En koselig kar med oss på tur.

 

Så heldig vi var da som  fikk noen ekstra fine varme høstdager denne helgen. Og det fine er jo at veldig mange andre plasser i landet så skinte solen også,i tillegg så varmet den veldig godt. Og absolutt ,veldig greit altså med noen slike fine dager om høsten og.Det liker vi godt vi nordmenn.

Så her i huset bruker vi overhode ikke slike dager til å være inne.Det går bare ikke. Nei det er så mange fine steder rundt omkring å besøke,se og oppdage,så det er bare å pakke tursekken å komme seg ut og avsted. Uansett vi tar turer ut uansett vær og vind vi,men klart kjekt når det er så ekstra flotte dager som det var nå.

Men så var det noe annet koselig som førsteklassingen vår hadde gledet seg til en liten stund her da. I klassen hans på skolen er jo det nevnt her før da, at de har en koselig liten fyr ,en kosebamse som heter ‘ LULLO’.Det kan vel sies at det er klassens maskot. Iallefall det er en kjærkommen og populær bamse,og alle liker den,alle vil kose med den,la den få sitte på pulten,de skriver fine lapper til den osv.

Men så hadde læreren på skolen planlagt at denne populære bamsen Lullo skal få være med en elev i 1.klasse hjem på rundgang. Etterpå skal de skrive i gjenfortelling boken hva bamsen har gjort på sammen med eleven m.m Og dette er jo klart stas da.

Altså en slik praksis er det flere skoler som har. Våres barn og vi selv er vant med dette fra den forrige skole de gikk på. Så her har barna mange minner fra den tiden da klassens kosebamse fikk være med hjem.Og for vår del har det vært helt fra eldste jenta begynte i 1.klasse for 15 år siden.

Og denne førsteklassingern vi har nå hadde altså  gledet seg til det ble hans tur. Og endelig nå kom han hjem med Lullo. Det var skikkelig stort altså.

 

‘Mamma se,mamma se,

hvem det er, jeg har me’!!

Ja, det er jo kosebamsen Lullo det’ 🙂

 

Og det passet jo fint å ha Lullo denne helgen for her har han fått oppleve mye kjekt fra dag en.Og han har vært med på det vi har gjort. Ikke minst den fine turen vi hadde en dag ,og tror virkelig at Lullo hadde en fin tursammen med alle her.

Planen var å ta en tur opp til et vann vi flere ganger før har vært. Og det fine der er at der kan vi lage bål,det er strand,skog, mark og ikke minst stillheten. Og denne dagen var det i tillegg helt stille på vannet.Så vi tok med oss mat og drikke,og noe badetøy. En av jentene her hadde nemlig  planer om å hoppe uti vannet for en dukkert. Det var tross alt veldig fint vær og god temperatur i luften.  så da kunne jo man bare  ta en dukkert vel. Men det vil ikke si at vannet er noe varmt for det da,men det er ikke alltid noe man hører på.Men,men  det var noe som ble oppdaget og etterhvert ha ha

 

 

 

 

 

 

 

 Lullo er klar han,og sekken hans er og med

 

 

 

 

 

Altså denne helgen ble det et ekstra fint besøk av den søte bamsen ‘Lullo’. Han var og  populær blant søskena her  🙂

 

 

 

 

Og ‘Lullo’ var altså så heldig at han fikk være med på en fin tur  med gjengen.Og tror han synes det var bare godt å komme seg ut i det fine været.

 

 

 

 

 

Dessverre måtte Lullo  bare sitte å se på att gutta lekte i sanden med biler,bøtter og spader. Han hadde blitt så full i sand på seg om han satt i lag med de,ellers kunne og lekebilene kjøre på han,så nei det gikk ikke.

 

 

 

 

 

og tross et fint og varmt vær,så er det som sagt derimot ikke en selvfølge at det er i varmt i vannet. Men denne vågale og tøffe jenta skulle bade for det hun.Solen skinte og varmet,og da var det nok for henne…ha ha

 

 

 

 

 

så en liten dukkert ble det,vannet var rundt 13 grader.

 

 

 

 

 

En annen gutt holdt på sammen med pappen å tenne bål,noe mat måtte vi jo ha.Og Aron fikk og repetert at ved å blåse litt på glørne så tenner bålet letter.

 

 

 

 

 

og fyr i bålet ble det.

 

 

 

 

og etterhvert  ble det grillet pølser,og alle skulle få.

 

 

 

 

Etter litt mat måtte vi ta oss en liten rusle tur rundt,både to og firbeinte

 

 

 

 

og der traff vi jammen santen på noen sauer som gikk å beitet,men de var litt redd og løpte når vi kom for nær gjerdet

 

 

 

 

 

gikk å leitet i området der for å se om det fantes noe spor igjen av sommerblomstrene,men det var stusselig med det. Dette er vel den eneste som stod fortsatt rakrygget og strakk seg mot solstrålene. Vi må innse at nå er det høsttid.

 

 

 

 

Men ved å kikke litt over bakken var det en stor busk der innimellom alle trærne med ‘krossved bær’. De er veldig fine no om høsten,fin til pynt,men veldig giftige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om litt er kaffen klar.

 

 

 

ja her sitter han då,kikker utover mot  vannet,ser på bålet,nyter stillheten,hører fluene summer og tenker nok at ,jammen er jeg heldig som er med på dette….

 

 

 

men her ble det ikke bare pølser å spise. Neida noe attåt kaffi’en e jo og viktig

 

 

 

 

Da får vi se hva godt som er oppi piknikurven da.

 

 

 

 

 

Hjemmebakte hveteboller med glasur og kokos.

 

 

 

 

 

mmmmm…… det er godt det på tur.

 

 

 

 

 

så da ble det boller til de som ville ha…

 

 

 

 

litt mer lek ble det før vi skulle gå

 

 

 

 

 

solen takker snart for seg denne dagen,og det har absolutt vært en fin helg  med solfylte dager.

 

 

 

 

 

 

og så må vi jo ikke glemme den vesle karen som har fått være med oss på tur og opplevet mye kjekt denne helgen, sammen med både førsteklassingen og resten av gjengen.Han har nok mange fine minner og opplevelser  med seg videre i sekken sin,og det er jo veldig kjekt. Så Takk for besøket ‘Lullo’,og velkommen igjen

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’

2 kommentarer
   1. åååå tusen tusen takk for koselig hilsen og gode ord. Takk så mye for at du kikker innom oss innimellom,det setter vi stor pris på. Vel jeg selv føler overhode jeg gjør noe imponerenes ‘ jobb’ med den gjengen her,men det er vel noe vi alle føler innimellom. Men vi gjør vel alle så godt vi kan og for våres håpefulle uansett hvor mange man har,og ‘så godt man kan’,er som mange sier nok. ha ha Men angående antall er vi jo så vant med å være så mange ,så man tenker ikke så mye over det. Og at du har kun 2 er noe du virkelig bør være stolt over også.Barn er ingen selvfølge,men en stor gave. Du er kjæmpe heldig som har to,og de to er kjæmpeheldig som har deg som mamma,og du gjør en like stor flott jobb for dine. Så vær stolt du og…:) fin,fin helg til deg og din fine familie. 🙂 🙂 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg