Fine dager

 

Her en dag skinte solen, og det var mildt og fint ute.Man kjente varmen fra solstrålene,og vi hadde luftet,og settet opp noen vinduer  på rommene. ÅÅÅ det var jo nesten vårfølelse i luften jo. Benjamin lekte på rommet med småbilene sine,så kommer han løpende.’Mamma,mamma,jeg kan høre vepsen utenfor vinduet.’ ‘ Hmmm…det var merkelig,jeg forsikret han om at det er nok ikke vepsen som våkner til live nå i februar,selv om han gav seg ikke på det. Men vi fant ut at det var nok en flue som hadde blitt vekket av dvalen sin litt tidlig pga av de varmes solstrålene. Fluer kan sove innimellom både vinduskarmer og nedimellom sprekker og lister de. Men jammen er det godt med slike dager,og selv om noe av den enorme mengde snø som har lagt her ganske lenge har begynt å smelte litt vekk,så er det enda mye igjen. Men flere plasser sildrer det,snø som smelter i småbekker og høres ut som musikk. Ja vi har en fin tid i vente,våren er en favoritt mnd. Og flere steder har folk fått opp snøklokker i hagene sine,det er iallefall et fint vårtegn.

 

 

Her i huset har vi fått hjem en fjortenåring som har vært vekke over en uke i Bergen. Han har hatt arbeidsuke, og som i fjor så prøvde vi å få han i arbeidsuke en plass der hans lidenskap ligger. Hans drømmer og visjoner er å bli trailersjåfør og kjøre både vogntog,trailer,semi osv. Og selv om de som kjører tung bil i dag ikke helt anbefaler det yrke,så hører ikke Joachim på det. Han har bestemt seg,og basta bom. Uansett ønsker han flere nordmenn på veiene enn de utenlandske som kommer med biler uten mønster på dekk,mangel på kjettinger på vinterfjellovergangene,ulovlig last,brudd på hvile og kjøre tid m.m Og det er hvert år mange triste ulykker pga dette.

Men i fjor fikk Joachim være med en pappen her kjenner fra hjembygda som kjørte vogntog for Lærum. Det var en minnerik og opplevelse rik uke for Joachim.Og det gav han bare mersmak på dette trailer livet. I år måtte vi klart prøve å fikse noe lignende,og denne gangen fikk Joachim kjøre med onkelen sin i Bergen. Det var Liftdumpers for Møn Transport As

 

Her er Joachim foran ‘liftdumpersen’ som han fikk kjøre i sammen  en uke med onkelen. Den henter skap containere rundt om kring og drar til NGIR (søppelplassen) for tømming.

 

De er klar for en ny arbeidsdag,som begynte veldig tidlig. Han måtte opp før 05.00 hver dag. Bilen de kjørte hver dag. Absolutt ikke noe vogntog liv,men lastebil,er lastebil. Joachim var veldig fornøyd i allefall.

 

 

Her hos Møn Transport hentet de bilen de skulle kjøre hver dag om morgenen.

 

Dette er skap containere,slike hentet de rundt om på ulike bedrifter m.m og skulle tømme.

 

Etter at skap containerne ble hentet og heiset opp på lastebilen kjørte de her til NGIR,søppelplassen for tømming. Denne NGIR var et kjent gjensyn for Joachim. Dette er søppelplassen som vi alltid har kjørt til med søppel når vi bodde der tidligere., Så han er vokset opp med denne plassen her.

 

 

Det var ulike plasser de måtte tømme alt søppel som de hadde i skapcontaineren,her inne ble restavfall tømt…

 

 

Her ute ble alt av trevirke tømt,plast var et annet sted,samme med papp m.m

 

 

Vi sendte Joachim med  toget begge veier,og i bergen bodde han hos onkelen og tanten sin mens han var i arbeidsuken. De sa når han dro at de følte ‘sønnen’ deres hadde flyttet ut…ha ha    Han hadde en fin,fin uke,har lært mye,fått hjelpe og jobbe og var strålende fornøyd når han kom igjen. Og når onkelen i tillegg var godt fornøyd,ja da er vi alle fornøyd da.

 

Det klassetrinnet som har hatt arbeidsuke fikk i tillegg  en fin myk skolestart på uka iallefall. For de hadde skidag denne uka og den har de alle her i huset gledet seg lenge til. Skolen deler opp klassetrinnene slik at de fra 1.klasse til 7.klasse må stå på langrennski,de som er f.o.m 7. klasse og til 10. får stå slalom i skibakken. Og her i huset ble de små gående på langrenn,og de store på slalom.

Jeg las nylig om en mor med 3 barn og de barna skulle på skidag. Uff som hun måtte klage litt for alt styr som følger med slike skidager. Og hun hadde tross alt 3 barn som skulle avgårde. Alt av ski og skiutstyr som skulle finnes frem,sko,ski,staver,og så var det klær,ull under fra topp til tå,og klær,dresser,skibukser,votter,luer,sitteunderlag osv…men ikke nok med det,så var det å finne frem tursekken med  nistematen de skulle ha med. Kakao,kjeks,matpakke,drikke,frukt osv…og att på til ha ekstra kle i sekken som sokker,fleece jakke m.m  Nei hun var jammen santen glad for at det var bare en skidag i året. Og husk igjen,hun hadde tross alt 3 unger som skulle ha  alt dette klart og ha med…

ha ha …ja jeg måtte jo bare le jeg da …3 unger? hun skulle fått noen herfra i tillegg hun…ha ha Her skulle bare 7 unger på skidag,og var det noe klage fra verken mor,far eller unger som skule ut og opp og ha med alt dette samtidig… neiiida…dette er vi så vant med at det er ikke noe man tenker på en gang. Men et tips er,gjør ting klart på forhånd,gjerne flere dager før,iallefall dagen før og la barna selv finne tinge og utstyr de skal ha med seg. For det er det som er  nøkkelen, forberedelse. Da blir det heller ikke noe stress eller kav. Her skulle de ha med seg og noe de kunne grille for det skulle være en lavo der det var grillmuligheter.Men det gikk så fint så.

 

Her i huset var det 3 som var på langrenn,de hadde hatt en fin skidag og kost seg,bare Aron var litt øm i stumpen etterpå,for han hadde falt…

 

 

De 4 store som hadde skidag i slalombakken,de hadde og kost seg mye og hatt en fin dag…

 

Utsikten oppe fra skibakken og utover mot Kongsberg.flott utsikt…

 

 

Kjekt med søsken som kan stå på ski sammen,da er man aldri alene eller utenfor iallefall.Og en som kan ta bilder av de andre…ha ha 

 

Det ble mange turer opp og ned i skitrekket….

 

Emilie foran skitrekket…

 

De hadde alle hatt en fin skidag iallefall,noe sliten var de når de kom hjem,og Benjamin skjønte ikke helt hvorfor ingen ville være ute med han på ettermiddagen å leke i snøen. Det pleier de jo alltid å være når de kommer fra skolen og har spist middag og gjort lekser. Nei de hadde vært nok ute i dag på skidagen. Men det er jo en dag i morgen og,da er det ikke skidag. Da kan de være ute igjen.!!!

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna ‘

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg