg,noe man kan gå inn for,noe man kan strekke seg mot  og det gir og en ny ‘gøts’ til å stå på vider og ikke gi opp,men å nå de målene.Da vet man og etterpå at det gir mye glede,og man kan være stolt av å kunne oppnå  og fullføre de.

 

Derfor ønskes alle,med en ‘nyttårs blomsterbukett’, et godt, nytt og fredfylt år 2020 med mye glede og fremgang  for hver enkelt. Tusen takk for året vi legger bak oss av alle gode ord,hilsener og ikke minst støtte fra mange av dere der ute. Det betyr veldig mye. Det er alltid godt at noen som heier på en. Bare vit at vi heier på dere ALLE  også.

 

 

 

 Ingen nyttår uten en nyttårsbukett

 

 

 

 

 

 

Her i huset har vi som tradisjon å gå nyttårsbukk på nyttårsaften. T.o.m eldste jenta synes det er veldig kjekt og har alltid synes det var stas å kunne kle seg ut og banke på dører i nabolaget og synge julesanger. Hun jobbet hele nyttårshelgen ,så i år fikk hun ikke oppleve det enten av eller sammen med småsøskene sine. Men noen av barna her kledde seg ut og gikk nyttårsbukk

 

 

Noen er  søte og noen er ‘skumle …

 

 

 

 

 

Ingenting er bedre enn nysteikt brytebrød til nyttårsfrokosten. Eller gjerne til en annen anledning,helg eller noe.

 

 

 

 

 

Ett annet brytebrød med masse korn på toppen. Godt med ferskt bakverk.

 

 

 

 

 

I jul/romjul/nyttår pleier vi ikke å ha noe bestemt mat/middag. Men på julaften pleier det være pinnekjøtt og litt ribbe, ellers varierer det mellom fisk ,kjøtt og kalkun. De store  Gutta her spør alltid om at vi  ikke skal ha kalkun en av dagene i jul og nyår. Og en dag fant vi en kalkun til en rimelig peng. Og en av de fikk i oppgave å tilberede denne kalkunen med alt som hører til en tilberedelse  Og det ble gjort selvfølgelig og bokstavelig gjort  på  på strak arm…Ha ha ha …. Bare at det tok en litt truende vending… ja dette er absolutt familien kork på høyt nivå… man har det ikke mer morro enn man lager sjølv… kalkunen ble god den iallefall.

 

 

 

 

 

 På kvelden har vi alltid pleid å hatt litt stjerneskudd til de yngste.

 

 

 

 

 

 

hipp hurra for et nytt år!!!!

 

 

 

 

 

Ei lita jente : fascinert eller litt skeptisk… spennende var det iallefall.

 

 

 

 

Og ingen nyttår uten en liten nyttårskake……

 

 

 

 

En helt enkel  frisk og saftig  pavalova med aprikos krem og ferske aprikoser

 

 

 

 

Her er vi så heldig å ha masse snø enda,og det er alltid kjekt å være ute å leke i snøen.Både  ski og aking. En dag skal vi og på fjellet å gå på  ski.

 

 

 

 

 

Da gjenstår det bare  å ønske alle et nytt godt år.  Fra hele gjengen her også…  !!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’

3 kommentarer
  1. Godt nyttår og et ønske om at dere får kjøpt bolig i 2020. Dere er en familie som vi kan se opp til. Følger barna godt opp og alle virker harmoniske.

   1. kjære deg Astrid. Tusen takk for alle gode ord fra deg. Alle gode ønsker for deg og dine og for det nye året også. Ja vi må bare tro og håpe at det finnes en løsning og en dør som vil åpne seg angående boligsituasjonen. Takk igjen. 🙂 🙂

  2. Here in Israel we have another calender: the New year starts some time in September and is Rosh Hashana : the Head of the year There are several traditions fex we eat apples with honey for a sweet and good new year. .Rosh Hashana is a religious day,everyone who can goes to synagogue: the whole family.
   By the way,tourists have started to come to.Israel,specially to Jerusalem where I live,to celebrate Christmas and the New Year.
   Christians celebrate Christmas in their churches,and the different dominations according to their beliefs,but always like us it is a family related celebration.
   The New year Eve is mostly celebrated with a party. In later years fireworks is. Now forbidddden because terrorists often plant explosives when tourists celebrate the new year.
   I like to add that many Christians choose to come to Israel to celebrate ,to avoid all the sometime crazyness of the money spending,in search of the true meaning of Christmas.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg