Ikke helt i form…

Her i huset var i allefall gjengen veldig glad når snøen endelig  kom her for fullt,og ikke minst ble liggende. Det er nå mange dager siden den kom,og det har vært kaldt her en stund allerede. De siste dager har det lagt på 10 minus,så man kan si at snøen virkelig har blitt liggende. Og den smelter nok ikke med det første heller. De tre dagene og nettene som snøen lavet ned,gikk plogen i ett ned på veien,og ikke minst på parkeringsplassen som tilhører de her leilighetene. Og da var ikke gjengen sein med å komme seg ut dagene etter. Når plogen har vært der,blir det alltid en stor haug med snø liggende. Og her var de i full gang og skulle lage snøhule.

Og en snøhule ble det. Det er alltid kjekt å lage snøhule,det var noe jeg og alltid laget når jeg var liten.
En stein som var staselig å klatre på og skli ned igjen…
Ei lita jente som synes det var rart med hele snøen,skjønte ikke helt hva dette var for noe. Kaldt, hvit og melisaktig. Bak ser man leilighetene.
Her har det altså vært veldig populært med den snøen. De kunne knapt komme fort nok hjem fra skolen før de skulle ut for å ake,hoppe og leke i snøen. Og på dagtid var denne karen ute og leket ,mens lillemor sov i vognen.
Men så begynte selvfølge noen av barna her å hoste og harke,og det var visst  mange på skolen som og var forkjølet nå,det er og mange andre rundt om som er det. Det er liksom litt tiden for det nå. Og så var liksom ballen i gang her da. Og siste uka nå har ca 80 % av gjengen her vært forkjølet. ( 3 slapp unna) Noen mer eller mindre,noen med feber og øreverk, andre uten. Så man kan si det har vært litt av noen snørrete,sutrete,hostende og slappe barn. Men det er like greit at alle blir smittet samtidig,så er man ferdig med det liksom. Og i allefall no når det nærmer seg jul og allting. Så man kan si det har gått en del halstabeletter, papirlommetørkler, halsdrops og paracet.  Og  jammen er det godt å ha bamsen trygt i armkroken når man ikke føler seg helt pigg. Og den knall røde sofaen…joda den har vært flittig brukt av smådårlige småbarn… ha ha Men det går over heldigvis,man får bare ta dagene til hjelp.
I dag måtte Leah være hjemme fra skolen,siden hun hadde øreverk i hele natt. Men etter litt hvil på sofaen,tabeletter og litt barnetv følte hun seg bra hun,og siden det er Lucia dagen i dag,for det hadde de sett på ‘Karsten å Petra’ barne tv at det var,så ville de være med å bake Lucia boller / lussekatter. De to minste er enda ikke i form heller,men var litt med på bakinga. Og minstemor…vel hun baket ikke så mye akkuratt,det ble heller litt smaking på deigen for hennes del!!! ha ha
Joda de synes Lillesøster er morsom…og hun…joda hun liker nok oppmerksomheten og at de ler av henne….
Men så skulle jo storesøster vise og fortelle lillesøster hvordan vi gjorde dette,men det vel heller en flat banket lussekatt…ha ha
Men Leah,hun ville lage sin egen vri hun på de her lussekattene,og laget seg en Lucia kanin…og med MASSE rosiner på…ha ha …joda den ble fin den…
Og mange fine og gode Lussekatter ble det. Og når resten av gjengen kom hjem fra skolen fikk de alle gode Lusse katter til dessert. Og de fikk klart bein å gå  på, selv om ikke alle var helt i form til å spise de nå.

  Ellers så har vi alle,stor som liten vært så heldig å fått en invitasjon til en 50 års dag til en Tante i Bergen. Og det er nå  denne helgen.I utgangspunktet skulle bare de store dra,for det blir så langt for de små for bare en helg. Men vi vurderer å ta fri en dag,og da blir det ikke så ‘stressende’

Så da får vi bare se da om gjengen her er i form nok til å sitte en del timer i bilen til Bergen. Alle har klart lyst,for i en 50 års dag vet de at det vanker både god mat og kaker…ha ha så det frister nok en del å dra. Men vi får se an. Uansett blir det en oppdatering over helgen derfra om vi drar dit.

 

                                  Følg oss Gjerne på Facebook: Huset med de 11 Barna

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg