Et koselig ‘glad dryss’ i hverdagen!

 

Det er nå over en uke siden vi fikk den ære å representere oss på Nrk.no angående de lave fødselstallene her i landet pr.no. For det var det Nrk ønsket å snakke med en familie som hadde valgt motsatt,å få mange barn. De hadde da funnet oss og tok kontakt. Og det var jo kjekt at de ville det og da var det klart en ære…. Og jeg deler og gjerne mine meninger og våres valg. En dag eller to etter at dette kom på Nrk sin side fikk vi en koselig melding på telefonen. Det var altså en mann i 60 årene fra Hallingdal som hadde lest om oss og var så mektig imponert. I bare det at vi hadde 11 Barn og valgte å få det i dagens samfunn,men han var og veldig glad i barn,noe han skjønte vi og var, også måtte han bare sende en melding til oss.  Joda det var jo klart hyggelig. Han fortalte at han selv voks opp på 50 tallet med 6 søsken,og han selv hadde 5 barn og snart 6 barnebarn,han hadde og hatt 2 fosterbarn. Så han visste og litt om hvordan det var og  å være mange. Og han hadde altså alltid vært glad i barn. Så han måtte bare sende en melding å skryte av oss. Joda vi svarte og takket så mye for gode ord vi,og synes det var kjekt at en vilt fremmede mann fra Hallingdal tok bare kontakt på den måten for å gi noen gode ord.  Men ikke bare  nok med det. Han jobber visst vekke i ukene og kjører over 4 timer til arbeidsplassen sin,er vekke hele uken og kjører 4 timer tilbake når det er helg. Sånn hadde han gjort en del år. Så nevner han dette med denne jobbsituasjonen med å kjøre flere timer vekk. Så skriver han at når han skal hjemover igjen til helgen kjører han altså forbi området her vi bor. For man kan kjøre vider mot både Gol,Geilo,Ål,Hallingdal m.m via her .Og lurte da på om han kunne komme rett innom til oss for bare å hilse på denne store flotte familien. Dette var altså tydeligvis noe som var så stort for han å få oppleve,at han var bare frimodig og spurte. ha – ha. Og joda her er både husrom og hjerterom. jaja hjerterom er det iallefall her..litt verre med husrom akkurat nå da,men,men en liten visitt går jo klart alltid å få til. Han var hjertelig velkommen han. Han hadde gledet seg hele uken og synes at denne jobbeuken hadde gått ekstra seint. Han var virkelig spent på å få treffe en så stor familie med så mange barn.Det var langt i fra noe hverdagskost. Han hadde lagt oss på hjerte fra dag en han så oss på Nrk. Og klart slikt gode ord varmer.

 

Vi tenkte at når han bare skulle stikke innom en liten tur,så måtte vi jo lage noe enkelt som vi kunne servere.Her i huset har vi alltid noe på lur til de som kommer.Han var jo bare i forbifarten og skulle kjøre flere timer til etterpå,så det er jo greit å ha noe å fylle i magen. Så vi laget en ladning med sveler/lapper. Det er enkelt og godt. Både med syltetøy,smør/ sukker eller brunost. Og det ble klart godt mottatt.

 

 

 

Nå er det ikke særlig vanlig at vi har så mye besøk,men det har og vært pga bosituasjoner siste årene,så når det er noen som sier de ønsker å stikke innom en tur,så synes barna her at det er stor stas. Så de gledet seg de til denne mannen skulle komme. Og selv om de aldri har møtt han,visste hvem han var,så visste de iallefall at han var glad i barn,og da var det nok for gjengen her iallefall.

Så de stod å skuet ned på parkeringsplassen for å se når han skulle komme. Og der kom han,en koselig mann med grått hår og et stort hjerte. Han hadde kjøpt med seg en blomst til hu’ mor,han hadde en pose med is og chips i som barna skulle få kose seg med. OJJJ,så heldig vi var da. Han smilte fra øre til øre som om det var en bestefar som kom inn. Han fikk hilse på alle barna og synes alle hadde så fine navn.Ja vi så jo på han at dette var en stor opplevelse. Men for oss er det jo et helt normalt hverdagsliv.Men klart vi skjønner jo han godt. Og han pratet som om han hadde kjent oss i mange år. Og siden han likte så godt barn fikk jo de små barna her sitte på fanget til slutt og å prate.

 

 

 

En fin rosa Hortensia kom han med.Blomster er jeg jo veldig glad i,så det passet helt fint det.

 

 

 

Han kom jo klart som mange andre med tilbud om å flytte til Hallingdal. Han viste om flere rimelig hus i Hallingdal områdene til en rimelig penge…ha ha Og det passet fint å få storfamilie i bygda. Alle kommuner liker jo vekst.Vi takket jo klart for tips,men sa vi ønsket først av alt pga skole,å se på eiendom/bolig her i områdene.Men vi var iallefall hjertelig velkommen ditover. Så ble det is,chips og ‘svelespising’  på alle her før han måtte kjøre videre,han hadde enda noen timer foran seg  før han var hjemme.Og her var det sengetid på gjengen.

 

Her synes gjengen at det var kjekt med en liten visitt i hverdagen vår.

 

 

 

Miriam og minstemor

 

 

 

 

Han inviterte oss og oppover til Hallingdal om vi skulle den veien en gang,han hadde settet så stor pris på om han kunne treffe oss igjen,og la familien sin hilse på oss m.m Joda vi takket klart for flott tilbudet vi. Og så dro han. Absolutt veldig kjekt med et slikt ‘glad dryss’ i hverdagen,helt uventet. Koselig at det finnes noen der ute som våger å gjøre slik,for det er jo ikke helt vanlig slikt da…ha ha Men han hadde planer å holde kontakten han,og vi synes dette var klart veldig koselig.

 

 

Litt av meldingen som kom aller først.

 

 

 

 

 

og den siste meldingen når han hadde vært her…

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: Huset med de ’11 Barna’

 

4 kommentarer
  1. Så koselig å få besøk, og ja dere er nok litt ” annerledes” men jeg vet at mange ønsker seg mange søsken, jeg er en av de som skulle ønske at jeg hadde så mange søsken.

   1. ja veldig artig med slike uventede innslag i hverdagen. kjekt at noen er så frimodig at de våger og. ja klart det er nok det som gjør noen ekstra ‘nyskjerrige da,at vi ikke er som alle ‘andre’ sånn sett med våres valg. Men absolutt stas at noen ikke bare skulle ønske å ta kontakt å ‘se på oss’ litt nærmere,men å ta steget- Ja det er nok sant som du sier. å være mange og å ha mange søsken er faktisk stor rikdom. tor mange mødre tenker og samme. Men det er mye rundt som må legges til rette. Tusen takk for koselig hilsen og fine ord. ha en fin uke.

  2. Rørende!
   Kan du dele svele- oppskriften din? Og sånn litt idiot-sikker fremgangsmåte i detalj for å få et bra resultat?
   Karianne🤗

   1. ja veldig artig med slike dryss i hverdagen…ha ha og tror ikke han kutter kontakten med det første. kjekt med slike frimodige mennesker. Han er og en kristen mann.
    Angående lapper/sveler så har jeg laget tidligere et eget blogginnlegg om det. Legger ved linken så kan du gå der å få oppskrift og ‘idiotsikker fremgangsmåte…ha ha fin uke til deg og dine fine.og lykke til med oppskrift…anbefaler denne virkelig

    https://vabofamily.blogg.no/1433882228_kjmpe_gode_svelerlapp.html

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg