En fin nasjonaldag tross alt.

 

 

 

Hipp-hipp Hurra for 17. mai.Gratulere atter igjen med dagen,vårt kjære vakre fedreland. Og jammen santen har vi mye å takke for-at vi bor i et så utrolig flott land. Det er overhode ingen selvfølge.Vi er virkelig privilegert.

 

Tross en litt annerledes feiring av nasjonal dagen for mange ,kan vi iallefall si at vi kan legge bak oss en fin dag. Selv om Nasjonal dagen startet ganske rolig enn hva den pleier vanligvis,så ble det mer liv utover dagen. Vi pleier de fleste 17.mai morgener og ha det ganske travelt. Når mange unger skal kle på seg litt mer ekstra enn ellers i året.Ikke minst alt som  skal gjøres kvelden før med stryking av festbunadskjorter,lage kaker,annen mat osv. Men det går stort sett like bra hvert år og vi kommer oss av sted ,men kan vel si at det er  sånn på henge håret at vi rekker barnetoget,og mange år har vi kommet for seint og.  Ha – ha

Men det er nok slik mange andre barnefamilier har det på 17. mai om morgenen garantert.Og så sier man hver gang at ‘neste’ år…’da skal vi begynne tidligere å forberede alt’,men havner i samme fella hvert år… ha- ha  Men  heldigvis,så går det  tross alt  fint. Men en litt roligere morgen tror jeg mange familier var glad for dette året,tross dumt å ikke få med seg barnetog og festglade/stemte barn og mye annet.

Vi hadde i utgangspunktet ikke noen store planer for 17.mai. Men det er jo klart kjekt å treffe alle i familien om det er mulig.  Eldste jenta  jobbet dagvakt på nasjonal dagen,men vi  kunne klart møtes på ettermiddagen. Hun hadde og laget kake som hun hadde tatt med på jobb. Derfor ble det en tur innover mot hovedstaden utover dagen.Vi hadde jo baket kaker, mat tok vi og med oss, Så fikk vi bare se hva vi gjorde. Vi er ganske spontane av oss,så vi tar ting på sparket vi. Men en fin tur ble det og mange fine bilder av gjengen her  kan vi og sette i ‘arkivet’.

 

 

 

 

 

kake må vi klart ha på 17. mai. Og siden vi egentlig skulle være med i 17. mai komiteen i år med 8.klassingen hadde det blitt flere kaker baket på dugnad.Men det ble ikke noe av,men her ble det klart kake.

 

 

Årets 17. mai kake. Marsipan med jordbær og krem inni

 

 

 

 

men som vanlig er jo det flere kaker her i huset. Og ønske var og peanøttkake/snickers kake

 

 

 

 

 

Og til slutt ble det en Brownies med sjokoladekrem og bær på

 

 

 

 

 

og klart fargene på kakene måtte ‘matche  litt’ i Norges farger…rødt hvitt og blått

 

 

 

 

 

Før vi dro innover mot hovedstaden måtte jo klart gutta ‘pynte’ litt på bilen. Litt flagg og bjørk er fint det…

 

 

 

 

 

Og ingen 17.mai uten is og glade barn

 

 

 

 

 

 

Men store søster hadde altså vært på jobb på dagen. De var så heldig  på Ullevål sykehus av selveste kongefamilien  passerte  og kjørte kortesjen innom. De stoppet foran barneklinikken.Men kjørte videre forbi kreftsenteret der hun jobber. De stod ute og ropte hurra…Det var stas,Garden både sang og marsjerte også til glede for både ansatte og pasienter. Etterpå ble det kake på vaktrommet. Så de fikk en fin nasjonaldag de selv om de måtte på jobb.

 

 

 

 

Men så kom altså vi innover omsider. Da ble det først litt ‘middag’, og vi vestlendinger pleier å ha både pølse m/brød og rømmegrøt på 17. mai

 

 

Noen barn som koser seg

 

 

 

 

Linus  vil og være med på bilde…

 

 

 

 

Og for Linus er jo dette sin første nasjonal dag,ikke skjønte han så mye av det…Men litt pynt måtte  jo han klart  ha på seg,så det ble  en 17.mai sløyfe.

 

 

 

 

Men etter litt mat måtte det klart bli en tur ut,og turen gikk utover mot  Bygdøy. En flott  populær øy utafor Oslo. Der hadde de store gutta vært med klassene sine tidligere.Det er flere interessante og populære  museer der  ute fra en svunnen tid.Kongsgården er der og. Det er  en plass storesøster har vært flere ganger med hunden. Flott park,badestrander og skjærgård ut i Oslo fjorden.

 

 

 

 

 

Flotte svaberg flere steder

 

 

 

 

Og mange fine turområder og stor  park- her kan man vandre rundt i timesvis

 

 

 

 

 

Det var lite folk denne dagen,så vi kunne bare boltre oss i både skogen og ved sjøen…

 

 

 

 

og så til stranden,så utrolig fint sted…

Skue ut  mot havet og ut i det blå

Her er badeplassen og veldig populært om sommeren

 

 

 

 

Minstemor

Hun klarte t.o.m et ‘kongelig ‘ vink

 

 

 

Her  ute ble det mange fine bilder tatt av mange fine folk. 🙂

 

 

 

 

Og der var t.o.m  Syrinen i full blomst allerede…

ååå det luktet så godt-

og fine gutter

 

 

 

 

Fine festglade barn

 

 

 

Og Tradisjonen tro,så måtte jo årets 17. mai bilde tas av gjengen her.

Hipp hurra for 17. mai. Gratulere til vårt flotte fedreland !!!!

 

 

 

 

Og så ble det litt lek for de små,klatring på svaberg, finne skjell i strandkanten,m.m

 

 

 

 

Ja her var det fint å være,så her ville de ta turen en annen gang også,ikke minst  når det blir sommer. Uansett ville det vært kjekt for oss andre å se på de ulike museer når de åpner opp igjen.

 

 

 

 

 

På veien tilbake til parkeringsplassen  såg  vi og noen lamaer  i en stor hage  inn mot parken, som vi klart måtte hilset  litt på

 

 

 

 

 

Men no var alle ‘kake sultne’- så då var det å dra  tilbake til støresøster sin  leilighet for kakespising.

 

 

 

 

 

 

Og de som ikke trodde at  barnetog kan gjennomføres,så  måtte vi selvfølgelig bevise at,joda ,det ble  et lite 17.mai tog med gjengen her i parken…

Den film snutten legges ut på Fcb siden. 🙂 🙂

 

 

 

 

 

 Da ble det en fin,minnerik,opplevelserik  og innholdsrik nasjonaldag på 17. mai for alle her, tross at det ble lite aktivitet på skole og annet dette året. Men det får no bare tas igjen .Det går helt fint for oss iallefall. Vi er uansett  veldig heldig at vi  kan feire vårt fedreland atter en gang. Hipp Hipp  Hurra !!!

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

2 kommentarer
  1. Jeg er så imponert over hva dere får til🎂
   Kjempekoselig lesing , med bilder av festkledde flotte barn😘
   Nydelig😘

   1. ååå tusen takk for gode ord.Men vi ‘ser’ ikke på verken oss eller det vi gjør som imponerende.. er liksom vårt naturlige innstinkt…ha ha Det ble iallefall en fin dag. Men veldig kjekt du vil følge oss,det setter vi stor pris på. fin langhelg til deg og dine 🙂 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg