Fine opplevelser i Dyreparken

 

Før vi dro over til Sverige denne påsken hadde noen steder vi ville innom som vi hadde skrevet på  ‘timeplanen’ på forhånd.Det var b.l.a å gå i en nærliggende dyrepark.

Nordens Ark  heter den og er en dyrepark der du får nærkontakt med ca et 80-tall av verdens utrydningstruede dyrearter. Naturen og muligheten til å se dyr som ulv, snøleopard og amurtiger har gjort dyreparken til et av de mest populære dyreparker.Nordens Ark bedriver avl, fôring, forskning og utdanning for å spre kunnskap om biologisk mangfold og bevare utrydningstruede dyrearter, samtidig som det er et populært besøksmål. Her får du nærkontakt med dyr og natur og kan oppdage dyreparken på egenhånd eller velge en av de mange guidede opplevelsene.

Og dette synes vi virket interessant.Det er heller ikke ofte vi kan gjøre slike ting,og det er mange år siden sist vi besøkte en dyrepark.Så dette hadde gjengen her lyst til og ville gjøre når vi var i det området vi var i.

 

Da er vi klar for en tur i dyreparken ‘Nordens ark.’Det som er så fint med denne parken er at den er ikke så alt for stor at de yngste blir lei. Men akkuratt passelig.

 

 

På vei til inngangen,stod en gammelt koselig  ‘rød stuga’ der  nordisk ark’s venner holder til.

 

 

Det første vi såg når vi kom innom parken var ikke noe dyr…men hvitveis i skogen…ha ha

 

 

Og det var noe selvfølgelig bare jeg og Leah som såg da…det var blitt mer ‘vår’ her i sverige enn der vi bor.

 

 

Vi fikk hilse først på en liten grizlybjørn oppi et tre som sov,så kom vi til to ‘late ‘   asiatiske vill  hunder som låg og å halvsov…de lignet veldig på reven.

 

 

Det var store fine områder å få se på alle de ulike dyrene på.samtidig som man er i naturen omgitt av skog, og utmark.

 

 

Dette var og er jo en dyrepark der en får se og hilse på dyr som er utryddningstruet.Og på hvert dyreslag stod det litt info om både dyret og hvor utryddningstruet det er .Veldig lærerikt og interessant.

 

Og greit med storebrødre som forteller og forklarer de yngre og om dette.

 

 

Her kunne man se de ulike vingespennene til noen ulike fugler.

 

 

Så gikk vi videre og fikk sett på noen fine hester,vanligvis løp de rundt i skogen,men akkuratt da  spiste de…

 

 

Vi gikk videre og det neste stedet var vel det mest interessante for minstemor…alt mulige fugler av ulike slag.Stork,trane,ender,gjess m.f.l

‘Gakk,gakk’ sa hun i lang tid etter… ha-ha

 

 

 

Videre forbi såg vi ulven borti skogen,det var stas,så kom vi bort til noen reinsdyr,de var veldig tamme

 

 

Der fikk vi og se hvor stort et reinsdyr gevir er… ‘oj…det må være tungt å gå på hode med hele tiden’ synes William

 

 

I et kryss der vi kunne gå videre til  andre ulike dyr var det en hinderløype…jadda…selvfølgelig her skal alt prøves og testes ut,store som små…

 

 

Flere steder i parken stod det slike ‘Instagram’ rammer en kunne stå bak og ta bilder av. Vi klarte å trøkke gjengen mellom en ramme…ha-ha… jeg synes det ble kult jeg…

 

 

Så var det å gå videre gjennom skogen,der vi fikk se og oppleve ulike villdyr hele veien,veldig fint

 

 

Vi fikk og hilse på noen tamme jerv de kom helt bort til oss.

 

 

Og mange andre ulike dyr…

 

 

Vi har nettopp passert leoparden,den lå oppe på en fjellhylle og kikket utover.Oppover hele veien her som tilslutt fører til tigeren,så var det flere ulike ugler å se.

 

 

Lenger oppe kunne man prøve et ‘hus’ som fugler bor i…Et litt forstørret fuglehus.

 

 

Ellers var vi innom et stort bygg med to etasjer full med dyr i b.l.a akvariet.

 

 

Der kunne vi se på mange ulike slanger,frosker,skilpadder,fisker,edderkopper m.m

 

 

De her blå froskene var skikkelig kule,vi såg og en helt gul frosk. Den var verdens giftigste frosk.De her var og giftig

 

 

Og så,nesten høydepunktet,Mr Tiger…

Så flott et dyr…og den ruslet rundt i området der. Var stas å hilse på den ja.

 

 

Rett ved siden av tigeren var det ulike aktiviteter enn kunne gjøre,her b.l.a et tau der en kunne teste styrken. Man drar i tauet for å se om du er like sterk som en tiger.så kommer det opp hvor sterk man er.Alle i familien her prøvde og faktisk så var det Ruben som vant,rett bak var  pappen…han har misstet mye styrke pga sykdommen,men godt vi har en sterk ungdom i hus…Ja dette var stas…ha~ ha

 

 

Det hadde blitt et laaangt innlegg skulle man ta med alle dyr og alt vi gjorde her,men en fin fin dag hadde vi alle hatt og mange fine dyr har vi fått oppleve på nært hold. Ikke minst lært mer om. Dette synes de alle var virkelig stort.

 

En slengdisse/huske  ved utgangen av parken som alle skulle prøve,da er det bare å vente på tur…Her må de lære det ofte.

 

 

Utenfor inn og utgangen lå en artig lekeplass,og der fikk minstemor hilse på en hest på nært hold…t.o.m sitte på en…ha ha

 

 

Da stengte dørene til parken.Men vi har mange minner og opplevelser med oss tilbake

 

 

vi settet så nesen tilbake til campingplassen.Typisk oss å ‘dra max’og mest mulig utav steder vi er på.Vi vil oppleve alt vi kan vi.Er ikke ofte vi kan dra på slike steder.Går mange år i mellom.

Skikkelig koselig sted dette…

 

 

Vel tilbake i campingvogna ble det middag, sånn typisk enkel campingvogn mat dette…ha ha

Kjøttdeig og spagetti med salat og svensk nybakte brød til…joda gjengen her liker campinglivet de….

 

 

 

Da har vi en dag igjen før vi drar tilbake.Da var planen å dra b.l.a   innom et badeland som lå noen mil derfra.Så litt å kjøre ble det.Ellers ble det en tur til stranden.Det kommer  i  neste innlegg.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook:’ Huset med de 11 Barna’

 

2 kommentarer
   1. ååååå tuusen tusen takk for så fin melding. Ja vi hadde en så bra dag hos dere.Mange fine opplevelser. Tusen takk,vi kommer gjerne igjen en annen gang. hilsen fra alle oss 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg