En jubilant i hus.

 

Da har vi fått en jubilant i hus,og enda en i gjengen her  går ut av tenårene og inn i de store tiårene. Det er utrolig hvor fort de vokser,og det er ikke lenge siden vi husket de var små og søte.Denne gangen er det nest største jenta Rebekka som fyller utrolig nok 20 år. Det er utrolig merkelig det der,jeg husker godt den dagen jeg ble 20 år og det føles ikke så lenge siden i det hele tatt. Men,men sånn er det,vi får bare henge oss med eller på eller hva som passer best. Ellers kan vi risikere at de bare raser og flyr i fra oss. Men det er ikke lenge siden denne store jenta var liten med hodet full i krøller,og vi sang alltid til henne ‘ Bæ,bæ lille ‘bekka’ har du noe ull,ja ja kjære mamma jeg har hode full….Og det var like morsomt hver gang. Det var alltid full fart på den jenta og hun var en uredd,vågal og tøff jente. Ganske guttete som kjøre rally med sykkelen oppi skogen mer enn nede på veien der store søster syklet som en ‘pen dame’. De var total ulike de to,men likevel verdens beste venner. Og de lekte like fint sammen som de slåss og kranglet. Men stor søsken kjærlighet var det og det har det vært hele tiden. Den dag i dag er det to store jenter som holder sammen i tykt og tynt, er fortsatt perlevenner og vil nok alltid bli det. Alle de andre 9 søskene under Rebekka er og veldig glad og begeistret for denne store søsteren. Gutta liker Rebekka,de er gode venner og de kan snakke sammen som ungdommer,interesser,meninger,synspunkter osv De yngste er glad i Rebekka for hun vil være med de,hun leker,går på tur,tuller,er god,finner på ting,skitur,sykkeltur,bading  osv.  Rebekka ofrer mye av seg selv til både store og små. Hun er både ‘stor og liten samtidig’,derfor liker de alle henne så godt. Og jammen er både vi og de heldig som har henne. Hun er en super jente. Derfor Rebekka ,hipp hurra og gratulere så mye med 20 års dagen,vi er så takknemlig for at vi har akkurat deg,du betyr mye for oss alle og vi er veldig glad i deg. Vi ønsker deg alt godt og det beste fremover. Husk hele familien står bak deg uansett hvilke valg du tar videre.

 

 

 

Og med en 20 åring i hus måtte vi klart ha en liten feiring iallefall. Når eldstejenta på 21 år ble 20 år tok vi turen til byen på Peppes pizza. Og det er altså noe vi ikke pleier å gjøre til vanlig, det er ikke noe vi egentlig kan heller siden det koster en del for så mange.Men nå er det er jo bare en gang man blir 20 år da og da får vi spandere den turen på både Rebekka og resten av gjengen her. Og slikt er jo klart både stor stas og kjekt for alle her. Siden det er veldig lenge siden vi var i Oslo,solen skinner og når eldste jenta bor der,så kunne vi møte henne,ja da  tok vi altså turen inn til Oslo. Og der luktet det vår,selv om det er fortsatt ganske kaldt her,det snødde faktisk litt før på dagen. Men når solen den  varmer, så det hjelper godt på. Bare det å gå en tur i Oslo,se på det yrende folkelivet,se slottet oppi bakken, se stortinget,den laaange karl johan gaten ,se på statuer,tiggere,ikke minst duene…de var jo klart mest spennende for minstemor og mye annet,ja det var virkelig stort. det var som å slippe ut oksene etter vinteren..ha ha  Men bare det å være sammen alle…spise sammen alle…nei det er ikke ofte det skjer at vi spiser sammen..

Er alltid mye spennende å se i Oslo,måtte jo klart stoppe foran stortinget…

 

 

Det var mange statuer å se på i Oslo,og det var visst flere enn oss som likte de statuene..ha -ha

 

 

Og Leah var så heldig at hun traff på ‘Mikke Mus’ på veien

   

 

‘Mannen med sykkelen’ – traff vi og på,han har de sett på før, men måtte jo selvfølgelig sitte på med han igjen.

 

 

Og gjennom hele karl Johans gate kom vi omsider til Peppes Pizza ved jernbane veien.

 

 

Det står i reglene til Peppes pizza at grupper over 10 personer må bestille bord,så eldstejenta hadde fikset det på forhånd.Så da vi kom der og var det satt av 13 plasser til oss ved et langbord.

Og Så var det å finne ut hvilke pizza en ville ha og vente…

 

 

Ja no var alle skikkelig sultne, å vente det er skikkelig kjedelig noen ganger,iallfall for noen rastløse bakender.Men de satt fint alle og ventet…

   

 

Og så endelig,der kommer pizzaene,og så var det å bare ‘hogge’ innpå!!!

   

 

ååå det såg virkelig godt ut…så heldige barn altså som får oppleve dette….det er langt i fra noe selvfølge det altså,selv om det er sjeldent.

 

 

-sisters-

   

 

og ingen bursdag uten sang og en gave,tror det var litt flaut at vi sang for henne på Peppes…ha-ha.Rebekka  fikk et stort påskeegg fylt med mye kjekt,div.sjokolade,påskeegg,gavekort til klær,sminketing,caffelatte, reisegavekort m.m  Og det var hun fornøyd med.

 

 

og etter å spist omtrent alle de 5 store pizzaene,så var det å gå helttilbake til Bilen…. ‘Mamma se… der oppe er slotte….’

 

 

Men etter turen på peppe pizza,rakk vi og en liten tur på en ganske ny lekeplass på Tøyen,det er like ved der eldstejenta bor,før vi vendte nesen tilbake.Og det var og stor stas å være der litt.En litt morsom og annerledes lekeplass

   

Joda her kunne de boltre seg både store og små

 

Og kaker hører jo klart med når det er jubilant i hus,så det hadde vi dagen etter – da ble det  både litt  feiring av Rebekka igjen med kaker,og en liten ekstra feiring inkludert,for at nå var det påske ferie på gjengen her,og ferie er jo alltid kjærkomment.

 

Som tradisjon tro,så er det bursdagsbarna som får velge kaker,og Rebekka prøvde litt ulike kakevarianter denne gangen,hun er ei som liker å sjekke ut noe ting.m.m Men det går fint,alltid kjekt med nye vrier. Og selvfølgelig alltid god hjelp her i huset,jaja i allefall sleikehjelp.. ha-ha

” hææææ…jeg søler….neeeida ….laaangt i fra…”nam,nam

 

 

Ene kaka Rebekka ville prøve var sjokolade ganache med bringebær

 

 

Den var veldig god med oreobunn og sjokoladetrekk og bringebær på toppen…reine gotterikaka…

 

 

Den andre kaka er en kake som det er mange år siden jeg har laga,suksessterte ~men Rebekka ville ha den siden hun smakte den en gang i en konfirmasjon og den var så god.

Passet jo fint med gult da,no når det er påske snart…haha

 

 

Ellers prøvde jeg meg på noe som hette ‘skogsbær og brownies trifle’

 

 

Det var brownies i bunn og lagvis med bær og kremost/fløte blanding og på topp bringebær pure….veldig gode…

Så tror nok at 20 åringen var fornøyd etter 2 dagers feiring.Og det er jo det som er det aller viktigste.

Følg oss Gjerne på Facebook  ‘ Huset med de 11 barna ‘

5 kommentarer
    1. P.S Du borde lägga ut recepten på det du/ni bakar, allt ser sååå gott ut!!
     Du stylar allt så vackert…borde ge ut en egen receptbok med egna bilder…skulle definitivt köpa flera då….🍰😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg