Lille gode tulla vår !!

 

Så her sitter vi da og må vel både knipe oss litt i armen,kikke på minstejenta og kikke på kalenderen,kikke på hverandre og bare undrer på hvor i all verden har tiden blitt av. Og noe svar får vi aldri,for svaret er jo bare det samme hver eneste gang det. Og tiden,nei den har gått like fort i alle år den,bare at det sees på de små,og ikke å godt på de store.

Altså tiden er kommet for at minstejenta her i huset er allerede blitt 1 1/2 år,eller 18 mnd.  Og det er jo ikke akkurat det store det da,men,men er liksom litt sånn halv rund dag det da kan jo man si…ha ha  Uansett,det er jo stort å bli 1 1/2 da…iallefall synes vi da…Og det er veldig hvor fort det halane året har gått. Fra å være en liten nyfødt  bylt som bare sov,lå i armene til både den ene etter den andre av søskene her i huset ,til å bli en liten jente som går å rusler over alt for å utforske det ene etter det andre. Hun er like snill, stille og rolig nå som da hun var liten baby,altså en virkelig ‘vabø jente.’For slik har faktisk alle barna her i huset vært. De har ikke gjort no stort av seg de første årene,men jammen santen har noen av de tatt det igjen årene etter…ha ha  Men sånn er det,de er ulike og de utvikler seg alle på ulike måter. Og det er like spennende,interessant og artig å se på hver og en av de.

 

Selv om lille Talitha har blitt så stor allerede,så er hun fortsatt en liten jente som absolutt trenger dagblunden sin.

 

 

Tenk at dette er 18 mnd siden,jammen har hun gått fra å være en liten bylt til en stor liten jente.

 

 

 

Men samtidig er jo lille Talitha en stor jente,bare at vi synes hun er så liten fortsatt,siden hun er minstejenta i huset nå.  For når de andre søskene her i huset har vært rundt 1 1/2 år,så har flere av de blitt storesøsken til en liten ny bror eller søster igjen,og har ikke vært minst lenger.

Og vi ser og at denne lille jenta liker godt babyer,hun elsker å leke med dukker og kjøre de i dukkevogn.Hun legger de så fint i vognen og brer dynene over.Når hun peker i bildebøker er dyr veldig stas,alt fra sau,bæ,gris,katt,vov,vov,alle typer fugler er gakk,gakk. Ellers er det hun og storebroren Benjamin som er hjemme når de andre er på skolen. Og jammen santen er den broren god å ha,men og til tider plagsom…ha ha For han skal være så veldig god med henne,han skal tulle,leke,overbeskytte osv…Og det er ikke alltid hun synes er alltid like stas,kan fort bli nok av det gode og noen gang.

 

Hun elsker å være ute,men har ikke vært så mye av det nå de siste to uker siden hun enda ikke har vært helt frisk enda.

 

Men alt det broren finner på henger hun seg og på.

 

Hun elsker ball,og går mye av dagen å sier ‘ball,ball’..’ Men det er ikke alltid den broren gidder å gi henne ballen…’Koman Benjamin,gi ballen da…’

 

 

Gyngehesten,den er det stas med….da smiler og ler hun fra øre til øre… Og han der bak,han ler for hun ler han…ha ha Ja vi ler mye av denne jenta om dagene.

 

Ingenting er bedre enn småbarn som ler fra hjertets lyst…Her prøvet hun seg på å spille munnspill,det var visst stor stas…

Det som har vært like spennende og morsomt å følge med på med alle de små barna her i huset er om de får krøller i håret. Og det er altså like stas hver gang å se og finne ut. Til nå er det 6 stk av 11 som har fått krøller i håret. Og vi var jo klart spent på om Talitha ville være en av de,og det var hun altså. små lokker titter frem bak i nakken…

 

jammen santen har hun fått krøller denne jenta og…

 

Det er veldig rart å tenke på at hun er yngst av 11 søsken,og hun ante ikke den gang når hun kom inn i vår familie at hun hadde 10 eldre søsken. Men hun har på de her 18 mnd lært å kjenne alle,hun er trygg på alle og kjenner alle. Spør vi henne hvor er Ruben,hvor er Emilie,Hvor er Aron,Benjamin osv…så peker hun rett på alle og smiler. Men klart noen av søskene er mer favoritt enn andre da. De store jentene som  bærer på henne,hjelper,mater,bader,kler på osv er hun nok mer knyttet til en feks Gutta. Men de er absolutt aksptert de og,de leker,bærer og viser omsorg på ulike måter for henne de også. Nei jammen har hun det godt her hos denne gjengen. Jammen er hun heldig som akkuratt fikk alle de her fine søskene som både skjemmer henne vekk og overbeskytter henne på alle måter…ha ha

storesøster gleder seg hver gan hun kommer hjemmom en tur,for da kan hun klemme og kose på lillesøster.’aaaa’,ingenting er bedre en gode -små- myke barnekinn

 

Jammen er hun heldig denne jenta som har så mange søsken som leker med henne,som ‘tar’ hun i mot med åpne armer,inkluderer henne,som passer på og beskytter.

 

Leah er veldig glad i og har stor omsorg for lillesøsteren sin.Og leker,hjelper og fikser gjerne med glede ting og tang for henne.

 

Vi skulle på helsestasjonen her om dagen for ny 18 mnd kontroll,men vi måtte ringe og melde pass. Lillejenta her i huset er enda ikke helt i form og da er det ingen hensikt å dra henne ut i snø og kulde. Det får bli en annen dag når hun er helt bra igjen.Hun hoster en del enda,og er litt ‘tufs’,så hun får bare holde seg inne å bli helt frisk.Men vi skal en dag neste uke.

 

såååå godt med en omsorgsfull bror som passer godt på lillesøsteren som ikke er helt i form enda.

 

Men sånn ellers når hun ikke er helt frisk, så er Lille Talitha er en blid og fornøyd jente.Hun gjør ikke stort utav seg,men hun vet likevel hva hun vil og ikke vil. Hun er en bestemt dame, akkurat slik skal det være.  Hun er likevel mer observang,følger med,skal prøve nye ting og er nysjerrig på alt mulig. Også akuratt slik det skal være.

 

klart hun skal ‘smøre på’ brødskiva si selv….

 

Øvelse gjør mester,og klart hun kan og klarer…

 

Vi er iallefall utrolig glad for at vi har denne lille prinsessa i familien vår,vi er alle så glad i henne og kunne aldri vært henne foruten. Hun er ei artig lita jente med humor som vi ler ofte av. Hun er blitt ekspert på å være ‘go’ og gi ‘klem’- og det er de der søskene som har lært henne,og de synes det er like morsomt hver gang,og så super stolt når det er akkuratt de som får klem av lillesøster. Da ler de så hjertelig allemann. Ja hun kan å sjarmere den lille tulla vår..

 

 

Smilet er ikke langt vekke hos denne jenta…

 

 

…men hun kan og være like mye betenkt og alvorlig….Men sånn er det jo med oss alle,og slik skal det være og.

Altså å bli 1 1/2 år er altså ikke noe ‘så stort’ og det er jo ikke verken bursdag eller noe å feire…men her baket vi noen kanel og skole boller for det vi, så får vi si at vi feiret lille tulla vår på 18 mnd dagen… ha ha  uansett det er godt med noe godt i hverdagen og.

Hun ble i allefall veldig glad for kanelsnurrer,men glasuren  på toppen var nok aller best…ha ha…mmmmm…mmmmm

 

men så er jo gjærbakst og lukten av bakverk i huset ikke noe å si neitakk til heller da. hipp hurra for lillemor…og alle de andre barna i huset !!!

 

Følg oss Gjerne på Facebook . ‘ Huset med de 11 barna ‘

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg