En tur Nordover !!!

 

Da er alt pakket og klart, og vi er på vei. Denne gangen går turen nordover. Vi er så heldig at vi har blitt invitert til barnas onkel og tante sin yngste sønn,fetteren deres sin konfirmasjon.Altså onkelen er min bror. Den siste som konfirmeres i den familien. De eldste i den familien har blitt det for lengt og flyttet ut av redet. Så da går ferden til  Sunnmøre og Ålesund, og det er lenge siden vi har vært der, mange år,husker faktisk ikke sist. Kanskje det var storebroren sin konfirmasjon,og da er det noen år siden,oppi 6-7 år . Men  da vi bodde i Bergen og våres og deres store  barn var små,reiste vi dit mye oftere.Men vi har og  møtt de noen ganger siden da. For de har besteforeldre ikke langt herfra,så da har det blitt noen treff når de har vært her på østlandet på besøk. Ellers var de en tur hit i fjor når Ruben var konfirmant.

Gjengen her i huset gleder seg til en tur oppover,men de små synes det er veldig kjedelig å kjøre så langt. Å sitte så lenge i bilen er ikke alltid like stas nei. Verken for de eller for oss andre. De kan fort bli utålmodig og spør hvert 15 minutt “om det er langt igjen.”Men de gleder seg iallefall til god mat og kake i konfirmasjonen..ha ha   Så det får bli premien det da,for å sitte lenge i bilen.

 

 

En gjeng som er klar for en lengre tur

 

 

Planen var i utgangspunktet å ta med oss campingvognen oppover. Da kunne vi ta ut en ekstra fridag for skolebarna,for å slippe at det ble en alt for rask ‘opp og ned igjen tur’. Men den dagen vi kom igjen fra Sverige turen i påsken,og gutta skulle rygge/skubbe campingvogna på plass her nede på parkeringsplassen,så røk rett og slett håndbrekket på campingvognen og vognen trillet  rett inn i snøhaug som enda ikke hadde smeltet vekk herfra. Og den inneholdt hard is og knuste baklykta og laget bulk i skjermen. Det var skikkelig dumt. Og vi har ikke hatt mulighet til å fikse det før vi skulle dra nå,så da blir det likevel en rask opp og ned tur. Men,men alt går. Og så har vi vært så heldig å få overnatte i en barnehage der oppe på sunnmøre. Der er det stengt i helgene uansett,så da kunne vi låne stedet,eller ‘gulvene’ til overnatting. De skulle gå fint å få  13 personer inn dit.. Det er ikke så lett å skaffe husrom for så mange,og i de fleste hus og hjem er det folk allerede,så vi har full forståelse for det. Men vi klarer oss vi.Vi er jo klart vandt å sove på madrasser på gulvet,vi vet jo knapt noe annet de siste årene…ha-ha     Men de yngste her synes jo klart det høres stas ut å være på en slik plass.

Ellers de siste dager har det vært å finne frem klær og sko som vi skulle ha med og ha på oss i konfirmasjonen,det har blitt noen leite runder gjennom ulike søppelsekker og bananesker for å finne frem det vi trengte,men tilslutt,og omsider fant vi no det vi skulle ha.

Selv om det er bare en helg så trenger vi ikke å pakke så mye med,men noe niste må vi ha på turen. Allerede tidlig på morgenen  ble det laget en haug med pizza boller som vi kunne ha med oss. Veldig grei niste å ha med på tur. Ellers ble en stabel pannekaker stekt. Det er og fint å ha med som niste,ellers frukt,drikke,kjeks og chips.

 

 En stabel pannekaker ble med som niste…

 

 

Først ble det et brett pizzaboller…joda de var luftige,gode og fin de…

 

 

Men et brett er jo ikke nok her selvfølgelig,tre brett ble det og det neste brett ble virkelig ‘svære’…ha-ha Men de ble absolutt poppis her blandt gjengen… og Gode å ha som niste på turen oppover

 

 

Alltid god med en sovestund når det er litt langt å kjøre

 

 

Vi måtte stoppe på veien for vi hadde ikke rukket å kjøpe tynne strømpebukser til de store jentene,da ble Europris alternativ,og der så de en kul ‘fyr’

 

 

 

Greit å ha dukken med

 

 

Denne gangen ble og størstejenta med og det var kjekt,så hun satt og på med oss.Hun hadde kjøpt med litt gotteri til gjengen som de skulle få når de begynte å kjede seg. Og det var og virkelig populært.

 

 

Litt av uteområdet i barnehagen vi skal sove.Kanskje de rekker en lekeøkt før vi skal hjemover på søndag igjen

 

 

 

Så da nærmer vi oss målet,og først blir det legging for så å være klart til en ny lang dag i mårra.Men da absolutt en mye kjekkere dag enn å bare sitte i en bil. 🙂

 

 

 

Følg oss gjerne på facebook ; ‘ Huset med de 11 barna’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg