“kom 1.mai du skjønne….”

 

Da  legger bak oss 1. mai som er stort sett en ekstra fridag for mange nordmenn,selv om det er egentlig  arbeidernes dag. Og her blir jo uka mye mindre når det er en slik fri dag innimellom,og klart fint for skolebarna.Ellers har vi jo  begynt på en av de fineste mnd i året,’ mai måned’- det er en flott måned, for alt i naturen blomstrer for fult,det er mange fridager,det er mange feiringer både høytidsdager,konfirmasjoner,bryllup m.m Og det er liksom Norge sin måned det,med fargene i rødt,hvit og blått.  Men ikke bare nok med det,mai måned er og tid for mange kaker,og søte saker forbundet med høytidsdager og ulike feiringer. For vår del her i huset har vi og noen dager å feire denne måned,så det vil nok dyttes inn på både kaker og søtsaker for gjengen her på sikt. Og det vil vi og etterhvert komme tilbake til.

Når det først ble en fridag og opprinnelig arbeidernes dag,skulle vi kanskje  gjort en ekstra innsats med det da ha-ha     Her i huset har det vært litt ekstra rydding siste tider,der vinteren pakkes vekk og joggeskoene og sommerjakkene pakkes frem.Det har jo vært mange fine dager siste tiden her og de fleste steder i landet,nesten som sommeren tittet frem noen dager på forskudd. Det er og en del andre ting som må ryddes,sorteres m.m her Ute kan det alltids gjørs noe,koste plassen for all sand fra en isfylt vinter. Bilen skulle alltids vært ryddet og ikke minst vaskes utvendig,gulvene vaskes,bad,rom….osv…. Men det heter seg og slik at det som skal ryddes og vaskes er heller ikke noe som forsvinner vekk. Så vi tenkte rett og slett å se været an 1. mai  og kanskje rydde litt da først,for så å ta en tur med gjengen ut en plass etterpå. Så kan vi alltids rydde resten en dag seinere. Her gjelder det å prioritere…ha ha

 

mai er en favoritt måned der naturen blomstrer for fult,og dette er bare starten.Skulle bare hatt en hage å grave å plante i,men det må vi håpe kommer med tid og stund.

 

 

 

Ellers og når det har blitt fokusere litt på dette med handling av mat på ukestilbud og datovarer i forrige innlegg,så gjelder det ikke alltid bare middager og pålegg m.m Men der kan vi og finne varer som brukes til feks å lage søtsaker med. Og siden det nå har blitt mai og det er starten på en festmåned,så er det vel ingenting som er bedre enn en ekte mai kake,bløtekaken !!!! og når alt tilbehør til kaken fåes til en rimelig peng, totalt 50 kr,ja da var det ingen unnskyldning å ikke lage en.  Å her i huset er slikt velkommen, det en næmlig en god gjeng med kakemonser. Og det er fort gjort og  å lage en fersk kakebunn.

 

 

 

og en helt enkel 1.mai kake ble det,med krem,jordbær,bringebær og blåbær både inni og utenpå.

 

 

 

 

 

 

uuups…der var det en liten finger som ikke klarte å holde fingrene av fatet…ha-ha…joda det er jo lov å smake litt først da. viktig å teste ut om man liker kaka,eller at kremen er søt nok…

 

 

 

 

Men en liten tur ble det og, med grillpølser i sekken, kjøpt selvfølgelig å datovare,så var planen å grille underveis. Så får det bli kake seinere. Og vi åpnet strandsesongen med å dra til en av de mest populære badestedene her i huset som vi har vært mange ganger før.

 

 

og her er det veldig fint,stor og god plass,stille og rolig,en plass å trekke inn frisk luft og kjenne på freden og roen.

 

 

og et lite bål ble det i strandkanten,og pinnebrød ble det og spist.Men det var altså ingen som badet denne dagen,men de måtte jo selvfølgelig  kjenne på vannet. Og hadde de hatt badetøy,så hadde de helt sikkert hoppet uti…ha-ha Nei de for vente til sommertiden kommer.

 

 

 

Ei lita jente som og koste seg her.

 

 

og oppi skogkanten fant vi flere ‘tepper’ med hvitveis.Og de kan selvfølgelig ikke få stå i fred….en bukett hvitveis måtte bli med tilbake.

 

 

så da var en ganske ‘lat’ 1 mai over ,en fin fridag midt i uka

 

 

 

så stille og fredelig her,fin plass å dra på picnik

 

 

 

men så er det jo snart helg igjen da,så får vi heller gjøre en større innsats på ryddingen og vaskingen heller da.Satse og på litt sol,selv om det nå er kaldere i luften. Så kan det være at det blir en liten tur da og.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 barna’

2 kommentarer
  1. Mai er den absolutt fineste måneden i mitt hovud. Likevel om april lokka sola fram i år. Vonar dette vert ein fin månad med ein fin 17. mai.

   1. jaaaa så enig med deg. både april og mai er absolutt fine måneder,men mai er liksom noe ekstra med siden den er litt høytidelig..og 17. mai er vel prikken over i’en…vi får håpe 17.mai blir en fin dag for alle. 🙂 god helg til deg og dine

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg