Det kjennes godt å glede andre !!

Da legger vi bak oss en ganske travel og intens helg. Vi kan vel si det har vært minimalt med timer søvn i døgnet de siste 4 dager,vi har stått på fra morgen til langt ut på nattetimene. Det har overhode ikke vært noe slitsomt,men vi sitter igjen med en veldig god følelse av å glede andre. Og det er jammen santen  en god følelse. Da kan man si at alle timer vi har brukt er fullstendig verdt det på alle måter.

Altså det hele begynte da vi var i Bergen denne julen. Da var vi altså utom farfaren og farmoren en liten tur. I det  huset de bor i ble  bygd da pappen her i huset ble født,så det huset er like gammelt som han. Der voks han opp,og har tilbringet alle sine barne og ungdoms år. De pusset opp deler av huset for noen år siden,som nytt kjøkken,stue,deler av et lite toalett  m.m Men som alle vet,så er både oppussing av hus  kostbart,men ikke minst det tar og tid. Og man må klart få noen til å hjelpe med å pusse opp. Dette er et hus som absolutt trenger mer oppussing på alle soverommene,hoved badet,dusjen m.m Man blir aldri arbeidsledig om man eier et hus. Men så er det en kjeller på dette huset,en kjeller del som tidligere har vært utleid for mange år siden flere ganger. Den  består av både stue/kjøkken,gang, et soverom og egen utgang ut m.m  Inni stuedelen ble det fikset litt for en del år siden, panel på halve veggen,nye vinduer,ny tapet som ble malt lyst, men ellers er det ikke  noe mer. Ikke nok med det,så har denne kjellerdelen blitt et sted der alt mulig rot og skrot har blitt stuet inn.Og det er vel et slikt rom de fleste har i husene sine.her var alt fra tv,data,bord,kommode,skap,kasser med bøker,videoer,dvd,og mye annet. Man såg rett og slett ikke gulvet igjen.Og knapt veggene. På Gulvet er det og belegg, og det har lagt der siden huset ble bygget. Og jeg kan frimodig si at det gulvet har sett bedre tider enn nå…ha ha

Og det er jo klart veldig dumt at dette står slik år etter år…Og som tidligere nevnt,så måtte bare farfaren igjen nevne det for pappen her når vi var der i julen at no var han så lei den kjelleren,han orket ikke gå inn der lenger,bare han gikk ned,så snudde han i døren og gikk opp igjen. Det var så mye rot og ting og tang. Og det er bare et stort tiltak å begynne å rydde der. Men samtidig så hadde de så veldig lyst å ha denne kjelleren,bruke den som et sted en kunne trekke seg vekk,et tv stod der,en data m.m Men slik det var nå,var det klart helt umulig.Man kom rett og slett ikke inn…

Før vi dro derfra den dagen bestemte pappen seg for at DETTE skal vi altså gjøre noe med. Dette MÅ vi bare gjøre noe med. Jeg tror at tar man et valg,og bare gjøre det,så blir det og gjort. Og dette er jo litt typisk oss…ha ha og vi er liksom sprø nok til å gjennomføre og gjøre det og. Ja,ja  jeg var med jeg …!!!! Så vi hørte litt med eldste jenta om hun hadde ledig en helg i januar for å passe noen av barna,mens vi tok med  noen av de store til Bergen for å hjelpe til å både rydde utav kjelleren,men og fikse opp det rommet,så det kunne brukes som de ønsket. Joda eldste jenta kunne altså denne helga og vi lot da 5 barn bli igjen med henne og vi tok med oss de andre 6 barna. Gutta var jo og gira på å være med på å hjelpe og å jobbe. Så vi bare bestemte oss,dette har vi muligheten til å gjøre nå,og vi bare gjør det. Det hjelper ikke å si år etter år at denne kjeller delen skulle no vært rydda og fiksa,men ikke etterfølges av handling,så blir det en intens jobbe helg foran oss. For her skal det gjøres et kraft tak. Jeg må vel innrømme at dette var veldig gøyt. Men det er nok fordi jeg liker veldig godt å ‘pusse’ opp. Og det har vi og gjort mye  tidligere når vi eide vårt eget hus. Da var det alltid noe jeg skulle male,pusse opp,ordne m.m Alt fra dører,vegger,trapp,rom,skap,møbler m.m Og det var alltid noe jeg likte så godt å holde å med. Men siste 3 årene der vi kun har leiet,har jeg savnet dette med å kunne ‘gjøre noe endringer her og der. Så no når vi begynte på denne jobben kjente man godt på  den følelsen igjen . 

Leah og minstemor var med av de små ,det var mye snø kommet her da vi dro nedover. ikke så alt for vanlig i Bergen.Det snødde en del når vi var der og veiene var ganske glatte.

Vi visste jo at vi må begynne med å rydde,det hjelper lite å fikse resten av rommet når det står ting og tang stuen både oppover og bortover. Vi hadde lånt en tilhenger,for vi visste at her blir det nok noen turer til søppelplassen. Vi dro bortom noen butikker for å hente bananesker for å ha ting og tang oppi og så var det bare å sette i gang å rydde. Vi ryddet og ryddet,sorterte og pakke i eskerne. Alle var engasjert, også farfaren,jeg tror han var så utrolig glad for at endelig var det noen som tok i et tak,og da henger han seg på. Det er som oftes et tiltak å begynne på slikt selv når en skal gjøre det  alene. Etterhvert begynte og gulvet å komme til syne.

Vi kjørte en runde på noen matbutikker og fikk tak på en del bananesker som vi fylte bilen med.

Hele to fulle lass++ ble det som skulle avsted til søppelplassen dagen  etter  pga all ryddingen,eller som vi sier i Bergen Bossplassen. Og når stort sett det meste var ryddet,sortert m.m kunne vi begynne på det andre.

Det var veldig greit med en bålpanne stående utenfor,for der brente vi annet søppel som papp m.m og det synes jo gjengen her og var staselig med.Den ble godt brukt under helgen.

Men før vi kunne begynne på selve jobben, så måtte vi en tur på butikken,og vi dro til Obs bygg. Der fikk vi tak på maling som akkurat var på tilbud den uka,vi fikk et lyst fint laminat gulv på 30 kvmt til en veldig lav sum, vi kjøpte med oss noen gardiner og ting og tang fra en annen butikk. Sofa,bord,godstol med skammel m.m fant vi veldig rimelig  på finn.no

Egenklipte lengder på gardiner kjøpte vi med oss tilbake. Og det er visst en selvfølge for denne ungdommen å prøve seg på ‘alt mulig’. Det er visst ikke bare damer som er opptatt av gardiner og den slags…ha ha

Så da var det bare å sette i gang når vi kom tilbake. Gutta fant frem brekkjern og reiv opp gulvet,vekk med over 40 år gammelt gulv….Jeg begynte å male panel,vinduer,karmer og vegger lyse. Det er jo bare så artig å se at dette ‘blir’ noe  av. Det ble et totalt forandret rom etterhvert.  Vi stod på fra morgen til langt ut på kveldingen. Bare maling,flere strøk m.m tar virkelig tid.Men resultatet er verdt det.

De jobber og står på…
Det var nok stas å rive opp gulvet,tror og at dette med å få ‘ødelegge’ gir et lite kick…ha ha
Mens gutta reiv golv på ene siden av rommet,begynte maling av vegger på andre siden…
Etter gulvrivingen ble gutta med på hjelp av litt maling før de begynte med gulvlegging.
og innimellom var vi sååå heldig å få besøk av minstemor…hun synes klart at vi hadde malet såå fint oppetter veggene og listene….ha ha Hun og Leah var oppe med farmor og storesøster Rebekka,mens vi andre var nede og jobbet. Men når denne tulla sov på dagtid,og hadde lagt seg for kvelden hjalp Rebekka oss nede med maling,seinere vasking m.m
Leah er ei frøken som gikk  opp og ned,ut og inn akkuratt som hun ville,så vi fikk mange besøk av henne. Det gjorde  naboen og,for hun hadde både høner og vakler,og Leah fikk med seg vaktel egg opp igjen. Og de (naboene) synes det var bare kjekt med besøk de. ( nabokonen er farmors kusine,de voksne barna deres er pappen her sine 3.menninger,og barna deres igjen er Leah sine 4.menninger…men dette skjønte ikke Leah så mye av,ikke helt enda …ja ja de er i allefall i slekt…ha ha )
Da er gulvet rivet opp,et strøk har kommet på furu panelen og vinduer,nå er det klart for maling av hele veggen og legging av gulv.

Gutta begynte å legge gulv,og pappen hang seg på,det var skikkelig team arbeid. Noen saget,noen målte og noen klikka. Og det var ikke første gang gutta her var med på å legge gulv,men det er mange r siden sist,men det  kunne tro at de ikke hadde gjort annet. Og Ruben er jo skikkelig ‘handymandy’ og var så nøye og målte,skar til og det ble et perfekt resultat.

De ble i allefall en erfaring rikere etter denne turen. De synes det var veldig kjekt å legge gulv,og det tok tid,men det ble et fin resultat.
TEAMWORK
Og etterhvert som gulvet ble lagt,kom det to jenter på besøk igjen for å sjekke om gulvet var bra. De både hoppet og danset på gulvet,og joda det satt som støpt det.

Møbler fra finn.no ble hentet her og der,det tok og tid, men endelig  etter 2 1/2 dag så ble vi så og si ferdig.Enda en del gjenstår med å gjøre det koselig her,med lamper,bilder,blomster m.m Men det ble i allefall brukenes enn så lenge,det verste var iallefall gjort.

Det ble virkelig lyst her ,og det føltes helt som et annet rom.De var veldig fornøyd i allefall,og det er det viktigste.

Gulvlister fikk vi ikke satt på,så det får vi ta igjen.Men det er klart til å bare spikre de på.

En skikkelig koselig krok ble det,Sofan kan og brukes til en overnattinggjest om det er behov.
Tv benken laget jeg bare av ting jeg fant i garasjen…ha ha ,en halv palle,og 4 trestubber til bein.

Og de ble virkelig veldig,veldig  glad,det var som gutta sa her,så hadde de ikke sett farfaren så utrolig glad og fornøyd på aldri så lenge. Farmoren gledet seg veldig til å endelig få et rom .Men de var klart redd for at no ville de slåss om å være der nede     ha ha .  Vi sitter uansett igjen med en følelse at det er utrolig godt å få glede andre,gjøre noe for andre. Det er langt i fra noe mening å skryte av oss,’se på oss’,se hva vi gjøre…osv… nei dette kan vi alle gjøre,noen mer,noen mindre,det er ikke alltid mengden som teller. Det skal ikke alltid så mye til heller,det må nok ofres noen timer,dager,men det er absolutt verdt det. Vi ble jo bare glad vi får å være til hjelp,og bare det å se de vi hjelpet blir så glad og fornøyd,så er det verdt alt. Det ble en sein tur hjem,men vi dro hjemover varm i hjertet,og vi kommer nok igjen,for det er mer som skal gjøres,og vi stiller oss gjerne disponibel til å være med til det og

 

 Følg oss Gjerne på Facebook : Huset med de 11 barna’.

 

 

20 kommentarer
  1. Helt ufattelig hva dere får gjort! Fantastisk-nok en gang! For en sønn og svigerdatter de har! Som setter hele familien i sving og tar tak,selv når dere står til halsen i utfordringer og arbeid selv. Dere er virkelig en inspirasjon for andre 😊

   1. kjære deg. vel som jeg har nevnt til flere her,så var ikke dette noe skryte innlegg da.Ikke for å vise hva vi kan,gjør og klarer,men som du sier rett og slett være til en inspirasjon for andre til å kunne gjøre noe for andre i mer eller mindre grad. Tror vi alle kan bidra på ulike måter. Ikke minst benytte noen sjangser,våge å ta et tak. Er dessverre mange som lever i tidspressen i dag,slik er samfunnet blitt. Men ta et valg,en bestemmelse om å gjøre noen andre glad,være en hjelp.Det er mange muligheter. Var veldig kjekt å gjøre dette i allefall og en fin måte å tenke på noe annet oppi alt dette med BV

    1. Jeg tror ikke noen av oss som følger dere tenker at dere skryter. Absolutt ikke. Det er et innlegg om å hjelpe der man kan og hverdagen dere hadde i helgen. Vi er jo heldig som får lov å bli med på reisen gjennom bloggen. Det er veldig koselig????
     Godt å koble seg av litt fra det presset dere er i også.
     Gleder meg til neste blogginnlegg.
     Er inne stort sett hver dag for å sjekke om dere har noe nytt å meddele av stort og smått ????

     1. Nå ble smilefjeset til spørsmåltegn. Er ikke tastaturet eller fingrene det går fort med,men tydeligvis noe som ikke vil formatere seg i prosessen,haha.
      Så dere får tenke 🙂 der det står (Ikke mindre enn 4)spørsmåltegn

     2. Takk å takk snille deg,det er desverre kommet noen negative tilbakemeldinger på det innlegget,så det var derfor jeg vil poengtere at her vil vi ikke ‘vise oss frem’ eller ‘se på oss’ m.m det var heller ikke hensikten med innlegget,men slik er det ofte,mange vrenger og vrir på ting og oppfatter det feil. veldig koselig at du vil følge oss,det setter vi stor pris på…veldig glad for det…;) ;)klem til deg

      1. Håper dere kan se forbi de negative kpmmentarene i denne sammenhengen. Vi mennesker er altfor dårlige til å rose hverandre når noe er BRA ,så mye lettere å kritisere.
       Så ta imot alt positivt. Når man har gjort noe bra tar man ikke skade av å høre det ❤

      2. nei vi bryr oss ikke vi om det negative,vi fikk t.o.m beskjed om å slette hele innlegget,men har ikke gjort noe galt eller det var heller ikke noe galt med innlegget.Men sånn er det…alltid noen som skal ødelegge.Ofte bunner det i misunnelse. Helt enig…nei til janteloven!!!og vi må alle være flinkere å skryte og rose av hverandre. 🙂

   1. Tusen takk for at du følger oss,det setter vi stor pris på.Vel.vi er nok ikke mer fantastisk enn andre,men kjekt å hjelpe,og kunne gjøre det man kan. Og det tror jeg nok alle kan mer eller mindre,og det er jeg sikker på at de fleste gjør og. Så var nok heller en oppfordring til å hjelpe noen,enn et skryteinnlegg…det var ikke meningen i allefall. klem til deg 🙂

  2. Så utrolig dyktige og snille dere er! 🙂 Den største gleden en kan ha, er å gjøre andre glad. Resultatet ble jo svært bra!

   1. ja sant Erlend,den største gleden er å gjøre noe for andre,men dette var ikke et skryte innlegg altså om at folk skal se hva vi kan,gjør eller hvor flinke vi er,men gjerne en oppfordring til andre at det skal ikke alltid så mye til for å hjelpe noen. Men absolutt kjekt å gjøre endringer,og resultatet var som natt og dag. selv om noe gjenstår…men det var en begynnelse. 🙂

  3. Godhet og hjertevarme for andre, det er nå dere det❤❤. Lang tur til Bergen, dere har selv så mye å styre med på hjemmebane, men utrolig dyktige er dere, samme hva det er så jobber dere på. Bedre enn sinnasnekker’n Otto dette????. Jeg skjønner godt gleden dere følte av å hjelpe, føler det samme. Hurra for dere alle????????????

   1. takk,å takk Bjørg,men det var ikke noe mening eller hensikt å ‘stikke’ oss frem på noen måter.Ønsker ikke skryt, er bare en glede å kunne være til hjelp,og kanskje en oppfordring til andre…du er klart ikke inkludert…ha ha hadde alle hjulpet slik du gjør hadde verden vært et godt sted å leve. så heller hurra for deg. !!! 🙂 🙂 god bamseklem tilbake

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg