En smak av 17. mai

 

 

 

Man skjønte etterhvert  når landet ble stengt ned her i mars, at årets 17.mai feiring ville bli usikker dette året. Og etterhvert har det  blitt bestemt at 17.mai feiring de fleste plasser med barnetog m.m vil bli avlyst. Og klart det er jo dumt for mange ,spesielt barn som synes at 17. mai er en festdag. Men slik er det bare,ikke så mye å gjøre med det. Men liv og røre vil det nok bli litt rundt om i bygder og byer likevel,selv om det ikke er store arrangement. Og så kan jo folk være hjemme og gå i tog i hagen. 🙂

Her i huset har vi ikke så veldig store planer for 17.mai,men en tur vil vi ta uansett.Og kan gjøre noe kjekt på nasjonal dagen

For det er alltid noe barna gleder seg til på 17.mai,og  det er feiring på skolen. Men både barnetog,aktiviteter og premier m.m.  I år skulle vi også som foreldre til ei i 8. klasse hjelpe til i 17. mai komiteen med ,leker, mat osv. Men det blir ikke noe av det nå iallefall.

Men noen av skolebarna fikk altså oppleve en ‘liten smak ‘ av 17. mai nå før helgen likevel ,og det synes de var stas.

 

Samtidig her var mammaen og minstemor en liten tur ned i skogen for å finne noe vi kunne pynte med til 17.mai, for det er alltid koselig med noe grønt fra naturen på bordet. Og det store treet ned i skogen har heggen begynte å blomstre så fint,lukte godt gjør den og. Så da plukket vi med oss noen slike inn.

 

 

Heggen er så fin når den blomstrer.

God lukt gir den og. 🙂

 

 

 

Ei jente som liker godt å plukke blomster,og her er det mer enn  nok å ta av.

 

 

 

 

Hun synes de luktet godt. og ser så fin ut

 

 

 

‘blomster piken’

 

 

 

 

ei lita luring

 

 

 

 

 

Og hegg sammen med noen blomster som stod fra før ble en fin bukett.

 

 

 

 

 

 

Og på bordet ble den og fin,så skal vi sette opp noe flagg her og der,så blir det  nok litt 17. mai stemning

 

 

 

 

 

Men så til skolebarna som fikk en liten ‘smak’ av 17.mai.

 

Men så hadde altså kommunen der skolen til skolebarna ligger i, sendt ut et skriv til innbyggerne at ,17. mai komiteen hadde  bestemt seg for å lage feiring med et digitalt arrangement og 17.mai-sending på nettet. Til denne sendingen ønsket de å lage et videoinnslag med alle barna i 1. – 4. klasse i kommunen. For 17. mai er barnas dag og vi tror det vil være
ekstra hyggelig med et innslag med flotte barn nå som  de ikke kan gå i barnetog.
Derfor skulle en fotograf komme på skolen for å filme barna. Og ta noen bilder som og ville komme i avisa etterpå. Så det hadde de gjort en dag denne uka og synes var veldig kjekt.

 

 

 

Men så hadde skolen bestemt at de skulle lage en liten markering på forskudd,to dager før 17.mai for 1.- 4. klasse. De skulle lage seg en ‘turdag’ – men lot turen gå gjennom sentrum og opp til sykehjemmet,synge for de eldre og gå videre tilbake. På skolen skulle de få både muffins,is og brus. antrekk var festklær og flagg skulle de ta med seg.

Så da fikk de likevel  en ‘liten smak,en liten følelse av 17.mai  og gå i tog. Veldig kjekt at de fikk være med på det ,og her synes våre 3 yngste skolebarn at det var veldig gøyt.Ikke minst stas med is,brus og muffins.

 

 

Vi hentet de på skolen etterpå og de hadde selvfølgelig stilt i Festdrakt. Og da måtte vi klart ta noen bilder i hvitveisskogen.

 

 

 

 

 

En 1. klassing som synes det var kjekt med en liten forsmak på 17.mai på skolen

 

 

 

 

 

Og når vi først var i hvitveis skogen  måtte vi klart ta med oss noen hvitveis tilbake,de kan vi og  pynte med til 17.mai  Og det er ikke så lenge hvitveisen står heller,så de må vi nyte så lenge som mulig

 

og denne blomsterpiken plukker gladelig blomster med seg

 

 

 

og poserer gladelig  med både hvitveis,festbunad og fin skog i bakgrunnen

 

Men når storesøster skulle plukke blomster,så ville lillesøster også plukke noen

 

 

Så da er både kaker ,og de andre festklærne klar her , Så blir det blir det 17. mai i år også,selv om den blir litt annerledes. Og kaker må vi selvfølgelig ha. Det er jo fest.  Ellers blir det  en tur til Oslo,for Storesøster er på jobb på dagtid  17.mai,men etterpå skal vi møtes alle,så får vi ha en liten feiring da 😉 Så fin nasjonal dag til alle,selv om dagen blir litt annerledes i år for en del,ikke minst med tanke på alle de som har snø på 17.mai.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg