En fin start

 

Her i huset har det vært en skikkelig fin start på vinterferien.Og vi er vel litt tradisjonelle av oss og tenker at ja,ja, er det vinterferie så får vi utnytte vinteren og det som hører den til da. Vi er liksom ikke slike typer som reiser til syden eller varmere strøk i vinterferien. Nei vi prøver å forholde oss og tilpasse oss årstidene slik de er her til lands. Så er det vinter og snø,ja da bruker vi årstiden til  både skiturer,aking,skøyter,fjellturer m.m Men klart de årene vi bodde i Bergen kunne vi aldri vite hvordan verken vinter eller sommerferier ble. Men etter vi kom hit øst så har det vært et flott og stabilt vær som har passet så fint til alle årstidene. Fine somrer og fine vintrer. Og i år som i fjor er det en fin vinter her,og no når vi nærmer oss vår måneden,så merker man i tillegg og at det er mildere i luften og når solen skinner er den varm. Og her ser de frem til snøfrie veier så de kan finne frem syklene. Men vi har no prøvd å ta med gjengen på turer,og utnytte maks av vinterårstiden. Plutselig er det faktisk vår,snøfritt og alt av vinter utstyr må pakkes vekk. Men alle årstider har sin sjarm, det gjelder å bare se det,bruke det,slik er det bare. Og her har vi hatt et strålende flott vintervær i helgen. Der solen titter tidlig frem, den varmer,himmelen er blå og man hører sildring fra småelver rundt om. Da får en virkelig lyst å ta en tur ut,kjenne på den friske gode lukta som har et snev av vår i seg.Og ikke minst ta en tur til fjells,pakke med noe mat og drikke og bare legge i vei. Om det blir på ski,gå med føttene eller akebrett betyr ingenting.nei  ut må vi,på med klær og sko så er det bare å legge i vei.

 

Og det var virkelig et flott vær !

 

 

 

Man kan jo klart skjønne at ikke alle hadde orket å dra med seg 10 unger ut på tur og ellers alt av utstyr de skal ha både på seg og med seg. Men vi er veldig glad i å både dra og gå på tur i skog og mark,og har gjort det hele veien fra barna var små,så vi er så vant med det at det er ikke noe man tenker på en gang.Jeg er og vant fra min barndom der vi ofte var på turer både til fjells og vanns så ofte vi kunne. Og det er gode minner å ta med seg,og vi vil og gjerne at barna her skal ha det med seg i ryggsekken og når de vokser opp. Uansett så tror vi at det er bare bra og sunt for barn å være ute,få frisk luft,gå på turer,se, oppdage,lære og holde seg aktiv. Ikke minst så kan en ha mye kjekt i lag på tur.kvalitets tid er jo viktig og.Men det viktigste av alt er at de får en positiv opplevelse av å komme seg ut,gå og oppdage naturen,at det ikke er noe kjedelig,Så vi synes ikke det er noe stress å ta så mange barn ut på tur. Klart en må ha litt ekstra tid,men det går fint. det er bare bare å begynne litt tidligere. Ellers så tar jo de fleste av barna ansvar for seg selv,å finne frem sine egne ting,klær,utstyr osv og så hjelper de hverandre. Vi var tidligere i høst på en tur opp til en gapahuk med bålpanne,der en kunne grille m.m Og nå om vinteren er det skiløype og skispor helt til den og videre innover på ulike veier man kan velge.Så her ble det stemt frem at de ville til den gapahuken. Så vi tok med pølser i sekken for da kunne vi ta ‘middagen’ der.

 

to jenter som synes det er kjekt med en skitur

 

 

 

“heia,heia gå nå på….” Det er lenge siden pappen har kunnet gått på ski,men han tok denne turen og det gikk fint det.

 

 

 

 

‘ Mamma , se på meg da’, Benjamin løp bortover skisporet i full fart.

 

 

 

 

Knall og fall hører med, noen ganger gikk det fint,men noen ganger ble det sutring…men slikt hører bare med det.

 

 

 

 

Vi nærmer oss gapahuken,og skimter den lenger der fremme,absolutt et flott vintervær oppi fjellet her,stille og rolig i flott natur.

 

 

 

 

 

Og så endelig kom vi frem,man blir sliten av å gå på ski,så da passer det fint med en pause her.

 

 

 

her i gapahuken ligger det både ved og noe utstyr. Sist vi var her lå det og noen fyrstikkesker oppi en boks. Og det trodde vi låg her denne gangen,men nei det gjorde det ikke. Det lå kun en fyrstikk alene. Men det hjelper lite uten esken.Men mammen leitet og fant til slutt nedimellom veden en bit av en fyrstikkeske,og da fikk vi tent i bålpannen for no var de begynt å bli sultne.

 

 

 

 

Pølser ble funnet frem og det er alltid stas å grille.

 

 

 

 

 

ingenting er bedre enn mat i det ‘fri’

 

 

 

 

 

Det var en artig bakke der og den var populær både blant både de store og de små,et hopp var det og laget.

 

 

 

 

Og lillemor hun gikk bare der å ruslet rundt,kikket på de andre,og er så fornøyd.

 

 

 

 

Men etter noen timer,så ble den fine solfylte dagen plutselig borte vekk,for tjukk tåke kom snikende oppi fra fjellet,så da ble det mye kjøligere og det var det på tide å sette nesen tilbake. Men en fin tur var det.

 

 

 

 

 

 

Neste dag skinte igjen solen fra en skyfri himmel,men i dag hadde gjengen her noen  andre planer for dagen. De ville en tur på glattisen. Ikke langt herfra ligger en lekeplass  som vi besøkte her i høst. Det hadde vi tidligere et innlegg om. Veldig mye kjekt på den lekeplassen. Men så er det slik at om vinteren lager de skøyte bane av denne lekeplassen og det er stor stas for liten og stor. Så da tok vi turen dit på ettermiddagen. Og når de skal noe her i huset,blir de alltid vekke en stund. Og det som og er typisk med denne gjengen er at de blir alltid sultne på tur. Så vi har alltid med noe å spise og drikke uansett. Men denne dagen laget  vi noen pinnebrød som vi tok med oss i sekken,det er alltid populært og fin turmat.

 

 

 

 

 

 

Å tur på glattisen ble det. Gjengen er klar for mange sprell her…

 

 

 

 

 

De vet å kose seg, og de er veldig flinke til å stå på skøyter alle som en,jaja minstemor har enda ikke kommet så langt da

 

 

 

 

 

 

 

 

To jenter som er veldig flink til å stå på skøyter,og de øver seg noen ganger på ‘ballett’ på isen.

 

 

 

 

men denne lille jenta ville selvfølgelig  og prøve seg,og hun er ikke noe redd for glattisen hun

 

 

 

 

 

De her gutta er og noen racere på isen. De synes de her stativene var veldig kule. De kunne råkjøre med de.

 

 

 

Og så oppdaget Minstemor noe som gjemte seg halvveis i snøen her på denne lekeplassen….og det var en ‘BÆ’…hun som elsker slike dyr. Og klart hun måtte bort å klappe den på hode.

 

 

 

 

Men så måtte jo hun få prøve sitte denne sauen… Det var stor stas… og hun begynte å synge ” bæ,bæ lille lam…” For det er ikke så lenge siden hun lærte seg den første strofen i ‘Bæ,bæ lille lam…. ha ha 🙂

 

 

‘ Mamma, se på meg då, mamma ta bilde av meg då… Benjamin var  og veldig flink på glattisen og suste bortover som om han var født med skøyter på haha

 

 

 

De hadde det iallefall veldig kjekt her på skøytebanen,og akebrettet var flittig brukt av andre råkjørere.

 

 

 

 

Det ble litt mange bilder dette her,men slik er det altså bare noen ganger. Det har vært en fin start på vinterferien og i dag har gjengen vært enda en tur på glattisen,for det gav skikkelig mersmak. De leker politi og røver,de har kappløp, ‘ hauken kommer’ og flere  andre leker som krever mange personer. Og det er det som er så fint her i huset,at de har mulighet for å både leke og gjøre ting sammen siden de er mange. Og de har det og  veldig kjekt sammen.

Nå er det forberedelse  på gang her, til en liten,men spennende opplevelse tur for gjengen som de ikke har visst om for det har vært mye ‘jobb’ med å få det til. Men de  fikk vite det no nylig, og de gleder seg storlig til den. Så det er bare å følge med.

 

 

 

Følg oss  Gjerne på Facebook : ‘ Huset med 11 Barna’

2 kommentarer
  1. Så mange flotte bilder 🙂 Det hørtes ut som en vinterferie med mye potensiale! Heldige barn som får være med på så mye kjekt! Her på sørvestlandet var det bare “skikkelig vinter” i to uker, og nå blomstrer krokusen, så det spørs om det blir noe mer… Men fint å komme seg ut her også, da! Bare ikke på ski xD

   1. å takk snille deg for gode ord. Ja her øst har det i allefall de siste 3 årene vi har bodd her vært fine og stabile vintrer. Og her er vi glad i alle årstider og vi har og lært barna å bli glad i alle årstider. Så vi prøver så godt vi kan i allefall å utnytte årstidene maks. som vinter nå da. ja hører ‘våren’ er komet flere ganger og bde vestlandet og der du bor sørvestlandet har vel ikke rykte på seg å ha så lange og stabile vintrer. kan vel sees på som både positive og negative. men vi kan ikke gjøre så mye med det,vi får vare innrette oss etter tilstandene så godt som mulig. Men at krorkus er på vei er et så godt tegn på at våren er på anmarsj.Ikke lenge til 1.mars heller. Ja våren er en fin tid. Fortsatt fin uke til deg og dine.Og god tur ut med eller uten ski på beina…ha ha 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg