Helgen er det beste med uken.

 

Først av alt,så må vi bare si hjertelig velkommen til alle  nye følgere som har funnet veien hit til oss. Og det var jo etter at Tv2 skrev ett innlegg om oss i helgen. Og det synes vi er veldig koselig og kjekt.(selv om kritikk er alltid vanlig å få,og det bryr vi oss ikke så mye om,for det er vi vant med…vi er uansett stolt over vår familie…)

Men det er så flott at folk vil følge oss og se hvordan vår hverdag er som storfamilie . Det setter vi virkelig stor pris på. Og bare for å nevne vår hverdag med mange barn,er den nok ikke så ulikt  andre familier. Bare at her er det flere hoder,armer og bein. Og oppvasken og klesvasken er nok større. Vi bruker og sikkert  litt mer tid til det meste når det er mange barn i hus. Men ellers er vi ganske sikkert slik som folk flest. Vi er en familie iallefall som ikke stresser,travelt kan vi ha det absolutt til tider,men stress blir bare kaos. Vi prøver å bruke tiden godt,ta vare på øyeblikk og gleder i hverdagen sammen med barna. De er våres beste venner,og de gir oss mye glede. Men sikkert noen gråe hår og innimellom…ha ha )

Iallefall,de som har fulgt oss en stund har blitt lovet et innlegg der vi har noe spennende og nytt på gang her i huset. Og det kommer,og etter beregningen skulle det komme i forrige innlegg,men da lurte denne saken med tv2 seg inn. Og denne gangen skulle det iallefall komme,men så er det noen ‘småjusteringer’som må gjøres,og da kommer dette innlegget i stede for. Men neste gang,ja DA blir det. så da er det bare gruglede seg,for det er akkuratt det vi gjør…ha ha

Iallefall vi legger bak oss en siste helg i denne måneden,og snart står november måned for tur. Denne høsten har virkelig gått fort,men det sa vi no om sommeren og…ha ha

Helgene er dager som en sammen kan gjøre kjekke ting,slik har det alltid vært her hos oss. Derfor synes vi spesielt helger er de beste med hele uken. Og vi finner alltid på noe.  Klart noen helger er bare helt ‘ok’ å ikke gjøre noe.Både barn som går på skole hele uken,voksne som jobber m.m trenger jo innimellom,iallefall en dag i uka å bare ‘ta det litt mer rolig,hvile seg,og gjerne  gjøre kjekke ting sammen. Men dette med å være inne en hel dag,en hel helg er aldri noe som har fungert her hos oss. Egentlig har vi vel knapt prøvd det ut,for jeg har alltid vært en person som synes det er viktig å komme seg ut hver dag. Få frisk luft,bevege kroppen, oppdage og være aktiv. Da holder en seg frisk og sunn. Og grunnen for å ikke være inne alt for lenge ,spesielt  med så mange barn i hus,og slik vi bor akkurat nå, er for at da blir det noen ganger fort litt ‘høylytt’. Og for vår del er vi klart vant med unger som hopper,danser,skriker,leker,tuller og tøyser,krangler,snakker i munnen på hverandre osv.Så vi bryr oss ikke mye om det. Det er liksom ‘livet’ vårt det. Men så har vi mesteparten av tiden oppover årene med ungene som små, hatt eget hus og eiendom og da gjør det ingenting om det er litt bråk. De har iallefall hatt mer å gå på både inne og ute.  Og uansett for den saks skyld,så er det stort sett liv og bråk i alle hjem med barn,det er slik det skal være,det er helt normalt.  Men slik vi bor nå,i leilighet med folk over,under,ved siden av,bortenfor osv så må en klart ta hensyn. Og her i huset har barna de siste året virkelig lært å ta hensyn nettopp pga dette. Men noen ganger glemmer de seg,glemmer helt å ta hensyn,unger er unger…hvorfor skal de tenke på det…hvorfor kan ikke de bare hoppe på gulvet,danse,og leke gjemsel…?

Men for all del her er det stille og rolig og altså,de leker fint med biler,togbane,lego,eller dukker,ser en film,og siste tiden har både maling og pærler vært i slaget,brettspill og kort spill er og populært blant de litt større barna. Jeg har bevisst fra barna var små ikke la de bli vant med å bli aktivisert. Barn er fantasifulle og kreative og bare de får ‘ta seg ut’ så finner de på mye. Og her er det flink å lek,finne på noe m.m Men klart noen ganger må barn ha et lite puff,eller litt dra hjelp for å komme i gang.Det som vi og ser her ,er at de blir veldig avhengig av hverandre. De leker fint sammen og ‘finner’ sine favoritter å leke med.  Men jammen er de heldig som har enten en storebror eller storesøster som hjelper og trapper inn og blir med i leken,hjelper å bygge,skru på,og lappe sykkelen m.m Det er det som er så flott med samhold mellom store og små barn.

 

 

 

 

 

Her i huset elsker både vi og ungene å se ‘mormor og de 8 ungene i byen’ filmen. Den er like morsom hver gang. Kanskje fordi vi ‘kjenner’ oss igjen’i den. ha ha  Uansett de ‘bor’ som er  i Oslo i en leilighet,så bor det  en ganske sur dame under. Og det er dagligdags for de å få en kost dunkende fra hun under. Så derfor er de og en del ute om dagene.

Heldigvis så er de som bor under her nå  fra Afrika, og de er vandt med store familier som de er ofte er fra de landene. Men en gang kom det en melding om at  “nå måtte barna være stille og ikke hoppe så mye,for det dunket i gulvet. Faren hadde så vondt i hode og trengte litt ro og stillhet.” Og alle vet jo at når man har vondt i hode hjelper stillhet og mørke…ikke mange dunk ovenfra. Men ellers går det stor sett fint da,de har vel innsett at de må tåle litt støy oppe fra oss. ha ha

Jeg har aldri vært ‘fan’ av verken å leie leilighet,eller som småbarnsfamilie bo i slike leiligheter med andre  folk og  rundt en på denne måten, nettopp pga dette. Det er ganske slitsomt å gå hele tiden å hysje under lek,lek som ikke betyr noe negativt i utgangspunktet,hele tiden kommentere,  ” nå må  dere være stille…ikke dunk i gulvet,ikke hopp,ikke dans,ikke ditt og ikke datt. ”    Bare det å gå over gulvet dunker noen ganger. Synes det er virkelig unødvendig at barn skal ‘følges etter’ på den måten.de trenger da ikke å gå på tå heller. Ikke bare blir de forfulgt og ‘ fastlåst’,men de voksne blir og sett på som en ‘sur katt som jakter på musene’ til stadig. Og alt dette får en total sett negativ ringvirkning. Og slik synes ikke noen av oss her er noe kjekt.

Så derfor gleder vi oss,og ser frem til dagen da vi kan komme oss videre og å få flyttet til noe eget.

 

Så da er vi  ute en del,vi ‘går’ ut ,alle sammen og finner på noe. Jeg er egentlig og imot voksne som sier det er viktig å være ute,og så sender de barna ut og går aldri ut selv. De voksne skal være gode forbilder,og kan innimellom iallefall være med barna ut,ta en tur sammen,leke sammen,sparke ball,sykle,gå på ski,ake osv… m,.m Det er jo like viktig for voksne og å få frisk luft i lungene.Og det er alltid noe å finne på for både store og små. Vi går jo mye på turer i skog og mark ,og det er veldig kjekt,men vi finner på andre ting innimellom og. Men for all del,her går barna ut åleine hele tiden og,men de har hverandre og leker fint sammen. Noen må jo gjøre husarbeid og lage middag og innimellom. Men vi tar turer sammen så ofte vi kan og har mulighet.

 

 

 

 

No i helgen gikk nok årets siste loppe marked av staben,og vi er en familie som elsker loppemarked. Det er bare så mye fint en kan finne der,og vi som er så glad i gamle ting,gjenbruk og gamle skatter,så er altså loppemarked en super plass å gå.

Og her i huset har vi funnet mye fint mange ganger på loppemarked. Synes og at det er viktig å lære barna  at både gjenbruk og historie fra vår barndom,eller gamle dager er helt topp.Er det og noe en samler på,eller leiter etter,så kan loppemarked være en slik plass å finne det.Så jeg har alltid dratt de med helt fra de var små.

Så da måtte vi jo selvfølgelig ta en tur dit. Og selv de store ungdommene synes det er spennende på loppemarked. de finner alt mulig artig. filmer,bøker, sykkelutstyr,bilutstyr, hun eldste som bor i Oslo trengte noe kjøkkenutstyr, m.m

vi sier hurra for gjenbruk !!

 

 

Her i huset liker en del av gjengen brettspill,og på loppemarked var vi så heldig å få dette brettspillet fra den tid jeg var liten (jeg husker vi hadde dette spillet…) til bare 10 kr. ja da måtte det være med. Og her i huset synes de det var artig at vi fant akkurat  dette retro spillet. Absolutt Gode barndomsminner,og koselige å viderføre de,ikke minst så lærer de yngste  mer om landet vårt.

 

 

 

 

 

Etterpå ble det selvfølgelig en liten tur på lekeplassen. Det skal være kjekt for alle,både store og små. Og på lekeplassen er det alltid kjekt å være.

 

 

 

 

 

 

 

aaaaa…..

 

 

 

 

naturens eget fargekart

 

 

 

 

 

 

 

 

hei.hei…her er vi…

 

kjekt med storebrødre som hjelper å gir fart til de yngste

 

 

høstbladene som er nå er et eget kunstverk i naturen…

 

 

viktig med en pust i ‘benken’ , før en fortsetter leken…

 

 

vi liker høsten,det er en fin tid…

 

 

 

Men klokken er stilt og kvelden er mørkere mye tidligere nå,og det er kaldere i luften,så da er best å dra . Men en fin helg var det,og jammen har det vært fine solrike høstdager de siste dagene og. Vi har alltid noe å være takknemlig for.

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

2 kommentarer
  1. Følger, som alltid, med dere, trivelig blogg.
   Hva heter det spillet der?..
   Ha en strålende helg, selv om det er kaldt både hos dere og oss 😬😊❤
   Nå skal jeg ta inn frosne hagemøbler… brrrr 🥶😁

   1. hei på deg. beklager litt sein tilbakemelding. Men tusen Tusen takk for at du følger oss og henger deg med. Det setter vi stor pris på. Tusen takk for at du liker bloggen og. det betyr absolutt mye…:) hjertelig.
    Det spillet er et veldig enkelt og artig spill. Hetter bare ‘gøy gjennom Norge. .Et enkelt spill der 6 spillere skal trille terning og flytte sine bilder gjennom landet. underveis om de stopper på gule eller rød felt skjer det noe. da må et kort trekkes og der står det hva en skal gjøre. feks i Briksdalsbreen i Jostedalen har det gått et snøskred,så en må vente over en omgang før en kan kjøre videre.
    En flott måte å lære om landet vårt,enkelt for barn og mye gøy sammen.
    Husker godt dette spillet da jeg var liten. Gøy å finne det igjen.
    Ja her er frosten kommet og. kaldt og tynt lag med både is og snø hver dag. Barna gleder seg til snøen kommer,men jeg håper den kan vente enda litt til… ha ha Ha
    ha en fin uke videre.
    🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg