En siste innspurt

 

 

 

Da er alle skolebarna her i huset  kommet tilbake  igjen på skolebenken.Og det har vært litt delt syn her på skolebarna de siste uker. Når de yngste begynte igjen før de andre,synes de at det var urettferdig. Og skjønte ikke helt hvorfor de måtte begynne først og ikke de store. De andre store som ble igjen på hjemmeskole et par uker til synes det var sånn både -og. Noen var bare glad,andre samme,og noen litt dumt. Men de store synes samtidig at det ville bli litt stress å begynne igjen,siden de har sett og hørt de yngste fortelle om alle de ulike endringene  på skolen,ikke minst dette med hyppig vasking,unngå nærkontakt,holde avstand,soner i skolegården og mye mer..

Men nå er altså alle tilbake og det er ikke forskjell på de yngste og eldste skolebarna.,heller er det ikke urettferdig nå. Men de er iallefall enig alle da,at det har  gått veldig fint å ha hjemmeskole,mange positive ting med det,samtidig synes de det er helt greit å begynne igjen (utenom alle de ulike forhåndsregler da,selv om de skjønner at slik må det være en stund fremover enda..) men har heller ikke så lyst å få kjeft om de ikke vasker seg nok eller lenge nok. Samtidig mener  noen da  at de kunne likegodt hatt hjemmeskole ut skoleåret ,siden det er ikke så mange uker igjen. De var liksom så godt i gang med hjemmeskole og  noen uker til hadde nok  gått helt fint,men så er det noen da som synes det er helt ok  å begynne igjen.Så det har altså vært litt  delte meninger om dette her blant skolebarna. Vi får no bare tro at de siste uker før skoleslutt vil gå fort.Og det er noe det helt sikkert gjør også.

Men her ble det bare to dager for de store å gå på skole før det ble helg igjen.Tiden fremover vil og nok bli litt variert,men mulig et par hjemmeskoledager innimellom.

 

Iallefall har det vært en siste innspurt her i huset da med de siste hjemmeskole barna i uka som var. De er jo flink  og jobber godt, selv om litt hjelp er alltid godt å få innimellom. Ellers har det  fortsatt vært  flere fine oppgaver  som b.la  matlaging, og 13 åringen hadde i oppgave å  ‘lage’ noe for å glede familien. Og det må være  kake det… ha-ha  Da blir iallefall alle barna her glad når slikt settes frem. Mammen og pappen er ikke så kakemennesker. Men mammen er jo klart godt fornøyd når noen av barna liker godt å både lage  mat og kake.

 

 

 

 

 

 

oppgaven til 13 åringen var å ‘lage’ noe for å glede familien,og da mente hun altså at  det måtte  bli kake.  ha – ha  Hun vet godt hva de liker her ja.Og både fin og god ble den og.

 

 

 

11 åringen hadde for siste gang ‘mat og  helse’ ,og det var grønnsaksuppe  som stod på menyen. Og god hjelp fikk han og av lillesøster til å kutte grønsaker. Den ble veldig god. Han er veldig flink og interessert i å lage mat,ikke minst smake på alt mulig mat.

 

 

 

En annen rett vi og hadde til middag en dag,som ikke er så vanlig her på østlandet,men mye mer på vestlandet,er raspeballer,eller noen kaller det raspekaker,potetball,komle,ball ,klubb,kompe osv kommer litt på hvor i landet man bor. Men typisk vestlands mat. Og pappen måtte la noen afrikanske flykninger som bor under  her få smake litt…’a litle taste of west Norway’… ha-ha

 

 

 

 

 

Men et  annet fag stod og på timeplanen,det  var gym, og med både lillebror og lillesøster som ‘hjelpere’ gikk styrketreningen som smurt. Ikke minst lillesøster skulle og trene litt.

 

 

 

 

Ellers har sykling blitt en veldig populær aktivitet her og det har og vært godkjent som gymøvelse for de største. Noe de ble glad for. Sykling er veldig kjekt, både for liten og stor.

 

 

 

Sykkelglede- ikke minst alltid noe å sykle sammen med

 

 

 

En annen aktivitet som også ble brukt som gymøvelse var tur  og lek med hunden Linus. Vi var så heldig å passe han noen dager,og det er og alltid like stas for liten og stor.

 

 

 

Kos med Linus.

Lillesøster  liker veldig godt Linus,de er som knoll og tott når de kommer sammen.

 

 

Da går vi mot 17. mai helg og den blir klart annerledes enn andre år,men noe må vi finne på for det,og det klarer alltid vi her 🙂

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg