En liten uplanlagt tur.

 

 

 

 

 

Denne julen og Nyåret var det ingen planer herfra å  reise eller dra noen plass.Ikke sånn lengre vekk iallefall.  Klart med noen ekstra dager fri for skolebarna kan en, og har en muligheter til å ta en tur feks  vestover. Der vi har litt familie m.m, og vi har pleid og de andre juleferier de andre årene å ta en liten tur. Men ikke denne gangen.  De to eldste jentene måtte være igjen alene på julaften ,det synes vi ville vært litt dumt. Ellers skulle vi hjelpe eldste jenta med å passe hunden når hun jobbet både jul og nyår/nyårsdagene. For begge to jobbet de dagene og.   Og så hadde pappen time på sykehuset for en medisinsk undersøkelse som det er noen mnd. ventetid på om han ikke møtte opp på . Og så hadde pappen tannlege time for han har misstet den ene fortannen, og må da lime på en ny. Den tannen misstet han først når vi reiste til Spania. Da har den sittet i munnen over 36 år. Han var så uheldig da han var gutt å snuble og falle og slo munnen rett ned i en asfaltkant,så fortannen knuste. Noen år etter fikk han en kunstig på plass. Dette var på 80 tallet. Men i august falt den ut da han skulle spise en nektarin i Spania. så den har  absolutt holdt i mange år. Han fikk en ny  tann satt på plass da i august,men nå i julen datt den av,den og. ja ja han klarte faktisk å svelge den etterpå…ha ha

Han kan klart sette tannen på ‘krone’ men må da ut med rundt 30 000. Og det er ingen mulighet for akkuratt nå. så da er det lim som er løsningen. Men det funker det,iallefall midlertidig.

Så det har ikke vært så store muligheter å dra noen plass.Men klart turer rundt om her,kan vi alltids ta. Uansett når vi først drar, og må kjøre med gjengen her i  vel 8 timer i bil,er det greit å først  være noen dager vekke.

 

Men iallefall, så kom det en telefon her en dag. Morfar som er  min pappa og bor i Bergen hadde altså  måttet bli innlagt på sykehuset i Bergen. Han hadde kastet opp en del utover dagen og kvelden, og i tillegg  var det mørkt og blodig. I tillegg smerter i mage og bleik,svimmel og tufs m.m .  Og det er symptomer som ligner ofte på magesår.Men kan klart det kan og være andre ting.

Vi har jo også hatt en erfaring med akkurat dette.

For når pappen her i huset ble syk, var han bleik,dårlig,svimmel og høy puls. Mistanken var jo hjertet og ble omsider innlagt for observasjon.Men de fant ikke noe på hjertet. Grunnen var jo at det var ikke noe på hjertet.  Men så på natten hadde han kastet opp enorme mengder blod på sykehuset. Situasjonen hele tiden var altså indre blødninger,ikke noe med  hjertet,men  de fant to store blødende magesår som blødde mye. Og det er alvorlig da å være hjemme uansett om det er lite eller mye blod en kaster opp ,da må en få det sjekket og inn på sykehus så raskt som mulig. . Ellers kan en faktisk om det er mye da, blø ihjel og dø.Hadde pappen her i huset blitt værende hjemme og dette med blodig oppkast hadde skjedd, er det ikke sikkert de hadde kunnet ha reddet han. De poengterte og  legen  på akkutten etter at han hadde kommet inn og ting roet seg litt. Så det var godt han kom så raskt inn. Men han ble altså fraktet fra et sykehus til et annet. Egentlig skulle de bruke luftambulanse,men et var så dårlig vær den natten,så det ble blålys med sykebilen. De fikk jo tettet midlertidig de to blødende sårene ,men måtte videre på mer intens utredning.

 

Men Så er det dette med morfar sin situasjon da,om det ikke er så veldig mye alltid,men likevell ,det  er bare en ting. Ta kontakt med legevakt eller 113 !!!

Så de tok dette klart alvorlig ,ambulansen hadde hentet han og han hadde blitt innlagt. Først på akutten,så på ‘utgreiingsmottaket’ . Der  kommer de inn de  som de er usikker på,men skal utgreies der.Så får de bare se hva som var årsaken til at han kastet opp på den måten  m.m

Og så tenker da selvfølgelig størstejenta her som er sykepleier og hadde fri tre dager etter en nattevakts periode og  før en ny nattevakt periode,at når hun hørte dette,da  ville hun drar oppover til Morfar en liten tur med en gang. Det synes hun rett og slett er  bare på sin rette plass å gjør. i tillegg når han ikke har andre rundt seg av familie der oppe nå,at vi som kan og har mulighet iallefall,til  å ta en liten tur. Hun jobber jo  selv  på Ullevål og ser at det betyr mye for pasientene å få litt besøk, om ikke annet enn noen timer når de er innlagt på sykehuset. Hun tenkte og samtidig at hun kunne hjelpe han litt i leiligheten med å rydde litt m.m når han var innlagt,og hun først var der. Han hadde nok ikke fått gjort så mye  av det,når han var dårlig og ikke i form. Er alltid godt å få ryddet litt og samtidig.  Men så ringer hun hit.

“Mamma, du blir med  du og,det er jo din pappa,og du er jo og i tillegg en  ‘reser’ på å rydde og ordne fint m.m  så vi bare drar vi da. !! Hun skulle bestille flybillett,og for at pappen skulle slippe å ha alle de andre 9 hjemme, kunne minstemor på 2 år være med også. Uansett er hun litt ‘mamma avhengig’ akkuratt nå ,så då passer det fint å ta henne med en tur.ha-ha

Så da ble det bokstavlig talt en ganske så spontan og totalt uplanlagt tur.

 

 

Så da ble flybillett bestilt,kun det siste flyet som gikk faktisk den dagen, og det var akkuratt nok plasser til oss,så var flyet fult. Så da måtte jeg og minstemor skynde oss for å rekke Flytoget vi skulle kjøre med,og møte eldstejenta på Gardemoen

 

 

 

 

Å sitte vel en time på flytoget kan være kjedelig for en 2 åring,men der fikk hun farger og fargebok. Da hadde hun noe å gjøre på.

 

 

 

da vi kom til Gardemoen var det ikke mnage minutter vi hadde på oss før flyet skulle gå. Men eldste jenta  ventet på oss der, og snakket med personellet på gaten,så de skulle  prøve å holde igjen flyet til vi kom. Og vi klarte det på sekundet.

Litt flaut da å komme aller sist inn i flyet og selvfølgelig den aller siste raden bakerst . Ha ha  I tillegg Alle Folk på flyet visste og at det kommer tre til som er litt forsinket. Heldigvis var det og noen forsinkelser med bagasje,men på sekundet var det.

 

 

 men det var en blid jente som synes det var kjekt å fly…

 

 

 

 

 

 

Så da dro vi mot Bergenby ,fra vinter og snø her nede til storm og regn.

Må nok si at jeg hadde nesten glemt hvordan regn var. Det bare auset ned når vi kom til Flesland flyplass. ha ha Men absolutt friskt på alle måter.

 

 

 

så var det å finne utgangen for vi skulle ta bybanen videre ned til byen

 

 

 

 

 

litt venting er det alltid på flyplasser,men det er alltid god plass for ei lita jente å løpe litt frem og tilbake og.

 

 

 

 

Men storesøster måtte sjekke når bybanen kom,så satte hun her seg likegodt på en benk for å vente og dinglet med beina…

 

 

 

 

 

 Så kom den omsider,og det var mye spennende å se ut vinduet på bybanen…kan vel si vi fikk en skikkelig ‘melkerute’  med bybanen,og etterpå med buss  denne kvelden.

 

 

 

 

 

og så  kom vi frem til Morfar sin leilighet omsider og begynte å rydde og gjøre det fint hos han.Han lå på sykehuset og hadde det fint,i følge han selv. Selv om han måtte svelge slange,ta masse prøver og blodprøver og div. røngten m.m

Så dagen etter tok vi turen opp til  sykehuset. Vi hadde hørt rykter om at Han skulle sendes hjem inntil videre beskjed. Men han skal inn minst 3 ganger til no fremover, for div. undersøkelser og prøver m.m som skal tas.

 

 

 

 

 

da vi kom inn,måtte vi bort å kikke på de fine pepperkakehusene som sykehuset hadde laget og utstilt. Mye fint der ja.

 

 

 

 

men vi måtte finne ut hvor den adelingen han var på- Altså utgreiingsmottaket. Og eldstejenta hun synes klart Ullevåll sykehus er så mye mer finere og oversiktelig på alt.. ha-ha sånn er det,dr fleste snakker vel varmt om sin egen arb. plass. men nå må en huske at Haukeland sykehus ikke er Ullevåll og da.

 

 

 

 

 

 

vi fant frem til den. Dette er nok en ganske ny avdeling,for den har ikke vært der før. Men absolutt en smart avdeling å ha på et sykehus.

 

 

 

 

 

Og så må vi leite etter Morfar….var han der? Joda morfar fant vi,og han ble veldig glad for å se oss,og ikke minst minstemor da. Det passet og så fint at vi kom nå for han kunne dra hjem inntil videre,og da kunne han kjøre med oss. For vi kjørte Morfars Bil opp der vi. Det er ikke så kjekt å ta buss m.m når en ikke er helt bra eller i form.

 

 

 

 

 

Så vi tok han med oss vi da,og tror og det var godt å komme hjem til ryddet leilighet. Ei lita jente som og tok en middags lur på sofaen til morfar.

 

 

 

 

 

Vi fikk laget noe  mat til han ,og t.o.m en kake ble det seinere. Er ikke så ofte noen lager kake til morfar.

 

 

 

 

 

men så dagen etter ble det ikke mye annet  enn å stå opp og dra,for flyet gikk tidlig tilbake. Og denne gangen kom vi i god tid til flyplassen. Flyet var i tillegg forsinket. Men på flyplassen er det jo alltid noe å se på for en 2 åring.

 

 

 

 

 

spennende å følge med på alle flyene som kommer inn og som flyr igjen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

så kom vi omsider ombord i flyet .

Heldige minstemor som fikk låne ipaden til storesøster og se på Peppa gris på vei tilbake…

 

 

 

 

 

Så kom vi tilbake til sol og blå himmel,ikke minst snø og kaldt. Her er vi over Gol..

 

 

Og tilbake til Gardemoen ble det flytoget videre. Storesøster hoppet av i Oslo,og vi dro videre,men  minstemor sovnet etterhvert på toget.  Men må si det var en ny vri å dra på en liten tur med kun eldstejenta og yngstejenta . Men det gikk så fint så. Samtidig kjekt å få kunne tatt en liten tur å hilse på Morfar,selv om det ble en ganske så kort og uplanlagt tur.

 

Så får vi bare håpe de finner ut det som plager Morfar,for han er ikke i form eller føler seg bra. Men han skal som sagt inn noen ganger til på sykehuset for flere undersøkelser og prøver. Det er jo ikke kjekt å være dårlig. Og noen ganger kan den ventetiden og være litt kjedelig. Men vi holder no kontakten med han, og må håpe og tro at han blir helt bra etterhvert.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook:  ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg