En liten tur og litt hjelp.

 

 

Her er altså årets  høstferien igang,og det er klart noe gjengen her i huset er veldig glad for. Det er klart alltid kjekt med noen fri og pauser innimellom skole og hverdag.

Hva vi skal,eller om vi skal noe i høstferien,det vet vi enda ikke. Men noen turer ut vil det nok bli uansett,im ikke anna enn i nærområdet.Vi er ganske spontane av oss,og pleier ikke alltid å planlegge så veldig mye.Men så er vi jo i ny og ne på  på farten både jer og der. Klart en av grunnene er som tidliger nevnt  for å komme oss litt vekk herfra,men og for bare å komme seg ut i friluft. Her litt tidligere var vi altså på en liten tur ,men denne gangen var det og for en litt annen ting. Vi tok altså turen for å bare ‘ta en tur’, rett og slett,men og samtidig for å være til en hjelp.Og det var absolutt en fin kombinasjon.

Nå er det jo slik at de store gutta her i huset har helt siden i vår hjulpet den eldre mannen fra Hallingdal. De var der og en del både i vår,men og i sommer,men også  nå utover høsten har det blitt noen turer. Det er han mannen veldig glad for. Ikke minst så tjener jo og gutta noen ekstra kroner på å ha denne jobben. Men mest av alt er nok denne karen der oppe veldig,veldig glad for å få hjelp. Han har veldig mye prosjekter på gang,han eier flere boliger som han leier ut,hytte, og det skal vedlikeholdes med både det ene og det andre og b.l.a maling .Ellers har han eget hus og gårdstun som trenger vedlikehold m.m Han har mange baller i luften med andre ord. Men denne gangen hadde han et annet prosjekt på gang som han trengte hjelp til. Han er visst med i en båtklubb,eller har vært med,og har dermed mange båter(robåter,joller m.m ) importert fra et østeuropeisk land og skal selge de her båtene her i Norge. (over 30 båter iallefall,om ikke flere…) Og for ikke så lenge siden  fikk han fraktet de her båtene til Hallingdal og skal  plassere de på et sted for vinteren.En del har han solgt,men resten vil bli solgt til våren igjen.Det er uansett en jobb som tar tid,og noe han ikke klarer aleine. Derfor fikk gutta dra opp dit for å hjelpe han med det. Det måtte iallefall 3 stk til som kunne bære,løfte og plassere båtene.Men så var det noen båter da som var en del større,og da måtte en være minst 4 som bar de på plass.

Så da denne mannen spurte oss om gutta kunne komme opp for å hjelpe noen dager,så ble han altså veldig glad,han sa og samtidig at han hadde veldig mye arbeid nå som skulle gjøres,og trengte folk. Da skyter jo pappen her inn at ,jammen vi kan jo og komme oppover og gi ei hånd om det er behov. Da er vi to store til som kan hjelpe og kanskje noen av de andre barna. Vel han synes det var å ‘bry’ oss,vi som hadde så mange barn m.m Neida ,de er ikke noe hinder,de kunne vi bare ta med de ,så fikk vi oss en tur til Hallingdal samtidig. Om det var greit for han da selvfølgelug.Både tur og en hjelp,absolutt en super kombinasjon det. Og selv om noen av de store søstrene var på jobb i oslo,så  har vi flere av de her søstrene som kan passe de yngste. Så det er ingen problem. Ja da ble han så utrolig glad at han fant nesten ikke ord. Ville vi det,så fantastisk,han følte seg lettet ganske mye allerede.

ja klart vi kan.!! Så da pakket vi med noen ting,for vi skulle få overnatte der. Han har jo et stort gårdstun med soveplass både i låven og på stabburshytten til minst 10 personer,så det passet helt fint for oss det.Han hadde laget til leilighet der for mange år siden og supert for overnattings gjester.

Og gjengen her,ja de synes det var bare stas de med en liten tur.Og vi var bare glad for å kunne hjelpe.

 

 

 

Og mens noen av de yngste skulle få være hjemme hos han mannen ,for han var hjemme alene. så skulle vi andre ned å jobbe.Og det synes de var veldig stas,for han har flere små barnebarn og  hadde da mange leker på et lekerom.

 

 

 

veldig koselig hus,der det var litt høststemning og

 

 

 

Og mens de andre var å lekte og var t.o.m ute å fikk hoppe trampoline m.m Så var vi andre å jobbet. jeg for min del fikk et annet oppdrag enn gutta. Han eier b,la et stor hus med mange leiligheter i som han leier ut sentralt. For litt siden flyttet en mann utfra en lav eilighetene og den stod nå tom. Han skulle leie den ut igjen nå,men ville male litt m.m først,for det var litt slitasje  her og der. Og det var den jobben jeg fikk altså,å male her og der,vegger,lister m.m

 

 

 

 

 

T.o.m inngangs partiet skulle få noen nye strøk maling.Veggen ute skulle og få et strøk eller to etterhvert. Så her ble jeg noen timer å jobbe.

 

 

 

Og gutta de kom vel halvveis i sin jobb den dagen,men skulle gjøre videre dagen etter. Til middag /kvelds ville gjerne denne mannen lage noe godt til barna,de måtte klart få både chips,brus,pølse m/brød m.m Han synes det var så kjekt å få besøk av en slik gjeng.

Såååå heldig de var da,og de koste seg masse de. Seinere på kvelden ble det hjemmelaget pizza til oss større. (selvfølgelig var det jeg som måtte lage de pizzaene..ha ha men det var jo ingen problem… )

 

Pappen måtte altså få et jukse ansikt her,for det er ofte at han rett og slett ‘ødelegger’ bilder med å lage noen voldsomme grimaser…HA HA HA  og det skjedde denne gangen altså…HA HA

 

 

Og utover kvelden ble det litt mer lek for de yngste før de la seg,og brettspill for de større,eller de som ville det.

 

 

 

 

Og soving ble det både på låven og i hytta m.m Og inne på hytta stod en gammel,gammel seng og oppi der lå et stort bjørneskinn. Det synes de var veldig stas å kikke på,klappe m.m Leah synes den var skikkelig myk og god.

 

 

 

 

 

 

 

Om morgenen skinte solen litt innimellom skyene,og det er ikke alle plasser man kan våkne opp til  en slik flott utsikt fra soverommet

 

 

 

 

Og med en god frokost,kunne de leke litt til ,eller være ute på trampolinen med altså denne flotte utsikten,før det ble litt mer jobbing.

 

 

 

 

 

var og ekstra stas  å få dekke på til dukker og bamser med et koselig  dukke servise

 

 

 

 

ute  og rett ved siden av huset gikk det og mange sauer som selvfølgelig minstemor skulle kikke på hele tiden

 

 

 

 

Og etterhvert dro vi nedover der båtene lå,og det ble mer jobbing. Og denne gangen var de yngste heldig å fikk være med,og de fikk først være med å plukke søppel i flere sekker og etterpå fikk de klatre på en gammel traktor bil som stod der.

 

 

 

 

masse båter ligger  fortsatt å venter på å bli flyttet på,så det er en del timers jobb her enda.

 

 

Men gutta er effektive de,så de klarte det til slutt,men de to stor gutta ble igjen til kvelden,for de hadde mer jobb å gjøre,så de kom nedover seinere på kvelden.

 

 

Og vi andre,vi dro til et helt annet sted vi. For her i huset hadde vi en heldig jente som hadde bare noen dager før blitt trukket ut som heldig vinner av mange gratis billetter på et tivoli. Det var en konkurranse hun var med på,og skulle svare på noen spørsmål,og hun vant altså. Og tivoliet lå på samme veien tilbake,så det passet jo så veldig fint å svinge innom der på veien. Og der fikk de og kose  seg noen timer med karuseller,radiobiler,strikkhopp m.m

 

 

 

Ja jammen ble det noen fine og innholdsrike dager for gjengen her. Og ikke minst så fikk vi være til litt hjelp,noe han ble veldig,veldig glad for,og samtidig fikk vi oss alle en tur. Som sagt,absolutt en fin kombinasjon.

Og nå har det og etter noen dagers regn og litt ruske vær,blitt litt opplett og solen har og kikket frem,da blir det og nok en liten tur oppi fjellet her i området.

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg