Godt og rimelig

 

Da er gjengen her i huset veldig glad for at nå er det endelig en uke skolefri,og noen av de yngste skolebarna har allerede hatt nedtelling en stund til altså årets vinterferie. Noen plasser i landet går vinterferien mot slutten,og andre steder begynner den. Og her begynner den nå altså. Og hva skal vi gjøre i vinterferien er enda ikke helt sikkert,men vi ‘jobber’ med en veldig kjekk opplevelse som vi har tenkt på en stund.Så det håper vi vil gå i boks.Det vil iallefall bli en veldig fin overraskelse for gjengen her. Men det kommer vi altså tilbake til etterhvert.

Men  dette innlegget vil egentlig bare handle om et godt og rimelig tips. Og da snakker vi om mat. Denne retten er noe som gjerne kan lages både til hverdags eller til helgen ,den kan lages til to personer,5-6 personer  eller som her i huset til 12-13  personer (eller enda flere,det er bare å øke antall) Det er veldig enkelt og veldig godt. Og det er helt sikkert mange der ute som allerede har smakt dette og har laget det,ikke minst hørt om det, sett det,eller i allefall noe lignenes.Men så kan det jo være noen som ikke helt har hørt om  dette,eller fått det  med seg,så kan jo dette innlegget være til de. Uansett er dette noe som kan gjøres igjen og igjen. Denne retten er det mange år siden vi laget for første gang,og har vært veldig populært her i huset. Det er noe både små og store kan spise og det er midt i blinken for noe godt for storfamilien.Så vi  anbefaler denne  på det varmeste og at dette må bare prøves ut om det er lenge siden du har laget det,eller at dette er noe nytt. Her i huset kaller de det , ‘nam, for dette er kjæmpe godt’

 

Det man trenger koster ikke så mye,og spesielt om man er obs på hvor man kjøper de ulike ingrediensene. For det går fint å finne det man skal ha til en rimelig peng.

Først av alt trenger man å finne ut hvor mange personer man skal lage mat til. For denne retten lages utifra hvor mange man er.

Iallefall du trenger tortilla lefse.Er det 2-4 pers som skal spise,så holder det med en 6 pk. Så øker man etterhvert hvor mange det er. Vi som 12 personer  pleier å bruke 3  6 pakninger. Jeg kjøper alltid totilla lefsene på en coop butikk. der koster de bare litt over 7 kr pk. Og de er veldig gode.

Så må en steike kjøttdeig,vi pleier bruke 2 pk. Med mindre folk i hus holder det nok med 1 pk. Klart har man kylling filet/strimler,svinefilet  o.l så kan det klart brukes. I kjøttdeigen tilsettes to pk taco krydder eller fajitas krydder. Jeg har kjøpt kjøttdeig tidligere på en butikk som hadde ukestilbud.

så legges alle tortilla lefsene utover bordet og om man ønsker kan man legge en skje med rømme eller hvitløks/rømme dressing  i midten på hver tortilla lefse. Så fordeles kjøttdeigen som en stripe over lefsen.

 

Her brukes hele bordet når en slik rett skal lages.Nå har alle lefsene fått på seg både litt hvitløks dressing og kjøttdeig.

 

 

Så må du enten finne frem en stor ildfastform,eller en mindre langpanne som vi bruker. Det er klart avhengig av hvor mange man skal lage til.Så rulles alle lefsene sammen og legges i formen.

 

Når alle er rullet sammen strøes det ost på toppen. Her liker vi masse ost oppå.

 

 

Så skal altså denne formen steike i steikeovnen til all osten har smeltet og lefsene begynner å bli gyllenbrune på farge. I mens formen steker i ovnen,skal man lage salat som skal være til.

Det er skrevet et innlegg tidligere om at vi kjøper frukt og grønt på en innvandrer butikk,der får vi mye billig i forhold til de vanlige matbutikkene.

Her på bilde er det:  Isbergsalat   7 kr  stk-  Agurk 6 kr stk  – tomater 12 kr kg – maisboks 5 kr boksen – avacado  5 kr stk – spisspaprika  3 kr stk -og løk 1 kr stk

 

 

Når salaten er laget,så dekkes bordet,og i mens har det  selvfølgelig falt  ned på gulvet en del smuler,og da tar minstemor grep…..haha…Ja De skal tidlig krøkes…

 

 

Så hører vi at skolebarna kommer,de blir såååå glad for å se hva som er til middag i dag….’ nam’-nam, dette er jo så kjæmpe godt….jippi…

Ja det er absolutt en favoritt her i huset. Så er det bare å si velbekomme….

 

 

Her er det en luring som har spist seg ferdig,men ikke har ryddet fatet etter seg. I utgangs punktet spiser alle med bordet på kjøkkenet. Men her vi bor nå( og på de andre plassene tidligere siste 3 årene) så er det rett og slett for trangt på kjøkkenet til at alle kan sitte sammen å spise. Veldig dumt faktisk,for å dele måltider sammen er høydepunkt. Derfor pleier noen av de store ungdommene å sitte i sofaen  spise middag. Og da er det ei lita jente som er rask borte og ‘spiser’ småbitene som ligger igjen på fatet…selv om hun allerede har spist sin mat.

 

 

Og hvem er synderen…? ja hvem er det  som ikke har ryddet fatet etter seg- for det må de gjøre her altså…

aha…det er altså Joachim…ha ha

 

 

Og da er alle mett og fornøyd,’Takk for maten den var god,vi er alle mette no’ Jammen santen har vi mye å takke for og å være glad for hver dag. Det er langt i fra noe som helst selvfølge å ha mat på bordet. Og  slik  som her,så er altså dette  litt av tilstanden på kjøkken bordet etter dagens måltid. Og jammen santen var det litt igjen og…det var ikke verst…

 

 

Noen kaller dette for burritos,og noen kan kalle det for enchiladas.Men begge de to rettene har mer fyll i av andre ting i enn bare kjøttdeig som her,så dette et vel noe midt i mellom.Uansett det er veldig enkelt og veldig godt.Og kan fint lages som ‘lørdags godt’ til hele familien.Annbefales!!!!

Fin vinterferie til de som har det og fin helg til alle og de som snart har en ny hverdag.Her planlegges det en tur ut på ski.

 

En oppsummering på ingredienser:

~Tortilla lefse

~ kjøttdeig/kylling strimler/ svinestrimler o.l

~ rømme/dressing ( om man ønsker)

~ taco krydder

~ ost

~ salat/dressing  og taco saus som man liker som tilbehør.

 

 

   Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

4 kommentarer
  1. Et lite tips fra meg:
   Vi bruker hermetiske kikerter i stedet for kjøttdeig, grovmoser dem i ei gryte og har på tacokrydder og vann
   Smaker helt likt!
   En boks koster 7 kr og tilsvarer en pk kjøttdeig

   1. ja det går fint å bruke både kikkerter og bønner som en erstatning for kjøttdeig.Og ikke minst gjøre det enda billigere. Barna her går på en adventist skole og der er de vegetarianere. Så i skolefaget ‘mat og helse’ bruker de å lage både kikkerter og bønner som grovmoses som en erstatning for kjøttdeig. På pizza,taco, sammen med pasta og pastasaus m.m Men barna her sier selv da at de merker godt forskjell, så de foretrekker jo kjøttdeig.ha ha men er nok hva man er vant med og. Men vi er ikke vegetarianere men det er jo de som sier det smaker helt likt.har ikke selv smakt den kombinasjonen,men spiser både bønner og kikkerter i andre sammen henger. Men det er absolutt mange andre alternativ. bare det å lage egen taco krydder er både bedre og sunnere sies det. Men alle tips er hjertelig velkommen. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg